Eşinizin hasta akrabasına evde bakar mısınız? ACİL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşiniz izin alsın evde otursun annesi ile beraber teyzesine baksın. O zaman "bakmak" olur. Aksi halde kendisi bakmış olmayacak çünkü.
Bakacak olan siz olacaksınız. Çünkü kadınsınız evde olan sizsiniz.

Valla ben bakmazdım, büyük sözüme tövbe!
Hastalıklar imtihanlar eyvallah bizler için ama eşiniz gereksiz kahramalığa soyunmuş.
Çok düşünceli ise sizi ve yeni olan evliliğinizi düşünsün.

Ben olsam orasının benim de evim olduğunu, bana sormadan bu işe kalkışamayacağını hatırlatırım.
Teyzeye eşi baksın.
Kayınvalideniz bakacaksa kendi evinde baksın. Size varana kadar....

kadınların yaptıgı en buyuk hata aramız bozulucak acaba sussam mı iste hata burda o neden düsünmüyo ya acaba esim baska bi kadını ister mi ki ben buna kaynana derdim sizinki hasta bakıcak hem teyze hem kocası ooooo gelsin caylar corbalar valla en güzeli hep derim cıkar bir cıngar burası senin oldugu kadar benimde evim de kendi basına 1 aylık misafir bu eve davet edemezsin de madem teyzesine cok acımıs annesi kendi evinde baksın ne isi var yeni gelininin evinde

Hayır kesinlikle

Sadece bir iki günlük bir şey değilmiş birde
Aylarca sürekli bir kalmadan bahsediliyor
Kıyamet koparırım ben olsam
Aylarca onlar gelip kalacağına aylarca eşimle küs kalayım daha iyi derim

Ayrıca evlilikteki yerinizi bir gözden geçirin derim
Sadece eşinin isteklerine göre mi yürüyecek bu evlilik?
Teyzenin kendi gelini hayır istemiyorum deyip kabul etmiyor sen dıdının dıdısı olarak stresten tırnak yiyorsun
Eğer bu nedenle eşin sana kötü davranacksa eşinin gözünde nerede olduğunu görürsün

Ekonomik güç bazı ilişkilerde gerçekten çok önemli.Çalışmadığından eşine muhtaçsın diye böyle kafasına göre takılıyor eşin.Haddini bildir.

1 yatılı hastaya +2 kişi ve 5 aylık yeni evli. Eşiniz çok düşüncesiz. Cok sacma zaten sizde baska birinin hasta birine bakması

En çokta benim takıldığım şu hasta ziyareti
Gelen giden hiç bitmez.
Bakacak olan o sülalede en son kişisin
Ayrıca erkeğe ne olurki her gün misafir gelse yeter demez ,misafir gibi yer içer yatar
Erkekler misafiri çok sever

Teyzenin kendi evi yokmu, kv deniz gidip orda baksın kardeşine. Sizin evde bakmasının mantığını anlayamadım. Tamam teyzedir sevilir, mecbur kalınca bakılırda. Ama sizin bakma sıralamasında sonlardasınız. Eşiniz kahramanlık falan mı yapmaya çalışmaya çalışıyor anlamadım. Kızmakta çok haklısınız, sizin fikrinizi sormadan böyle birşeye kalkışması çok saçma

Yok artık daha neler. Hani kimi kimsesi olmasa sadece eşiniz olsa akrabası bi nebze derim ama size sormadan eşinizin yaptığı çok büyük saygısızlık.

Kayinvalideniz kendi evinde baksın sizin ev ne alaka? Isterseniz bana yüklenin kızın ama bir kaç gün değil bir hafta değil koskoca 1 ay ve belki daha fazla. Eşiniz size sormadan nasil böyle bir karar verdi, bu kadar pasif olmayın. Ayrica niye illa birinin evine gidiliyor, teyzeniz kendi evinde dursun kayinvalideniz oraya gitse?

Teyze anne yarisidir birakin esiniz istiyorsa baksin baktirsin, gelini bakmiyorsa bu onun ayibi kim ne yaparsa kendine yapar.
Bence kabul edin sonucta hasta biri keyfine gelmiyor, neden ortaminiz huzurunuz bozulsunki ?siz bir iyilik yapmis oluyorsunuz. Birgün onlarinda size yardimi dokunabilir kim kime muhtac kalir bilinmez.
Esinize bu konuda karismayin birsey olursa vicdan azabi cekersiniz.

Ama sunuda düsünmedim degil neden esinizin annesi teyzesini kendi evine cagirip ona bakmiyor?

ne münasebet cnm aile bitti de akrabalar kaldı.kesinlikle kabul etmem ben olsam

Yani sürekli bir durum değil onun için sıkıntı yapmazdım heralde ne olacak ki hasta kadın sevap kazanmış olursunuz sizde ileride öyle bir duruma düşebilirsiniz.Ama eşinizin size sormadan karar vermesi doğru değil bence.

