Sevgili cudana,
bana kizabilirsin.. hic ses etmiyorum sana..
hatta senin yorumlarin bana cok farkli geliyor ve dusunduruyor beni bunu bil..
simdi sana cevap vereyim:
Ben esime zaten cok kirginim.onun bana simdiye kadar attigi dayaklari,soyledigi haksiz laflari ben unuttum mu saniyorsun canim?
Benim icimde esime karsi zerre kadar sevgi kalmadi ki zaten...Ben ne yapiyorsam bu icimden atamadigim merhamet ve vicdanim yuzunden yapiyorum.. birde cocuklarimi dusundugumden.. Benim ailem oyle cok ekonomik gucu iyi olan bir aile degil.. Bundan ayrilip babamin evine gitsem, zaten babam sorunlu bir adam.. Alkol alan biri, cocuklarimin herseyi ona batiyor.. Ben cocuklarimi simdi nasil oyle alkol`un oldugu bir ortama sokayim degil mi? suanda ekonomik durumum yok, zaten ben bu evden kesinlikle gitmem, o gider giderse de.. Ama adam gitmezzzz!! Kac kez dedim cik git bu evden diye adam gitmiyor.. Oyle yuzsuz biri.. O gitse daha iyi olur benim icin.. ben niye coluk cocugumla evimden cikip gideyim ?
Ben esimede dedim seninle biz bu evde yasayan iki yabanciyiz.. Ben bunca dayaktan sonra zaten sana karsi zerre sevgi duyamam ki? Ne yapiyorsam cocuklarimin babasi oldugu icin.. onlar uzulmesin diye..
Kagit ustunde nihakli iki insaniz.. oldukca mesafeliyim ona zaten..
Evde kesinlikle tartisma,kavga etmemeye calisiyoruz cocuklarin yaninda, esimle anlasamadigimiz cok noktalar var zaten..
orta yolunu bulmaya calisiyoruz.. diyorum ya ben KIRGINIM ona..
cocuklar gelisim caginda.. onlarin psikolojisi bozulmasin yeter ki, diye kendime feda ediyorum.. Onun hareketlerinin hos olmadigini ben her firsatta konusup anlatiyorum ama adam anlamiyor arkadasim..soz veriyor yine ayni kisi oluyor..
ikincisi...
Ben esimin ailesi duydu diye niye cildirdim? sana anlatayim:
Cunku esimin ailesi pireyi deve yapan insanlar!
cunku esimin ailesi en bastan taaa beni istemediler, hep sahteler, bana karsi iki yuzluler..!
cunku esimin ailesi bir laf duydular mi, onu abartip kabartip dunya aleme reklam eden tipler!
Belki o kiz bile duydu suan bu olanlari birkez daha...!
Sen boyle bir aileyi, esin kalkti bir sinirle aradi diye bozulmaz misin? icin icini yemez mi arkadasim?
Gururunu dusunmez misin?
Ben iki konuyuda kafama takip, sorun ediyorum..
Hem beni oyle hirpalamis olmasina, hemde ailesine ayni kucuk bir cocuk gibi arayip cok zamansiz bunlari soylemesine kiziyorum..
umarim beni anladin...
Siz sirf çoçuklarin yaninda tartismiyorsunuz diye, onlarin ne olduklarini hiç bilmiyorlarmi saniyorsun? Aslinda tam tersi, çogu zaman büyüklerin bilmedigi seyleri, çoçuklar bilir! Onlarin piskolojilerin bozulmasini diliyorsaniz derhal ayrilin. Ayrilinki çoçuklariniz ilerde sizi suçlamasin, ayrilinki,kendi hayatinizi degmeyen bir adam için bosuna feda etmeyin.
Siz kendi ayaklariniz üzerinde duruncaya kadar baba evinde kalin ve ondan sonra tasinin. Siz ekonomik durumu biraz bahane olarak öne getiriyorsunuz. Ne kadinlar var, ne para var ne baska birsey ve yine ayriliyorlar. Siz sanirim korkuyorsunuz bu yeni adim atmaya, degisik bir hayata adim atmaya ve ekonomik durum ve çoçuklari bahane olarak kullaniyorsunuz.
