Eşinizin hasta akrabasına evde bakar mısınız? ACİL

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçerli sebepleri varsa sorun etmem gelsin kalsın 1 ay birşey eksilmez hastalık durumu hemde rabbim kimseyi muhtaç etmesin bizim ne olacağımız da belli değil ama sormaması problem ben olsam çağırmasına değil sormamasına sinirlenirdim

Bu arada gelin kayınvalidesine bakmak zorunda değil. Oğlu bakmalı. Ama teyzenin evinden çıksınlar. Ev kiraya verilsin, oradan gelecek parayla da teyzenin bakımında eşine yardım edecek bir yardımcı tutulsun. Kadıncağız şimdiye kadar alacağı kiralarla özel sağlık sigortası yaptırırdı, veya ameliyatını istediği yerde istediği zamanda rahatça yaptırırdı. Bu saatten sonra oğluna güvenmesin.

Bencil olmazsan ne olur.gecici süre.allah için baksan.ama dünya hayatı tatlı tabi

Simdi bu olaya susarsanız birdaha evliliğiniz boyunca sana sormadan yapacak herşeyi. Hastalik zor, Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Oğlu var kardesleri var yinede size düşmez bakmak

Kabul etme. Gelini baksın ne münasebet.en son halkasın. Eşin ayıp ediyor sana, sen el kizisin onlara.

Bulunmaz nimet hem hasta duası hem misafir duası hem eşinin minnettarlığı hem siz değil kv bakacakmış siz ders çalışırken kv yemekleri de yapar 1 ayda kimsenin aile huzuru bozulmaz bence ama sen bilirsin hastalık bu kimin eline bakacağımız belli değil

Baksan güzel olur birine yardımcı olmak iyidir bakıp bakmamak sana kalmış ama burda en büyük sorun eşin bakalım edelim demeden önce seninle bi konuşup karar vermeliydi evlisiniz sonuçta hep böyle olmaz

Bende esiniz gibi dusunuyorum oglu gelini bakmazsa bakmasin bu benim de bakmayacagim gozetmeyecegim anlamina gelmez.Ama keske sizede danisip ortak karar alinsaymis daha hos olurmus.

Teyzenize bakacak kimse olmasa Allah rızası için kabul edin, 1 ay çabucak geçer derdim ama şu anda biri bakıyormuş. O yüzden eşinizle konuşun ve kabul etmeyin.

Gece gece tanimadigim teyze ogluna beddua edesim geldi ya hu bu konuda kimse seni zorlayamaz. Istemiyorsan kabul etme. Derdini usulunce anlat.evliligin cok yeni. Ben de kv nin kendi evinde bakmasi taraftariyim. Teyzeye üzuldum bu arada. Allah sifa versin

Baksan güzel olur birine yardımcı olmak iyidir bakıp bakmamak sana kalmış ama burda en büyük sorun eşin bakalım edelim demeden önce seninle bi konuşup karar vermeliydi evlisiniz sonuçta hep böyle olmaz
Bakacak kimsesi var ama kimse olmasa bana gelir ama başka kız kardeşlerş var müsait benim gibi değil ki. Hem eşim misafir varken çok ezşyetli ouyor. Asabi oluyor benden hizmet bekliyor ben varken annesinin hizmet etmesine de kızar bunsefwr annem baksın dşyo ama. Yemekleri vs bana yaptırır anneme yardım etmiyosub der. Kadının altı da bezleniyor yani ki evde sadece kaynanam değil kocası da olacak.

Eşinizin yaptığı çok ayıp.
Teyze ne ameliyatı olmuş bilmiyorum ama kontrol süreçleri var galiba.
Kayınvalideniz şehirdışında ameliyatlı bir hasta için şehirlerarası yolculuk doğru olmaz diye düşünüyorum.
Sanırım ameliyatlı teyzenin evi de yaşadığınız şehirde değil ki eşiniz sizin evde bakılmasını o yüzden istiyor sanırım.
Ailedeki olayın iç yüzünü bilemem, belki size yansıtmadıkları farklı bir durum olabilir.
Eşim benim fikrimi almadan böyle bir şey yapmaya kalksa sinirden küplere binerdim. Fakat 1 aylık evli de olsam evim de ağırlardım. Sağlık için hiçbir şey diyemem başıma ne geleceği belli değil. Bir gün düşebilirim ve bugün etrafımda olan onlarca insan o gün yüzüme bile bakmayabilir. Bilmiyorum, hayat sizin ve herkes hayata farklı çerçevelerden bakar.