İyileşene kadar sonuçta onlarda mantıklı insanlardır fazla kalınmayacağını bilirler 1 aydan ne olacak siz değil kaynananız bakacak ayrıca hemen bu telaş neden? Kv gelirim dememiş teyze de dememiş kesinleşen birşey yok henüz hem çocuk istiyoruz diyorsunuz hem sınava hazırlanıyorum diyorsunuz ilginç

Şöyle söyleyeyim. Teyzesi yıllardır köyde çalışıp didinmiş para biriktşrmiş, çok da tutumlularmış, eşi hep pasif biriymiş yani karısı ne derse onu yapan veya karısı sayesinde bu günlere gelmiş biri mi desem bilemedim. İstanbulda ev alıyorlar ve tek evladını evlendirip bu eve yerleştiriyor. Başlarda gelinim şöyle tutumlu böyle iyi vs diyormuş hep. Teyze hastalandı. Elleri titremeye fşlan başladı, fena olmuştu, beyninde tümör olduğu ortaya çıktı. İlk başlarda tedavi için doktor doktor gezdi oğlu ama meğersem derdi bu işten nasıl ucuza kaçabilirşm olmuş. 1 yıldır kadını doktor doktor gezdirdş tedavisini geciktirdi ve tümör büyüdü kadın yataklara düştü, gelinin yanında kalıyordu ama altını vs oğlu il3 kocası temizlşyormuş ve gelini evden gitmelerşni istiyormuş. Sonra ailecek baskı uyguladı akrabaları kadını ameliyat ettirdi yüklü miktarsa bir paraya ama eşimib diğer tryzelerinden biri bende kalsın toparlanana kadar dedi, biz ziyarwtine gittiğimizde oğlunun davranışları, annesine ilacı sigorta karşılamıyor diye eksik ilaç alması vs gibi şeyleri duyduktan sonra(durumları çok iyi ev alacak paraları var) eşim çok sinirlendi üzüldü, köydekş kayınvalidemi aradı anne gel, istersen birazda sen bak bizde vs gibisinden ama o konu öyle kapandı bişey demedim ama teyzegildeyken gelini varken başkasınım bakması ne kadar doğru vs dedim ama anlayana tabi.. Kaynım da eşime bizde bakabşlşrşz aslında vs benim aklıma geldi vs dedi eşimde ben de öyle dedim annemi aradım vs gelsin baksın burda 1 ay vs toparlanana kadar birazda o baksın filan. Geçmiştw o hasta teyzenin eşime ve ailesine çok faydası dokunmuş. Her gittiğinde ağlar eteklerine kapanıp. Eşim en ufak birştde sinşrkenen birisi ben cevabımı çekinmem veririm ama surat çekmek istemiyoeum günleece uzayıp gidecek o surat. Ben kayınvalidemi arayıp bu konuyu konuşacağım usulünce.

Eşim çocuk istiyor ben değil. Sınava hazırlanıyorum çünjü sınavda çocuğa engel değşl eşime göre. Ayrıca kayınvalidemin evinde değil benim evimde bakacam kayınvalidem ki siz gelin olarak boş boş oturabileceğşnizi öi düşünğyorsunuz. Yemek bulaşık herşey yine sizde ve 4 5 e katlanacak. Ben ders mi çalışavağım eşime mi bakacağım kaynanama mı eniştesine mi teyzesine mi???

Anlayıl göstermez daha da kötü görür beni.

Siz, o sizi kötü görecek diye endişe ediyorsunuz, isteklerinizi söyleyemiyorsunuz, ama o, siz onu kötü göreceksiniz diye hiç endişelenmiyor. Bu ne anlama geliyor farkında mısınız? İlişkinizde gücünüz yok. Biriniz güçlü ve istediğini yapan bir ülke, biriniz zayıf, güçsüz, diğer ülkeyi kızdırmakta korkan küçük bir ülke gibisiniz.

Sanırım hayata karşı genel tavrınız bu. Evlenmeden önce ailenizde de aynı muameleyi görmüşsünüz, evlenmeden bir gün önce, ertesi gün düğününüz olan kişi siz olduğunuz halde, kuru yerde yatan siz olmuşsunuz.

Kendinizle ilgili algılarınızı değiştirmenizi, gün içinde kendi kendinize sürekli değerli ve güçlü olduğunuzu, herkesin değer verdiği, saygı duyduğu bir insan olduğunuzu vs söylemenizi tavsiye ederim.

Her türlü düşünmek lazım aslında teyze açısından eş açısından . Öyle zamandayizki yapılan ufacık iyilikte tepemize çıkan insanlarla karşılaşıyoruz. Suistimal durumlarida çabası. KV gelip bakarsa çok sorun olmaz gibi ama ev ortaminiz haliyle değişecek. Bazı erkekler kendi ailesinin yanında acayip degisirler triplere girer erkeklik yaparlar akıllarınca eşin de böyle değişimler olursa iyice huzursu olursunuz iyi düşünmekte fayda var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…