Adam dun benim gozumun icine baka baka
"Benim eski nisanlim senden cok cok daha iyiydi, o asla sinirlenmezdi senin gibi, kapilari boyle carpip carpip gitmezdi, cok iyi bir anne olurdu, gerci yuzu senin kadar guzel degildi ama iyi bir kizdi, ben zaten ona karsi hata yaptim, yari yolda biraktim, belki benim ailemde bundan dolayi bana kizgin olmus olabilirler"
deyince benim KANIM DONDU!
Simdi konusuyoruz, anlatiyorum, sen boyle boyle dedin diyorum
adam bagirip cagiriyor, inkar ediyor hayirrrr ben ne zaman dedim, vay serf...vay nankor kadin ben ne zaman demisim..dunyanin hakaretini ediyor suanda bana, inanin sok geciriyorumbir insan nasil dediklerini inkar eder aklim almiyor.
benim o anda elimde kamera olsaydi dediklerini kayit ederdim, simdi onun yuzune vurup dinletirdim ama kameraya cekmemistim..
Dusunebiliyor musunuz? simdide bana "yalanci,sahtekar,iftiraci, ben ne zaman dedim yari yolda biraktim o kizi, ailemde kizgin bu konuda bana" dedim diyor uzerime yurudu yine bende polisi aradim..
inkar ediyor arkadaslar dusunun inkar ediyor, kurana el basiyor ben demedim diye..
ama dedi, benim sahidim Allah.. oyle birsey demese ben niye camur atayim,iftira atayim.. kendimi niye uzeyim dunden beri?
bu adam ne yuzsuz, ne yalanci biri yemin ederim hic bilmedigim yuzunu goruyorum suanda..
sok icindeyim.. hala bana laf sayiyor suan.. caresizlik icindeyim..
adam artık ciddiye alınmayacak muhatap olunmayacak bir pozisyonda hiç uğraşma diyecem ama sendeki sinirlerde demirden değil haliyle kendini savunuyorsun
çok ciddiyim sen bu adamın çirkefliğiyle başedemezsin madem kafandada bi yol çizmişsin ilaç yardımı olur terapi yardımı olur bi şekilde sen sinirlerine hakim olmaya çalış derim yoksa böyle konuşarak felan yok yani.
sineye cekemezsin
kendine yediremiyorsun
gururun kirildi kadinlik onurun zedelendi
tamam sonuna kadar haklisin!!! ama bu kadar kendini hirpalaman bu kadar kendini uzmen
uykusuz kalip sinir küpü olman o adam icin degermi !!!
yazilarindaki stresi uzuntuyu o kadar net hissettim ki
heyecan yapiyorum seni okurken
guzel arkadasim cok zoruna gitti kimin olsa zoruna gider
sen once sakin olmalisin umarim su an uyuyorsundur
bugun artik baska bir pencereden bak olaya!
