ev almak ve konut kredisi

Şu zamanda en iyi kurumda çalışıyor, primli maaşı almak için bir kotaları ya da satışları vs. Yok, 3 ay da 1 çift maaş. Devletin bile garantisi yok, bizim şansımız yurtdışında bile çalışabileceği uluslararası geçerliliği olan bir eğitimi var.
Şöyle diyeyim eşimin üniversiteden sınıf arkadaşlarının hepsi aynı yıl aynı şirkete girdiler. Mezun olduktan sonra kimse çok beklemedi.
Araba işini hesapladık, 20 bin faiz azalacak, ödediğimiz miktar 300 lira azalacak. Biz bu arabayı 2016 yılında sıfır 76 bine aldık şimdi bu arabanın sıfırı 178 bin. Bir daha sıfır araba zor alırız. Zaten sıfıra da bizi kandırırlar en iyisi gidip ilk bizim kullandığımız arabayı alalım diye yöneldik. Fiyatlar bu kadar uçmasaydı yine ikinci el araba tercih etmeyiz. Tabi yine bizi kandırırlar korkusu ile 😀

Ben kötü bir kurumda çalışıyor diye demedim güzel bir maaşı var belli ki iyi bir kurumda çalışıyor.Ama 10 sene içinde çıkaradabilirler ki bu devirde 5 binle çocukla zor biraz illa ki masraflar çıkıyor ihtiyaçlar çok.Devlete gelince memurluktan öyle fetöden olmadığın sürece zor çıkarırlar.
Yalnız hesaplarınızı yanlış buldum.Çünkü 4 yıllık bir arabanın şuan sıfırı üzerinden hesap yapıyorsunuz.Arabanın 178 bin olması sizi alakadar etmez ki sizin arabanın değeri artık bu değil.İkinci el olmazdı ama sıfırdan 40 bine falan araba alırdınız.Bence 20 bini küçümsemeyin 4 ayınızın emeği...10 sene dile kolay...Biz 2 seneliği 8 binden ödüyoruz gel bize bir sor 1 senesi anca geçti.İnsan borcu varken kafası hep o borçta oluyor.Ne kadar indirirseniz ve ne kadar az faiz öderseniz o kadar kar.120 biriktirmişsiniz bi 120 daha biriktirseniz 5 seneye düşürür kurtulurdunuz.Bana göre..

Ben kötü bir kurumda çalışıyor diye demedim güzel bir maaşı var belli ki iyi bir kurumda çalışıyor.Ama 10 sene içinde çıkaradabilirler ki bu devirde 5 binle çocukla zor biraz illa ki masraflar çıkıyor ihtiyaçlar çok.Devlete gelince memurluktan öyle fetöden olmadığın sürece zor çıkarırlar.
Yalnız hesaplarınızı yanlış buldum.Çünkü 4 yıllık bir arabanın şuan sıfırı üzerinden hesap yapıyorsunuz.Arabanın 178 bin olması sizi alakadar etmez ki sizin arabanın değeri artık bu değil.İkinci el olmazdı ama sıfırdan 40 bine falan araba alırdınız.Bence 20 bini küçümsemeyin 4 ayınızın emeği...10 sene dile kolay...Biz 2 seneliği 8 binden ödüyoruz gel bize bir sor 1 senesi anca geçti.İnsan borcu varken kafası hep o borçta oluyor.Ne kadar indirirseniz ve ne kadar az faiz öderseniz o kadar kar.120 biriktirmişsiniz bi 120 daha biriktirseniz 5 seneye düşürür kurtulurdunuz.Bana göre..
76 bine aldığımız araba şimdi 178 bin olmuş diyorum çünkü şimdi ev borcuna girmeyecek olsak 178 bin liraya araba almam, alamam da. Yani sıfır araba fiyatları uçmuş uçmuş ulaşılamayacak bir hal almış. Sanmayın arabamız bmw,audi. Opel astra arabanın fiyatı bu.

