Eşinizin ailesini kendi aileniz gibi görüyormusunuz

Ailenin size yaklaşımıylada ilgili bence. 3.yılımızdayız evliliğimizde ilk 1 sene alışamadım aileye. Ama zamanla herşey yerine oturdu. Tabi ki kendi annen baban gibi olmaz ama bir ailedeniz. Kp beni kızım diye kaydetti telefonuna. İhtiyacımız olsun olmasın aklına eserse bişeyler alır gönderir. Ama bende sizin yerinizde olsam fikrim sorulmadığı için alınırdım. Sizden çıkar sağlamıyolarsa 3-5 kuruşun hesabını yapıp para koparmaya çalışan insanlar değilse eşiniz çeksin krediyi.

Kendi ailen gibi görmen imkansız. Görebilen varsa şanslı azınlıktadır diye düşünüyorum. Elle tutulur problemlerimiz olmasa da ben de aramızda mesafe hissederim olmalı da. Ayrıca eşin bu konuda tabii ki sana da danışmalı. Çekirdek ailesi sensin. Geçindirmek zorunda olduğu aile sizin aileniz. Belki sen de gelecekle ilgili bir şeyler almakla planı yapıyorsun kredi çekeriz diye düşünüyorsun. Veya sen de ailene borç vereceksin.birbirinden habersiz borç olur mu?

Kim kaynanamı annem kayınbabamı babam gibi seviyorum dese yalan söylemiş olur . Kimse eşinin ailesini kendi ailesi gibi göremez öyle bi dünya yok maalesef

Kimi nasil.gordugunun bir onemi yok ki!bazen kendi ailenden cekersin,esinin ailesini daha cok seversin.Sana karsi iyilerse,sende onlara karsi iyi niyetliysen ne gibi gordugun farketmez.Sen saygini muhafaza et,onlarda buyuk olarak sevgi ve saygi gosterirse,aile ici iliskiniz,kizi gibi gormesi,senin annen gibi sevmenin cok onemi kalmaz.Ben ilk basta cok sevdim,hatta yalan degil annemle kuramadigim anne kiz iliskisini kayinvalidemle kurmak istedim,ama olmadi,olmazmis.Annenle ne kadar zitda olsan evladi olunca nazin geciyor,ama kayinvalideye hic birsey islemiyor.Aksine senden "gelin"sifatiyla cok sey bekleniyor.Simdi mesafeliyim,minimum seviyede gorusuyorum,saygi da kusur etmeyeye calisiyorum.Bazen yaptiklarini unutup,yine fedakarliklar yapasim tutuyor yalan degil sonra kendime hatirlatiyorum" o senin annen olamaz,kayinvaliden" diye

Kim kaynanamı annem kayınbabamı babam gibi seviyorum dese yalan söylemiş olur . Kimse eşinin ailesini kendi ailesi gibi göremez öyle bi dünya yok maalesef
Vallahi bende inanamazdim da taaki esimin teyzesini gorene kadar.Ozellikle ikinci gelinin annesi kiza pek annelik yapmamis.Teyzemizde cok fedakar iyi kapli bir kadin,gelini anneden once her zaman kayinvalidesine kosar.Gelinlerine asiri duskun,en ufak bir aciklarini oyle guzel kapatiyorki,benim ki de acik bulmak icin yer arar.Bir kere bir gelinin arkasindan soyle dedi"o benim ilk kizim,ilk goz agrim,beni kiz annesi yapanim"ben sok Gelinlerine gelince ilk gelini gercekten cok iyi biz kadin,ama digeri bayan kapris,sorun cikarmak icin yer ariyor kadin yinede cok guzel idare ediyor.Ayrimcilik yapmamak,evlatlarinin arasini guzel tutmak icin deyim yerindeyse kendini parcaliyo.

Tabiki kimse kendi ailemiz gibi olamaz. Bende kendimi hep yabancı gibi hissediyorum. Bir türlü ısınıp benimseyemiyorum. Eşimin ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var. Bu yüzden garipsiyorum belkide.

