Eşiniz doğumdan sonra size hediye aldı mı?

size göre şart olabilir ama bana göre değil,
önem arzetmiyor benim için..

mavili, bende senin gibi evin bir oğluyla evliyim yani evin tek geliniyim ve yakın zamanda 2ci oğlumu dünyaya getirdim bende bişey görmedim diyebilirim, birde erkek diye torunları (kızlarıda severler fakat eşim tek diye iki erkek olmasına) acaip sevindiler, tabiki illakide birşeyler alınması gerekmiyor gönüller bir olsun fakat düşünüp alınmasıda kötü bir şey deyil yani :1rolleyes: insan başkasından duyunca alınan hediyeleri özenmiyor da deyil bence maddi sıkıntısı olmayanlar için hediye almak bir inceliktir bence herkez düşünemiyor tabi benimkiler gibi:dilcikar: illakide büyük bişeyler olması gerekmiyor tabi (jeep falan)istemiyoruz bir çiçek bile yeterrra.s.

hastahaneye cok guzel gullerle gelmisti neredeyse 7 yil oldu gullerimi kuruttum hala salonumu susluyor,eve geldigimde cok guzel suprizle karsilasmistik kapidan merdivenlere salondan oglumun odasina kadar heryer balonlarla suslerle ve oglum evimize hosgeldin yazilari ile susluydu yatagimda da turuncu yumusacik tweety battaniye vardi benim icin ,hicbirsey yapmamis olsaydi da umursamazdim herhalde onemli olan oglumda ben de saglikla evimize geldik ,Allah hepimizin evladina saglik versin insallah anne olmak isteyen tum arkadaslarimiz en kisa zamanda bebeklerine kavusur

zaten hediyeyi maddi değerinden ötürü değil o günü anlamlı kılması ve verilen değerin gösterilmesi anlamında bekliyorum ben kendi adıma konuşurum bak ne güzel şiir gibi anlatıyorsun o günü direkt lappp diye gelip normal sıradan bir gün gibi evinize dalsanız böyle duygulu anlatamazdın... çocuğu olamayan arkadaşlara sözüm : bekara hanım boşamak kolay gelir diye bir söz vardır... hele bir o duyguyu yaşayın hele bir hormonlarınız alt üst olsun o eziyetleri çekin o sancıları orezillikleri yaşayın gelin o zaman konuşalım .zaten kimseninde aferin bak bana ne güzel çocuk doğurdun al buda senin çektiğin eziyetlerin karşılığı diye hediye beklediğini düşünmüyorum anne olmak kolay değil eminim hepinizin annesi ''sende bir anne ol benim niye böyle yaptığımı ozaman anlarsın '' diye bir cümle kurmuştur evet bende diyorum ki rabbim çocuk isteyen herkese bu duyguyu tattırsın gelin bide o zaman konuşalım şimdi değil......:1hug:

İlk doğum ani ve çok güç olmuştu,hiç birşey almamıştı,bir çiçek alamadığı içimde uhde kalmıştır.
İkincide altın küpe yüzük takım almıştı.
Üçüncüde hastanedeyken saksı çiçek almıştı,sonrada zoraki bir bilezik almıştı...

gecenlerde bizde eşimle konuşuyorduk altınbaşta cok begendim bir kolye vardı 2 milyar civarıydı fiyatı ve farkettimki eşim onu alma cabalarında ve düşündüm taşındım 2 milyar bir kolyeye vermeye deymez ve söyledim istemedigimi dogumdan sonra eşimle gidip istedigimi alıcam ona söz verdi cünkü dogum masrafları falan şimdi bizi sıkıyor bide hediye yüklenmesin adama dogumdan bir ay sonra cok rahat istedigimi hatta kat ve katını nasıl olsa alırım..

evli degilim ama ileride cocugum olunca esim bir cicek bile getirmezse cok kirilirim gercekten cooook uzun sure uzulurum bastan gizilice uyarsam mi diye dusunmeye basladim yazilanlari okuyunca

gerci oyle de pek anlami olmuyor ama wallahi ben coook uzulurum

aslında benim bu soruyu sormamdaki amacım, bunun bir adet olup olmadığıydı. hani bebk diş çıkartır diş buğdayı yaprlar falan onun gibi

tabiki illa bana hediye alacak diye diretmem hiçbir zaman. diğer arkadaşlarında anlattığı gibi o anki duygu yoğunluğu lohusalık halinde insan ufakta olsa gidip sokaktan kopardığı tek bir sarı paptya bile olsa maddi değeri öenmli değil bekliyor.

eşim sağolsun son ana kadar elimi tuttu benimle birlikte ağladı. ben ameliyathanedeyken çekilmiş görüntüleri var. onları gördükçe içim bir tuhaf olur hep. kapının önünde bekleyişi, kızımızı çıkardıklarında ona bakışı izleyişi benim için endişeli hali. insana değer verildiğini hissettiren anlar bunlar.