merhaba, aniden gündemimize düşen ev mi alsak sorusuna karşılık, bir evi çok beğendik. Evin fiyatı emlakçıyla beraber 450 bin ve evde her şey yeni biz sadece boya yaptıracağız.
neyse bizim elimizde 120 bin lira var, 100-120 bin değerinde arabamız var ama satmak istemiyoruz bebekle arabasız olmaz diye.(daha düşük fiyatlı araba almayı düşündük ama 20-30 bin için de bildiğimiz sıfır arabadan olmak istemedik)
şimdi krediler düşünce 350 bin lira krediye 10 yıl içinde aylık 5 bin lira ödemelerimiz olacak.
ben çalışmıyorum, eşim 3 ayda bir prim alıyor, bazen mesaiye kalıyor, bazen resmi tatilde çalıştığı için para alıyor derken aylık 5 bin krediyi düşünce normal aylarda en az elimize 5 bin lira kalacak en çok 7 bin, primli aylarda da en az 12 bin en çok 14 bin lira kalacak. primli zaman sıkıntı olmaz ama normal aylarda elde kalan para beni korkutuyor. kaç gündür uykularım kaçıyor, boğazım sıkılıyor.
ikimizin ailesi de yardım edemez ya da kimseden borç isteyemeyiz, bizde para kolay birikmiyor elimizde para olunca sürekli harcıyoruz. Markette fiyat bakmazdım geçen alış veriş yaparken yüksek gelen meyve sebzeden vazgeçip uygun olanlarla eve döndüm.
sizce durum nedir? 120 binle yola çıkılır mı? korkmama gerek var mı? ya da bizim gibi yüksek kredi çekip ödüyorum diyen var mı?

''kaç gündür uykularım kaçıyor, boğazım sıkılıyor. '' .....

Gülmekten öleceğim. Arkadaşım bak anlattığına göre ne kadar yüksek maaşınız var. Sen şimdi gidip 450.000 e ev alıp o kadar yğksek maaş almana rağmen uykularını kaçırıyorsun. Yahu ömür kısa, daha ucuz bir ev alıp geri kalan maaşı bol bol yiyip gezmek varken, neden insan kendisini bu kadar sıkıntıya sokar hiç anlamam.

O kadar maaşa bir de aileden yardım ya da birilerinden borç mu isteyeceksiniz :D

Bu insan oğlu yemin ederim garip, çok garip....

Küçük bebeğim var. Onunda sabit bez masrafı var 1 sene daha. Şimdi 1.500 liraya oturuyoruz eşim de sizin gibi düşünüyor kirayı düşünce 3.500 lira ediyor diyip rahatlatmaya çalışıyor
Valla bizde borclardan sonra esimde 300 tl bende 2000 kaliyor gayette geciniyoruz. Hatta simdi ben kredi cekelim arabayi degistirelim oderiz diyorum.

Evin en az yarı parası olması daha iyi olurdu. Faiz çok fazla ödüyorsunuz çünkü
Kalan 5 bin ise rahat rahat geçinirsiniz.
Konut kredisi çeken insan bitene kadar hiç rahatlayamıyor gerçi ama 😂 borç olmadan da olmuyor maalesef
Gercekten borc olmadan olmuyor. Biz gozumuzu bir kararttik ev aldik 3 yilsonra araba aldik. Simdi ben arabayi yukseltelim diyorum. Para bir sekilde gidiyo

Güvenilir mi dolandırıcı mi bunun cevabını size önümüzdeki yaz verebileceğim ama cevaplamadan edemedim. Oncelikle pesinat verecekmisiniz yoksa kuraliya mi katilacaksiniz buna gore grup seciyorsunuz. Biz 350binlik ev almak istiyoruz pesinatimiz 150bin. Yani eksigimiz 200bin, kuralı gruba katıldık. Aylık 2bin odeyecegimizi söyledik ve bizi 100kisinin olduğu gruba aldılar. Ama 100.çıkma gibi bir durum yok en geç 27.ay çıkıyorsun,önce çıkarsan şanslısın. Atıyorum aylık 3bin ödeyeceğim dersen öne alıyor misal en gec 15.ay parayı teslim ediyorlar.Ayni şekilde aylık 5bin ödeyeceğim dersen de daha erken alıyorsun.Bizim ödememiz aylık 2binle başlayıp her sene artacak,2.240tl sonraki yıl 2700kusur sonra 3bin kusur ve en son 4.700 kusurlu bir sayıydı. Ve başında yüzde 10 katilim payı alınıyor.Biz akraba indirimi yüzde 8 gibi bir rakam ödedik yani sadece 15bin. Bankadan kredi alsaydım 10 yil 15 yil 200bin kusur faiz ödemektense bu mantıklı geldi, islamcı kesim diye kestirip atmamalısınız. 'Siz ne kazanıyorsunuz ya, çok az.Ne kariniz varki' diye sorguladım ama emin olun onlar da kazanıyor. Herkesten gelen aidat miktarları degerlendiriyorlar vs.
Vazgeçmek istersen katılım bedeli hariç odediğin diğer taksitler iade. Ekimde kura çekilecek ve bizim gruptaki ilk 6 aile belirlenecek,ona çıkamazsak grubumuzu katılım bedeli ödemeden değiştireceğiz.Elimizdeki 150bin peşinatı verip kurasız olanı seçeceğiz.O da şöyle oluyor 2500 ile başlıyorsun, 200de onlar ekleyip toplam 350bini mayısta veriyorlar evini alıyorsun ve ödemelerin 4100e yükseliyor. Bence onyargisiz arastirilmali.Ben tanidik olmasa yine guvenemezdim ama onceki yorumlarda yazdim,isin icine girince ve cevremde duyulunca bu sekilde ev alan cok tanidigim cikti
Sizinki hangisi acaba, hangi firma. Bu şekilde gayet mantıklı görünüyor, faizler çok uçuk çünkü.

