- 26 Şubat 2018
- 592
- 958
- 103
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Şöyle söyleyeyim. Teyzesi yıllardır köyde çalışıp didinmiş para biriktşrmiş, çok da tutumlularmış, eşi hep pasif biriymiş yani karısı ne derse onu yapan veya karısı sayesinde bu günlere gelmiş biri mi desem bilemedim. İstanbulda ev alıyorlar ve tek evladını evlendirip bu eve yerleştiriyor. Başlarda gelinim şöyle tutumlu böyle iyi vs diyormuş hep. Teyze hastalandı. Elleri titremeye fşlan başladı, fena olmuştu, beyninde tümör olduğu ortaya çıktı. İlk başlarda tedavi için doktor doktor gezdi oğlu ama meğersem derdi bu işten nasıl ucuza kaçabilirşm olmuş. 1 yıldır kadını doktor doktor gezdirdş tedavisini geciktirdi ve tümör büyüdü kadın yataklara düştü, gelinin yanında kalıyordu ama altını vs oğlu il3 kocası temizlşyormuş ve gelini evden gitmelerşni istiyormuş. Sonra ailecek baskı uyguladı akrabaları kadını ameliyat ettirdi yüklü miktarsa bir paraya ama eşimib diğer tryzelerinden biri bende kalsın toparlanana kadar dedi, biz ziyarwtine gittiğimizde oğlunun davranışları, annesine ilacı sigorta karşılamıyor diye eksik ilaç alması vs gibi şeyleri duyduktan sonra(durumları çok iyi ev alacak paraları var) eşim çok sinirlendi üzüldü, köydekş kayınvalidemi aradı anne gel, istersen birazda sen bak bizde vs gibisinden ama o konu öyle kapandı bişey demedim ama teyzegildeyken gelini varken başkasınım bakması ne kadar doğru vs dedim ama anlayana tabi.. Kaynım da eşime bizde bakabşlşrşz aslında vs benim aklıma geldi vs dedi eşimde ben de öyle dedim annemi aradım vs gelsin baksın burda 1 ay vs toparlanana kadar birazda o baksın filan. Geçmiştw o hasta teyzenin eşime ve ailesine çok faydası dokunmuş. Her gittiğinde ağlar eteklerine kapanıp. Eşim en ufak birştde sinşrkenen birisi ben cevabımı çekinmem veririm ama surat çekmek istemiyoeum günleece uzayıp gidecek o surat. Ben kayınvalidemi arayıp bu konuyu konuşacağım usulünce.
Bencil olmazsan ne olur.gecici süre.allah için baksan.ama dünya hayatı tatlı tabiİyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Simdi bu olaya susarsanız birdaha evliliğiniz boyunca sana sormadan yapacak herşeyi. Hastalik zor, Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Oğlu var kardesleri var yinede size düşmez bakmakŞöyle söyleyeyim. Teyzesi yıllardır köyde çalışıp didinmiş para biriktşrmiş, çok da tutumlularmış, eşi hep pasif biriymiş yani karısı ne derse onu yapan veya karısı sayesinde bu günlere gelmiş biri mi desem bilemedim. İstanbulda ev alıyorlar ve tek evladını evlendirip bu eve yerleştiriyor. Başlarda gelinim şöyle tutumlu böyle iyi vs diyormuş hep. Teyze hastalandı. Elleri titremeye fşlan başladı, fena olmuştu, beyninde tümör olduğu ortaya çıktı. İlk başlarda tedavi için doktor doktor gezdi oğlu ama meğersem derdi bu işten nasıl ucuza kaçabilirşm olmuş. 1 yıldır kadını doktor doktor gezdirdş tedavisini geciktirdi ve tümör büyüdü kadın yataklara düştü, gelinin yanında kalıyordu ama altını vs oğlu il3 kocası temizlşyormuş ve gelini evden gitmelerşni istiyormuş. Sonra ailecek baskı uyguladı akrabaları kadını ameliyat ettirdi yüklü miktarsa bir paraya ama eşimib diğer tryzelerinden biri bende kalsın toparlanana kadar dedi, biz ziyarwtine gittiğimizde oğlunun davranışları, annesine ilacı sigorta karşılamıyor diye eksik ilaç alması vs gibi şeyleri duyduktan sonra(durumları çok iyi ev alacak paraları var) eşim çok sinirlendi üzüldü, köydekş kayınvalidemi aradı anne gel, istersen birazda sen bak bizde vs gibisinden ama o konu öyle kapandı bişey demedim ama teyzegildeyken gelini varken başkasınım bakması ne kadar doğru vs dedim ama anlayana tabi.. Kaynım da eşime bizde bakabşlşrşz aslında vs benim aklıma geldi vs dedi eşimde ben de öyle dedim annemi aradım vs gelsin baksın burda 1 ay vs toparlanana kadar birazda o baksın filan. Geçmiştw o hasta teyzenin eşime ve ailesine çok faydası dokunmuş. Her gittiğinde ağlar eteklerine kapanıp. Eşim en ufak birştde sinşrkenen birisi ben cevabımı çekinmem veririm ama surat çekmek istemiyoeum günleece uzayıp gidecek o surat. Ben kayınvalidemi arayıp bu konuyu konuşacağım usulünce.
