Eşine serumlu fotoğraf attırmak için acile götürten arkadaş

Evet arkadaşlık anlayışlarımız farklı belli ki.

Seneler önce kızımda yüksek ateş kusma semptomları ile acile gittiğimde doktor bana şu an içerde iki tane menenjitli hastam var, kustu diye çocuk acile mi getirilir diyip şarlamıştı. Ertesi gün kendi çocuk doktoru domuz gribi teşhisi koydu ama olsundu. Küçük bebeklerin solunum yoluyla bin çeşit mikrobun virusun dolandığı ortama ay nolur be bi salaklık yapsak deyip zorla götürülmeye çalışılması bana çok anormal geliyor. Arkadaşlık bu değil yani.

Hayır yok. Ben zaten düşüncelerimi çocuk babaya bırakıldığı için söyledim. Babanın gelmesi beklenmiş sonra hastaneye gitmişler
İyi de baba gelse gelmese kadının umurunda değil ki, konu sahibi hayır dediği noktada beklemek zorunda kalmış, başta tutturmuş bebekle gidelim diye. Kadın bebekten önce ben diyo, bi de yalan söylüyor yani.

Evet ben anladım da siz nerden anladınız ?
Hic arkadasim yok diye konu acmistiniz siz.

Muhtemelen arkadaşınız olsun veya insanlar hayatinizda kalsin diye insanlarin sacmaliklarini gereksiz yere tolore etmeye calistiginizi dusunuyorum bu konudaki yorumlarinizi gorunce.
Siz fazla tolore edip alttan aldikca insanlar tepenize cikiyor. Fazla tepenize cikinca da sizin acinizdan arkadasliginiz surdurulecek boyutu kalmiyordur.
Tabii ki sadece kendi nacizane yorumum bu.

İyi de baba gelse gelmese kadının umurunda değil ki, konu sahibi hayır dediği noktada beklemek zorunda kalmış, başta tutturmuş bebekle gidelim diye. Kadın bebekten önce ben diyo, bi de yalan söylüyor yani.
kadın kapıya geliyor o anki saçma düşüncesiyle sonra konu sahibi bebeği söylüyor ve baba bekleniyor ? Kadının aklına bence bebek hiç gelmedi bile. Bebeğe kasıtlı bir düşüncesi yok. Evet bebekle hastaneye gidilmez ben o kısma itiraz etmiyorum

Yok hayır ben önceki arkadaşlıklarım da tepeme çıkılcak durumlar yaşamadım. Benim problemlerim farklı açılardan oldu

10 yıla yakın zamandır migreni olan biriyim hamilelik dönemlerim haricinde ayda bir iki kere acillik olur serum yerim ama simdiye kadar hic serum fotografı cekmedim hastayken insanin aklına bile gelmiyor zaten.Bu igrenc manipülasyonuna sizi alet etmesi o kadar korkunç ki arkadaşlığınızı gözden gecirin derim ayy okurken bile sinir oldum.En sinir olduğum kısım ise bebegi de al gidelim demesi ne münasebet baskasının ergen ergen tavırları yüzünden benim cocugum neden acilin hastalıklı ortamına maruz kalsin daha neler yani.

Aslinda basit bir hareket dediginiz noktada beni kaybettiniz, diger arkadaslar da aciklamaya calismis ama ben de soyleyeyim tekrar cocugun babasi gelsin oyle cikalim diye bir teklif asla gelmedi kendisinden. Cocugunuz olmadigini anliyorum cunku bebekle gercekten hayati bir durum yoksa cat diye evden cikamazsiniz on hazirligi yapmadan. Ki karsimda hazirlanmis gelmis, ayakta durabilen bir kadin var, otur diyorum oturamam midem bulaniyor diyor, ayakta evde dort donuyor garip hareketlerinden cocugum kopegim huzursuz oldu onlari sakinlestirmeye calisirken bana surekli esini ara, cabuk gelsin, duramiyorum deyip durdu. Ki oncesinde en az 10 defa cocuk da gelsin, hastaneye niye gelemiyor, beklemeyelim dedi sert cikmak zorunda kaldim sana taksi cagirayim dedim. Hic oyle naz gecmelik falan bir durum degildi.