bu adam bu kadar zavalli bu kadar ne dedigini bilmez yazik cok yazik de
ona aci
ve kendin icin iyi olan seyleri yap
sana basit gelecek ama ne biliyim git sicak bir dus yada banyo al uzun uzun yikan
guzel yemegini ye disari cik paran varsa bir alisveris yapip
kendin icin bir seyler yap
spor yap
dua et
namaz kil
yeterki kendinle basbasa ol
o kadar stres yasamissin ki ruhunun dinlenmesi gerek birazcik olsun
cahil diyorsun dengesiz diyorsun sinirli diyorsun o adam icin
ama farkindamisin onun gibi hareket yapiyorsun
ayni seyler tekrar edip duruyorsun
"seni allaha havale ediyorum seni istemiyorum varsa erkeklik gururun ayril benden" de cekil kenara
kendini doldurup doldurup sinir etme
benimde iki cocugum var bende onlari uzmusumdur sinir oldugum zamanlar
ama inan seninkiler gormeselerde duymasalarda anladiklari yeter onlara
seni merhametli ve vicdanlisin annesin onlarin hatirina biraz daha sakin ol
yine seni nankorlukle suclayip konusacak olursa
hatasini kabul etmiyorsa susmasini iste
sana degmezmis kendimi bu kadar uzmeye
seni Allaha havale ediyorum ve senden utaniyorum de
sakince soyle bunlari ve cekil kenara
ona tenezzul etmedigini gorsun ondan utandigini
hayal kirikligi yasadigini ve sogudugunu gorsun
guzel arkadasim bu detayi sakin unutma
erkekler hemen idrak edemezler
zaman gectikce tepkini daha iyi anlayip hatasini daha iyi gorecektir
sicagi sicagina anlamazlar yalan yanlis tepki verip bir cuval inciri berbat ederler
ayyy daha ne yaziyim bilmiyorum ki
daha fazlasi gelmiyor elimden
umarim guzel ve biraz daha sakin bir gune uyanirsin
bu arada ailesini dusunme
sevinirlermi acirlarmi sasirirlarmi bosver birde onlarin ne hissedeceklerinin
derdine dusme hic
hakkinda hayirlisi olsun
şu son gelişmelerdeki yanlış tutumunu söylemek istiyorum öncelikle
kadın milleti olarak fil gibi hafızamız var yapılanı, kalbimizi kıranı hiç unutmayan bir tabiata sahibiz.
sende de böyle. ama sen sürekli geçmişte öyle demiştin, böyle demiştin diye eşini taciz etmektesin.
ne bekliyordun bu kadar psikolojik saldırıdan sonra
eşin bir cinnet anı ailesini aramış. senin de istediğin zamanında bu değil miydi
ablasını arasın ben hata ettim desin istemiyor muydun???
ben de olsam aynı şeyi yapardım. karşımdaki beni buna mecbur bırakıyorsa
eğer bazı şeyleri sineye çekip, o lafı zamanında duyduğunda basıp gitmediysen
ısıtıp ısıtıp gündeme getirmeyeceksin.
sonra yüz göz olunuyor işte böyle ve eşin ikinci kez benzer bir laf ediyor sana
hazmedemeyeceği şeyin tepkisini baştan vermeli insan.
bunca kavga, patırtı, yıpranmışlıktan sonra eşinle hiç bir şey olmamış gibi devam etsen bile başaramazsın bunu
çünkü kendi içinde kapatamıyorsun sen eskileri. sağlıklı bir evliliğinizin olması pek mümkün gelmiyor bana.
eğer ayrılmayacaksanız bu kadar yüz göz olup geçmişi kurcalamaya gerek yok.
duruyorsanız ılımlı olacaksınız ya da olamayacaksanız ayrılacaksınız başka çare yok gibi.
kadın milleti olarak fil gibi hafızamız var yapılanı, kalbimizi kıranı hiç unutmayan bir tabiata sahibiz.
sende de böyle. ama sen sürekli geçmişte öyle demiştin, böyle demiştin diye eşini taciz etmektesin.
eşin bir cinnet anı ailesini aramış. senin de istediğin zamanında bu değil miydi
bunca kavga, patırtı, yıpranmışlıktan sonra eşinle hiç bir şey olmamış gibi devam etsen bile başaramazsın bunu
çünkü kendi içinde kapatamıyorsun sen eskileri. sağlıklı bir evliliğinizin olması pek mümkün gelmiyor bana.
duruyorsanız ılımlı olacaksınız ya da olamayacaksanız ayrılacaksınız başka çare yok gibi.
Adam dun benim gozumun icine baka baka
"Benim eski nisanlim senden cok cok daha iyiydi, o asla sinirlenmezdi senin gibi, kapilari boyle carpip carpip gitmezdi, cok iyi bir anne olurdu, gerci yuzu senin kadar guzel degildi ama iyi bir kizdi, ben zaten ona karsi hata yaptim, yari yolda biraktim, belki benim ailemde bundan dolayi bana kizgin olmus olabilirler"
deyince benim KANIM DONDU!
