Bacım laf yetişmiyor ki adama. Geldi söyledi şimdi pazar plan yaptığını kızıcaksın biliyorum korkuyorum dedi. Kızdım tabi sonuç kavga. Eş olarak herşeyi yapıyormuş yardım ediyormuş 1 saat mahallede takılmak mı suçmuş ondan ne istiyormuşum denize gidilebilirmiş birliktede gidermişiz sosyalleşemiyor olmam onun suçu değilmiş bende yüzmeye gitmişim o bakmış çocuğa ondan ne istiyormuş 10 ay olmuş çocuk kaç kere gitmiş bla blaa blaa. Adama laf yetişmiyor. Çoğu erkek öyle değilmiş yatıyormuş o yardım ediyormuş nankörmüşüm yardım etmeyecekmişş. O adamların eşleri kabul eder ama ben etmem böyle bir erkeği aklında bulunsun dedim. Kavga etcek mecalim yok zaten.Ben en cok ailece gidince cok para harcaniyor, ben tek gidiyorum 4'e bolunuyor 500tl harcadim sadece, eee o zaman ben tek gideyim yaklasimina takildim. Maddi sorun yasaniyorsa ve gezmeye ailece gidilemeyecekse, o zaman bireysel de gidilemeyecek uzgunum. Eve giren para ailenin parasi, ne demek daha az harcaniyor o zaman en azindan ben gezeyim diye dusunmek? Benim evliligime cok ters bir durum, ben bunu kabul edemezdim.
Hâla pazar günü gidecem diyor yani…Bacım laf yetişmiyor ki adama. Geldi söyledi şimdi pazar plan yaptığını kızıcaksın biliyorum korkuyorum dedi. Kızdım tabi sonuç kavga. Eş olarak herşeyi yapıyormuş yardım ediyormuş 1 saat mahallede takılmak mı suçmuş ondan ne istiyormuşum denize gidilebilirmiş birliktede gidermişiz sosyalleşemiyor olmam onun suçu değilmiş bende yüzmeye gitmişim o bakmış çocuğa ondan ne istiyormuş 10 ay olmuş çocuk kaç kere gitmiş bla blaa blaa. Adama laf yetişmiyor. Çoğu erkek öyle değilmiş yatıyormuş o yardım ediyormuş nankörmüşüm yardım etmeyecekmişş. O adamların eşleri kabul eder ama ben etmem böyle bir erkeği aklında bulunsun dedim. Kavga etcek mecalim yok zaten.
Bunu planladıysan git zaten gitmesen bile gözümde gitmiş gibisin dedim. Birliktede gidermişiz yaz bitmemiş her pazar evindeymiş zaten çocuğa bakıyormuş bende çıkabilirmişim çıkma demiyormuş hakkını yiyormuşum bla blaa blaaa.Hâla pazar günü gidecem diyor yani…
Çok çok üzüldüm.
Arkadaşım neden kavga ediyorsun vır vır vır çekiyorsun pazar ben dışarı çikıyorum sende bebeğimize bakıyorsun diyeceksin bırak kendi kendine konuşsunBacım laf yetişmiyor ki adama. Geldi söyledi şimdi pazar plan yaptığını kızıcaksın biliyorum korkuyorum dedi. Kızdım tabi sonuç kavga. Eş olarak herşeyi yapıyormuş yardım ediyormuş 1 saat mahallede takılmak mı suçmuş ondan ne istiyormuşum denize gidilebilirmiş birliktede gidermişiz sosyalleşemiyor olmam onun suçu değilmiş bende yüzmeye gitmişim o bakmış çocuğa ondan ne istiyormuş 10 ay olmuş çocuk kaç kere gitmiş bla blaa blaa. Adama laf yetişmiyor. Çoğu erkek öyle değilmiş yatıyormuş o yardım ediyormuş nankörmüşüm yardım etmeyecekmişş. O adamların eşleri kabul eder ama ben etmem böyle bir erkeği aklında bulunsun dedim. Kavga etcek mecalim yok zaten.
