- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Pembe yalanın böyle bir şey olduğunu sanmıyorumBen katılmıyorum. Bence tam tersi kadın konu sahibiyle yakın olduğundan onun kapısını çalmış. Nazımızın geçtiği kişilere böyle pembe yalanlar atarız
Ben kimseye beni tolere etcek durumlar yaşamadım. Çünkü insanların sınırlarını çizgilerini bilip ona göre davranmasını da hep bilirim. Ne tolere etcek durumlar yaşadım ne de karşı taraftan tolere beklicek şeyler yaptım. Ben sadece tırnak içinde sevdiğiniz bir arkadaşınızsa kestirip atmayın bir dinleyin dedim. Yakınınız olarak görmüyorsanız zaten bence konu bile açıp bir daha sinirlenmeyin. Tolere etme kavramını genel olarak söylüyorum çünkü günün sonunda herkes herkesi tolere etmek zorunda kaldığı durumlar olur. Bu çok insanı kimse mükemmel olamaz. Siz zaten bence onu öncesinde çok yakın görmediğiniz için bahsettiğim tolereyi ona göstermek zorunda değilsiniz. Çok yakınınız olsaydı emin olun bir dinlerdiniz. Açık bir şekilde anlattığımı düşünüyorum.Oncelikle bir daha samimi olmayi asla dusunmuyorum, haftasonu planimiz vardi onu iptal ettim. Biz zaten esim ve cocugumla onumuzdeki ay Turkiye'deki evimize gelip uzunca bir surede uzaktan calisip kalacagiz, ailemiz ve arkadaslarimizla vakit gecirmek icin. O da baska bir eyalette is bakiyordu dondugumuzde muhtemelen burada olmaz ki olsa dahi samimiyeti surdurebilecegim bir arkadaslik degil.
Kabul edin oncesinde de sevmiyormussunuz israri, burada sayfalarca kadini konustunuz duyari falan ne kadar komikEvet bende kizim, esim ve kiz kardesim haric kimsenin sonsuz kredisi yok. Ayrica forumun ne olduguna ve kurallarina gidip bakin derim, sayfalarca herkes birinden ya da bir seylerden rahatsiz oldugunu konusuyor yoksa ne yazacagiz bir derdim var'a
Arkadasligin ne oldugunu aciklama ihtiyaci duyabileceginiz en son insan olabilirim. 3 farkli kitada 4 farkli ulkede yasadim. Esim yabanci. Hep cok iyi arkadasliklarim oldu, gittigim her yerde ilk ayda arkadas edinmeye baslarim hic sorun yasamam, hatta su an ciksam 4 farkli kitada o kadar cok evim var ki hic otel masrafi yapmadan gezebiliriz. Cok iyidir arkadaslarim cok sansli oldugum bir konu oldu bu hayatim boyunca. Ama bu benim sinirlarimi koruyup, gerektigi yerde durdurmayi bilmeyip sacma sapan konulari tolere edecegim anlamina gelmiyor. Bu benim arkadaslik anlayisima uymuyor, karsimdaki boyle olsa ona da saygi duymam cunku benim icin arkadasimin kendine deger vermesi ve sinirlari olmasi cok onemli. Neyseki kendim gibi arkadaslarim olmus ki hep cok iyi iliskiler kurdum
Bu konuyu bir gun isterseniz ve cocugunuz olursa bir daha okuyun. O zaman bu kadar basit olmadigini anlayacaksiniz. Ya da sizin arkadaslik iliskilerinizdeki durumlardan dolayi tolere edilmediginizi dusundugunuz icin kendinizi onun yerine koydunuz ve fazla icsellestirdiniz. Herhalde kendinizi magdur gorup neden sizinle gorusmediklerinin sucunu karsi tarafa 'onlar da beni tolere etmiyor canim' diye atmak daha kolay geldi :) Anliyorum.
