- 24 Nisan 2010
- 4.196
- 5.765
- 733
Gicik olunasi gelismeler var.Gecen gun bir is icin annemle komsum kizkardesimin arabaya dolusup gezmeye gitmislerdi ama isi halletmemisler direk gezmeye gitmisler. Yemegi kardesim odemis kadin elini cebine atmamis.Buyuk kizim da yanlarindaydi ona gicik davranmis,kardesim de kadini terslemis.Kisacasi bana arka cikmadiklari,'birak samimi olalim,hergun geliyorsa gelsin, iyi kadin' dedikleri kadina gicik olmus vaziyette eve geldiler. Dun de hava guzel diye biz ucumuz cocuklrla cikacaktik.Komsu 12 gibi kahve icmeye geldi. Nereye gittigimizi sordu ben de gelecegim sizle diyince kardesim direk 'biz uzaga gidecegiz cok gec doneriz 'diyip reddetti:) Surati 5 karis oldu daha da gelmez derken aksam 7 gibi cocugunu getirdi 1 saatligine.Tum gun temizlik yapmis,bahcedeki isi kalmis oglu durmuyormus vs. Sonuc olarak kadina yuz veren yok arti terslendi kac kere ama hala ayni.
Pardon???gürcü demeseydin iyiydi
2011 de ki haberlerde üvey çocuğunu parçalayıp bovula koyan gürcü olayından sonra Gürcü lere önyargım oluştu
Pardon???
Sanki her yıl bizim ülkemizde vahşet olayları yaşanmıyor, kadınlar öz çocuklarını çöpe atmıyorlar.. Ne kadar anlamsız bi yargı.
Bunu göğsünü gererek söyleyeni ilk kez görüyorum...ben önyargılıyım maalesef
Bunu göğsünü gererek söyleyeni ilk kez görüyorum...
İkidir ön yargılıyım ben diyorsunuz, bundan gocunan insan düzeltmeye çalışır.bununla övündüğümü nereden çıkardın
sizde önyargılısınız
göğsümü gererek söylediğimi düşündüğünüze göre sizde bendensiniz
benim problemim seni ilgilendirmez
Bunu yapmam lazim evet ama bisey beni bagliyor sanki. Zile basinca anneme paslayacagim isim var diyecegim.Bugun anneme soyledim tamam kizim dedi.Kapiya geldiginde bunu yapmak daha kolay geliyor. Evime gelen birine acik acik gelme diyemiyorumİki gündür okuyorum bu konuyu nacızane tavsıyem artık öyle bir duruma gelmıssınız ki bu ısın kırmadan akarı kokarı yok bugün geldiğinde acık acık eşim artık bu durumdan rahatsız geliyorsun saatler cr oturuyorsun ısım aksıyor ve aksam esımle sorun yaşıyorum bende yanlızlıgı seven bir insanım bu kadar beraberliği kaldıramıyorum eğer boyle devam edersek seni daha fazla kurmaktan korkuyorum haftada bir görüşelim bana kafi de..yoksa sen bu komşudan kurtulamazsın...net olmadığın ve acık konusmadıgın surece.insanlar bunu kayınvalıdesıne eltısıne gorumcesıne söylüyor beyden cekınıyorsunuz kusersede kussun bu kadar sızı bunaltan insan küsse ne olur..
Bu cam sonunda kırılırsa ödeyecek misin diyinBunu yapmam lazim evet ama bisey beni bagliyor sanki. Zile basinca anneme paslayacagim isim var diyecegim.Bugun anneme soyledim tamam kizim dedi.Kapiya geldiginde bunu yapmak daha kolay geliyor. Evime gelen birine acik acik gelme diyemiyorum
