ben çalışan biriyim ve bu misafirlerim benim kuzenlerim. evimi ilk defa görecekler. kaynanam biraz patavatsızdır kızlara laf sokar morallerini bozar. yani aynı ortamda bulunabilecek insanlar değiller. mesela annem gelir kaynanamı çağırırım onda sıkıntı yokya bu kaynanalar,gelinleriyle ve onun arkadaşlarıyla oturmaktan ne zevk alır anlamam.benim gelinimin 3 kız kardeşi var.annesi, halası,toplanırlar.beni çağırmaz.iyi ki de çağırmaz,çünkü gitmemek için bahane bulmam gerekecek.zira,hiç hoşlanmam,aile toplantıları,ev misafirlikleri,mecburu samimiyetlerden.
ben gelinime gitmek istersem,yanlızken gidip,bir kahve içip kalkmak isterim.fazlası,gelinimden önce, beni rahatsız eder,çünkü.
sanırım :/ sürekli sorar aranız nasıl diye eşimde doğal olarak cevap verir ama ben bu soruları çok masum görmüyorum nedense
böyle devam kuzum...ha ben demiyorum saygısızlık et,asla...ama yerini bilsin,burası kendi evi değil, kararları eşimle ben veririz ,oğlu hariç kimsede bişeye mecbur değil!aynen. her hafta gideriz kaynanama severekte giderdim taki annemin yanında tabi gelecekler gelmeye mecburlar dedikten sonra bu haftalık gitmeler bana ızdırap gibi geldi. gittiğimizde moralim bozuk oluyordu. en sonunda eşime söyledim biz ne zaman istersek o zaman gidelim dedim. tamam dedi. şimdi keyfimiz gelirse gidiyoruz
kaldı ki misafirin geleceğini söylemek bile gerekse benim söylemem gerekmez mi? o da kaynanamı çağıracaksamEsiniz annesine resmen hessp veriyor cok büyük sacmalik. Tamam kv taniyorsa o misafiri onu da cagirabilirsin ama bu baska. Hem insan laf arasi söyler misafir gelcek felan diye ama esiniz yaptigi bu degil o resmen diyorki baskasindan duyma bizddn duy misafirin gelecegini sanki yangindan mal kaciriyor cok sacma tam bir anneci
sakin olun. bunlar burdaki dertlerin en basiti dert bile sayılmaz sinirlendiriyor sadecebu ne saçmalıktır ya.vallahi 3 gündür buraya üyeyim burada duyduğum bu saçmalıklardan içim şişti.kv sizin evimi takip ediyo.artı eşiniz niye bunu haber veriyo.bu nedir yahu kız sinir hastası olcam vallahi siz nasıl sabrediyosunuz bunlara demek Allah herkese sabredeceği şeyleri veriyo.ben böyle bişey yaşasam delirir çıldırırım.Allah sabır versin dicem ama bu kadarda sabır vermesin ya.sinirlenip şöyle bi ortalığı yıkın.herkesin aklı başına gelsin.
eşim tek erkek. kp yaşıyor. maddi olarak değil de manevi olarak eşime tutunmuşlar sanırımç eşimde evlenince boşlukta kaldılar. kp sessiz biridir severim kendiniEşiniz tek çocuk mu? Kp vefat mı etti?
:) hunter abla güldürdün beni...ama şöyle dusun esin annesine sana gelen missfirleri baskasindan duyma hunter misafir bekliyor der mi?dermiydi? dese ne düşünürdün??
ben konusmayi seven bir insanim ksyinvalidem uzak sehirde ben ona sohbet esnasinda diyorum sirf muhabbet olsun diye o da ssgolsun kendini yorma falan diyor. .
ama mesela benim kayinvalidemin de huyu biz carsiya bile çıksak huzursuz oluyor geldiniz mi döndünuz mü,,kacta cikacaksiniz,aman dikkatli olun gec kalmayin vs kadin uzakta merak ediyor anlıyorum ama ben huzursuz oluyorum çünkü o donmediniz mi kacta donceksiniz yoldamisiniz dedikce kendime evine gec kalan ergen gibi hissediyorum ve dahasi donene kadar çok stres oluyorum sanki bir sorumlulugumu ihmal ediyor gibi... yani bu k.valideyi sevmemek yada baska birsey degil evlatların artik bir aile oldugunu yaslarinin büyüdüğünü kabullemekle alakalı. .ama suna bende karsiyim kayinvalide yapinca kizip kendi annesine 5 yasinda kiz gibi hesap verenlere kiziyorum... hatta suan kendi annemle hafta sonu 2 saat nerdeydin dedigi icin tartistigim icin küsüz..
