- 13 Eylül 2015
- 21.893
- 68.789
- 598
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Büyür büyür,insan sevmelerden zorluğunu görmüyor bileKaçırmışım demek kiay maşallah herkese nasip olsun kolay büyütmek
Adam eve 8de gelse 3 4 saat baksın diyorsunuz,1,5 yaşındaki bebeğin 12ye kadar ayakta ne işi var?Pekala da yemeğini yedikten ve baba 1 saat ilgilendikten sonra o çocuk uyumalı.Uyuyor mu bakalım diyenler olabilir.Ama onu biz sağlayacağız işte.Bence siz ev işlerini boşverin,bebeğiyle yeterince ilgilensin kafi.Zaten adam eve en geç 8 de gelse 3-4 saat bir bebeğe de baksın bir zahmet.Bebek bakmak çalışmaktan daha kolay demişler o da ayrı bir saçmalık bunu diyenler hiç 7 gün 24 saat bir bebek ile ilgilenmemişler sanırım.Siz haklısınız kesinlikle.
Evet ikiz bebek baktigim halde ki biri kolikti sabahlara kadsr aglardi yinede bana bebek bakmak calismaktan daha kolay gelmistir hep:))aslinda belki daha zordur ama isterse dunyanin en kolay isini yapiyor olayim hic farketmez yinede cocuklarimla birlikte olmayi o ise tercih ederimİlk defa bebek bakmanın zor olmadığını okuyorum şu kk da :)
Ve aynı fikirdeyim.
+1 aynen 6 aylik bir bebegim var her gece 3 4 arasinda uyur. Rahat bir işim var kesinlikle evde bebek bakmak daha kolay. Onca saat o kiyafetlerin icinde olmak bile yoruyor beni... Evde gecelikle sabahlikla oturmak oglumu emziririrken uyuyakalmak bile guzel en azindan ayaklarimi uzatabiliyorum.Evet ikiz bebek baktigim halde ki biri kolikti sabahlara kadsr aglardi yinede bana bebek bakmak calismaktan daha kolay gelmistir hep:))aslinda belki daha zordur ama isterse dunyanin en kolay isini yapiyor olayim hic farketmez yinede cocuklarimla birlikte olmayi o ise tercih ederim
Aynen.vallahi isteyken sirf cocugunu ozlemis olmanin kafa yorgunlugu bile yetiyor+1 aynen 6 aylik bir bebegim var her gece 3 4 arasinda uyur. Rahat bir işim var kesinlikle evde bebek bakmak daha kolay. Onca saat o kiyafetlerin icinde olmak bile yoruyor beni... Evde gecelikle sabahlikla oturmak oglumu emziririrken uyuyakalmak bile guzel en azindan ayaklarimi uzatabiliyorum.
Adam eve 8de gelse 3 4 saat baksın diyorsunuz,1,5 yaşındaki bebeğin 12ye kadar ayakta ne işi var?Pekala da yemeğini yedikten ve baba 1 saat ilgilendikten sonra o çocuk uyumalı.Uyuyor mu bakalım diyenler olabilir.Ama onu biz sağlayacağız işte.
O düzeni kuracak olan biziz.
Siz hiç bebek bakmamışsınız belli.Bebeklerin belli bir uyku düzenleri olmaz 3 yaşına kadar.Benim kızım iki yaşında memur gibi sabah 8 de uyanıp akşam 8 de uyumuyor kesinlikle normali de bu.Siz çocukların aynı tornadan çıkmış gibi hepsini aynı zannediyorsunuz sanırım.Robot değil bunlar,çocuk,hepsi aynı olacak diye bir kaide yok.Babasını bir saat görsün canım hatta onu da görmesin ne de olsa kadın o çocuğu tek başına üretti.Oh ne güzel yalandan baba olmak.Yazık.Adam eve 8de gelse 3 4 saat baksın diyorsunuz,1,5 yaşındaki bebeğin 12ye kadar ayakta ne işi var?Pekala da yemeğini yedikten ve baba 1 saat ilgilendikten sonra o çocuk uyumalı.Uyuyor mu bakalım diyenler olabilir.Ama onu biz sağlayacağız işte.
O düzeni kuracak olan biziz.
Yapman gerekeni fazlasıyla yapıyorsun. Canini sıkma. Bebek 9 da yatıyormuş zaten. Yemekte hazır. Esin işten gelince çamaşır asip bebekle ilgilebilir bu atla deve degil. Sofrayi da toplayabilir. Bebegin kac aylik?Yorumlarınız için teşekkürler
Bazı arkadaşlar her zamanki gibi abartmış da abartmış.