Ayrica taksi ile gitmedik, benim aracim ile gittik. Ve yurume mesafesinde hastane oturamiyorum midem bulaniyor diyorsun yuruyelim dedim, bir anda yok arabanla gidelim dedi oturabildi on koltugu

O hengame icinde bir kredi kartini benim arabama dusurmus. Ertesi gun fark ettiginde en az 3 defa aradi telefonla kredi kartim da kredi kartim diye. Bir de bana sen arabayla gecerken birakirsin ama hemen bugun gel dedi, bekleyemezmis. Benim cocugum kafasinda kredi kartindan daha degersizdi herhalde bu tavrina bakarsak.

Zor bir donemden geciyor olabilir ama bu karsindakini aptal yerine koyarak iyi niyetini suistimal etmesini gerektirecek bir durum degil. 40 yasinda bir insan duygularini regule etmeyi ogrenmek zorunda insan iliskilerinde, edemiyorsa otursun kendi icinde yasasin acikcasi ben boyle bir arkadasligi kabul etmiyorum. Bu yonunu oncesinde gorseydim samimi dahi olmazdim net.

Hayır yok. Ben zaten düşüncelerimi çocuk babaya bırakıldığı için söyledim. Babanın gelmesi beklenmiş sonra hastaneye gitmişler

Ben israr edip asla gitmedigim icin baba beklendi. O arada 1000 defa cocugu da goturelim, ya da esini ara cabuk gelsin diye evin icinde dort donup sacma sapan hareketler yaparak beklendi o sure. Bugun komsu bile sordu sizin bahcede ne oldu gecen gun gordum diye. Neyseki arkadaslik ugruna kendi cocugumu riske atacak kadar suursuz olmadigim icin elbette babasini bekledim, ki esim gelmeyecek olsaydi ambulans cagirir yine de gitmezdim. Gerci keske oyle yapsaydim ambulansa 1000$ odeyince akli basina gelirdi belki.

Ay dayanamayacagim ama ne demek bebek aklina gelmedi bile? 1.5 yasinda bebegi olan bir arkadasinizdan bir sey rica edecekseniz bebegi harici ne dusunebilirsiniz? 40 yasinda koca kadin bunu hesap edemiyor olmasi mumkun mu? Cocugu da alir gideriz diye hesaplayip gelmis kafasinda, anne olmadigi icin (cocuklari da sevmez, gereksiz sorumluluk diye hep soyler) benim kizimi koruyup acile goturmeyecegimi kestiremedigi icin beklemek 'zorunda kaldi'. Arada cok buyuk bir fark var.

Olumlamak için ortadan çatladınız yahu. Ama olmuyor

o zaman kestirip atın görüşmeyin. Madem bu kadar bir anda kinlendiniz ve burda sayfalarca kadına eleştiri yapıyorsunuz zaten siz onu daha öncesinde de çokta sevmiyormuşsunuz. Yaptığı yanlış büyük hata alkış tutun demedim zaten ama sizin yaşadığınız problem bir arkadaş hançeri kazık ekstra bir kötü niyet değil. Bebeği düşünmemesi düşüncesizlik oda muhtemelen anne olmadığı için o konuda hassasiyeti bilmemiş. Ben olsam sevdiğim bir arkadaşım olsaydı sonrasında kendisinin bu hareketlerini yüzüne vurur eğer özür dilerse ve anlık gelişen bir ruh halimdi derse konuyu kapatır büyütmezdim. Kadın hep böyle biriyse zaten görüşmezdim. Ama tek bir hareketiyle burda sayfalacarca kadına her şeyi demişsiniz kabul edin siz zaten o kadını sevmiyormuşsunuz çokta arkadaşınız olarak görmüyormuşsunuz. Ne arkadaş kazıkları var daha beterini yaşamazsınız umarım. İnsan ilişkileri bir noktada birbirini tolere etmek üzerine kuruludur. Demek ki sizin eşiğiniz bu kadar. Olabilir.