Yorumum hoşunuza gitmeyince bel altı vurmak ? Hoşunuza gitmeyen yorumlara bel altı vuracaksanız neden konu açtınız ? Bahsettiğiniz dört kıtadan arkadaşlarınızla da bu derdinizi paylaşıp burda olumsuz yorumlar görmemiş olurdunuzAynisini dusunuyorum hattaLyanna Mormont yazmis o zaman baktim daha once hic arkadasim yok, tanisiyoruz gorusuyoruz ama devami gelmiyor, ben cagiriyorum onlardan karsilik bekleyince cagirmiyorlar yazmis. Bu durum neden arkadaslik iliskilerinin yurumedigine dair dusunmesini saglayabilir belki kendisinin.
Mahi'nin basliginda manipule, burada tolere.Baslik yuzunden tolere kelimesinden nefret ettim.
Yorumum hoşunuza gitmeyince bel altı vurmak ? Hoşunuza gitmeyen yorumlara bel altı vuracaksanız neden konu açtınız ? Bahsettiğiniz dört kıtadan arkadaşlarınızla da bu derdinizi paylaşıp burda olumsuz yorumlar görmemiş olurdunuz
Instagrama ilgi çekmek için serumlu kol fotosu atanlardan biri siz misiniz? Bu kadar tetiklenme normal değil. O fotolarla herkes dalga geçiyor haberiniz olsun.o zaman kestirip atın görüşmeyin. Madem bu kadar bir anda kinlendiniz ve burda sayfalarca kadına eleştiri yapıyorsunuz zaten siz onu daha öncesinde de çokta sevmiyormuşsunuz. Yaptığı yanlış büyük hata alkış tutun demedim zaten ama sizin yaşadığınız problem bir arkadaş hançeri kazık ekstra bir kötü niyet değil. Bebeği düşünmemesi düşüncesizlik oda muhtemelen anne olmadığı için o konuda hassasiyeti bilmemiş. Ben olsam sevdiğim bir arkadaşım olsaydı sonrasında kendisinin bu hareketlerini yüzüne vurur eğer özür dilerse ve anlık gelişen bir ruh halimdi derse konuyu kapatır büyütmezdim. Kadın hep böyle biriyse zaten görüşmezdim. Ama tek bir hareketiyle burda sayfalacarca kadına her şeyi demişsiniz kabul edin siz zaten o kadını sevmiyormuşsunuz çokta arkadaşınız olarak görmüyormuşsunuz. Ne arkadaş kazıkları var daha beterini yaşamazsınız umarım. İnsan ilişkileri bir noktada birbirini tolere etmek üzerine kuruludur. Demek ki sizin eşiğiniz bu kadar. Olabilir.
Belalti vurmak mi? Oneride bulunmustum sadece cunku bazen kendimize dair olan icgorumuz yeterli gelmiyor.
Ayrica kurallar dahilinde istedigim konuyu acabilirim. Merak etmeyin arkadas gruplarimda da bu konu ses kayitlari, goruntulu konusmalarla paylasildi haftasonu da buradaki arkadas grubumla brunch'ta masaya yatiracagiz.
Ama forumu ve bana karsi duygusal bagi olmadan yorum yapan insanlar olmasini seviyorum. Senelerdir bu forum nelerime sahit oldu 2 farkli kitaya tasindim, doktorami bitirdim, kariyer degisikligi yaptim, evlendim, anne oldum falan her asamada da ihtiyacim oldugunda konu actim bazen sadece rahatlamak bazen de fikirlerle kendime gelmek icin.
Size sadece ben tepki gostermedim dikkat ederseniz saat farkinda dolayi ben gelene kadar 30 yorum atilmisti size zaten. Yorumlarin hepsi tabii ki hosuma gitmek zorunda degil ki su 7 sayfada sizden baska kimseye karsi bunu hissetmedim, ama her yoruma he deyip gecme zorunlulugum yok elbette ki cevabinizi verecegim.