''kaç gündür uykularım kaçıyor, boğazım sıkılıyor. '' .....

Gülmekten öleceğim. Arkadaşım bak anlattığına göre ne kadar yüksek maaşınız var. Sen şimdi gidip 450.000 e ev alıp o kadar yğksek maaş almana rağmen uykularını kaçırıyorsun. Yahu ömür kısa, daha ucuz bir ev alıp geri kalan maaşı bol bol yiyip gezmek varken, neden insan kendisini bu kadar sıkıntıya sokar hiç anlamam.

O kadar maaşa bir de aileden yardım ya da birilerinden borç mu isteyeceksiniz :KK70:

Bu insan oğlu yemin ederim garip, çok garip....
Gününüze neşe katmışım ne mutlu.
Barınma bir ihtiyaçtır lüks değil. Şimdiki oturduğum ev 110 m2 bi banyosu yeni geri kalan her yeri dökülüyor ve satarsa 3 sene önce 320 ye satarım diyordu, ev kirası da 1.500 lira. Bu büyüklükteki ev bizi mutlu etmeyecek, hali hazırda bu eve sığamıyoruz. Evin vestiyeri bile yoktu kendimiz adoreden ucuz bişey aldık. Mutfaktan başka dolap yok, eve geldim geleli 2 büyük 1 küçük dolap aldım. Kiracı olmak insanı yıpratıyor. Her sene enflasyon oranında zam ev sahibimi mutlu etmiyor. Her sene 125 lira zam yapıyorum ama ev sahibim 2 senedir 200 lira istiyor. Biz de çenebaz değiliz, şöyle böyle diyemiyoruz. Bir de göçebe olmak, eve nasılsa kiracıyım diyip bişey alamamak, alınanı da ucuz idare eder almak kısacası hep her an toplanıp gidecekmiş gibi yaşamak yıpratıcı oluyor ve daha fazla bunu hissetmek istemiyoruz.
Daha uygun evler küçük, bakımsız vs.
Bizim bütçemiz uygunun bir tık üstünü karşılar ama 5 binin nesi güldürüyor sizi. 4 sene önce 6 bin alıyordu şimdi 4 sene önceye geri döneceğiz. Hayat pahalılığı da 4 sene önceki gibi değil. 5 bin de çok değil.
Bebeğim doğduğunda özel sağlık sigortası yaptırmıştık, iyi ki de yaptırmışız. Bebeğim 35 günlükken özel bir hastanede 11 gün yatmak durumunda kaldı. Sigorta olduğu için elimizi kolumuzu sallayıp çıktık, sigorta olmasa bizden 12 bin lira isteyeceklerdi.
Özel muayeneye gidiyorum her ay rutin, bu sefer allerjisi oldu, allerji testi istedi şak bin lira gitti. Alerjiden egzama oldu 5 çeşit şampuan,krem, vs. 450 lira tuttu. Bir günde 1.450 lira harcadım. Anlatmak istediğim sizin gözünüzdeki gibi ye, iç, gez durumunun dışında hayat bazı sıkıtılar çıkarabiliyor.
Yardım gelince nesi tuhaf? Krediyi az çekmek istiyoruz, 20-50 bin borç verin diyecek ailemiz yok, onlarda da yok.

