- Konu Sahibi Nedesemolmuyor1
-
eşle beraber eğlenceli vakit geçirmek etkinlik eşi olmak değildir. Beraber paylaşım yapılan eşlerin birlikte zaman geçirmekten zevk aldığı güzel bir şeydir. Bu her şey olabilir. Ben bunu bir psikologdan dinlemiştim.Etkinlik annelerinden sonra etkinlik eşi mi olsun kadıncağız.
Kahve alışkanlığı asla düzelmez emin olun,sizi zamanla buna alıştıracak.Aldattıgını çok sanmıyorum belki yapmıştır ama bilemem insanoğlu kimseye güvenmiyorm ama şuan sanmıyorum hep kahvede hepp görüntülü vs arıyorm istediğim an. Aklın nerdeydi dersen işte insan bazı şeyleri geç anlıyor e bi de konuşuyorsun bazı sözler veriliyor çocuk olunca böyle olur mu hiç tabii ki olmaz diyordu çocugu da önce o istedi ben bir sene daha bekleyecektim o çok istedi ama o istek düşkünlük yok hep oyun para düşünüyor
eşle beraber eğlenceli vakit geçirmek etkinlik eşi olmak değildir. Beraber paylaşım yapılan eşlerin birlikte zaman geçirmekten zevk aldığı güzel bir şeydir. Bu her şey olabilir. Ben bunu bir psikologdan dinlemiştim.
Ben de tüküreyim. Erkeler kendinde her hakkı görüyor.Şunları gören "Çocuğum 5 yaşında ama evde oyalayamıyorum" diyen bi anneye tavsiye veriyoruz zanneder. Hale bakın, erkekleri niye böyle çocuk eğitir gibi eğitmek zorunda kalıyoruz?
Bunlar niye bize yetişkin halde gelmiyor abi, biz kadınlar hem çocuğa hem adama analık ediyoruz evin içinde neden?
İçine tüküreyim şu ataerkil sistemin.
Eşimle beraber keyifli vakit geçiren birisiyim ama onu yanımda tutmak için sürekli uygun bir etkinlik düşünmem :) zaten hayattan beklentilerimiz, zevklerimiz ortak olduğu için otomatik olarak birlikte takılabiliyoruz. Ki eşim dışarı çok çıkan bir insandır ama ihnal edilmişlik hissim çok nadir olur.
Ben ayrılın yada ayrılmayın diyemem ama şunu demek istiyorum sadece. Çocuğunuz daha çok küçük eğer eşinizi de seviyorsanız onu kendi haline bırakmayın evet gerekirse ailesine söyleyin sorumluluk verin ilgilensin bebekle de evle de . Çok zor biliyorum yaşadığınız şeyleri bende 3 sene önce yaşadım. Eşim 2 aylık olana kadar kızımı kucağına bile almadı varsa yoksa işiydi. Eve bakmazdı bide gelip bana nasıl annesin derdi bende gel de bak demedim eşim evden uzaklaştıkça uzaklaştı. Sadece evden değil bizden de uzaklaştı. Kızım 4 yaşına geldi şimdi aralarında sıcak bi baba kız bağı yok eşim belki 1 kere uyutmamistir çünkü kızını. Şuan da aynı hep varsa yoksa arkadaşları. Dışarı çıkmak için gün sayıyor. Biz de bitmiş bi evliliği çocuk için surdurenlerdeniz. Ben eşime 3 gün çıkma hakkin var dedim biz ayrılık noktasına geldik çünkü ayrilcam artık ben yapamıyorum dedim en azndan 3 gün çıkıyor şuan. Sizde oturup konuşun yetişemiyorum deyin zmaan geçtikçe ve siz ne yaparsa yapsın derseniz evden daha da uzaklasacak3 aylık bi bebeğim var eşim çok dışarı bağımlı yani evde duramıyor 2 gün durursa bir hafta gibi geliyor bi gün evdeyse diğer boş günde mutlaka kahveye gidiyor ve geç saatlere kadar durdugu oluyor bu hep böyleydi konuştum hep dikkat edeceğini söyledi azaltıcam dedi azaltmaya çalıştı evet saatleri düzeltmeye çalıştı vs arada oluyor arada olmuyor geç gelme durumu ama erken geldiği olmadı gittiğinde. Konuştum olmadı kızdım olmadı kavga ettim olmadı küstüm olmadı haklısın doğrusun özür dilerim diyor ama çok büyük bi fark yok
Şimdi bebeğe bakıyorum bi destek bekliyorum pek bi destek yok iki gündür bişey rica ediyorum ben yokken napıyosun gelince sürekli benden bişey istiyorsun diyo bi çocuga bakamadın sanki bir tek sen çocuk bakıyorsun dedi şartel attı benim neyse arkadaşının yanına ugradı 10 dk gelirim dedi 3-4 saat gelmedi sinirlenme evresinden soguma susma evresindeyim aile gibi hissetmiyorum (doğum öncesinden beri karı koca ilişkimiz yok bu da evlilikte önemli bence hamileyken risk vardı ona tamam ama doğum sonrası da borç vardı kafam bulanık o yüzden diyordu ) mutsuzum boşanmayı düşündüm bikaç kere ama bebeğim bi baba kavramını bilsin istiyorum az da dursa evine kapısından babasının geldiğini arada da olsa aynı sofrada babasıyla oturmasını istiyorum ne yapayım bilmiyorum biraz canım sıkkın kimseye anlatamıyo insan buraya yazmak istedim
