Ev işi ve yemek derdi

İlk evlendiğim zamanlar işteyken akşam ne yesek diye düşünmeye başlardım. Her gün derdim yarının yemeğini yapayım diye 2 gün denerdim sonra başa sarardım.

Şimdi daha rahatım ayarlarız bir şey modundayım. Ama küçük çocuğm var kv bakıyor onun yemeği varsa -ki genelde vardır- rahatım. Kv de yemek yapar bazen. Yoksa da ayarlarız bir şeyler kasmıyorum artık.. Tecrübe de var tabi artık..

Temizlik konusunda da haftaiçi iş yapmam. Sadece çocuk yüzünden kırıntı falan olur küçük el süpürgesiyle çektiririm.
İşler çok biriktiyse yardımcı kadını çağırırım dip köşe yaptırırım. Bazen de kalkar kendim temizlerim. Düzenim yok yani.
Temizlik konusunda heder edemem kendimi. Haftasonu eşimle beraber yapıyoruz. Akşam çocuğu uyuturken uyuyup kalıyorum zaten :)

Çamaşırı da genelde haftasonu 2 güne yayarım. Birikmiş olursa haftaiçi akşam yıkatır kurutmaya atarım sabah işe gitmeden çıkarır katlarım..
Çalışan çalışmayan kadınlara tavsiyemdir kurutma makinesi..

işte bende içimden öyle dediğim için yapasım gelmiyor sonra diyorum acaba bende mi bişey var bi tek ben mi böyleyim boşvermişim diye neyseki tek değilmişim

ayda iki kere temizliğe yardımcı geliyor. Yemeği de pratik şeyler yapmaya çalışıyorum, örneğin bir kilo kıymadan köfte yapıp difrize atıyorum, tavuk bezelye difrize daha önce hazırladığım bakliyat. Doğranmış soğanlarda bence pratik ben artık onlardan alıyorum.

Çalışırken pratik şeyler hazırlardım
Eşimde yardımcı olurdu , ben yemeği hazırlarken eşim masayı hazırlardı mesela .
Çamaşırımı hafta sonuna bırakmazdım ben
Çünkü birikiyor hafta sonunu görmeden çorap iç çamaşırı bulamaz oluyoruz
O yüzden eve gelip üstümüzü çıkardığımızda hemen çamaşırımı makinaya atardım
Yemek o bu derken biterdi zaten
Asar yatardım
Ütü varsada acilse ütüler değilse hafta sonuna bırakırdım
Ama evim pek dağılıp tozlanmamıştır açıkçası
Neyse ki bıçak ucunda elma bekleyen bir kocam yok

yemek konusunda dediğin gibi kaynanalar yardımcı olsa gönderse arada bir ne iyi olur. benim kv asla göndermez yicekseniz gelin burda yiyin der

kurutma makinesi bende düşünüyorum

çok kötü yaa öyle nasıl alışırsa öyle gidiyor sanırım

kaynanam eşimi hiç öyle alıştırmamış evde de iş yaptrmış ondan herhalde bilmem ki

Kendi huyu ve alıştırma kaynaklı. Kendinizi yormayın sıkmayın canınızı çünkü erkeklere asla temizlik vs koymete geçmiyor siz kendi canınızı düşünün...

benimkide el izine takık beyaz eşyalar dolaplar çok el izi oluyor sürekli elinde bez bişeyleri siler .ama bana laf demez çok şükür
Geçwn gün evi süpürmekten bıkmış tartışma arasında hala evi süpürüyor hep ben mi yapıcam dedi süpürmeyi bende işleri degişelim dedim çok sevindi garibim şimdi çamaşır ve toz onda

dağılmıyorda halısından mobilyasına beyaz krem olunca çok tozlanıyor işte.

çamaşırda biriktirip yıkamak daha kolayıma geliyor

yemek işi icin buzluk kurtarici. boş kalip firsar buldukca bol bol kızartma, kofte, börek vs yapip buzluga atin gelince cikarip yersiniz kolay olur. mevsimi gelince de barbunya, taze fasulye, bamya vs atin buzluga. calisan bayan icin hafta ici sote tarzi yemekeler hem basit hem cesit oluyor. tavuk sote, et sote, mantar sote vs. krema filan da koyunca içine restoran yemegi gibi olur yanina da bi makarna oohhh mis. temizlige takilma cocuk yoksa haftada bir gayet yeterli

yemek işinde de eşinden yardim al. salatayi filan ona yaptir mesela

Geçwn gün evi süpürmekten bıkmış tartışma arasında hala evi süpürüyor hep ben mi yapıcam dedi süpürmeyi bende işleri degişelim dedim çok sevindi garibim şimdi çamaşır ve toz onda
bizde eşim toz alır süpürür bende silerim.

süpürme işini iyi yapıyor bana vermiyor sen üstün körü geçiyorsun diyo benimde işime geliyor

İnsanın içinden gelecek..
Üşengeçseniz zor aşarsınız.

Yemeklerinizi akşamdan yapın..
Bu şekilde daha rahatlarsınız.

Hergün 3 çeşit değilde arada, tavuklu pilav gibi pratik yiyecekler tercih edin.

Çamaşıra hiç girmeyeyim. Bizim makine her akşam çalışıyor

evet 3 çeşit mümkün olmuyor zaten de

benim de hayatım gömlek ve kumas pantolon ütülemekle gecıyor
kocamın bedeni XXL , Günde bir gomlek iki günde bir kumas pantolon değişiyor

ütüden fenalık geldi artık
Ben butun gömlekleri hafta sonu utuluyorum . Pantalonuda 3-4 gun gıyıyo Allahtan öyle . Hergune 1 tane .
Bakalım şu ütücü işini araştırıcam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…