Eşin bu ortamda huyu suyu degisecekse ki bunu en iyi sen bilirsin kabul etme huzursuz olmak daha kotu. Sana gelene kadar bakacak kişiler varken kabul etme. Bayan tutsunlar durumlarida iyiymiş madem kimsenin huzuruda bozulmaz

Bencil olmazsan ne olur.gecici süre.allah için baksan.ama dünya hayatı tatlı tabi
Neyi bencillik? 1 aydan da uzun sürebilir kadının iyileşmesi. Ve evde 2 değil 5-6 kişi kalınacak. Bunun misafiri var temizliği var, çamaşırı var, ilaç vs hastane kontrol durumları var, oğlu şimdşden herşeyden elini çekmeye başladı o zaman her şeye ben koşmak durumunda kalacağım veya eşim. Eşimin çalışma durumu da şöyle gündüz evde gece çalışıyor bir gün gidiyor bir gün gitmiyor, şimdi ayeı evde olduğu halde bana "teyzeme yardım etmeye git, misafiri vs" gelir diyen o zaman annesi gelince benden daha çok beklenti içinde oomayacak mı? Gelinlerinin arkasından şimdi neler neler diyolar ben bir şey yapmadıpımda benim için neler neler söylenecek, ben hem atanmak için çalışayım, hem evin yemeği her şeui bende olsun, hem hizmetçilik yapayım, herşeye bir bahane bulan titiz hiçbşrşeyi beğenmeyen eşim gelsin bana en ufak bir şeyde söylensin, ben ne yapacağım o zaman???

Zaten bakan var. En küçük en genç teyzesi bakıyor. Arabaları vs var hastaneye vs götürebiliyolar. Beyin ameliyatı oldu. Burda evi var ama gelini oturuyor fakat gelini bakmak istemiyor oğku da ev alacağı paralarından eksiliyor diye ortalığı ateşe vermiş durumda. Eşimşn enitşesi desen pasif, adam aklını yitirmiş gibi, ruh gibi, kadın kendi yemeğini kendisş yiyebiliyor ama tuvaleti yaparken iki kişinin birlikte yapması gerekiyor altı bezleniyor. Tümörü alındı ama hala az da olsa varmış alamadıkları, ondan dolayı ve uzun süredir de yatakta olduğu için denge problemi var yürüyebiliyoe ama iki kişinin koluna girmesi gerek. Hafif felçli. Bir tarafını çok oynatamıyor. Doktor 2 aya ayağa kalkar demiş ama tam dengesini kurması ayaklanması kaç ayı bulur bilemem. Teyzesine gittiğimde bile ikramı hizmeti ben yapıyorum, teyzesi hastayla ilgileniyor. Şimsi de aynısı olacak, kaynanam ilgilenecek ama yemek vs her şey yine vana kalacak o yoegunlukla ben nasıl yapacağım? Eşim hiçbir şeyden memnun olmayan biri yani memnun gibi durur ama surat asar beğenmez, yaptığın temizliğe bile laf eder, misafir gelince hızlı olmamı vs ister sanki benim 10 elim var, o zamanlar çok sinirli olur. Kendisş hemen herşeye parlayan biri.

Allah rızası için eşinizin gönlü hoş olsun die bence elinizden geleni yapın zor biliyorum ama biz ne olcaz belli mi

En iyi sen bilirsin. Ben özellikle bu durumda bakardım. Fakat eşimi öncesinde ciddi bir dille uyarırdım. Ben kendi karakterim gereğince bunları yazıyorum; siz anladığım kadarıyla eşinizin karşısında pasif kalıyorsunuz. Dediğim gibi ben kendi koşullarımda bakardım. Sizin ameliyatlı teyzeden daha büyük sorunlarınız var.

Benim eşimde sinirli, agresif ve aniden parlayan bir insan. Geçen daha saçma sapan bir sebepten parlar gibi oldu. Neymiş banyonun paspasları neredeymiş, ayacıkları üşümüş... ben koyamadıysam, sen nerede biliyorsun koyuver, dedim. Söylene söylene işe gitti. Akşam geldi, her şey normal. Ben önden yattım kitap okuyorum, iki hafta önce yeni paspas almıştık onları da yatağın altına kaydırdım. Eşim de geldi sırnaşıyor. Aldım paspası koydum yatağın ortasına al bebeğim, seni bunlar ısıtır, dedim vurdum kafayı yattım. Ramazanlarda aşırı asabi olur mesela ve her ramazan öncesi bir hafta önden başlarım. Ya eve geldiğinde koltuğuna kurul sesin çıkmasın ya da iftara yakın gel vallahi seni çekemem, derim. Böyle yuvarlanıp gidiyoruz.

Ben esinin seni hic saymadina uzuldum. Fikrin sorulmuyor. Sanki sen esi degilsin de adamin hizmetkari gibisin onun gozunde. Teyzesini cok sevebilir de teyzesi gelince ona bakacak olan sensin, esin degil ki. Bir de o yetmiyormus gibi annesini de cagirmis. Uc ogun yemek yapacaksin, kadinin altindan alacaksin. Kayinvalideye hizmet edeceksin. Madem teyzenin cocuklari bakmiyor, bakici tutabilirlerdi. Ki kadina da bakan varmis. Sen bakmasi gerekenler icinde en son siradasin. Tamam zor durumda olana bakilir, ona birsey demiyorum. Kimbilir bizler neler yasayacagiz da esinin ki isguzarlik. Esin hem kendi bakmayacak ki, sana baktiracak. Teyzesini senden daha fazla dusunuyor, ben buna uzuldum. Esin seni ezdiriyor bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…