Ev almak mı yoksa kirada oturmak mı mantıklı?

Teşekkürler doğru diyorsun zaman cabuk geçiyor 10 yıl kirada otursam hiç değişmese fiyatı ki değişir illa toplam 85 bin ev sahibine odicem.en azından bankaya öderim bari kendi evimde otururum sonunda o ev benim olacak diye düşünüyorum evet belki 2 ev parası kadar odicem bankaya ama faizler çok yüksek oldugu icin suan böyle ılerde düşerse tekrar yapilandiririz diyorum

İyi de sekerim 2 yılda nasıl birikim yapicam bu yıl mesela 8500 vericem 30 bin birikimden 22 bin tl kalicak seneye kira dısında maximum 4-5 bin daha birikitirebilirim seneye yine aynı olucak o yüzden bu yaz bir karar vermemiz lazim

Son düzenleme:
Tecrübeyle sabittir,para biriktirilemiyor ama borç çatır çatır ödeniyor.
Aylık kazancımız hemen hemen aynı gibi.
Hatta biz ev alırken daha da düşüktü gelirimiz.
İlk etapta çok büyük ve pahalı bir ev almadık.
Krediyi 5 yıllığına çektik ama ara ödemeler de yaparak 3 senede bitirdik çok şükür.
Kira öder gibi ev sahibi olduk,şimdi daha büyük bir ev bakıyoruz.
Çocukta yokken bence biran önce ev alın.

ya inanamıyorum konu sahibi arkadaşım... ssz elinize 4000 kadar para geçiyo ve ev alayımmı diye düşünüyosnuz haaalaaa sizin krediye ödediğinizde kalan maaşınız kadar bile biz alamıyoruz ama biz bile ev bakıyoruz.. bazen diyorum uğruna çalışıp mutlu edilemeyecek bir kadınmıyım..bugün efkarlıyım.. vallahi kocacıığıma kart borcu takmassam iyidir..ne gelirse bu adamların elinden geliyor ama bir uğraşsalar

bende şu siralar ev almaya calisiyorum.

Allah butun darda olanlara ev almaya niyet edenlere yardim etsin...

Ama 2000 kredi odeseniz 1900 tr sartlarinda cok cok cok iyi bir rakam.gecinmek icin...
Tamam simdi 4 bin gelirinize gore yasiyosunuz ama,o zmn biraz disinizi sikacaksiniz.
cunku bir amaciniz var ve ev aliyorsunuz yaa...
Zoru gormeden kim rahatliga ermiski...
Bizde suanda biriktiremiyoruz,ama borca girdikmi catir catir odenir eminim.
Kendiniz diyorsunuz 8,500 kira oduyorum ayda diye...

Bana sorarsaniz,150 binlik ev degilde biraz daha makul bisey alin.10 sene degilde ödemesi 5 6 sene olsun.
Borcu bitince de satarr ustune az bir miktar ekler istediginiz yerden alirsiniz.amac kiradan kurtulmak degil mi?evet...
Ama tabi cok iyi arastirin,satarken de satmakta zorlanmayacaginiz bir ev olsun...

Kolayliklar diliyorum,cocuk yokken ne yapiliyosa yapiliyor...cocuk dogunca bakabilecek kimse yoksa,isten ayrilmak zorunda kalabilirsiniz...
Rabbim yardimciniz olsun...

madem o kadar geliriniz var eviniz olmasa da çok rahat geçinirsiniz, israfdan fazla para harcamadan kaçınan biri olarak kesinlikle faizle ev almanızı tavsiye etmem. bekleyin Allah bir kapı açar..

bizim yaşadığımız ilçe orta büyüktükte bi yer.. bizde 2 yıl kadar kirada oturup düğün borçlarımızı ödedik. sonra eşim eve 400 lira kira vereceğime ev alır biraz zorlanırız dedi...bizim buralarda 150binlik ev olmaz.. en iyisi 110 felandır.. bizde 30bine yakın peşinat verdik kalanını kredi çektik.. ama ödeme yılını uzun tutmak inan çok faiz ödemene neden oluyor. 1 yıl kısa sürede ödemek bile 7 bintl kar sağladı bize. 10 yıl çok uzun. arkadaşların dediği gibi aylık ödeme yapabileceğiniz inşaat firmalarına başvurun. bizim gelirimiz sizden daha fazla ama inan insan zorlanıyor. beklenmedik masraflar çıkıyor.. düşünsene o kadar fazla para ödersen yaz tatillerinden ödün vermek zorunda kalabilirsin ama kirada oturmaktan sa ev almak daha iyi. belki başta daha küçük 2. el bi ev alırsınız. zaman içinde borcunuz bitince yeni birikim yapıp evi satıp gönlünüze göre bi ev aloırsınız... dediğin gibi şimdi ev kredi faiz oranları çok yksek

