Ev hanımı??

Çocuk bakmakla,çocuk yetiştirmek ayrı kavramlar bunun bir altını çizelim.Gözüyle herkes bakar zira.Uyumayan bir çocuğunuz olsaydı böyle uzaktan ahkam kesmezdiniz.Ve çocuğuna vakit ayır-amayan bir eşe sahip olsaydınız.Yorgunlukla ya da bocalamakla ilgisi yok çocuğuma yetebildiğimi düşünüyorum.Çok şükür ki.Siz çocuklarınızı tek başınıza üretip babayı saf dışı bırakmış olabilirsiniz ama ben eşitlikten yanayım.0-3 yaş 15 çocukla ilgilendiğimi düşünürsek bebekten önce yeterince tecrübem mevcut.Tavsiyeyi bana değil konu sahibine verin.Ama ne demişler eşekten düşenin halinden,eşekten düşen anlar.

Son düzenleme:
3 yasina kadar mi:) abartiyosun dostum.. kac cocuk buyuttun ya da baktin senin deyiminle bilemem ama.. istisnalar haric 3 yasina kdr coktan cocugun duzeni oturur genelde. Hatta sole diyeyim sana uyku saatleri genelde 2 yasina kdr duzene oturur. Ki emmiyorsa daha erken bile olabilir. Neye dayanarak bu 3 yasi veriosun merak ettim!?!?

Pavlovun kopegini biliyomusun? Cocuklarda oyledir genelde.. ayni saatte uyutmaya calisirsan ayni saatte uyurlar bi sure sonra. Kendim bizzat denedim iki tane cocukta. Bu 3 aylik cocukta olmaz ama sonraki zmnda olur.

Ayrica bu kadinin kocasi 2 iste calisiomus sen kadin tek basina mi uretti gibi komik bir cumle kuruyorsun. Adam kaca bolunsun pardon?:)

Evet çocuğum 2 yaşında ve hala emiyor başka soru?Pavlovun köpeğini biliyorum evet ama çocuklarla bir bağlantı kuramadım.Benim eşim de gayet zor saatleri olan bir işte çalışıyor ama başka şeylere vakit ayırabiliyor maç vs gibi demek ki isteyince bölünebiliyormuş tamamen istekle alakalı.Adam bölünemiyor ama kadın bölünsün oh ne ala.

:))Haklısınız,eşekten düşmüşe dönmüşsünüz,belli
Keşke çocuk sahibi olmadan,sizin deyiminizle'üretmeden' önce biraz daha düşünseydiniz,
0-3 yaş arası 15 çocuğa 'gözünüzle' bakmakla,kendi çocuğunuza gece gündüz bakımını yapmak,ruhunu doyurmak,maddi manevi yetebilmenin çok başka olduğunu belki idrak edebilirdiniz.Annelik için yalnızca teorik bilgiler değil,aynı zamanda sabır,sabır ve huzurlu bir gönül gereklidir.
O kadar gerginsiniz ki,kelimelerinize tam anlamıyla yansıyor,biraz relax,bebeğinizin daha pozitif bir anneye ihtiyacı var

cocugun emiyor mu diye birsey sormadim :) pavlovun kopegiyle cocuk arasindaki baglantiyi anlattim zaten, hala anlamadiysan daha nasil anlatilir bilemiyorum. zor saat baska mesela 8 saat ustune birde baska yerde 4-5 saat baska yerde calismak baska...alintiladigin kadin esim iki iste calisiodu diyor sen zor saat diye anlatiosun :)

karsinda bir kac cocuk buyuten anneler var sense tek cocukla baya baya cok biliyorum havalarindasin masallah :) ne diyelim bole devam :)

Seviyeniz belli cümle israfına değmezsiniz.Anneliğimi eleştirmek haddinize değil haddinizi bilin.

Arkadaşım kurduğun cümleleri bir idrak et öncelikle.Emmiyorsa daha erken düzene girer demisşin genellemişsin ben de emiyor dedim yani öyle birşey mevcut değil anladın?Şehir dışına gidip kaç saat boyunca araba kullanmak yeterince yorucu olsa gerek ama kime anlatıyorum ok ondan yav he he.Önemli olan nicelik değil nitelik zaten evet bayağı bayağı biliyorum 0-3 yaş çocuğa aşina olduğum için senelerdir emek verdiğim için evet biliyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşım kurduğun cümleleri bir idrak et öncelikle.Emmiyorsa daha erken düzene girer demisşin genellemişsin ben de emiyor dedim yani öyle birşey mevcut değil anladın?Şehir dışına gidip kaç saat boyunca araba kullanmak yeterince yorucu olsa gerek ama kime anlatıyorum ok ondan yav he he.Önemli olan nicelik değil nitelik zaten,10 çocuk doğurup Allaha emanet büyütenler var hali harap,evet bayağı bayağı biliyorum 0-3 yaş çocuğa aşina olduğum için senelerdir emek verdiğim için evet biliyorum.