Bacım laf yetişmiyor ki adama. Geldi söyledi şimdi pazar plan yaptığını kızıcaksın biliyorum korkuyorum dedi. Kızdım tabi sonuç kavga. Eş olarak herşeyi yapıyormuş yardım ediyormuş 1 saat mahallede takılmak mı suçmuş ondan ne istiyormuşum denize gidilebilirmiş birliktede gidermişiz sosyalleşemiyor olmam onun suçu değilmiş bende yüzmeye gitmişim o bakmış çocuğa ondan ne istiyormuş 10 ay olmuş çocuk kaç kere gitmiş bla blaa blaa. Adama laf yetişmiyor. Çoğu erkek öyle değilmiş yatıyormuş o yardım ediyormuş nankörmüşüm yardım etmeyecekmişş. O adamların eşleri kabul eder ama ben etmem böyle bir erkeği aklında bulunsun dedim. Kavga etcek mecalim yok zaten.
İyi de pazarları evde olması,sizle olması,çocuğu ile ilgilenmesi büyük bir maharet mi?Bunu planladıysan git zaten gitmesen bile gözümde gitmiş gibisin dedim. Birliktede gidermişiz yaz bitmemiş her pazar evindeymiş zaten çocuğa bakıyormuş bende çıkabilirmişim çıkma demiyormuş hakkını yiyormuşum bla blaa blaaa.
Dedim dedim Lale abla olması gereken bu babalık eşlik yapıyorsun dedim o da bunalabilirmiş ayda yılda 1 kere gidebilirmişş hakkını yemişim ayıp etmişimm diye savunmaya geçti. Ay yok gitsin onca çenenin üstüne gitmezsem ben seni gönderirirm dedimİyi de pazarları evde olması,sizle olması,çocuğu ile ilgilenmesi büyük bir maharet mi?
Olması gereken bu.
Sen bilirsin de ben kabul etmem.
Kavga da etmedim ki hayır dedim ne münasebet dedim falan filan bu başladı savunmaya sonra çene maşallah. Gitsin ben cumartesiden anneme geçicem pazar babam bizi yemeğe götürür kızımla kocam izler whatsaptan. Haftaya pazarda planımı yaptım arkadaşımla buluşucam. Şey yarında avm ye çıkıyorum çocuğun uyku saatinde gelirim eve laf ederse çokta abartmaaaaaaaaa her gün evdeyim derim.Arkadaşım neden kavga ediyorsun vır vır vır çekiyorsun pazar ben dışarı çikıyorum sende bebeğimize bakıyorsun diyeceksin bırak kendi kendine konuşsunbenimkide çok severdi söylenmeyi hiç cevap vermeyince ki çok sinirli bir insanımdır baktı kendi bokuyla tartışiyor bıraktı
Çocukla neden dışarı çıkılmıyor anlamıyorum ki. Oğlum doğduğundan beri hiç Bir yerden eksik kalmadım ki özel çocuk. 2 gündür istanbuldaydım fılfır fıldır da gezdim. Kocan konusuna girmiyorum, zaten farkındasın.Merhaba kızlar nasılsınız? 10 aylık kızım var canım kızım çok seviyorum onu. Bu aralar beni çok yoruyor sabah 6 da uyanıyor tüm gün ben bakıyorum annem hasta eşimde 8 e doğru geliyor o ara yemek mutfak toplama 5 dakka dinlenmiyorum. Bu aralar patlamaya hazır bomba gibiyim çocuğumu yatırınca kalkmazdı gece de uyanıyor sıcaktan mıdır nedir gündüz de uyanıyor diş midir atak mıdır çözemedim.
Objektif bakamamaya başladım. Eşimle öyle maddiyat hariç ciddi sorunumuz yok ama bu aralar herşeyi batıyor bana size sormak istiyorum. Haftasonu bana yardım eder evin temizliği vs vs alışveriştir eksiktir dışarı çıkmadır yaparız her akşam evine gelir ama gel görün ki dışarda kaldığı 1 saat bana batmaya başladı.
Bu mahallede büyümüş çöp atmaya gidiyor birini görüyor haydaa 1 saat sonra geliyor. Çocuktan önce aman derdim film izlerdim şimdi nerde bu zaten tüm gün bunalıyorum nalet olasııığğ kafasına girdim. 1 oldu ee gecende bakkala gitti bilmem ne abiyi görmüş 1 saat sonra. Çok sinirlendim yani yemek ortada işini hallet gel seninle mi uğraşıcam ben çocuğu yatırıcam mutfağı toplicam ye yemeğini nereye gidiyorsan git dedim.