Simdi konusuyoruz, anlatiyorum, sen boyle boyle dedin diyorum
adam bagirip cagiriyor, inkar ediyor hayirrrr ben ne zaman dedim, vay serf...vay nankor kadin ben ne zaman demisim..dunyanin hakaretini ediyor suanda bana, inanin sok geciriyorumbir insan nasil dediklerini inkar eder aklim almiyor.
benim o anda elimde kamera olsaydi dediklerini kayit ederdim, simdi onun yuzune vurup dinletirdim ama kameraya cekmemistim..
Dusunebiliyor musunuz? simdide bana "yalanci,sahtekar,iftiraci, ben ne zaman dedim yari yolda biraktim o kizi, ailemde kizgin bu konuda bana" dedim diyor uzerime yurudu yine bende polisi aradim..
inkar ediyor arkadaslar dusunun inkar ediyor, kurana el basiyor ben demedim diye..
ama dedi, benim sahidim Allah.. oyle birsey demese ben niye camur atayim,iftira atayim.. kendimi niye uzeyim dunden beri?
bu adam ne yuzsuz, ne yalanci biri yemin ederim hic bilmedigim yuzunu goruyorum suanda..
sok icindeyim.. hala bana laf sayiyor suan.. caresizlik icindeyim..
Bi ara polisi aradım yazmışsınız sanki o konu ne oldu? Çok geçmiş olsun tekrar.Nasıl güvenilmez bir adam, şimdi bu saatten sonra bu adamın dediği hangi şey sağlam kalır ki, yerinde durur ki.Adam söylemedim diyo daha ne...Ne ala memleket...
dünden beri yazmak istediklerimi dile getirmişsin
ben de olsam böyle bir durumda eşimi ikna etmek için hep istediği şeyi yapar,ailemi arardım...
Aynen katiliyorum vallah...evet siz haklisiniz esinizin sizi kiminle olursa olsun kiyaslamasi yanlis bide arti üste cikmaga ugrasmasi, ama inanin bana yazdiklarinizi okudukca birazda olsa esinize hak verdim bu son olayda, yani cinnet gecirip annesini aramasinda... Okadar sinirlisinizki kendinizi kontrol edemiyorsunuz ne dediginizde belli olmuyor, yani bi parlayip söyle yapi am böyle yapicam diyorsunuz biraz sakinleYince yok cok sinirliydim asil söyle yapmam lazim diyorsunuz...anliyorum sizi ama biraz sakin olmaniz lazim iyi bir insansinizdir,esinize yuvaniza cok emek vermissinizdir bunlara inanirim ama kavgalardada burdaki yazi seklindeki gibiseniz hem esiniz biraz hakli cünkü dayanilmaz bisey hemde sizi felaket cözmüs,yani esip gürler iki ben gürlerim sonra biraz sankinlik ve iyi kötü evlilige devam... Arkadasin dedigi gibi ya daha alttan alacaksiniz yada gerekten ayrilcaksiniz, suan olmaz söyle böyleleride gecin suan olmuyosa bes on yil sonrami niye dahami iyi olacak yada parami topliycaniz yani bana bu sadece sizin kendinizi kandirmaniz gibi geldi... Aman bosanin diye demiyorum,su kavgalarda tavriniz hep bu sekilse sizdede hata var diyorum,bu meselede degil ama pireyi deve yapar gibisiniz. Yada söyle diYeyim hakliyken bu tavirlarinizla haksiz hatta mazlum duruma düsüyorsunuz... Sinirlenin bagirin cagirin ama sabit kalsin fikriniz, mesela eve gelme diYorsununuz geliYo iceri bile giriyo,bidaha cik diyosunuz gidiyor ama o uyuor arabada siz sabaha kadar nöbet tutuyosunuz, sabaha karsi eve giriyor kabul ediyorsunuz, konusmuycam diyorsunuz, ama susamiyorsunuz vs. Ilk önce ne yapmak istediginizi bilin ona göre hareket edin yoksa esinize ders veremezsiniz oda sizi dahada üzer ki bi olayda en azindan biseyleri kurtarmaya ugrasmis ama daha cok yüzüne gözüne bulastirmis... Allah yardimciniz olsun vallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?