Bulunmaz nimet hem hasta duası hem misafir duası hem eşinin minnettarlığı hem siz değil kv bakacakmış siz ders çalışırken kv yemekleri de yapar 1 ayda kimsenin aile huzuru bozulmaz bence ama sen bilirsin hastalık bu kimin eline bakacağımız belli değilİyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Bakacak kimsesi var ama kimse olmasa bana gelir ama başka kız kardeşlerş var müsait benim gibi değil ki. Hem eşim misafir varken çok ezşyetli ouyor. Asabi oluyor benden hizmet bekliyor ben varken annesinin hizmet etmesine de kızar bunsefwr annem baksın dşyo ama. Yemekleri vs bana yaptırır anneme yardım etmiyosub der. Kadının altı da bezleniyor yani ki evde sadece kaynanam değil kocası da olacak.Baksan güzel olur birine yardımcı olmak iyidir bakıp bakmamak sana kalmış ama burda en büyük sorun eşin bakalım edelim demeden önce seninle bi konuşup karar vermeliydi evlisiniz sonuçta hep böyle olmaz
Eşin bu ortamda huyu suyu degisecekse ki bunu en iyi sen bilirsin kabul etme huzursuz olmak daha kotu. Sana gelene kadar bakacak kişiler varken kabul etme. Bayan tutsunlar durumlarida iyiymiş madem kimsenin huzuruda bozulmazBakacak kimsesi var ama kimse olmasa bana gelir ama başka kız kardeşlerş var müsait benim gibi değil ki. Hem eşim misafir varken çok ezşyetli ouyor. Asabi oluyor benden hizmet bekliyor ben varken annesinin hizmet etmesine de kızar bunsefwr annem baksın dşyo ama. Yemekleri vs bana yaptırır anneme yardım etmiyosub der. Kadının altı da bezleniyor yani ki evde sadece kaynanam değil kocası da olacak.
Neyi bencillik? 1 aydan da uzun sürebilir kadının iyileşmesi. Ve evde 2 değil 5-6 kişi kalınacak. Bunun misafiri var temizliği var, çamaşırı var, ilaç vs hastane kontrol durumları var, oğlu şimdşden herşeyden elini çekmeye başladı o zaman her şeye ben koşmak durumunda kalacağım veya eşim. Eşimin çalışma durumu da şöyle gündüz evde gece çalışıyor bir gün gidiyor bir gün gitmiyor, şimdi ayeı evde olduğu halde bana "teyzeme yardım etmeye git, misafiri vs" gelir diyen o zaman annesi gelince benden daha çok beklenti içinde oomayacak mı? Gelinlerinin arkasından şimdi neler neler diyolar ben bir şey yapmadıpımda benim için neler neler söylenecek, ben hem atanmak için çalışayım, hem evin yemeği her şeui bende olsun, hem hizmetçilik yapayım, herşeye bir bahane bulan titiz hiçbşrşeyi beğenmeyen eşim gelsin bana en ufak bir şeyde söylensin, ben ne yapacağım o zaman???Bencil olmazsan ne olur.gecici süre.allah için baksan.ama dünya hayatı tatlı tabi
Zaten bakan var. En küçük en genç teyzesi bakıyor. Arabaları vs var hastaneye vs götürebiliyolar. Beyin ameliyatı oldu. Burda evi var ama gelini oturuyor fakat gelini bakmak istemiyor oğku da ev alacağı paralarından eksiliyor diye ortalığı ateşe vermiş durumda. Eşimşn enitşesi desen pasif, adam aklını yitirmiş gibi, ruh gibi, kadın kendi yemeğini kendisş yiyebiliyor ama tuvaleti yaparken iki kişinin birlikte yapması gerekiyor altı bezleniyor. Tümörü alındı ama hala az da olsa varmış alamadıkları, ondan dolayı ve uzun süredir de yatakta