Bunalıyormu anlamıyorum 6 gün çalışıyormuş ne varmışşmışş. E ben her gün 7 24 annelik yapıyorum onun öyle rahat takılması benim zoruma gidiyor.
dün mesela markete gidicekti bende çocukla uyumuşum beyfendi kardeşine uğramış 1 saat geçti aradım ee sen uyuyordunda bende uğrayım dedim. Şimdi laf etsem beni kafese almak istiyorsun dicek neyse dedim çocukla yemek yapmaya çalışıyorum.
Gelelim sinirlendiğim konuya. Arkadaşlarıyla denize gittiler 3 5 erkek 3 saat mesafe. Neyse dedim anneme geçtim ailemle pikniğe gittik bizde.
Laf arası birdaha gidebiliriz dedi yok dedim hayır 2. Ne münasebet gidersek beraber gideriz. Çocukla da çekilmez ama dedim işte.
Dün kamera açıktı çocuğa bakarken üstten mahalledeki çocuk mesaj attı “ x abi yengeden izin alabilirse tekrar deniz yapalım diyor “ tarzında. Bi süre sonra telefonuna baktım çoğu kişi doğru bulmasada arkamdan iş çevirmiş gibi hissettirdi. Olur pazar gideriz tarzı bi mesaj yazmış. Ee benim haberim yok ne demek gideriz ?
Yemekten sonra çöp atmaya çıkarken telide almış mesaj atan çocukla muhabbet ettiler geldi 1 saat sonra.
Şimdi soruyorum arkadaşlar ben normalde kısıtlayan biri değilimdir aksine çık gez derim kendimde keza sosyalim ama şuan bu durumlara sinirlendim açıkçası. Ben tüm gün nefes alamıyorum çocuktan bi zahmette 1 saat mahallede takılcaksa benim uygunluğumda takılsın ya da vaktimden çalmasın. Denize gidicekse bana sorsun çünkü izin gününde bende biraz çocuğa baksında iş yapayım dinleneyim istiyorum.
Şimdi ben biliyorum bi kaç gün sonra bana iyi davranıp gardımı düşürüp söyleyecektir nasıl tepki vermeliyim ? Hayır diye diretmeli miyim yoksa ters psikoloji ben sana söylemiştim git bende kızımla şuraya gidip umursamayayım mı ?
Valla ne yapayım bilemedim. Üstüne gidince de benim koca da bir çene var düşman başına. Yok ben işten eve evden işe hiç dinlenmiyorum ne var bi kere gittiysem sana yardım ediiyorum nalet olsun gitmiyorumndiye savunmaya geçer. Mahallede takılmasına kızınca da camdan baksan görüyorsun abartma dedi bana. Sizi dinlicem beynim karman çorman. Bana kalsa çoktan x mesaj attı ne planlıyorsun diyip saydırmıştım. Annelik değiştiriyor insanı.
Ee bi de işin ekonomi tarafı var tabi. Kalabalık gidiyorlarmış 4 kişiye bölmüşler 500 tl tutmuş ondanmış biz ailecek gidersek çok tutarmışşşş. Borçlarımız var konumuzu bilen bilir. Neyse işte sormak istedim modum çok düşük çok yorgun hissediyorum kendimi.
Bacım benim arabam yok anca yürüme mesafesi işte öyle çıkıyorum ya da anneme gidiyorum bir de wmzirmek zor oluyor ilk çocuk diyemi bilmiyorum acemiyim. Çıkıcam ama otobüstekiler yardım eder herhalde bebek arabasına indirirkenÇocukla neden dışarı çıkılmıyor anlamıyorum ki. Oğlum doğduğundan beri hiç Bir yerden eksik kalmadım ki özel çocuk. 2 gündür istanbuldaydım fılfır fıldır da gezdim. Kocan konusuna girmiyorum, zaten farkındasın.
