- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
Şu zamanda en iyi kurumda çalışıyor, primli maaşı almak için bir kotaları ya da satışları vs. Yok, 3 ay da 1 çift maaş. Devletin bile garantisi yok, bizim şansımız yurtdışında bile çalışabileceği uluslararası geçerliliği olan bir eğitimi var.
Şöyle diyeyim eşimin üniversiteden sınıf arkadaşlarının hepsi aynı yıl aynı şirkete girdiler. Mezun olduktan sonra kimse çok beklemedi.
Araba işini hesapladık, 20 bin faiz azalacak, ödediğimiz miktar 300 lira azalacak. Biz bu arabayı 2016 yılında sıfır 76 bine aldık şimdi bu arabanın sıfırı 178 bin. Bir daha sıfır araba zor alırız. Zaten sıfıra da bizi kandırırlar en iyisi gidip ilk bizim kullandığımız arabayı alalım diye yöneldik. Fiyatlar bu kadar uçmasaydı yine ikinci el araba tercih etmeyiz. Tabi yine bizi kandırırlar korkusu ile![]()
Ben kötü bir kurumda çalışıyor diye demedim güzel bir maaşı var belli ki iyi bir kurumda çalışıyor.Ama 10 sene içinde çıkaradabilirler ki bu devirde 5 binle çocukla zor biraz illa ki masraflar çıkıyor ihtiyaçlar çok.Devlete gelince memurluktan öyle fetöden olmadığın sürece zor çıkarırlar.
Yalnız hesaplarınızı yanlış buldum.Çünkü 4 yıllık bir arabanın şuan sıfırı üzerinden hesap yapıyorsunuz.Arabanın 178 bin olması sizi alakadar etmez ki sizin arabanın değeri artık bu değil.İkinci el olmazdı ama sıfırdan 40 bine falan araba alırdınız.Bence 20 bini küçümsemeyin 4 ayınızın emeği...10 sene dile kolay...Biz 2 seneliği 8 binden ödüyoruz gel bize bir sor 1 senesi anca geçti.İnsan borcu varken kafası hep o borçta oluyor.Ne kadar indirirseniz ve ne kadar az faiz öderseniz o kadar kar.120 biriktirmişsiniz bi 120 daha biriktirseniz 5 seneye düşürür kurtulurdunuz.Bana göre..