Türkiye şartlarında gayet iyi kazancınız var. Çocuğunuzda yokken kesinlikle ev almalısınız. Ben olsam kesinlikle bu şekilde düşünürdüm. Çocuk olunca masraflarınız daha bir katlanacak. Bir kaç yılda ev sahibi olursunuz.

Ayda 4000 tl civarı para giriyorsa elinize ve yaşadığınız yer ulaşım-gıda vb. açısından çok pahalı bir yer değilse harcamalardan kısıp (çünkü geldiği kadar gidiyor)
elde kalan miktarı artırmanız lazım, aylık harcamalarınızın dökümünü çıkarıp nerelerden kısabildiğinize bakmanız lazım
Eğer aylık 2000 tl kredi ödeyecekseniz ayda 1300-1400 tl ile geçinip 500 tl artırmanız gerekir ki yılda 6000 tl biriktirmiş olursunuz, böylece bebek sahibi olmak istediğinizde elinizde cüzi de olsa bir para olur. Eğer gene aynı şekilde harcayıp bir de kredi çekerseniz siz zorlanırsınız

ev al arkadaşım ev al ama dikkat et tuvaleti aşağı kata akmasın bak ben uğraşıyorum haftalardır
yaptırdım sabah geldiler yine akıyor dediler

ev alın tabı kı.10 yıl yerıne 8 yıl cekın odemelerınızı arttırın bence.ya da 10 yıl cekın ufak ufak bırıkm de yapın.ozellıkle ıstanbul da oturuyorsanız ev olmadan buralarda yasamak cok zor.allah evlenene de ev alana da yardım eder.para bırıktırırken ev fıyatlarının da asla sabıt kalmayacagını her yıl yukseldıgını unutmayın.

Kirada otur otur nereye kadar ev sizin olmuyor ki hem insan sürekli tetikte olur ya ev sahibi gelip çıkın derse bir sürü terane. Geliriniz iyi gibi bence cesaret edin ev alma konusunda küçük müçük fark etmez kendi evi daha başka olur insanın.

merhaba cnm aylık geliriniz güzel biraz birikiminizde var ben senin yerinde olsam kira verceğime kendi evimin taksitlerini öderdim

ben de kiradaydım 5 ay öncesine kadar, üstelik aylık 500 veriyordum, çok iyiydi, evlilikten olan taksitlerimiz falan bitmeye başlamıştı. ev sahibimiz evi satmaya karar verince biz de ev alalım bir daha kiraya çıkmayalım dedik. şehir merkezine daha yakın sevimli bir ev aldık. öncesinde haftalarca hesap yaptık, çünkü elimizde çok yoktu ve evler pahalıydı. kiramızın 5 katından fazla kredi ödeyecektik, çok tereddüt ettik ama aldık evi,şimdi 5 aydır ödüyoruz krediyi ve nasıl ödediğimize şaşırıyorum 500 lira kira verirken para biriktiremeyen, sıkıntı çeken biz şimdi bir dünya ev kredisi ödüyoruz ve üzerine paramız kalıyor kendi kredi kartlarımıza limit koyduk, kontrollü harcıyoruz. onun dışında çok da yaptığımız bir şey yok. Ev alana Rabbim yardım ediyormuş onu anladım...bence siz de hesabınızı kitabınızı yapıp girin bu işe, kredi çekerken imkan varsa 5-10 fazla çekin masraflara gidiyor hem eksiyle başlamış olmazsınız. Ben çok memnunum ev aldığım için, çocuk olana kadar bayağa ödemiş oluruz diyoruz. Size de hayırlısını versin Rabbim...