İşten gelip çamaşır asıp çocuğu sırtına bağlayıp bulaşık asacakmışmış
Ne kadar abartmayı seviyoruz
Ben her gün demedim arada sırada beklentilerim olduğunda temizlik vs evdesin zaten gece n içinde yap beklentisi oluyor eşimde dedim
Eşimin gelmesi 6 bebeğin yatması 9. Zaten gelip yemek koyup sofra toplayana kadar eşim ilgileniyor ee saat oluyor 7.30 sonra 1.30 saat var bu arada ilgilenirse ben de dinlenmiş olurum yoksa zaten bulaşıkla sofrayla geçiyor o zaman dilimi
Soranlara cevabım bu.
Evet @Goha sofrayı kaldırıp gelene kadar eşim ilgilenmiş oluyor sonra ben de geliyorum üçümüz oynuyoruz tabi ki. Ben kendime zaman ayırmak istediğimde eşim e bende geldiğimden beri dinlenmedim diyor ben bunu sorguluyorum
Böyle bir konu daha vardı geçenlerde.
Yani her 2 taraf çalışıyorsa gene söylüyorum her şey ortak yapılmalı.
Fakat eğer ki ben ev hanımı isem işlerimi akşama kadar zaten yaparım ki eşimle daha fazla vakit geçireyim.
Çamaşırları ser demek te ayrı bir olay bence
Yani canım masayı toplamama yardım edermisin desen neyse.
Adam zaten yorgun,şöyle bir ayağını uzatmak ister.
Siz evdeyken yarımsaat -1 saat mutlaka dinlenme imkanınız vardır öyle düşünün onu
Ben de çalışan anneyim ,bazen ikizler ,ev, iş çok yorucu oluyor ama eşime çamaşırları as dediğimde asıyor,bazen burun kıvırsa da bişey demeyip yapıyor.Bu zamana kadar hep yardımcım o oldu.Ama erkekler rahata alışınca ters cevaplar verebiliyor.1 söyledin 2 söyledin yapmadıysa boşver kendi işini kendin gör yoksa kavga çıkartırlar.Şimdiye kadar beraber uyuturduk artık onu da yapmıyor çocuklar annem ninni söyleyecek sen odadan çık yat diyorlar babasına,benim pilim bitene kadar ninni söylüyor yerlerde uyuyakalıyorum.Kimse kolay annelik yapmıyor napalım ,çocuklar mutlu olsun evde kavga olmasın yeter kiBöyle bir konu daha vardı geçenlerde.
Yani her 2 taraf çalışıyorsa gene söylüyorum her şey ortak yapılmalı.
Fakat eğer ki ben ev hanımı isem işlerimi akşama kadar zaten yaparım ki eşimle daha fazla vakit geçireyim.
Çamaşırları ser demek te ayrı bir olay bence
Yani canım masayı toplamama yardım edermisin desen neyse.
Adam zaten yorgun,şöyle bir ayağını uzatmak ister.
Siz evdeyken yarımsaat -1 saat mutlaka dinlenme imkanınız vardır öyle düşünün onun yok.
Haklısın,çalışan 2 küçük çocuklu anne olarak parmaklarımla saydığım 1-2 dir eşime çamaşırları as demem.
Yani şöyle ben süpürürsem o siler lavoba yıkarsam o toz alır.
Söylenirse 2 söyleniryor sonra oh be iyiki yaptık bitti diyor.
Yapacak birşey yok.
TABİKİ ev hanımları çok yoruluyor.
Her cumartesi pazar evdeyim eşim cumartesi çalışır mesela.
Cumartesi akşama kadar hem çocuklarla hem yemekle hem yedirmekle ev işi ile akşama maf olmuş durumda oluyorum.
Yetişemdiklerimi pazara sarkıtıp eşimden de rica ederek yapıyorum.
Güzellikle zorlarsa triple
Yorumlarınız için teşekkürler
Bazı arkadaşlar her zamanki gibi abartmış da abartmış.
İşten gelip çamaşır asıp çocuğu sırtına bağlayıp bulaşık asacakmışmış
Ne kadar abartmayı seviyoruz
Ben her gün demedim arada sırada beklentilerim olduğunda temizlik vs evdesin zaten gece n içinde yap beklentisi oluyor eşimde dedim
Eşimin gelmesi 6 bebeğin yatması 9. Zaten gelip yemek koyup sofra toplayana kadar eşim ilgileniyor ee saat oluyor 7.30 sonra 1.30 saat var bu arada ilgilenirse ben de dinlenmiş olurum yoksa zaten bulaşıkla sofrayla geçiyor o zaman dilimi
Soranlara cevabım bu.
Evet @Goha sofrayı kaldırıp gelene kadar eşim ilgilenmiş oluyor sonra ben de geliyorum üçümüz oynuyoruz tabi ki. Ben kendime zaman ayırmak istediğimde eşim e bende geldiğimden beri dinlenmedim diyor ben bunu sorguluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?