- Konu Sahibi kedishimalya
-
evet bende bunu söyleyecektim siz benden önce bahsetmişsiniz
bankadan kredi işi çok sıkıntı yani ama öte yandan kiraya verilen paralar çöpe gidiyo resmen :26:
insanın içinde kalıyo evlat acısı gibi o her ay 1000 tlye yakın ödenen kira paraları
en güzeli bu tarz firmaların kredisiz faizsiz uygulamalarıyla ev almak..
Mrb,
Günlerdir kararsızım fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar.Durum su; eşimde ben de çalışıyoruz esim 2000 civarı benim de 1900 civarı aylık kazancımız var çok şükür.daha onceden birikmiş 30 bin tl birikim var bunun yanında kiradayiz yıllık 8500 tl veriyoruz,her ay 600 kusur ödediğimiz bir kredi var 2 yıl ödenecek daha,her ay ödediğimiz öğrenim kredisi var 250 tl ve 700 tl kredi kartı var bu ikisi Temmuz'da bitiyor yani sifirlaniyor.
Sorun su Temmuz'dan sonra aylık 600 tl kredi dısında bir taksitimiz kalmıcak ve de kiranın yıllık ödemesi gelecek 8500 tl.Bu durumda yaza 8500 tl yi vereceğime ev kredisi cekip kendi evimize mı gecsek yoksa kirada oturup biraz daha birikim mı yapsak hangisi mantıklı bilemiyorum çünkü konut faizleri yüksek ve alacağımız ev nerden baksan 150 bini bulur 10 yillik ceksek aylık ödemesi 2000 tl ye yakın.ne dersiniz çok mü yüksek ödeyebilirmiyiz diye korkuyorum
Bende anlamıyorum geçen bir arkadaşım 100 bin liralık ev için 10 yılda 200 milyar ödeyecekmiş. Neyin kafası bu dedimBunu yapana kadar o inşaatlara katılmak çok daha mantıklı. Hem faiz yok vade en fazla 5 yıl. Her evin otoparkı var. Kapıda güvenliği var. Ayrıca sıfır olduğundan ve inşaata girdiğinizden evin beğenmediğiniz yerlerini konuşarak değiştirebilirsiniz. Yoksa 100 binlik eve 200 bin vermek nedir ya? 10 sene boyunca hemde. Ucuzda değilki, arkadaşım 1500 mü ne o civarda para veriyoru krediye. 1500 bu devirde ne demektir?
merhabalar.. evlendiğimizde yani 2009 senesinde 450 tl kirada + 200 tl aidatla bir evde oturduk.. ama bir gün kapı çalındı ve ev sahibimiz evi satıvermiş hemde bizden habersiz.. kendimi sokağa atılmış gibi hissettim.. iş bulurum ümidi ile eşimin şehrine geldim evlilikle ama işsiz kaldım ve eşimin maaşı sadece 1680 tl idi.. ve biz gözümüzü kararttık ev aramaya başladık.. hali hazırda 15 bin civarında düğünden kalma borçlarımız vardı ve sadece 20 bin liralık altınımız vardı.. bu durumda 5 bin tl ile bu işe kalkışmış olduk.. iyi ki de kalkmışız.. evi alalı mayısta 2 yıl olacak.. 90 bin kredi çektik, geri ödemesi 1247 tl.. 10 yıl boyunda ödeyeceğiz.. 2si gitti kaldı 8.. günler çok çabuk geçiyor.. ilk yıl çok zorlandık.. ama Rabbim kolaylığını veriyor ki sizin şartlarınız bu işe girişmek için çok uygun.. bence hazır işiniz varken ve para birşekilde akarken birikim yapmak en mantıklısı.. geçtiğimiz ağustos ayında eşim iş değiştirdi şu an 3 bin maaşı var ek gelirleri de oluyor.. bazı aylar 4 bazı aylar 5 kazanıyoruz.. ama borcu tıkır tıkır ödüyoruz.. evliliğimin ilk 2 yılı borç harç ödemek sıkıntı çekmekle geçti ama çok şükür ağustostan beri rahatız..
elini taşın altına koymadan bu devirde mal mülk sahibi olunamıyor.. bir arabamız vardı onu da aralıkta sattık ve şimdi üstüne birşeyler katıp daha iyisini alma düşüncesindeyiz..
Allah yardımcınız olsun ama kira olayı zor iş.. elin evine dünya para vereceğine bir iki yıl sıkıntı çekip ev sahibi olmak daha mantıklı.. bir de 10 yıl güzünüzü korkutmasın.. biz eşimle enflasyon ıvır zıvır değerlerine göre ufak bi istatistik yaptık 6. seneden sonra ödenen kredi tutarı çok çok düşük bir rakam oluyor.. yani sonuçta maaşınız artacak ama ödemeniz yıllarca aynı rakamda sabit kalacaK.. tabi bir öneri de şu sıralar kredi faiz oranları çok yüksek.. onu yakından takip ederseniz düşük değerlere kredi kullanabilirsiniz..
bence sizin o arkdaşınızın ne faizlerdne ne de konut finansmanı sistemınden haberi vr kredi tarihinin en büyk kazığını yemiş.. en kötüsü bu kredi işine bilinçsiz girmek. biz 700 lira aylık taksit ödüyoruz 80.0000 tl lik bir ev için ...
yüksek katlı güvenlikli sitelerin de aidat sorunu vr semtine ve konutuna göre değişmekle beraber aylık minimum 400-600 arası gözden çıkartın yaz kış sürkli ödediğiniz bir aidat bu o kdr parayı verene kdr ohooo tonla para birikir.
bence sizin o arkdaşınızın ne faizlerdne ne de konut finansmanı sistemınden haberi vr kredi tarihinin en büyk kazığını yemiş.. en kötüsü bu kredi işine bilinçsiz girmek. biz 700 lira aylık taksit ödüyoruz 80.0000 tl lik bir ev için ...
yüksek katlı güvenlikli sitelerin de aidat sorunu vr semtine ve konutuna göre değişmekle beraber aylık minimum 400-600 arası gözden çıkartın yaz kış sürkli ödediğiniz bir aidat bu o kdr parayı verene kdr ohooo tonla para birikir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?