Dengeyi kuracak çenebaz kocan. Araba olmasına gerek yok hafif baston arabalarla hiç yorulmazsın kendini de çocucuğunu da eve alıştırma. Gözünde büyümesin.dışarda İyi insana da denk geleceksin kötüye de.Bacım benim arabam yok anca yürüme mesafesi işte öyle çıkıyorum ya da anneme gidiyorum bir de wmzirmek zor oluyor ilk çocuk diyemi bilmiyorum acemiyim. Çıkıcam ama otobüstekiler yardım eder herhalde bebek arabasına indirirkenkocamı Allah bildiği gibi yapsın evde her gördüğünde ayıp be bak hala işten geldim ev topluyorum sanki ben her haftasonu gidiyorum diye söyleniyor peşimden. Noluyormuşş 2. Kez gidinceee gittikleri belliymiş evliymiş biri de karşı komşuymuşş. Ee ben gidemiyorum diyorum ama benim suçummu gideriz diyor. Kız anlamıyor bu yay burcu yükselen başak kaynanam çene vermiş bunlara başka bşeşy vermemiş
Bacım laf yetişmiyor ki adama. Geldi söyledi şimdi pazar plan yaptığını kızıcaksın biliyorum korkuyorum dedi. Kızdım tabi sonuç kavga. Eş olarak herşeyi yapıyormuş yardım ediyormuş 1 saat mahallede takılmak mı suçmuş ondan ne istiyormuşum denize gidilebilirmiş birliktede gidermişiz sosyalleşemiyor olmam onun suçu değilmiş bende yüzmeye gitmişim o bakmış çocuğa ondan ne istiyormuş 10 ay olmuş çocuk kaç kere gitmiş bla blaa blaa. Adama laf yetişmiyor. Çoğu erkek öyle değilmiş yatıyormuş o yardım ediyormuş nankörmüşüm yardım etmeyecekmişş. O adamların eşleri kabul eder ama ben etmem böyle bir erkeği aklında bulunsun dedim. Kavga etcek mecalim yok zaten.
Evet hata yapıp travel aldım çok ağır bebek arabam annemle toplu taşıma kullandım bir kere ondada kızlarla piknik yaptık çocukla zor oluyor bakım uyku oyalama kucakta da durmuyor bu aralar. Yarın çıkıcam kendime waffle ısmarlıyorum pazar günü de annemde kalırım belki. He şey dedi bir de çocuğa bakmayadabilirmiş öyle adamlarda varmış. Şerefsiz onlar babalığı haketmiyorlar sen de mi öylesin dedim. Bakmazsan anneme bırakırım çokta tın yani dedim.Dengeyi kuracak çenebaz kocan. Araba olmasına gerek yok hafif baston arabalarla hiç yorulmazsın kendini de çocucuğunu da eve alıştırma. Gözünde büyümesin.dışarda İyi insana da denk geleceksin kötüye de.
Ah bacım anlamıyor ya da ben anlayışsızım yani ne diyim. Haftasonu çıkıyormuşuzz yürüyormuşuzzz avmye gidiyormuşuz florya ormanına gitmişiz kahveyemi gidiyorum ben her pazar ne var 2. Kez gidiyorsam diyor. Ben bakmadım mı çocuğa sen yüzmeye gitmedin mii kuzenine gitmedin mi diyor. Çocukla denize gidilmezmiş uzakmış yakındaki denizler pismiş yol 3 saattmişş çocuk güneşin alnında mahvolurmuş bi düşünmem lazımmışş.Kotu etkilemek istemiyorum ama benim esim olsa bir pazarini bizimle denize giderek gecirmeden ikinci defa arkadaslariyla gidemeyecegine dair buyuk bir ultimatom yerdi. Sosyallesemiyor olmaniz elbette ki esinizin de sucu para yok diyor, sizi izin gununde cikarmiyor, arkadaslariyla takilirken bebegi almiyor size alan acmiyor ki sosyallesebileseniz. Benim bebegim de 1.5 yasinda ve haftada en az 1 gun cocuksuz zaman gecirmezsem kendime gelemiyorum. O yuzden esinize ben bile cok kizdim.