Instagrama ilgi çekmek için serumlu kol fotosu atanlardan biri siz misiniz? Bu kadar tetiklenme normal değil. O fotolarla herkes dalga geçiyor haberiniz olsun.
Bence siz şöyle yapın. Eşinden ayrı olan ve bir çocuğu olmayan kişilerle arkadaşlık etmeyin ki böylece aile ilişkileri sizinkiyle aynı olmayan yada olamayan diyelim insanların size göre gereksiz ama onlara göre gerekli hareketlerini çekmek zorunda kalmayın. Ne siz sinir olun ne de karşı tarafta sizinle arkadaş olup vaktini öldürsün. Aile ilişkileri benzer olmayan insanlar sizinki gibi sorunlar yaşayabiliyor. Tipik örneğisiniz. İnsanlar birbirine benzeyen insanlarla arkadaş olmalıBelalti vurmak mi? Oneride bulunmustum sadece cunku bazen kendimize dair olan icgorumuz yeterli gelmiyor.
Ayrica kurallar dahilinde istedigim konuyu acabilirim. Merak etmeyin arkadas gruplarimda da bu konu ses kayitlari, goruntulu konusmalarla paylasildi haftasonu da buradaki arkadas grubumla brunch'ta masaya yatiracagiz.
Ama forumu ve bana karsi duygusal bagi olmadan yorum yapan insanlar olmasini seviyorum. Senelerdir bu forum nelerime sahit oldu 2 farkli kitaya tasindim, doktorami bitirdim, kariyer degisikligi yaptim, evlendim, anne oldum falan her asamada da ihtiyacim oldugunda konu actim bazen sadece rahatlamak bazen de fikirlerle kendime gelmek icin.
Size sadece ben tepki gostermedim dikkat ederseniz saat farkinda dolayi ben gelene kadar 30 yorum atilmisti size zaten. Yorumlarin hepsi tabii ki hosuma gitmek zorunda degil ki su 7 sayfada sizden baska kimseye karsi bunu hissetmedim, ama her yoruma he deyip gecme zorunlulugum yok elbette ki cevabinizi verecegim.
Arkadaşlıkta yanlışların tolere edilmediğiyle ilgili çok konu var bdvde. Ama arkadaş diğerlerine değil bu konuya çok tetiklenmiş. Sonuçta instagramda sürekli gördüğümüz o serumlu kollar birilerine ait. Benim aklıma direkt o serumlu kolların sahiplerinden birinin bu arkadaş olabileceği geldiBen de arkadasligin tolere edilmemesi fikrinin kendisini tetikledigini dusunuyorum ama bunu soyleyince de belalti vuruyorsun dedi
Hayatımda hiç serum yemedim merak etmeyinArkadaşlıkta yanlışların tolere edilmediğiyle ilgili çok konu var bdvde. Ama arkadaş diğerlerine değil bu konuya çok tetiklenmiş. Sonuçta instagramda sürekli gördüğümüz o serumlu kollar birilerine ait. Benim aklıma direkt o serumlu kolların sahiplerinden birinin bu arkadaş olabileceği geldiemin olun burda birbirimizin hayatlarına çıplak gözle şahit olsak kimler kimlere neler yapmıştır. Burda herkese kendini çok iyi göstermek kolay geliyor. Hatasız insanlara sözüm meclisten dışarı
Bence siz şöyle yapın. Eşinden ayrı olan ve bir çocuğu olmayan kişilerle arkadaşlık etmeyin ki böylece aile ilişkileri sizinkiyle aynı olmayan yada olamayan diyelim insanların size göre gereksiz ama onlara göre gerekli hareketlerini çekmek zorunda kalmayın. Ne siz sinir olun ne de karşı tarafta sizinle arkadaş olup vaktini öldürsün. Aile ilişkileri benzer olmayan insanlar sizinki gibi sorunlar yaşayabiliyor. Tipik örneğisiniz. İnsanlar birbirine benzeyen insanlarla arkadaş olmalı
Arkadaşlıkta yanlışların tolere edilmediğiyle ilgili çok konu var bdvde. Ama arkadaş diğerlerine değil bu konuya çok tetiklenmiş. Sonuçta instagramda sürekli gördüğümüz o serumlu kollar birilerine ait. Benim aklıma direkt o serumlu kolların sahiplerinden birinin bu arkadaş olabileceği geldi
Keşke arkadaşınızda kadınlar klübü üyesi olsa ve sizinle arkadaşlık ettiği süre boyunca deneyimlerini anlatsaMirta arkadasin bir ustteki yorumundan sonra size hak verdim, konu serumlu fotografmis, ben yanilmisim.