Gününüze neşe katmışım ne mutlu.
Barınma bir ihtiyaçtır lüks değil. Şimdiki oturduğum ev 110 m2 bi banyosu yeni geri kalan her yeri dökülüyor ve satarsa 3 sene önce 320 ye satarım diyordu, ev kirası da 1.500 lira. Bu büyüklükteki ev bizi mutlu etmeyecek, hali hazırda bu eve sığamıyoruz. Evin vestiyeri bile yoktu kendimiz adoreden ucuz bişey aldık. Mutfaktan başka dolap yok, eve geldim geleli 2 büyük 1 küçük dolap aldım. Kiracı olmak insanı yıpratıyor. Her sene enflasyon oranında zam ev sahibimi mutlu etmiyor. Her sene 125 lira zam yapıyorum ama ev sahibim 2 senedir 200 lira istiyor. Biz de çenebaz değiliz, şöyle böyle diyemiyoruz. Bir de göçebe olmak, eve nasılsa kiracıyım diyip bişey alamamak, alınanı da ucuz idare eder almak kısacası hep her an toplanıp gidecekmiş gibi yaşamak yıpratıcı oluyor ve daha fazla bunu hissetmek istemiyoruz.
Daha uygun evler küçük, bakımsız vs.
Bizim bütçemiz uygunun bir tık üstünü karşılar ama 5 binin nesi güldürüyor sizi. 4 sene önce 6 bin alıyordu şimdi 4 sene önceye geri döneceğiz. Hayat pahalılığı da 4 sene önceki gibi değil. 5 bin de çok değil.
Bebeğim doğduğunda özel sağlık sigortası yaptırmıştık, iyi ki de yaptırmışız. Bebeğim 35 günlükken özel bir hastanede 11 gün yatmak durumunda kaldı. Sigorta olduğu için elimizi kolumuzu sallayıp çıktık, sigorta olmasa bizden 12 bin lira isteyeceklerdi.
Özel muayeneye gidiyorum her ay rutin, bu sefer allerjisi oldu, allerji testi istedi şak bin lira gitti. Alerjiden egzama oldu 5 çeşit şampuan,krem, vs. 450 lira tuttu. Bir günde 1.450 lira harcadım. Anlatmak istediğim sizin gözünüzdeki gibi ye, iç, gez durumunun dışında hayat bazı sıkıtılar çıkarabiliyor.
Yardım gelince nesi tuhaf? Krediyi az çekmek istiyoruz, 20-50 bin borç verin diyecek ailemiz yok, onlarda da yok.
İstanbul’da yaşamayanlar için anlamak güç ama 450.000 TL ailenin oturacağı ev için tabi ki beklenen bir fiyat, uygun bile bence, etrafta 1+1’ler için bile 300-400 istenir olmuş maalesef.

merhaba, aniden gündemimize düşen ev mi alsak sorusuna karşılık, bir evi çok beğendik. Evin fiyatı emlakçıyla beraber 450 bin ve evde her şey yeni biz sadece boya yaptıracağız.
neyse bizim elimizde 120 bin lira var, 100-120 bin değerinde arabamız var ama satmak istemiyoruz bebekle arabasız olmaz diye.(daha düşük fiyatlı araba almayı düşündük ama 20-30 bin için de bildiğimiz sıfır arabadan olmak istemedik)
şimdi krediler düşünce 350 bin lira krediye 10 yıl içinde aylık 5 bin lira ödemelerimiz olacak.
ben çalışmıyorum, eşim 3 ayda bir prim alıyor, bazen mesaiye kalıyor, bazen resmi tatilde çalıştığı için para alıyor derken aylık 5 bin krediyi düşünce normal aylarda en az elimize 5 bin lira kalacak en çok 7 bin, primli aylarda da en az 12 bin en çok 14 bin lira kalacak. primli zaman sıkıntı olmaz ama normal aylarda elde kalan para beni korkutuyor. kaç gündür uykularım kaçıyor, boğazım sıkılıyor.
ikimizin ailesi de yardım edemez ya da kimseden borç isteyemeyiz, bizde para kolay birikmiyor elimizde para olunca sürekli harcıyoruz. Markette fiyat bakmazdım geçen alış veriş yaparken yüksek gelen meyve sebzeden vazgeçip uygun olanlarla eve döndüm.
sizce durum nedir? 120 binle yola çıkılır mı? korkmama gerek var mı? ya da bizim gibi yüksek kredi çekip ödüyorum diyen var mı?
Bizimde bebegimiz sekiz aylıkken ev aldık ve biz 1000 TL ile geciniyiruz şuan yine şükür halimize ev demek çocuğunuza yatırım demek keşke beş bin biz alabilsek şükredin bence sizde halinize

Kenarda köşede altın fln yok mu aylık miktarınızı biraz azaltın şuanda da ödersiniz gibi görünüyor ama bir aksilik olur bir masraf çıkar. Aylık 1000 TL marjiniz olsun bence 10 yıl az değil

Bence bebekli bir aile 5binle zor geçinir. Yani anladığım kadarıyla biraz lükssünüz geçinirsiniz ama hem kendinizden cok kısarsınız hem de birikim yapamazsınız. Elinizde 120bin varsa en fazla 250binlik evlere bakın derim. Hem arabanızı satmanız da gerekmez. 250 bine dubleks apartman daireleri bile olur. Tabi yaşadığınız şehire göre de değişiyor

Back
X