Ev hanımı??

Bence haklı değilsin.. yardım istemekte haklısın ama sen istiyorsun ki işten gelince yatana kadar baksın.. neden?? Çünkü tüm gün çok yoruldun dinlenmek için.. eşin ne zmn dinlenecek peki?? Benim eşimde çalışıyor.. işten gelince elini yüzünü yıkıyo sofrayı kurana kadar tutuyo oğlumu.. yemekten sonra mutfağı toplarken çayı hazılarken de tutar.. sonra çay içerken o da yanımızda oynar işte.. yani duruma görw değişir tabi ama akşama iş bırakmamaya çalışın.. ailecek vakit geçirin

Sizi eleştirmek için söylemiyorum başından belirteyim.ya tüm gün yoğun bir tempoda çalışan biz anneler napalim peki? 4 aylıktı kızım ise döndüğümde mesaili çalıştım aylarca 8de evde oluyordum ve uykusuz bir halde.şimdi kızım 5 yaşında eve gidince ben ilgilenirim çünkü eşim geç geliyor ek işte de çalışıyor.ve bu yıllardır böyle.beklentilerinizi azaltirsaniz daha mutlu olursunuz adam tüm gün dışarıda yorgun argın stresli belkide.

Eşimin işi masa başı kafa yorucu bir iş mühendis ama bence eminim dinlenmeye zamanı oluyordur kahve içmeye yemeğe çıkıyorlar sonuçta

Ama illa beden yorgunluğuna gerek yok ki.
Netice itabari ile kafa yormak ta bir iş.
Üstüne birde stres bazen tüm beden yorgunluğuna bedel.

Tamam o niye evlendim kelimesi yanlis, ama sahsen ben evde cocukla ilgilenmek ve disarda calismak arasinda cok buyuk fark oldugunu dusunuyorum.
Ben kiyamiyorum yani aksama kadar calissin sonra gelsin bide evde camasir su bu yapsin, ben yaptirmiyorum.

Eşime gelir gelmez iş yaptırmıyorum ki yemek her gn yaparım genellikle işten gelip aç karnına yemek yapmasını beklemiyorum tabi ki
Ama mesela bir misafirliğe gittik adamda kadınla mutfaktan çıkmadılar sonra dedim bak ne güzel ötnek gösterdim dediği şey ama kadın çalışıyor..
ee ev hanımları hakketmiyor mu yardımı yani

Çalışmayan taraf evin işini yapmalı.
Bugün eşin çalışıyor, sen evin işini göreceksin.
Yarın birgün eşin çalışmaz sen çalışırsın dünyanın bin tane hali var. O zaman da eşin evin işini görecek.
Bunun cinsiyetle alakası yok. Çalışmak çalışmamakla alakası var..
Ben çalışmıyorum eşimden en fazla sofra kurmakta falan yardım bekliyorum ya da kahve hazırlama konusunda. Tutupta çamaşır serdirmem.

Gece yatana kadar ilgilensin kısmına katılmıyorum.
Eşinizin kurduğu cümlede yanlış tabi onuda belirtmeden geçemeyeceğim.
Çalışmak ve evde olmak,ikisinide deneyimlemiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Çalışırken eşimden yardım isterdim. Masayı toplamak vb ufak tefek işler için,temizlik konusuna girmezdim çünkü haftasonu yardımcı aliyordum,o hallediyordu.
Kızım doğduğundan beri evdeyim. Beklentim olmuyor eşimden. Dağınık olmaması,sağdan soldan çorap ,çamaşır toplamadığım,giysilerini yerli yerine astığı ,yıkanacakları (beyaz renkli)ayrı sepetlere attığı için bana yetiyor açıkçası.
Ev işlerini yemek vs hallediyorum,gerektiğinde yardımcı alıyorum zaten cam kapı silmek için. Haliyle eşimden bir beklentim yok.
Sabah 6da evden çıkıp akşam karanlıkta dönen birine diyemem zaten kalkta şunu sen yap diye.
Çünkü çalışmak,trafikte cebelleşmek nedir,insanı ne hale getirir yaşadım biliyorum.
Şimdi bebek geliyor. Tabiki akşam gelince bebeği bırakır duşumu alırım.
Kızımı dışarı çıkarmasını beklerim,ben bebekle çıkamayacak durumdaysam ama fazlasını beklemem diye düşünüyorum 1 saat ilgilense yeter benim için. Onunda dinlenmeye ihtiyacı var. Ha haftasonu uyumak istediğimde çocuklarla ilgilenirmisin diyip,gidip 1 saat uyuyabilirim ki yapmışımdır ama dediğim gibi,evdeyse dinlendiyse,trafik,iş stresi çekmediyse.
Hayat müşterek ama çalışan insanın yorgunluğuda unutulmamali.
O işteyken ben bebeğim uyuduğunda 1 saat yanına kıvrılıp uyuyabilirim ama eşim gece uykusuz kaldıysa işte gidip şurada 1 saat kestiriyim diyemez.