Kaynanamin bir sozu var surekli der sen beni annenle bir tutuyormusun ki ben seni oglumlz bir tutayim o yuzden tabiki degil
Ayrica aile arasinda para konusuna bastan karsiyim her Iki taraf icin de

Kendi aileniz gibi olmaz, ister istemez bir mesafe illaki olur zaten mesafe olmayıp onlarda benim ailem diye düşünüp samimi olmaya calisanlardada işin cılkı çıkıyor en iyisi sevgi saygı olacak birazda mesafe ama eşinizin sizin fikrinizi almadan böyle birşey yapmasi doğru olmamis

Adapte olma olayı kadın erkek diye değil de kişiden kişiye değişir bence. Bir de şunu söylemek istiyorum ben eşimin annesini evlenmeden önce tanıyordum ama eşim farklı şehirde olduğu için tanımıyordum ve anladım ki kaynana kişisi çok çok farklıymış anslında. Dışarıya karşı gerçek yüzünü saklıyormuş. Şimdi bunları niye anlattım kimsenin ailesinin içine girmeden bilemeyiz iyi mi kötü mü olduğunu. Hatta kaç yıllık evlilikten sonra bile eşin ailesi değişebilir kötü huyları olabilir. Siz yine de kontrollü olun derim. Bu arada eşim kredi çekerken benden imza almışlardı meblağla mı ilgili acaba

Nişanlıyken ya da evliliğin ilk 3 ayında gmrüyorsum ama ne zaman ki altınlarımı hortumladı o dakikadan sonra diliyle bana zararı olmasa da gayet güzel davransa da göremem kendi babam gibi 1 değil 2 değil salaklığıma doymayayım 3 kere hortumladı neden kendi babamın yerine koyayım tırnağı olamaz

Başlığa cevabım hem evet hem hayır. Eş ailesiyle sıkıntılarımız oldu çok çok kırılıp üzülüp ağladığım da oldu ama ben kıyamam elimde bişey varsa onlarda eksikse paylaşırım( muhtaç değiller şükür ama genel olarak bakış açım) üzülsünler ağlasınlar istemem onlardaki bi mutsuzluk bana da yansır bende mutsuz olurum. Bende anneyim annelik çok zor herşeyi geçtim çocuklarım için ömrümden kaçırıyorum bi yerde rahat yiyemiyorum rahat yatamıyorum gezemiyorum hangi maddiyat bunun karşılığı olabilir ki. Zamanında iş yapma yardım etme konusunda da kv bana karşı üzücü davrandıysa da zorlanarak yaptığı bi iş yaptığını görsem kıyamam yardım etmek isterim elimden geleni yaparım. Ama kimse annem olamaz annem gibi de olamaz babam da dahil annem benim için çok başka çok ayrı. Ama size haber etmemesi konusunda çok çok haklısın bende takıyorum o tarz şeyleri izin almak izin vermek gibi değil de hayatı ortak paylaştığını hissetmek aldığı kararları alma aşamasında fikrini sormak gibi

Bu sorunun cevabı biraz değişken. Evet görüyorum diyen bana pek samimi gelmiyor. Tabiki eşlerden dolayı saygı duyulur sevilir de ancak kimsenin kendi ailesi gibi olamaz. Karşı taraf çok iyidir gelinlerini sarıp sarmalayan bir tutumları vardır o zaman arada güçlü bir bağ kurulabilir. Kv ve kp de çok sevilebilir ama adı üstünde kayın ailesi sonuçta. İnsanın yıllarca birlikte yaşadığı onu büyüten insanlarla bir olamaz. Seviliyorsa da yakın bir akraba gibi sevgi beslenebilir.

Kendisini eşinin ailesine ait hissetmeyenler de vardır mutlaka. Bazı insanların mizacı gereği mesafeli olabileceğini düşünsem de genelde ısınamadıysanız o sıcaklığı da verememiş olabilirler. Eşinizin ailesine kredi çekerken size danışması gerekiyordu. Belki siz de evet diyecektiniz ama en azından size sorsa daha iyi olurdu. Siz de kendinizi danışılmaya değer görülmeyen eş olarak görmezdiniz. Eşiniz çoğu erkek gibi ince düşünceli değilse bunu düşünememiş olabilir. Sorun çıkmaz kp öder demişsiniz. O zaman pek de sorun etmeyin. Eşinize sadece size sorsa zaten evet diyeceğinizi ama sormayınca kendinizi önemsiz hissettirdiğini söylerseniz belki anlar sizi.

Esimin ailesi iyidir, cok severim. Tek cocuklari esim. Hep "cok sukur bir de kizimiz oldu" derler benim icin. Asla kotu niyetleri yoktur.

Ama elbetteki kendi annemin, ailemin yerini kimse tutamaz. Yanlarinda mutlu huzurluyum. Kendi annemse gergin bir kadindir. Sevse de sevgisini gostermez. Ama tekrar soyleyeyim ki baska bir kadini asla annemle ayni kefeye koyamam. Isterse kanatlari olsun...

Konuya gelince, fikrinizi alsa iyi olurmus tabi ki. Zaten odeyeceginden babasinin eminmissiniz, onay verirdiniz. Is ayni yere guzellikle varirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…