Fiziksel ve psikolojik şiddet yoksa bebeğiniz daha küçük bence sabredin derim.3 aylık bi bebeğim var eşim çok dışarı bağımlı yani evde duramıyor 2 gün durursa bir hafta gibi geliyor bi gün evdeyse diğer boş günde mutlaka kahveye gidiyor ve geç saatlere kadar durdugu oluyor bu hep böyleydi konuştum hep dikkat edeceğini söyledi azaltıcam dedi azaltmaya çalıştı evet saatleri düzeltmeye çalıştı vs arada oluyor arada olmuyor geç gelme durumu ama erken geldiği olmadı gittiğinde. Konuştum olmadı kızdım olmadı kavga ettim olmadı küstüm olmadı haklısın doğrusun özür dilerim diyor ama çok büyük bi fark yok
Şimdi bebeğe bakıyorum bi destek bekliyorum pek bi destek yok iki gündür bişey rica ediyorum ben yokken napıyosun gelince sürekli benden bişey istiyorsun diyo bi çocuga bakamadın sanki bir tek sen çocuk bakıyorsun dedi şartel attı benim neyse arkadaşının yanına ugradı 10 dk gelirim dedi 3-4 saat gelmedi sinirlenme evresinden soguma susma evresindeyim aile gibi hissetmiyorum (doğum öncesinden beri karı koca ilişkimiz yok bu da evlilikte önemli bence hamileyken risk vardı ona tamam ama doğum sonrası da borç vardı kafam bulanık o yüzden diyordu ) mutsuzum boşanmayı düşündüm bikaç kere ama bebeğim bi baba kavramını bilsin istiyorum az da dursa evine kapısından babasının geldiğini arada da olsa aynı sofrada babasıyla oturmasını istiyorum ne yapayım bilmiyorum biraz canım sıkkın kimseye anlatamıyo insan buraya yazmak istedim
Babaannem de anneme çocuk olmayınca kendini kahvede oyalıyor ne yapsın demiş, annemlerin 7 yıl çocuğu olmamış sonra 4 çocuğu oldu ama yine eve gelmiyordu. Bu kadınların eksikliği değil, tamamen erkeklerin bencilliği, sorumsuz ve yetişkin olma yetkinliğine erişememiş olmalarından kaynaklanıyor. Normal bir erkek evde eğlenceli aktivite var diye düşünüp mü eve geliyo. Çoluğu ile çocuğu ile vakit geçirmek için geliyor.eşle beraber eğlenceli vakit geçirmek etkinlik eşi olmak değildir. Beraber paylaşım yapılan eşlerin birlikte zaman geçirmekten zevk aldığı güzel bir şeydir. Bu her şey olabilir. Ben bunu bir psikologdan dinlemiştim.
Belli ki eşinizin kumar bağımlılığı var. Bunu sigarasına, hesabına diye küçümsemeyin. Yarın eline daha çok para geçtiğinde başka şeylere de merak salabilir. Daha çok paraya oynayabilir. Zaten ufaktan başlar. Evinizin, çocuğunuzun, sizin paranızı böyle şeylere harcayabilir. Eşinizin bir psikoloğa gitmesi lazım. Belli ki kendi kendine bırakamıyor bu alışkanlığını. Cinsellikten uzak durmasının da sebebini öğrenmek lazım. Psikolojik midir, nedendir bilip bunları en kısa sürede çözüme kavuşturmanız gerek. Tabii ki haklısınız, anlattıklarınız en doğal hakkınız ve de evliliğin, baba olmanın gereklilikleri. Eşinizi tedavi olmaya ikna edin bence.3 aylık bi bebeğim var eşim çok dışarı bağımlı yani evde duramıyor 2 gün durursa bir hafta gibi geliyor bi gün evdeyse diğer boş günde mutlaka kahveye gidiyor ve geç saatlere kadar durdugu oluyor bu hep böyleydi konuştum hep dikkat edeceğini söyledi azaltıcam dedi azaltmaya çalıştı evet saatleri düzeltmeye çalıştı vs arada oluyor arada olmuyor geç gelme durumu ama erken geldiği olmadı gittiğinde. Konuştum olmadı kızdım olmadı kavga ettim olmadı küstüm olmadı haklısın doğrusun özür dilerim diyor ama çok büyük bi fark yok
Söylediğiniz doğru ancak bu adam da böyle yani napim kadın da evde tutmak için ne yapabilirim diyorBabaannem de anneme çocuk olmayınca kendini kahvede oyalıyor ne yapsın demiş, annemlerin 7 yıl çocuğu olmamış sonra 4 çocuğu oldu ama yine eve gelmiyordu. Bu kadınların eksikliği değil, tamamen erkeklerin bencilliği, sorumsuz ve yetişkin olma yetkinliğine erişememiş olmalarından kaynaklanıyor. Normal bir erkek evde eğlenceli aktivite var diye düşünüp mü eve geliyo. Çoluğu ile çocuğu ile vakit geçirmek için geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?