Aynen,ben,işten geldiğinde benimle konuşurken cevabımı duyamadan yorgunluktan uyuyan eşime iş buyurmayı kendime yakıştırmam en başta.(Konu sahibine değil sözüm.)
Artı çocuklarım bana ağır da gelmiyordu,gelen vardır,sözüm yok,yetişemesem mutlaka söylenir,tartışır,evi eşime de, çocuklarıma da zindan ederdim.
Ama evimiz mutlu ve çocuk kahkahasıyla dolu bir evdi.
Arkadaşı da anlıyorum aslında,yetersizlik duygusu insanı saçmalattırıyor.Kriz dönemi gibi dönemlerde herşeyle başedebilecek güç hepimizde vardır.
Ya bunu olumlu yönde kullanırız,ya da arkadaş gibi enerjimizi boşa harcarız,seçim tamamıyla bizim

Benim eşime iş buyurduğum kanısına nereden vardınız?Farkındaysanız okuduklarınızı algılayabilecek düzeye sahipseniz ev işlerini boşvermesini söyledim kaldı ki evde olabildiği zamanlarda ev işini bana bırakmaz çok sevgili eşim ama bence ev işine odaklanmak yerine o vakti çocuğuna harcaması çocuk açısından çok daha önemli.Keşke benim evim hakkında ahkam kesmeden önce karşınızdaki insanı anlamaya çalışsaydınız.Bir babanın babalığını yapması çocuğuna vakit ayırması neden sizi bu kadar gerdi ben anlam veremedim.Ama cidden kadın kadının halinden gerçekten anlamıyor ne yazık ki.Ben kendi başıma çocuğuma yetmeye çalışıyorum bundan da hiç şikayetçi değilim ama keşke babalar da sorumluluklarının farkına varsa .Ama bu zihniyet oldukça çok zor,kadına acıyan yok adamlara ne acımalar ne acımalar.

Seviyeniz belli cümle israfına değmezsiniz.Anneliğimi eleştirmek haddinize değil haddinizi bilin.
Anneliği eleştirmek mi,sizi geçebileceğimi sanmıyorum bu konuda
Ve evet çok gergin,ayrıca çocuk eğitecek düzeyde değilsiniz,o kreş anneleri şu üstteki mesajınızı görseler,çocuklarını emanet etmek konusunda eminim bir kez daha düşünürlerdi

Ya neyse sana uzunca cvp verirdimde buna gerek yok:)

O zaman bu enerjinizi eşinizle sorunlarınızı çözmeye harcayın,anlaşılan sorunlarınız büyük

Ben pesh ettim laf yetistiremiycem, gerginligi burdan anlasiliyo cunku :) biz sadece gozumuzle bakiyoz o hem gozuyle hem kulagiyla baksin mukemmel anne :) ne diyelim :)

Açılın bi ev hanımı daha geldi

Ben de kıymetli fikrimi söylemeliyim diye düşünüyorum

Bence de çocuk bakımı
Alışveriş, çamaşır, ütü.temizlik
hatun kişisi ev hanımıysa
Ağırlıklı olarak onda olmalı.

Bizdeki düzeni anlatayım biraz
Eşimin eve dönüş saatleri bazen düzenli bazen düzensiz
O işteyken ben temizlik, çamaşır,yemek, kızın okulu, bankalar, ödemeler, alışveriş vs işlerini hallederim.
Ev idaresi bende yani

Bunların hepsini de severek yapıyorum.
Çünkü bunları da yapmazsam kendimi işe yaramaz hissederim.

Eşim akşam gelince gün içinde insanlarla yaşadıklarını anlatıyor da acıyorum adama ya.

Kurtlarla cebelleşmiş, ayularla boğuşmuş adama da kalk çay koy, çamaşır as demek vicdanımı sızlatıyor.

Kızımla oynasın, ikisi de stresini atsın gerisi hallolur diye bakıyorum ben hep.

Belki eşimin de tavrı etkilidir benim düşüncemde.
Çamaşırı as desem asar biliyorum.
Ya da bütün gün durup tam adam eve girince ekmek almayı unuttuuum deyince
Gidip alıyor mesela
Küçük ayrıntılar bunlar ama
Tavrını anlatmak için verdim.

Şimdi dışarda o kadar çile çeken
Eve helal para getirmeye çalışan eşe de
Kadın evde düzeni sağlayarak yardımcı olmalı

diye düşünüyorum naçizane

Eşlerle birbirimize hayatı kolaylaştıralım
Zaten herşey yeterince zor

Çocuk eğitecek düzeyde olup olmadığıma siz karar vermiyorsunuz orada bir anlaşalım.Emin olun veliler gayet memnunlar ve hala görüşüyorum kendileriyle ve sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum.İnşallah kınadığınuz şeylerle sın
O zaman bu enerjinizi eşinizle sorunlarınızı çözmeye harcayın,anlaşılan sorunlarınız büyük
Ben sizin bu vicdan yoksunluğu ile eşinize acıdım.Allah yardımcısı olsun.Empati sıfır.

Bir kahve iç ve arkana yaslanıp gözlerini kapat kuzu
Eşin kapıdan girer girmez kafa göz dalacak gibisin
Ayrıca o popüler replikte geldi ama,buraya uymadı canım ya
Kınadığım bir şey yoktu çünki

Bir kahve iç ve arkana yaslanıp gözlerini kapat kuzu
Eşin kapıdan girer girmez kafa göz dalacak gibisin
Ayrıca o popüler replikte geldi ama,buraya uymadı canım ya
Kınadığım bir şey yoktu çünki
Eşime değil size bile kafa göz dalmak gibi bir isteğim olamaz insanlıktan çıkmadık sonuçta.Tavsiye için teşekkür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…