ben hamile olduğumu öğrendiimde daha doğrusu birlikte öğrenmiştik. hani böyle sevgi kelebeği olur insanalr sarılırlar birbirlerine bab oluyorujm diye sevinir ya insan onu bekliyordum o olmadı mesela bön bön bakmıştık birbirimize. biz 9 ay boyunca hisseiyoruz anneliğe alışıyoruz. onların elle tutulur görülür bişeyleri yok ultrsonlardan başka. ilk aylarda da anlamıyorlar pek. bablık nasıldır çözemiyorlar uyuyan emen bir bebk insan yavrusu sonuçta. sonra babalar döküldükçe eğızdan babay el açıp beni al demeler başladıktan sonra babalar baba oluyor bence. eşim eminim 2 kez hamile kalsam bir daha daha farklı olacak herşey. eminim hamile olduumu öğrenince havalara uçaçcak bu sefer. 9 ayı benimle birlikte yaşayacak bu sefer. ve belki koparıp gelecek bir çiçek dalından. herşey tecrübeyle heryeş yaşanmışlıkla öğreniliyor. şimdi şimdi benim eşim baba olmayı idark ediyor ve banada kızımada gözü gibi bakıyor.

sağolsun bir hediye almadı ama lohusalık dönemimde banyomu yaptırdı, herşeyimle ilgilendi. iğrenmedi yılmadı . bişey olduğunda ben ilk ona bağırdım. yakatan kalakmadığımda tirtir tititrediğimde eşimin adını sayıkladım hep. sardı beni sakinleştirdi.

şimdi şimdi kafasına vurup vurup bana hediye almadın diyorum ama tüm bunlar şakadan ibaret

allah şükür güzel bir yavrumuz var. o iyi bir baba. ne olursa olsun bu dünyada allah şaşırtmayacağı sürece ona kolkanat greceğini biliyorum.

allah isteyen bütün kolları boş bırakmasın diyorum. biz anne baba olarak hayatta terfi ettik.çocuklarımız iyi sağlıklı olsun bzie verilen en güzel hediye bu.

ahh littlecim duygularıma tercüman olmuşsun .... dümdüz bir mantık yürütüp kadınları çocuk doğurmalarını bile nakite çevirecek kadar hesapçı sanan hatta kendileride kadın olan arkadaşlarımıza kapak olsun... hediyeden kastımız alınan hediyenin maddi değeri değil... mesela ben çalışırken eşim mobilya dekorasyoncu ve kendi elleriyle bana harika bir ahşap kalemlik yapmıstı... altındada' aynur'uma ' yazıyordu şu an çalışmıyorum ama hala onu gözümün önünden ayıramıyorum... çünkü düşünülmüş emek verilmiş.... aşkımı seviyorum çünkü oda beni seviyor biliyorum... çünkü bunu gösteriyor.... insan bazen sevildiğini biliyor ama illede zaman zaman gözüne sokulmasını istiyor ... bu duygularun en yoğun yaşandığı zamanda hamilelik ve lohusalık dönemi.....duyurulur....

Benim doğumum evlilik yildönümüzden 1 gün önce oldu.eşim önce bebeğimize 1 altin takti, sonra bana bir kirmizi gül verdi gülün dalinda bir kolye sariliydi ve sonrada parmağima çok şik bir yüzük takti.aşkim benim. Kayinvalidem de 1 bilezik ve bebişe yarim altin takti. Allah razi olsun.

aynen katılıyorum sana benim kide hediye almadı o kadar doğumdan önce dememe rağmen aklına gelmemiş doğumdan sonra kaç kere dedim 4 ay oldu daha bi iggne yok
ya değeri önemli değil ama dese ki bu sana o saman alamadığım doğum hediyem beni mazur gör ilk tecrubü vs tamma bunlarıda demesin alıp versin ben de diyeyim ki bu bana değer veriyo ama nerdeeeeeeeeeee
eminim ki 2 de hediyesini öncedern alacak ama ben 2.yi düşünmüyorum en azından şilmdilik o benim kalbimi tekrardan kazanana kadar ve beni ikna edene kadar
ama test yaptığımızda havalara uçmuştu onu inkar edemem doğuma kaadra da çok yardımcıydı doğumdan sonra adam gitti yerine başka biri geldiKötü Kazen

düzelir eminim düzeliyoda yavaş yavaş
zaman her şeyin ilacı
sabır ve dua ile

ay bizimki çoçuk delisi..5 tane istiyormuş..adamın zaten eli sıkı nasıl bakıcak bilmem..
hayırlısı tabi ..bana mutlaka sana her bebkte hediye alıcam diyo
ne istersen iste ..diyor.....Şeniz
kızlar fırsat bu fırsat bana banka hesabı acmasını isticem ...naniknanik
bir miktar param olsun zaten adamın eli sıkı..doğumdan sonra kullanırımlülülülülülü
en azından diğer cocuğa kadar iader eder beni:icecream:

rabbim inş o günleri yaşatsın bize..ama daha 1 yıl düşünmüyoruzsenağlama

benim daha bebişim doğmadı hayırlısıyla doğsun başka hiçbirşey istemiyorum
ama eşim alır hediyemiŞeniz

5 aylık hamileyim...eşime neler alması gerektiğini söyledim...ne olur ne olmaz unutur falan rezil olurum valla..sengözlerimebaksanab

sen bunlara birşey almadı diyorsan adam daha ne alsınkii
bunların hiçbirini bile görmeyen kadınlarımız var

yaf walla ayıp olmuyormu biraz mavilim kıss canımız çekecek bi yerimiz şişecek sonram.... bide azımsıyo... kıss ben ilkinde havamı almıştım yaaa... sana kocanın aldıklarının birine bile mum olurdum beeehhh...:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…