Sizin arabanız var ama. Çokça konusu geçti. Eşiniz de işe toplu taşımayla gittiğine göre araba evde kalıyordurBacım benim arabam yok anca yürüme mesafesi işte öyle çıkıyorum ya da anneme gidiyorum bir de wmzirmek zor oluyor ilk çocuk diyemi bilmiyorum acemiyim. Çıkıcam ama otobüstekiler yardım eder herhalde bebek arabasına indirirkenkocamı Allah bildiği gibi yapsın evde her gördüğünde ayıp be bak hala işten geldim ev topluyorum sanki ben her haftasonu gidiyorum diye söyleniyor peşimden. Noluyormuşş 2. Kez gidinceee gittikleri belliymiş evliymiş biri de karşı komşuymuşş. Ee ben gidemiyorum diyorum ama benim suçummu gideriz diyor. Kız anlamıyor bu yay burcu yükselen başak kaynanam çene vermiş bunlara başka bşeşy vermemiş
Kuzum araba metronun orda metrodan aktarma ya da otobüs metro yapıyor eşim galata kulesinin oralarda çalışıyor. Ev küçükçekmece de. Tersinde tersi. Evde bıraksa da ehliyetim var ama aktif kullanmadım ki kızım var korkarım. Neyse ben hallederim. Araba engel değil giderim kızımla gezerim. Bi ara onuda söyledim aktif kullanayım diye İstanbulmuş burası sıkıntıymış işten beni o alıp bırakıyordu istediğin her yere götürüyorum birlikteyiz sürekli diyordu.Sizin arabanız var ama. Çokça konusu geçti. Eşiniz de işe toplu taşımayla gittiğine göre araba evde kalıyorduröyle olmasa da haftada 2 gün evde birak öyle git derdim. Sizin de evden çıkmaya ihtiyacınız var sonuçta.
Bir de her pazar gideceğim diyorAh bacım anlamıyor ya da ben anlayışsızım yani ne diyim. Haftasonu çıkıyormuşuzz yürüyormuşuzzz avmye gidiyormuşuz florya ormanına gitmişiz kahveyemi gidiyorum ben her pazar ne var 2. Kez gidiyorsam diyor. Ben bakmadım mı çocuğa sen yüzmeye gitmedin mii kuzenine gitmedin mi diyor. Çocukla denize gidilmezmiş uzakmış yakındaki denizler pismiş yol 3 saattmişş çocuk güneşin alnında mahvolurmuş bi düşünmem lazımmışş.
Aşırı sinirlendim tahmin ettim edemezsiniz. Kızım hareketlenmeye başladı 1 buçuk yaşında nasıl olur bilmiyorum. Rahat olucaksın diyin
Aaa şey dediim birde o eleştirdiğin erkekler var ya gözümde aynısın hatta daha kötü bir konuma geldin dedim. Hakkını yiyormuşum anlaması için tüm pazarlar dışarı çıkıcakmış o zaman görücekmişim anlarmışım değerini. Sen gezerken benim elimde armut toplar zaten dedim.
Hiç sevmiyorum bu huyumu ama ben bu durumu burnundan getiririm. Ne özür ne 5 yıldızlı otel geçirir öfkemi. Çocuk bana yük oluyormuş. Hee tabi 2. Kez sürtmeye denize giden benmişim gibi konuşuyorsun dedim.
Siz niye kızınızla geziyorsunuz? Yok öyle. Sizin de tek takılmaya hakkınız var. Çocuğu bırakıp gidin sizde.Kuzum araba metronun orda metrodan aktarma ya da otobüs metro yapıyor eşim galata kulesinin oralarda çalışıyor. Ev küçükçekmece de. Tersinde tersi. Evde bıraksa da ehliyetim var ama aktif kullanmadım ki kızım var korkarım. Neyse ben hallederim. Araba engel değil giderim kızımla gezerim. Bi ara onuda söyledim aktif kullanayım diye İstanbulmuş burası sıkıntıymış işten beni o alıp bırakıyordu istediğin her yere götürüyorum birlikteyiz sürekli diyordu.
Şey bu arada yaptığım yemeğide yemedi yiyesi kaçmış işten gelir gelmez dünyanın lafını saymışımben nah yemek yaparım bidaha.
Afiyet olsun. İkinci el sitelerinden baston bul Bir tane bırak ağlasın Bir şey olmaz. Uykudan uyandığında yanına mamasını yemeğini vs al çık dolana dolana yedir.Evet hata yapıp travel aldım çok ağır bebek arabam annemle toplu taşıma kullandım bir kere ondada kızlarla piknik yaptık çocukla zor oluyor bakım uyku oyalama kucakta da durmuyor bu aralar. Yarın çıkıcam kendime waffle ısmarlıyorum pazar günü de annemde kalırım belki. He şey dedi bir de çocuğa bakmayadabilirmiş öyle adamlarda varmış. Şerefsiz onlar babalığı haketmiyorlar sen de mi öylesin dedim. Bakmazsan anneme bırakırım çokta tın yani dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?