geliriniz iyi karı koca çalışıyorsunuz peşinatınızda varmış.bence işiniz sabitse kira vereceğinize ev alın.mutlaka sıkıntılı dönemlerinizde olacaktır ama cefa çekmeden sefa sürülmüyor.ev sahibi olacaksanız biraz dişinizide sıkacaksınız.ben olsam yerinizde daha çocuk yokken yada olduğunda küçükken masraf daha az oluyor evimi alırdım

biz de 3 yıl kirada oturduk ve hep ev sahibi 'oğlum evlenecek çıkın' der diye korktum, neyse ki öyle bir şey olmadı, şu anda kendi evimizde oturuyoruz, evet zor ama böylesi en mantıklısı.
biz de 10 yıllık kredi çektik ama bu rakamlar bikaç yıl sonra çok komik kalacak maaşlarımızın yanında, biz birkaç yıl sonra yeniden yapılandırma yapıp ödeme süresini kısaltmayı düşünüyoruz, siz de 10 yıllık çekip daha sonra süreyi kısaltabilirsiniz

tam 3 yıllık evliyken 2008 in ağustos ayında 130 milyarlık ev aldık. 97 milyar kredi çektik.

biz sıfır bir ev aldık, camlar, kapılar, mutfak dolabı ve lavobaları vardı sadece.

bizde çok düşünerek aldık nasıl öderiz, zorlanırmıyız vs. diye, hiç para biriktiremiyorduk.

10 yıllık kredi çektik ve evi aldık, aylık ödemesi 1,700 dü, tam 1 sene sonra yapılandırma yaptırdık, ödemeden değilde yıldan düşürttük, tam 1 sene sonra 2. bir yapılandırma yaptık 1 sene daha ödemeden düşürttük, 8 yıllık çekmişiz gibi oldu, 3,5 yılını ödedik, 4,5 yıl kaldı.

zorlanmaya gelince o zamanın parası ile 500 kira veriyordum ödemem 1700 e çıktı, ama inanın hiç zorlanmadım, insanın kendi evinde oturmasının huzuru yetiyor.

1. seneden sonra parada biriktirmeye başladım, sıra ile bütün evin eşyalarını bile yeniledim değiştirdim, ilk sene vestiyer, duşakabin, banyo dolabı bile yoktu evimde, ama 2. sene hepsini içime sinen şekilde en iyisini yaptırdım,3. sene bütün evimin eşyalarını değiştirdim (salon hariç) bu senede arabayı değiştirdim, artı birde kızım var ve özel bir kolejin anaokuluna gidiyor. Allaha şükür zorluk çekmiyoruz.

kısacası borca girince gerçekten ödeniyor.

şimdi düşünüyorum da o zamanda aynı para giriyordu evimize, şimdide, ama ayda 500 tl. bile biriktiremezdik.

aynen biz de evi sıfır aldık, o tür eksiklerimiz yoktu ama biz de bi sürü ekstra yaptırdık, yeni ev ankastre oldugu için beyaz esyaların tamamı degişti, perdelerin tamamı degişti, asma tavan, spot , duvar kagıdı, boyası vs 10-15 milyar onlar tuttu, 2 aylık da bebeğimiz var, onun masraflarını hiç saymıyorum en az 10 milyar da bebek için harcadık. nasıl oduyoruz bilmiyorum ama ödüyoruz işte, üstelik ben şu an bebekten dolayı çalışmadıgım için maaşımın bir kısmını alabiliyorum

Yani onun için bence iş garantiyse ev almaktan korkmamalı insan, hani özelde olursun, işin riskli olur, o zaman bişey diyemem ama granti bir maaşın varsa asla korkmamalı ve ev almalı bir insan

zamanla herşey oluyor, evin olsunda varsın vestiyerin 1 yıl sonra olsun.

bence ev almanız daha mantıklı çocuk felan olmadan 2 nizde çalışıyormuşsunuz maaşlarınızda iyiymiş 2000 tl rahatlıkla ödersiniz yıllık 8500 tl kira veriyorum diyosun ev alsan 2000 tl taksit haricinde yıllıkta 8500 tl ekstradan ödicen krediye yane demek istediğim kiraya verceğin parayı taksitlerine verirsin kira hiç bir zaman bitmez ama evin borcunu ödeyince bitecek bileceksinki o ev senin olcak ama kira olunca o ev senin olmayacak inşallah alırsınız bize almayı çok istiyoruz ama bi türlü olmuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…