Böyle varsayımlarla iş hele hele yatırım yapılırmı?hayır böyle söylemeyin, peşinat için hiç de az para değil. şöyle anlatayım konu sahibi de anlasın, ben bunları Cİhat ÇİÇEK den öğrendim youtube dan.
öncelikle kendi yapacağım şeyden bahsedeyim konu sahibesi feyz alsın,
ben yurt dışındayım evim arabam vs yok Türkiyede ve yurt dışında da şantiyede kalıyoruz eşimle. dağ başında çalışıyoruz.
birikmiş paramız konu sahibinki kadar var diyelim. ben 1+1 ev buldum geçenlerdei fiyatı 550 bin tl idi,
250 bin tl nakit versem 300 bin tl kredi çeksem dedim ve şimdi aşağıda yazacaklarımı dikkatlice okuyun..
300 bin tl kredinin 10 yılda aylık geri ödemesi 4300 TL,
Bölgede evin kirası (üniversite yakını) 2500 TL.
Ben bu krediyi şimdi çeksem,
Kredinin 1. senesinde (kiraya zam yapana kadar) cebimden kredi için 1800 TL ödeyeceğim..
1 sene sonra kirayı 3250 TL ye çıkarıp(öğrenci evleri senede 1 boşalır genelde, aileye kiraya vermek benim tercih edeceğim bir şey değil) Kredinin 2. yılında cebimden 1050 TL ödeyeceğim( bu arada her sene maaşınıza zam geleceğini göz önünde bulundurun)
Kredinin 3. senesinde ev kirası ve ev kredisi tutarını eşitleyeceğim ya da kredinin 4. senesinde de olur bu, sizin bölgeye göre yapacağınız artışa bağlı olarak maxımum kredinin 5. senesinde kredinin aylık geri ödemesi ve kira eşitlenir.
diyelimki 4. senesinde kira kredi eşitlendi. ve siz kredinin 5. senesinde hiç ödeme yapmayacaksınız bankaya.
evinizin değeri 5 senede minimum ne kadar artar son 5 seneye bakarak tahmine debilirsiniz. benim öngörüm %700 üzerinde artış olur.
5, senenin sonunda o evi satıp( 5. seneden sonra sattığınız için gelir vergisi ödemeyeceksiniz.) kendi alacağınız eve peşinat yapıp yeniden bir kredi ile (eksi evin kredisini yeni alacağınız evin kredisi ile bütünleyebilirsiniz, bunu bankacılar açıklar) kendi evinizi alırsınız.
ben bu yöntemi yapacağım çünkü benimde almak istediğim bölgedeki ev fiyatları 3 milyon TL nin üzerinde.
umarım anlatabilmişimdir. bahsettiğim kişiyi youtube dan sıkılmadan dinler, kanal yorumlarını okursanız farklı düşünmeye başlayacaksınız
En basiti ikinci senede hata daha sonraki sene öğrenci çıkmadı? Bütün planlar alt üst.
Taviye ettiğiniz kişiyi bilmiyorum ama anlatakları bu tarzsa çokda farklı düşünmeye başlancağını sanmam.