eve gelen misafir

ben çalışan biriyim ve bu misafirlerim benim kuzenlerim. evimi ilk defa görecekler. kaynanam biraz patavatsızdır kızlara laf sokar morallerini bozar. yani aynı ortamda bulunabilecek insanlar değiller. mesela annem gelir kaynanamı çağırırım onda sıkıntı yok

böyle devam kuzum...ha ben demiyorum saygısızlık et,asla...ama yerini bilsin,burası kendi evi değil, kararları eşimle ben veririz ,oğlu hariç kimsede bişeye mecbur değil!

kaldı ki misafirin geleceğini söylemek bile gerekse benim söylemem gerekmez mi? o da kaynanamı çağıracaksam

sakin olun. bunlar burdaki dertlerin en basiti dert bile sayılmaz sinirlendiriyor sadece

Eşiniz tek çocuk mu? Kp vefat mı etti?
eşim tek erkek. kp yaşıyor. maddi olarak değil de manevi olarak eşime tutunmuşlar sanırımç eşimde evlenince boşlukta kaldılar. kp sessiz biridir severim kendini

haklısınız,ben kayınvalidemi 4 yıllık evliyken kaybettim.okuma yazması bile olmayan,sessiz bir kadındı.allah rahmet etsin.böyle olaylar yaşamadık.

ama şu kayınvalidenizdeki huy var ya.(utanarak itiraf ediyorum)bende de var maalesef.gittiniz mi,döndünüz mü,arabayı dikkatli kullanın.çocukları da huzursuz ediyoruz aslında.farkındayım hatamın ama,kötü niyetle yapılmayan,tamamen içgüdüsel bir davranış.tüm anneler olarak,paranoyak olduk sanırım.

Ortak bir tanidiksa haber vermeniz iyi tabii. Ama öyle değilse gerek yok bence

üff bence de eşiniz bir hoş yani.kayınvalidenize neymiş?resmen adam hesap vermiş senin adına.kızmakta haklısınız.

eşim tek erkek. kp yaşıyor. maddi olarak değil de manevi olarak eşime tutunmuşlar sanırımç eşimde evlenince boşlukta kaldılar. kp sessiz biridir severim kendini

Tamam sebebi bu :)
Tek oğlu var ve onun için evlat üzerinden sosyalleşebileceği tek seçeneksiniz haliyle.
Benim eşim de annesinin tek oğlu. Sürekli aramamı ister, ortak birileri ile görüşsek dahil olmak ister, ziyaret aralığını artırsak "Neden gelmediniz" denir. Düğüne, bi yere giderken illa ki beni de çekiştirir çünkü çevresine "Gelin gösterecek" 2 senedir bitiremedi göstere göstere... Gerçi şu ara yapamıyor artık ^_^

İpleri çok salma, gerekirse eşine hatırlat "Canım her misafirimizi raporlamak zorunda değilsin annene, biz de kendi içimizde ayrı bir aileyiz, ayrı evdeyiz, ayrı bütçemiz var. Gören de anneni anlayışsız biri sanır, senin taktığın kadar bile takmıyordur annen, bu kadar yapma lüzum yok, hatta bunda can sıkılacak bir şey de yok. Kendimi kötü hissediyorum sen böyle yaptıkça" filan dersin. Ama çok da kırma onların ikili ilişkisini, sana, huzurunuza bi zararı olmadıktan sonra, amaaan de geç, kötü biri değil anladığım kadarıyla...

iste ben de ilerde anne olursam ic guduseldir diyip ses etmiyorum dahası uzuluyorum da ben de esim de tek çocuğuz ailem bana yakin onlar uzak haliyle haklidirlar..allah rahmet eylesin kayinvalidenize.. hunter abla bir kayinvalide olarak bana akil verebilirmisin? kayinvalidemler 20 gunlugune ilk kez gelecekler evlendikten sonra..kayinvalidem cooooook titiz, kirilgan alingan kibar naif.. hani ufff desem gece neden uff dedi acaba diye dertlenir.. bense yapi olarak cok girisken aklindaki ağzında kendi ailem icinde de rahat konuşabilen biriyim bu 20 gunu kalp kırmadan nasil gecirebilirim?

beraber yasamiyorsaniz tabiki ilgilendirmez, esinizi konusmasida ayri bir tuhaf ``baskasinda duyma`` gorende buyuk birsey olacak yada basiniza bir felaket geldi falan sanar.

benim
aynen bu anlattığın gibi. ama fazla olunca boğuyor insanı. her şeyi soruyor. bir kere gelin gösterdi emrivakiyle. düğüne gelmeyen kişiler varmış beni göreceklermiş bana haber vermeden tama demiş ben gelemeyeceğimi böyle şeylerden hoşlanmadığımı söyledim. baktım üzülüyor anne bi daha lütfen olmasın dedim ve gittim.

Konuşma arasında söylenir bunda bişey yokda özellikle bize misafir gelicek benden duy ne demek oluyor anlamadım

Gelen insanlar eşinizin akrabası ve büyüklerse belki ondan söylemiştir diyeceğim ama sonrasındaki 'benden duy' cümlesi gerçekten amaçsız olmuş.
Şimdi onlar da gelir mi peki?

Gelen insanlar eşinizin akrabası ve büyüklerse belki ondan söylemiştir diyeceğim ama sonrasındaki 'benden duy' cümlesi gerçekten amaçsız olmuş.
Şimdi onlar da gelir mi peki?
misafirler benim kuzenlerim. gelemez çünkü çağırmadım :/

akıl vermek ne haddime,sadece fikrimi söyleyebilirim. ama bu da kayınvalidenizin karakterini bilmediğim için,ne kadar doğru olur bilemem.
şöyle söyleyeyim.benim için ,temizlik,ikram,yemek önemli şeyler değil.tek beklediğim güleryüz,tatlı dil.ama bunu samimi söylüyorum.20 gün uzun bir süre,mutlaka yorulacaksınız,sıkılacaksınız ama kesinlikle belli etmeyin derim.odanıza girin,derin derin nefes alın,gerekirse sessiz çığlık atın,odadan çıktığınızda güleryüzünüz eksik olmasın.

eşinizle her ne olursa olsun,onların yanında tartışmayın.20 günün sonunda,kozlarınızı paylaşırısınız.

yemek yapmaktan yorulduğunuz zamanlarda,dışarıya yemeğe çıkın,kendinizi yormayın.arada nefes almak iyidir.

kayınvalidenizi onurlandırın.senin yemeklerin çok güzel oluyor,eşim şu yemeğini çok beğeniyor derseniz,girer mutfağa yapar.

söyleyeceğiniz şeyleri,(hani aklımdaki,ağzımda diyorsunuz ya)dikkatli seçin.bir on saniye düşünün,ondan sonra konuşun.

sayılı gün çabuk geçer diye düşünün.sabırlı davranın.

en önemlisi samimi olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…