- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Eşimin işi masa başı kafa yorucu bir iş mühendis ama bence eminim dinlenmeye zamanı oluyordur kahve içmeye yemeğe çıkıyorlar sonuçta
bence yanlışsın e onunda dinlenmeye hakkı varyatana kadar o ilgilenmeli diye düşünüyorum yanlış mıyım
Eşime gelir gelmez iş yaptırmıyorum ki yemek her gn yaparım genellikle işten gelip aç karnına yemek yapmasını beklemiyorum tabi kiEşinin çamaşır asacaksam niye evlendim lafı çok yanlış ama sen de yanlışsın. Adam sabahtan akşama kadar dışarıda çalışacak bir de akşam eve gelir gelmez sana yardıma başlayacak. Sence de biraz acımasızlık değil mi. Eğer ikiniz de çalışıyor olsaydınız ve ev işleri de sana kalsaydı nasıl hissederdin. Aksama kadar eminim yorulduğunda ama en azından evdesin. Eşin eve döndükten sonra sana yardım etmeli ama önce kendi dinlenmeli. Sonra da sadece ona kalmamalı yine ortak yapmalısınız. Yanı şöyle düşün akşama kadar o dışarıda sen evde mesaide olacaksınız akşam da işleri ortak yapacaksınız.
Ben?bence yanlışsın e onunda dinlenmeye hakkı var
Eşinin konuşma tarzı yanlış bence yoksa tabiki izin günlernde işiniz çabuk bitirin dinlenin beraber çocuğunuzla zaman geçirin diye yardım etmeli ama işten gelir gelmez ev işleri yapmak yorgun argın onu zorlayabilirmerhaba arkadaşlar
Bir şeyi merak ediyorum doğrusu. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var. Eşime ev işlerinde yardım eder misin dediğimde minnetle yapıyor.
Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi ve konuşmuyoruz şuam
Ya evdesin lafı beni delirtiyor sanki yatıyoruz evde . Bebeğime tv açmıyorum video izletmiyorum akşama kadar birlikteyiz sürekli aktif haldeyim gün sonunda yorgun oluyorum.
Bebeğin banyosu onda sadece bazen de altını alır akşamları oynatır vs ama
Ev hanımları eşinden yardım bekleyemez mi yani ben mi abartıyorum.
Bir de akşamları gelir gelmez eşimin ilgilenmedisini bekliyorum
biraz kendimle kalmak istiyorum hem babasıyla zaman geçirsin diye o da oynuyor ama bi kaç saat sonra da ben ne zaman dinlenicem diye söylendiği oluyor
bence yatana kadar o ilgilenmeli diye düşünüyorum yanlış mıyım
Dediğim gibi gündüz ikinizde çalışıyorsunuz ama elini vicdanına koy şartlarınız eşit mi. Şöyle söyleyeyim dışarıdaki masa başı iş emin ol evde bütün gün kosturmandan daha yorucu oluyor. Bunu yıllardır çalışmış bir kadın olarak söylüyorum. Akşam gelsin iki saat dinlensin sonra iki saat sen dinlen mesela. Yatana kadar değil de bir saat ilgilensin çocukla. Sen altını değiştiriyorsan o balyozunu yaptirsin. O yemeğini yediriyorsa sen uyuma aktivitelerini yaptır.Eşime gelir gelmez iş yaptırmıyorum ki yemek her gn yaparım genellikle işten gelip aç karnına yemek yapmasını beklemiyorum tabi ki
Ama mesela bir misafirliğe gittik adamda kadınla mutfaktan çıkmadılar sonra dedim bak ne güzel ötnek gösterdim dediği şey ama kadın çalışıyor..
ee ev hanımları hakketmiyor mu yardımı yani
adam işten gelip yatana kadar cocukla mı ılgılenecekmerhaba arkadaşlar
Bir şeyi merak ediyorum doğrusu. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var. Eşime ev işlerinde yardım eder misin dediğimde minnetle yapıyor.
Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi ve konuşmuyoruz şuam
Ya evdesin lafı beni delirtiyor sanki yatıyoruz evde . Bebeğime tv açmıyorum video izletmiyorum akşama kadar birlikteyiz sürekli aktif haldeyim gün sonunda yorgun oluyorum.
biraz kendimle kalmak istiyorum hem babasıyla zaman geçirsin diye o da oynuyor ama bi kaç saat sonra da ben ne zaman dinlenicem diye söylendiği oluyor
Yatana kadar mımerhaba arkadaşlar
Çalışmayan taraf evin işini yapmalı.
Bugün eşin çalışıyor, sen evin işini göreceksin.
Yarın birgün eşin çalışmaz sen çalışırsın dünyanın bin tane hali var. O zaman da eşin evin işini görecek.
Bunun cinsiyetle alakası yok. Çalışmak çalışmamakla alakası var..
Ben çalışmıyorum eşimden en fazla sofra kurmakta falan yardım bekliyorum ya da kahve hazırlama konusunda. Tutupta çamaşır serdirmem.
Çalışan kadınların yardım değil iş bölümü talep etmesi gerekir bunu kediler bile biliyor..Yaw bacim gidip aksama kdr esek gibi calisiyo kadinlar bide gelip cocukla ilgilenip camasir bulasik temizlikle ugrasiyo.. ee onlar iki kisilik is yapiyo.. o zmn onlarin cani yok?? Buarada adam gelince cocuga bakacaksa sen ne yapcaksin?
Tamam haftada 1 gun olur tek basina carsi pazar takilirsin esine birakip anlarim bende yaparim yapiyorum ve cok rahatliyorum. Hele okula gittiklerinde en kucukle evde olunca guzelce isimi yapiorum uyudugunda vs. Senin istegin abarti bence.
Ha kocan olacak patavatsizda camasir asmamak icin mi evlenmis? Gorende anasinin evinde camasirlar ondan soruluyodu sanir.
cok doğru
eşim 1 aydır evde işi dolayısıyla kışın calışamıyor.
ve 1 aydır eve gittiğimde yemek hazır olur.
Ama mesela yazın benden bu kadarını bekleme diyor cünkü cok yorgun geliyo eve
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?