Yaw bacim gidip aksama kdr esek gibi calisiyo kadinlar bide gelip cocukla ilgilenip camasir bulasik temizlikle ugrasiyo.. ee onlar iki kisilik is yapiyo.. o zmn onlarin cani yok?? Buarada adam gelince cocuga bakacaksa sen ne yapcaksin?
Tamam haftada 1 gun olur tek basina carsi pazar takilirsin esine birakip anlarim bende yaparim yapiyorum ve cok rahatliyorum. Hele okula gittiklerinde en kucukle evde olunca guzelce isimi yapiorum uyudugunda vs. Senin istegin abarti bence.

Ha kocan olacak patavatsizda camasir asmamak icin mi evlenmis? Gorende anasinin evinde camasirlar ondan soruluyodu sanir.

Eşinin konuşma tarzı yanlış bence yoksa tabiki izin günlernde işiniz çabuk bitirin dinlenin beraber çocuğunuzla zaman geçirin diye yardım etmeli ama işten gelir gelmez ev işleri yapmak yorgun argın onu zorlayabilir

Empati lütfen. Yatana kadar o ilgilensin ne demek yahu. Çocuk hiç yatmazsa ne olacak ? Adam zaten gün boyu çalışıyor . Dinlenmesi gerek onunda. Yardımcı olmasın demiyorum tabiiki de olacak ama onun da dinlenmeye ihtiyacı var.

Dediğim gibi gündüz ikinizde çalışıyorsunuz ama elini vicdanına koy şartlarınız eşit mi. Şöyle söyleyeyim dışarıdaki masa başı iş emin ol evde bütün gün kosturmandan daha yorucu oluyor. Bunu yıllardır çalışmış bir kadın olarak söylüyorum. Akşam gelsin iki saat dinlensin sonra iki saat sen dinlen mesela. Yatana kadar değil de bir saat ilgilensin çocukla. Sen altını değiştiriyorsan o balyozunu yaptirsin. O yemeğini yediriyorsa sen uyuma aktivitelerini yaptır.

adam işten gelip yatana kadar cocukla mı ılgılenecek
evet ev hanımlarının eşlerinden yardım beklemesine ben de sinir oluyorum
ne olursa olsun sşiz evdesiniz
patronunuz yok müdürünüz yok
ev işini o gün istemezsenız yapmazsınız
başınızda amiriniz yok
eşin haklı

Yatana kadar mı
Abartttttttma.
İş çıkışı bir kaç saat ilgilenmesi bile fazla.
Ekstra bir durum olmadıkça erkek evde akşam çok çalışmamalı. Evde ufak yardımlarda bulunabilir ama eve girip yatana kadar çocuga bakıp çamasır vs asması
Ay acıdım valla

Bebek bakmak kadar zor birsey yok bana boyle dese esim sen evde bebek bak ben calisirimda eve gelince ise yaparim derim:) esim eve geliyor kendi goruyor 1 saat ilgilense bebekle gercekten zormus haklisin hem ev isi hem bebek bakmak diyor kabul ediyor ustelik bebegi iki kisi yapiyor degilmi yani ikiside bakmakla yukumlu kadinlarin ustunfe butun yuk biz neden evlendik ozaman bekarken iyiydi boylemi diyelim

cok doğru

eşim 1 aydır evde işi dolayısıyla kışın calışamıyor.
ve 1 aydır eve gittiğimde yemek hazır olur.
Ama mesela yazın benden bu kadarını bekleme diyor cünkü cok yorgun geliyo eve

Çalışan kadınların yardım değil iş bölümü talep etmesi gerekir bunu kediler bile biliyor..
Gelsin akşama kadar iş yapsın diyen yok tabi ki işlerimi yapıyorım zaten ama bi yardım isteyince bizim de bi pazarımız var vs deyince sinirleniyorum doğal olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…