Oncelikle bir daha samimi olmayi asla dusunmuyorum, haftasonu planimiz vardi onu iptal ettim. Biz zaten esim ve cocugumla onumuzdeki ay Turkiye'deki evimize gelip uzunca bir surede uzaktan calisip kalacagiz, ailemiz ve arkadaslarimizla vakit gecirmek icin. O da baska bir eyalette is bakiyordu dondugumuzde muhtemelen burada olmaz ki olsa dahi samimiyeti surdurebilecegim bir arkadaslik degil.

Kabul edin oncesinde de sevmiyormussunuz israri, burada sayfalarca kadini konustunuz duyari falan ne kadar komik Evet bende kizim, esim ve kiz kardesim haric kimsenin sonsuz kredisi yok. Ayrica forumun ne olduguna ve kurallarina gidip bakin derim, sayfalarca herkes birinden ya da bir seylerden rahatsiz oldugunu konusuyor yoksa ne yazacagiz bir derdim var'a

Arkadasligin ne oldugunu aciklama ihtiyaci duyabileceginiz en son insan olabilirim. 3 farkli kitada 4 farkli ulkede yasadim. Esim yabanci. Hep cok iyi arkadasliklarim oldu, gittigim her yerde ilk ayda arkadas edinmeye baslarim hic sorun yasamam, hatta su an ciksam 4 farkli kitada o kadar cok evim var ki hic otel masrafi yapmadan gezebiliriz. Cok iyidir arkadaslarim cok sansli oldugum bir konu oldu bu hayatim boyunca. Ama bu benim sinirlarimi koruyup, gerektigi yerde durdurmayi bilmeyip sacma sapan konulari tolere edecegim anlamina gelmiyor. Bu benim arkadaslik anlayisima uymuyor, karsimdaki boyle olsa ona da saygi duymam cunku benim icin arkadasimin kendine deger vermesi ve sinirlari olmasi cok onemli. Neyseki kendim gibi arkadaslarim olmus ki hep cok iyi iliskiler kurdum

Bu konuyu bir gun isterseniz ve cocugunuz olursa bir daha okuyun. O zaman bu kadar basit olmadigini anlayacaksiniz. Ya da sizin arkadaslik iliskilerinizdeki durumlardan dolayi tolere edilmediginizi dusundugunuz icin kendinizi onun yerine koydunuz ve fazla icsellestirdiniz. Herhalde kendinizi magdur gorup neden sizinle gorusmediklerinin sucunu karsi tarafa 'onlar da beni tolere etmiyor canim' diye atmak daha kolay geldi :) Anliyorum.

yazmiyim yazmiyim dedim ama duramadım sizin kafa yapınızda insanlar sürekli tolere edilmek isterler, şımarıktırlar ama başkası için empati yapmazlar asla onu ne duruma düşürdüklerini düşünmezler öncelik kendileri olduğu sürece ne var canım tolere edilecek bişe derken öncelik arkadaşın bebeği olunca önemsiz düşünmedim bile derler ...

Aynisini dusunuyorum hatta Lyanna Mormont yazmis o zaman baktim daha once hic arkadasim yok, tanisiyoruz gorusuyoruz ama devami gelmiyor, ben cagiriyorum onlardan karsilik bekleyince cagirmiyorlar yazmis. Bu durum neden arkadaslik iliskilerinin yurumedigine dair dusunmesini saglayabilir belki kendisinin.

insanlar ailesinin bencilliklerini bile tolere etmiyor hiçbir mecburiyeti olmayan normal bi arkadaşı kimse sallamaz kolay kolay. Bir de şu var bazen bir olay o kadar sinirini bozar ki o insandan soğursun bu kadar basit gereksiz arkadaşlık edebiyatına gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…