olduğu için denge problemi var yürüyebiliyoe ama iki kişinin koluna girmesi gerek. Hafif felçli. Bir tarafını çok oynatamıyor. Doktor 2 aya ayağa kalkar demiş ama tam dengesini kurması ayaklanması kaç ayı bulur bilemem. Teyzesine gittiğimde bile ikramı hizmeti ben yapıyorum, teyzesi hastayla ilgileniyor. Şimsi de aynısı olacak, kaynanam ilgilenecek ama yemek vs her şey yine vana kalacak o yoegunlukla ben nasıl yapacağım? Eşim hiçbir şeyden memnun olmayan biri yani memnun gibi durur ama surat asar beğenmez, yaptığın temizliğe bile laf eder, misafir gelince hızlı olmamı vs ister sanki benim 10 elim var, o zamanlar çok sinirli olur. Kendisş hemen herşeye parlayan biri.Eşinizin yaptığı çok ayıp.
Teyze ne ameliyatı olmuş bilmiyorum ama kontrol süreçleri var galiba.
Kayınvalideniz şehirdışında ameliyatlı bir hasta için şehirlerarası yolculuk doğru olmaz diye düşünüyorum.
Sanırım ameliyatlı teyzenin evi de yaşadığınız şehirde değil ki eşiniz sizin evde bakılmasını o yüzden istiyor sanırım.
Ailedeki olayın iç yüzünü bilemem, belki size yansıtmadıkları farklı bir durum olabilir.
Eşim benim fikrimi almadan böyle bir şey yapmaya kalksa sinirden küplere binerdim. Fakat 1 aylık evli de olsam evim de ağırlardım. Sağlık için hiçbir şey diyemem başıma ne geleceği belli değil. Bir gün düşebilirim ve bugün etrafımda olan onlarca insan o gün yüzüme bile bakmayabilir. Bilmiyorum, hayat sizin ve herkes hayata farklı çerçevelerden bakar.
En iyi sen bilirsin. Ben özellikle bu durumda bakardım. Fakat eşimi öncesinde ciddi bir dille uyarırdım. Ben kendi karakterim gereğince bunları yazıyorum; siz anladığım kadarıyla eşinizin karşısında pasif kalıyorsunuz. Dediğim gibi ben kendi koşullarımda bakardım. Sizin ameliyatlı teyzeden daha büyük sorunlarınız var.Zaten bakan var. En küçük en genç teyzesi bakıyor. Arabaları vs var hastaneye vs götürebiliyolar. Beyin ameliyatı oldu. Burda evi var ama gelini oturuyor fakat gelini bakmak istemiyor oğku da ev alacağı paralarından eksiliyor diye ortalığı ateşe vermiş durumda. Eşimşn enitşesi desen pasif, adam aklını yitirmiş gibi, ruh gibi, kadın kendi yemeğini kendisş yiyebiliyor ama tuvaleti yaparken iki kişinin birlikte yapması gerekiyor altı bezleniyor. Tümörü alındı ama hala az da olsa varmış alamadıkları, ondan dolayı ve uzun süredir de yatakta olduğu için denge problemi var yürüyebiliyoe ama iki kişinin koluna girmesi gerek. Hafif felçli. Bir tarafını çok oynatamıyor. Doktor 2 aya ayağa kalkar demiş ama tam dengesini kurması ayaklanması kaç ayı bulur bilemem. Teyzesine gittiğimde bile ikramı hizmeti ben yapıyorum, teyzesi hastayla ilgileniyor. Şimsi de aynısı olacak, kaynanam ilgilenecek ama yemek vs her şey yine vana kalacak o yoegunlukla ben nasıl yapacağım? Eşim hiçbir şeyden memnun olmayan biri yani memnun gibi durur ama surat asar beğenmez, yaptığın temizliğe bile laf eder, misafir gelince hızlı olmamı vs ister sanki benim 10 elim var, o zamanlar çok sinirli olur. Kendisş hemen herşeye parlayan biri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?