** bu mesaji yazarken cama tas atiyor delirecegim.
Benim de Gürcü ve Azeri iki Komşum vardı aynen katılıyorum onlara karşı bir önyargım var.Biri (Azeri)evimden çıkmak bilmiyordu diğeri(Gürcü)kaynanası ve çocuğunu dövmekten komaya sokmuştu.Daha sonrasında görüşmek istmediğimi söylememe rağmen yüzsüzlük yapıp ikide bir geliyorlardı .ikisi çok anlaşıyordu ama azeri olana misafirliğe gittiğimizde bir bardak su bile vermiyordu.Onun evine gittiğimiz bir gün Gürcünün 5 yaşındaki kızı masada kek görüp istemişti Azeri olan kaldırmıştı ve şu cümleyi kurmuştu “benim çocuğum çok seviyor senin anan sana yapar”dedi.Bir keresinde bir kaşık çay istemiştim Azeri’den (ona bir kilo vermiştim ve parasını vermedi ben de hediyem olsun dedim)cevabı şu oldu “misafirim gelecek onlar çok çay içer versem nasıl olur bilemedim”dedi.Aradan bir ay geçti yine çaydan istedi bir kilo ben de parasını verirse istetirim demiştim.Çok pahalıymış durumu müsait değilmiş.Not:Azeri olan doktordu Gürcü ise eczacıydı.ben önyargılıyım maalesef
Canım kendin çocukların akıl sağlığın için bu şart ..inan seni anlıyorum eve gelene gelme demek çok zor hele bizim kültürümüzde bizim için de çok zor ama artık karşıdaki oyle bir hal aldı ki gece sizde kalayım kocam yok bu gece diyecek kadar rahat ve geniş ..bir şekilde onunu kapatmak için acık acık konuşmaktan başka çare bırakmamış..Bunu yapmam lazim evet ama bisey beni bagliyor sanki. Zile basinca anneme paslayacagim isim var diyecegim.Bugun anneme soyledim tamam kizim dedi.Kapiya geldiginde bunu yapmak daha kolay geliyor. Evime gelen birine acik acik gelme diyemiyorum
** bu mesaji yazarken cama tas atiyor delirecegim.
Bütün Türkler bir olmadığı gibi bütün Azeri veya Gürcüler de aynı olamaz hanımefendi. Yaptığınız neredeyse nefret söylemine doğru gidecek. Gürcü kimseyi tanımıyorum ama Azerilerin çok iyi insanlar olduğunu biliyorum. Dikkatli yorum yapın benceBenim de Gürcü ve Azeri iki Komşum vardı aynen katılıyorum onlara karşı bir önyargım var.Biri (Azeri)evimden çıkmak bilmiyordu diğeri(Gürcü)kaynanası ve çocuğunu dövmekten komaya sokmuştu.Daha sonrasında görüşmek istmediğimimsöylememe rağmen yüzsüzlük yapıp geliyorlardı .ikisi çok anlaşıyordu ama azeri olana misafirliğe gittiğimizde su bile vermiyordu.Gürcünün 5 yaşındaki kızı masada kek görüp istemişti Azeri olan kaldırmıştı ve. Şu cümleyi kurmuştu “benim çocuğum çok seviyor senin anan sana yapar”dedi.Bir keresinde bir kaşık çay istemiştim Azeri’den (ona bir kilo vermiştim ve parasını vermedi ben de hediyem olsun dedim)cevabı şu oldu “misafirim gelecek onlar çok çay içer versem nasıl olur bilemedim”dedi.Aradan bir ay geçti yine çaydan istedi bir kilo ben de parasını verirse istetirim demiştim.Çok pahalıymış durumu müsait değilmiş.Not:Azeri olan doktordu Gürcü ise eczacıydı.
Önyargımın olduğunu söylüyorum hanımefendi yaşadığım olaylardanBütün Türkler bir olmadığı gibi bütün Azeri veya Gürcüler de aynı olamaz hanımefendi. Yaptığınız neredeyse nefret söylemine doğru gidecek. Gürcü kimseyi tanımıyorum ama Azerilerin çok iyi insanlar olduğunu biliyorum. Dikkatli yorum yapın bence
Tembihleyin sonra işim var deyip çıkın evinize gidin bebek iyiyse.Kizlar cama tas atinca bakmadim sonra seslenmeye basladi mecbur baktim.Agliyordu cocugun atesi varmis nolur gelin kipirdayamiyor dedi. Kostur kostur geldik,sadece grip geciriyor. Bebegi ince giydirdik kadini rhatlattik suan onun evindeyiz
Benimkinin uyku saati, eve geldim. Ya agladigini gorunce korktum firladik annemle.Ilk cocugu,tecrubesiz.Azicik atesle halsizlikle hastaneye goturmeye kalkiyorduTembihleyin sonra işim var deyip çıkın evinize gidin bebek iyiyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?