- 1 Kasım 2019
- 2.746
- 5.559
- 158
- Konu Sahibi Bortecineee
-
Benim eşim günlerce surat asıyor konuşmak zorunda kalınca konuşuyor. Onun dışında konuşmaz suratı hep sirke satar haksız bile olsa gelip sırnaşmaz haksız olduğunu bildiği halde yani. Sizin eşiniz bu söylediklerinize göre onun yanında çok iyi kalır yani.En iyi sen bilirsin. Ben özellikle bu durumda bakardım. Fakat eşimi öncesinde ciddi bir dille uyarırdım. Ben kendi karakterim gereğince bunları yazıyorum; siz anladığım kadarıyla eşinizin karşısında pasif kalıyorsunuz. Dediğim gibi ben kendi koşullarımda bakardım. Sizin ameliyatlı teyzeden daha büyük sorunlarınız var.
Benim eşimde sinirli, agresif ve aniden parlayan bir insan. Geçen daha saçma sapan bir sebepten parlar gibi oldu. Neymiş banyonun paspasları neredeymiş, ayacıkları üşümüş... ben koyamadıysam, sen nerede biliyorsun koyuver, dedim. Söylene söylene işe gitti. Akşam geldi, her şey normal. Ben önden yattım kitap okuyorum, iki hafta önce yeni paspas almıştık onları da yatağın altına kaydırdım. Eşim de geldi sırnaşıyor. Aldım paspası koydum yatağın ortasına al bebeğim, seni bunlar ısıtır, dedim vurdum kafayı yattım. Ramazanlarda aşırı asabi olur mesela ve her ramazan öncesi bir hafta önden başlarım. Ya eve geldiğinde koltuğuna kurul sesin çıkmasın ya da iftara yakın gel vallahi seni çekemem, derim. Böyle yuvarlanıp gidiyoruz.
Benim gönlümü kim hoş tutacak peki?onun gönlü hep hoş olacak hatta beğenmeywcek azarlayacak surat asacak, birde gönlünü almaya çalışacağım.Allah rızası için eşinizin gönlü hoş olsun die bence elinizden geleni yapın zor biliyorum ama biz ne olcaz belli mi
Elbette haklısın kolay olanda rahmet azdır tabiki tercih meselesi eşine gönlünden geceni söyle bence çünki sonrasında birikir büyük sıkıntı olurBenim gönlümü kim hoş tutacak peki?onun gönlü hep hoş olacak hatta beğenmeywcek azarlayacak surat asacak, birde gönlünü almaya çalışacağım.
Bunu eşime çok anlatmaya çalıştım. Emin olun her şeyin fsrkındayom, ama buna nasıl çözüm bulacağımı bilmiyorum. Güzellikle anlatıyoruö bazen anlıyor ama bazende anlamıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım...Kısacası evliliğiniz kocanızın rahatı ve huzuruna bağlı. Kocanız evliliğinizin bel kemiği.
Sizin ne durumda olduğunuz evliliğinizi etkilemiyor.
Ne kadar sinmiş olduğunuzun farkında bile değilsiniz.
Ama az sonra arkadaşlar gelecek. Önce bu yorumu beğenecek. Sonra size anlatmaya çalışacak.
Umarım anlayabilirsiniz.
Başta nasıl alıştırırsan öyle gider. Ne demek kocam kızacak aramız bozulacak! Kocan aramoz bozulur eşim ne der diye endişe etmemiş ama sana sorma tenezzülünde bile bulunmamış. Evlilik tek taraflı bişey diildir. Ortak payda da buluşmaktır.bu senin için bir fırsat tavrını koy ve istemediğini söyle. Ha şöle kimsesi olmaz kadının sahipsizdir allah rızası için gelir bakarsın. Ama oğlu gelini bacısı anası danası varken yiğeninin karısına düşmez hasta bakıcılığı. Ben asla kabul etmem asla. Asla bana böyle bişeylede gelemez kimse.İyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Gelmezler merak etme. Kv. de çocuk istiyordur sizi düşünür baksana birşey dememiş telefonda. Teyze de sağolsunlar der. Sesini çıkarıp ortalığı bulandırma bence.İyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Ayrıca hastayla bırlıkte ona refakat edenler +zıyaretcıler +yatak yorgan + sofra camasır bulasık dıye dusunursenız bır aydınlanma yasarsınız gıbıme gelıyorAsla bakmak özellikle benım esımın teyzemıne asla bakmam. Iyılıkten maraz doguyor. Madem bırı bakacaksa o da kendı evınde baksın. Ozellıkle 5aylık evlıyken ASLA ama ASLA bakmak!!