40 yasinda benden daha uzun senelerdir evli bir kadin kosa kosa acile gidip serumlu fotograf cektirmeyi kendince gerekli goruyorsa ben zaten nasil biriyle arkadaslik etmisim diye en bastan hayalkirikligi yasarim ki yasiyorum zaten.
Keşke arkadaşınızda kadınlar klübü üyesi olsa ve sizinle arkadaşlık ettiği süre boyunca deneyimlerini anlatsa
Ne olacak bu Türkçe'nin haliMahi'nin basliginda manipule, burada tolere.
Kelimelerimiz birer birer eksiliyor
Hayatınızda hiç serum yememek serumlu kol fotosu atmaya engel değil, millet googledan bulduğu fotoyu da atıyorHayatımda hiç serum yemedim merak etmeyinemin olun burda birbirimizin hayatlarına çıplak gözle şahit olsak kimler kimlere neler yapmıştır. Burda herkese kendini çok iyi göstermek kolay geliyor. Hatasız insanlara sözüm meclisten dışarı
Ben sizi anladım. Sadece dedim ki normalde böyle bir insan değilse hep bu şekilde davranmıyorsa öncesinde muhabbettiniz iyiyse ilişkiniz belirli bir seviyedeyse yaptığı hatayı söyleyin kendini açıklasın özrünü kabul ederseniz iyi bir arkadaşlığınızı kaybetmeyin dedim. Ama siz deyin ki benim zaten onunla öncesinde çok iyi bir arkadaşlığımız yoktu alalede biriydi benim için öylesine biraz görüştük birbirimiz için zaten çokta değerli değildik bu hareketine çok gıcık oldum birdaha bununla görüşmek istemiyorum deyin sizde rahatlayın bende. Bende haklısın zaten yakının değilmiş affetmek zorunda değilsin derdim. Bu kadar basit.whshw herkes size anlatmaya calisiyor, hala inatla anlamiyorsunuz ama son kez tane tane deneyecegim. 40 yasindaki koca kadinin duygularina o kadar odaklisiniz ki, 1.5 yasindaki bebege karsi yapilan bencilligi 'olabilir ya, dusunememistir' diye geciriyorsunuz.
1.5 yasindaki bebek ve onun duzeni, duygulari > 40 yasindaki kadinin kocasina nispet yapmak icin hissettigi olumsuz duygular.
Dunya uzerinde HER ZAMAN bebek ve cocuklar onceliklidir. Bu konuda duygulari dusunulmesi ya da sizin tabiriniz tolere edilmesi gereken kisi 40 yasinda yetiskin bir kadin olabilir mi? Bunu nasil mantikli bulabildiginizi kimse anlamadigi icin size aciklamaya calisiyor.
Boyle bir sacmalik yapacaksa bunun muhatabi isten yeni gelmis, 6 saat anneye gormemis bir bebegi apar topar annesinden ayirip iyi niyetini suistimal edebilecegi bir kisi degil. Cunku bebegin duzeni ve rutini cok daha onemli. Boyle bir sebebi oldugunu bilseydim cocugumu 10dk bile birakmazdim. Benim bebegim kendi babasi da dahil hayatimdaki butun insanlardan daha onemli.
Gercekten bunu anlamak neden bu kadar zor oluyor sizin icin, anlayamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?