Benim cocuk yok birde cocugum olsa hepten bittigimin resmidir o yuzden duzluge cikana kadar cocugu ertlemeyi dusunuyorum cocuguda skntya sokmaya gerek yok diye dusunuyorum ona guzel bir gelecek vaad edemedikten sonraEsim 2100 tl aliyor tek maasiz 2 yasindada cocugumuz var 1000 tl kredi karti geliyor benzindur sigortadir taksittir evimiz kendimizin
Ben aldigum ne varsa fisini geturiyorum eve fisi yoksada not defterime yaziyorum ne aldigimi bileyim param nereye gidiyor diye kontrol ediyirum sadece zorunlu ihtiyaclarimizi karsiliyiruz gezme yada disarida yemek olayi yok.
Dogalgaz az gelsin diye 3 petek calistiriyorum mutfak giris ve oturma odasi bizde cocugumda oturma odasinda yatiyor 120 tl geldi dogalgaz bu sekilde yetiriyoruz cok sukur parada biriktiriyoruz
Canim kirmizi et yerine tavuk aliyorum et cok pahaliŞimdi sana kendi programimdan tavsiyelerim şunlar aylık ihtiyaç listesi ama bunlar bir ay yetecek fazla da olmasın az da.
Market ihtiyacı yaz karşısına da fiyatını .
Pazar ihtiyacı haftalık olur onu da yaz mesela 20 tl ile bir haftalık yiyeceğini alırsın .
Et aliyosan bir kilo mesela onu 5 e böl .Ben öyle yapıyorum zaten iki kişiyiz bize artıyor bile.
Bir bak bakalım aylık kesin pazar ve markete ne harciyosunuz
Biz sigara icsek rahatsiz olurlar bir kere denedim bak nasil.oluyor diye hemen tartisma cikardi neden iciyorsun bir bayana yakismaz diyeValla 3 tane, ust uste hemde, markasida kentin şu naneli olanlardan pek de guzel gecti amaaaaaa elektrikler gitmesinmi ne guzelde sinama acmistim tv den. gelde dahada sinirlenme!! Sabahda esimin sigara külünü mutfaga goturdugunu duydum , anlamistir artik ne kadar ciddi oldumu sigara konusunda .. Degismez bende kısıtlamam, yarina mevlud var cocuklari kendisine birakacam geceye kadar gelmicem !!
Doğru et pahalı ama bazen de olsa et de al canım bak demirin de eksikmis. Niye adana da değilsin kız :) ben sana bakardım demirin fiiiyuuuut yukseliverirdi :)Canim kirmizi et yerine tavuk aliyorum et cok pahali
Ben yillardir kirmizi et yiyemiyorum cocukluktan kalma bir takinti iste o yuzden hic duzelemiyorum kokusu bile migdemi bulandiiryor cocukken kurban bayraminda gozumun onunde kestiler kurbani o koku hala burnumda yiyemiyorum etDoğru et pahalı ama bazen de olsa et de al canım bak demirin de eksikmis. Niye adana da değilsin kız :) ben sana bakardım demirin fiiiyuuuut yukseliverirdi :)
Insan biraktiktan sonra sigaraya verdigi paraya cok aciyor degilmi saglik acisindan zararlarida surda dursun1700 lirayla geçinmeye çalışırken bir zahmet eşin sigarayı bırakacak . Eşimle birlikte sigara kullanırken aylık 400-500 sigaraya gidiyordu. En borçlu olduğumuz zamanlarda cebimizde 150 lira kalsa bile sigarayı bırakmadık kredi kartıyla sigara alıyorduk düşünsene. Şimdi bıraktık ve o para cebimize kalıyor
Ya gecen kucuk kizim sigara taklidini yapiyor. Dişarda yanimizda icme dedim, kac kerede uyarmistim.. Baska seylerede sinirliydim onun sıgarasini gorunce daha bir hey heylerim geldi. ayri sokakdan geldim gelme yanimiza diye kizdim..Biz sigara icsek rahatsiz olurlar bir kere denedim bak nasil.oluyor diye hemen tartisma cikardi neden iciyorsun bir bayana yakismaz diye
Kesinlikle o paraya yazık oluyor. En önemlisi de sağlık tabiInsan biraktiktan sonra sigaraya verdigi paraya cok aciyor degilmi saglik acisindan zararlarida surda dursun
Maşallah size 3 yılda çok güzel ödemişsiniz. Allah kolaylık versin cümlemize. Borç işi zorMaas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
Malesef cok dogru. Oyle bir duruma geldi ki is bulmak inan ki vasifsiz isci olarak fabrikaya basvuruyor. Fabrika bile almiyor. Sonra gorumcem basimizda bik bik otuyor herkes is buluyor diye.Is bulmakta cok zorlasti artik mezuniyet reerans derken bir ton sart ariyorlar ama verdikleri ucret asgari ucret bir surude teferruatlari var
Basvurmadi issizlik maasina belki bulurum diye ama tık yok daha. Bir de esim hep duzensiz calisti. Sabit bir isi olmadi hic o yuzden issizlik maasi verceklerini tanmiyorum. Yani iki ay bir yetde calisti 5 ay baska yerde calisti oyle gitti hep.Aynen marketler bile almıyor artı birde maaş sorunu oluyor onlarda geciktiryorlar maaşları cv yolu ile başvuru yapıyoruz dönüş yok .
Depresyona girdim işsizlik maaşı alıyor mu eşiniz .
Gene kira parası çıkıyor.
1700 iki kişi geçiniyosanız sizi tebrik ederim 3600 maaş alıyorum tek kişi ancak geçiniyorumÖncelikle markete veya fırına gidiyor sun uzerinde 5 tl var diyelim 1 ekmek alınca 1 tl diyelim geriye4 tl kalıyor buna da ay çikolata vs alayım demeden 4 tl yi bir yere kat ama cüzdanın olmasın.
Üzerine kıyafet alman gerekiyor diyelim pantolon ve kazak çanta ayakkabı alman gerekiyor diyelim bu ay pantolon al üstünde ücret artarsa yine o bozuk paranin yanına koyarsin diğer ay kazak al üstünü yine oraya katarsin herşeyi bir aya sıkıştırma ve bana amannn böyle böyle birikim mi olur demeyin. Ben bu şekilde artıra artira 2 kere çeyrek altın aldım vede birinde 600 birinde 800 bu şekilde olarak para da biriktirdim ha ne oldu eşim öğrenince aman zaten sende var para diyip olanı kullan deyince param biterdi ama suan zaten var kendinden kullan demiyor günlük 5 tl bırakmaya (çocuğumuz yok) çalışıyor bende hiç harcamadan kutunun içine katiyorum suan ise 120 tl biriktirdim hayirhayırlısıyla inşallah daha da biriktirecegim
Maşallah yaa ne güzel.Canım ben bu ay gelir gider hesaplamasi yaptım eşim bana 1000 verip evi gecindir arttirabilirsen arttir dedi. Ilk ay gecinemedik 2. Ay daha dikkat ettim ey ışte bu ay kağıt kalem çıkardım yazdım çizdim. Mecburi alınacak listesi yapıp baktım aslında 500 tl yetiyormus bunu anladım. Ve bu ay para da arttirdim.
O kadar parayı yetiştirdiğine şükret bnce...Maas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
200 e yakin harciyorum oda bimden alisveris yaparsamAyda pazara ne kadar markete ne kadar harciyosunuz canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?