Kendı teyzemı de esıme sormadan evıme getırmezdım ozel hayat denılen bırsey var degıl mı? Wc ye dusa gırerken bıle nıcın goz hapsınde olmalıyım. Zaten cocukları ve kardeslerı varken sıze asla dusmez. Kendınızı kımsenın tesırı ve baskısıyla zor duruma sokmayın
Ben zaten ses etmedim etsemde anlamaz benim eşim zaten. Kayınoederim bile rahatsız bu durumdan, o teyzenin oğlunun yaptıklarından. Kaynanama bile kızıyor o konu için. Biz gidip görüyoruz neredeyse her gün, her gğn gidemezsek gün aşırı gidiyoruz.Gelmezler merak etme. Kv. de çocuk istiyordur sizi düşünür baksana birşey dememiş telefonda. Teyze de sağolsunlar der. Sesini çıkarıp ortalığı bulandırma bence.
Tamam işte sana tavsiyem sessizce bir köşede olanı biteni izlemen. Emin ol getirtmezler evinizeBen zaten ses etmedim etsemde anlamaz benim eşim zaten. Kayınoederim bile rahatsız bu durumdan, o teyzenin oğlunun yaptıklarından. Kaynanama bile kızıyor o konu için. Biz gidip görüyoruz neredeyse her gün, her gğn gidemezsek gün aşırı gidiyoruz.
İnşallah.Tamam işte sana tavsiyem sessizce bir köşede olanı biteni izlemen. Emin ol getirtmezler evinize
Ben olsam empati yapardım ve gelmesini kabul ederdim.Ama sınava hazırlanacaksınız o konu sıkıntı olur.Eşinizle sınav konusunu konuşun bence olaya yeni evliyiz rahat edemeyizden girerseniz kırıcı olabilirİyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Valla haklsin ama ben olsam esime söylerdim istemediğimiİyi günler. Ben daha 5 aylık evliyim. Eşimin teyzesi ameliyat oldu fakat gelini bakmıyor kesinlikle evde istemiyor, o yüzden hasta teyzesine diğer teyzenin diğer kardeşi bakıyor. 2 3 aya toparlanır demiş doktor. Gelelim asıl meseleye, benim eşim teyzesini çok seviyor, hastalara karşı da çok merhametlidir. Gelini ve oğlu durumları iyi oldukları halde bakmayıp, ameliyatı için de sıkıntı çıkardıkları için teyzesine çok üzülüyor. Bundan ötürü de memleketteki kayınvalidemi arayıp "Anne sen gel 1 ay teyzeme bizde sen bak." dedi. Kayımvalidem birşey demedi. Fakat ben bu durumdan çok rahatsızım daha yeni evliyim. Gelini varken benim bakmam ne kadar doğru ve ben atanmak için sınavlara da hazırlanıyorum. Teyzesi gelirse yanında kocası da gelecek, kayınvalidem de olacak fakat eşimle doğru düzgün bir ev hayatımız olmayacak belki 1 ay denecek ama bu süre belki daha da uzayacak. Kendimi çok huzursuz hissediyorum evimde rahat edemeyeceğim. İhtiyaçlarımı giderirken bile rahatsız olacağım. Eşim çocuk da istiyor. Stresten tırnaklarımı yiyorum sğrekli. Ben evlenmeden önce anne evimde rahat edemedim. Kuzenlerim vs dedemin zoruyla bizde kalırdı küçücük evde üst üste yatardık, evlenmeden önce bile son gecemde kuru yerde yattım dedemler yüzünden. Eşim bu konuda çok dert yanarken, kızarken kendisinin böyle birşeyi bana sormadan veya eşini düşünmeden söylemesi beni üzdü. Ayrıca eşime bu konuda rahatsız olduğumu söyles3m bana çok kızacak. Aramız bozulacak ama onlar gelirse evlilij hayatımız huzurumuz daha da bozulacak. Ceplerinde bir ev alacak paraları var ama kadına bakmaya gelince kaçıyor tek oğlu. Çok üzgünüm ve moralim bozuk ne yapabilirim sizce.
Ya ama bizde kalacak bir durum yok, bize muhtaç değil. Kimse al da bak demiyor ki. Twyzesi bakıyor gayette memnun halinden o gelsin bizde kalsın derdinde. Annem gelsin baksın demekle olmuyor ki? Gerçekten sıkıldım bu durumdan artık. Bana diyor ikimizden başka kimse uok, kimsenin bize faydası olmaz, bizim birbirimizden başka kimsemiz yok, o zaman ona göre davranacak. Teyzesi bakıyorrken ne diye alıp başımı sıkıntıya sokayım. Benim derdim başımdan aşkın zaten.Eşinizin tek suçu size danışmadan böyle bir karar alması.
Ama hastalık konusunda lütfen 2-3kere düşünün.kimin kime muhtaç olacağını asla bilemeyiz ayrıca ben sanıyorumki Allah rızası için zorda olsa bisüre katlanırdım.
Ohhh be olumlu bir yorum gördüm sonunda.Konu hastalık olduğu zaman sorgusuz sualsiz bakarım eşimin söylemesine bile gerek yok. Bakmanın kimin vazifesi olduğu da umurum olmaz, hasta birinin bana ihtiyacı varsa bakarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?