eşim tek erkek. kp yaşıyor. maddi olarak değil de manevi olarak eşime tutunmuşlar sanırımç eşimde evlenince boşlukta kaldılar. kp sessiz biridir severim kendini
iste ben de ilerde anne olursam ic guduseldir diyip ses etmiyorum dahası uzuluyorum da ben de esim de tek çocuğuz ailem bana yakin onlar uzak haliyle haklidirlar..allah rahmet eylesin kayinvalidenize.. hunter abla bir kayinvalide olarak bana akil verebilirmisin? kayinvalidemler 20 gunlugune ilk kez gelecekler evlendikten sonra..kayinvalidem cooooook titiz, kirilgan alingan kibar naif.. hani ufff desem gece neden uff dedi acaba diye dertlenir.. bense yapi olarak cok girisken aklindaki ağzında kendi ailem icinde de rahat konuşabilen biriyim bu 20 gunu kalp kırmadan nasil gecirebilirim?haklısınız,ben kayınvalidemi 4 yıllık evliyken kaybettim.okuma yazması bile olmayan,sessiz bir kadındı.allah rahmet etsin.böyle olaylar yaşamadık.
ama şu kayınvalidenizdeki huy var ya.(utanarak itiraf ediyorum)bende de var maalesef.gittiniz mi,döndünüz mü,arabayı dikkatli kullanın.çocukları da huzursuz ediyoruz aslında.farkındayım hatamın ama,kötü niyetle yapılmayan,tamamen içgüdüsel bir davranış.tüm anneler olarak,paranoyak olduk sanırım.
bunu eşinede empoze edersen şayet ,haberi yok gibiböyle devam kuzum...ha ben demiyorum saygısızlık et,asla...ama yerini bilsin,burası kendi evi değil, kararları eşimle ben veririz ,oğlu hariç kimsede bişeye mecbur değil!
ay dur yaramı deşme!bunu eşinede empoze edersen şayet ,haberi yok gibi
kızlar merhaba,
haftasonu evme misafir gelecek. ben bunu k.v haber vermedim çünkü benim misafirim. eşim dün annesine söylemiş h.sonu misafir gelecek başka yerden duyma benden duy diye. saçma değil mi benim evime gelen misafir kaynanayı neden ilgilendirir. sinir oldum eşime de sadece bizim evimiz ayrı annene açıklama yapmak zorunda değildin dedim. sizce de ilgilendirir mi ?
aynen bu anlattığın gibi. ama fazla olunca boğuyor insanı. her şeyi soruyor. bir kere gelin gösterdi emrivakiyle. düğüne gelmeyen kişiler varmış beni göreceklermiş bana haber vermeden tama demiş ben gelemeyeceğimi böyle şeylerden hoşlanmadığımı söyledim. baktım üzülüyor anne bi daha lütfen olmasın dedim ve gittim.Tamam sebebi bu :)
Tek oğlu var ve onun için evlat üzerinden sosyalleşebileceği tek seçeneksiniz haliyle.
Benim eşim de annesinin tek oğlu. Sürekli aramamı ister, ortak birileri ile görüşsek dahil olmak ister, ziyaret aralığını artırsak "Neden gelmediniz" denir. Düğüne, bi yere giderken illa ki beni de çekiştirir çünkü çevresine "Gelin gösterecek" 2 senedir bitiremedi göstere göstere... Gerçi şu ara yapamıyor artık ^_^
İpleri çok salma, gerekirse eşine hatırlat "Canım her misafirimizi raporlamak zorunda değilsin annene, biz de kendi içimizde ayrı bir aileyiz, ayrı evdeyiz, ayrı bütçemiz var. Gören de anneni anlayışsız biri sanır, senin taktığın kadar bile takmıyordur annen, bu kadar yapma lüzum yok, hatta bunda can sıkılacak bir şey de yok. Kendimi kötü hissediyorum sen böyle yaptıkça" filan dersin. Ama çok da kırma onların ikili ilişkisini, sana, huzurunuza bi zararı olmadıktan sonra, amaaan de geç, kötü biri değil anladığım kadarıyla...
misafirler benim kuzenlerim. gelemez çünkü çağırmadım :/Gelen insanlar eşinizin akrabası ve büyüklerse belki ondan söylemiştir diyeceğim ama sonrasındaki 'benden duy' cümlesi gerçekten amaçsız olmuş.
Şimdi onlar da gelir mi peki?
iste ben de ilerde anne olursam ic guduseldir diyip ses etmiyorum dahası uzuluyorum da ben de esim de tek çocuğuz ailem bana yakin onlar uzak haliyle haklidirlar..allah rahmet eylesin kayinvalidenize.. hunter abla bir kayinvalide olarak bana akil verebilirmisin? kayinvalidemler 20 gunlugune ilk kez gelecekler evlendikten sonra..kayinvalidem cooooook titiz, kirilgan alingan kibar naif.. hani ufff desem gece neden uff dedi acaba diye dertlenir.. bense yapi olarak cok girisken aklindaki ağzında kendi ailem icinde de rahat konuşabilen biriyim bu 20 gunu kalp kırmadan nasil gecirebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?