- 12 Eylül 2014
- 3.786
- 6.952
- 158
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Ise girerken babaniza net maasinizi söylemeyin bence madem böyle bir huyu var. Ben yakami kurtarmak için dilinden düşmek için azda olsa verirdim.Bencede kardesim biraz destek olmali.Ama babam kendine para istiyo.yani onun cebine para koycaksin
Amin sagol.Yoksa ilerde ne dugun yapabiliriz ne biseyKardeşler olarak saklayabildiğiniz kadar para saklamaktan başka çareniz yok o halde.. Allah yardımcınız olsun
Ne alaka. Ben de yatıp yemek yiyorum ama milyarlarca lira gidiyor. Evde her gün parti yapmıyorum. Mantığa gel.Cocuk evde yatiyo.bi de yemek yiyo.masrafimiz yokki
Maalesef öyle görünüyor.. Umarım değişir babanızAmin sagol.Yoksa ilerde ne dugun yapabiliriz ne bisey
ben universite zamani teksilde calistim.her ay maasimin yarisini ona verdim.Sonucta noldu biliyomusun ilk yil gidemedim uniye.Sonra calistim tekrar para biriktirdim.Ögrenim kredisi cektim 15bin.Bunlardan hic para almadim.Gittim formasyonumuda kendim aldim.Kendim dershaneye yazildim.Ben neden para verim ki bu adama?Ise girerken babaniza net maasinizi söylemeyin bence madem böyle bir huyu var. Ben yakami kurtarmak için dilinden düşmek için azda olsa verirdim.
Degismez o.Maalesef öyle görünüyor.. Umarım değişir babanız
Cocuk gelecegi icin para biriktiriyo.ilerde dugunu nasil yapcak ki.Ne alaka. Ben de yatıp yemek yiyorum ama milyarlarca lira gidiyor. Evde her gün parti yapmıyorum. Mantığa gel.
Zamaninda verdim ama unutuldu biliyo musun.Kiz kardesimde verdi.halaa diyo sen naptin ne verdinIse girerken babaniza net maasinizi söylemeyin bence madem böyle bir huyu var. Ben yakami kurtarmak için dilinden düşmek için azda olsa verirdim.
Ben eli iş tutan yetişkinlerin baba evinde babasının pasından yiyip içmesine karşıyım. Ki burada alt tarafı babanız cenazeye gitmek için evladından yardım istiyor, o bile yok. Tutup da kira ödemezsiniz ama faturaların ucundan tutarsınız, eve giren erzağın bir kısmını karşılarsınız filan. Adam haksız değil. Yeni yetme, öğrenci çocuklar değilmişsiniz, hepiniz yetişkinsiniz. Eve katkı beklemekte haklı babanız. Cenaze meselesinde de haklı.Kiz kardesim lise mezunu.Markette calisiygene market alisverisi falan yapiyo.Erkek kardesim araba aldi kendine.Evlilik istiyo.23yas.2bin aliyodur.eve katkisi yok.Ben haftada iko gun calisiyorum.kpss hazirlaniyorum.Elime 360lira kaliy nu da kitap falan siparisi ediyorum.dershane deneme taksidim falan var.Suan icin katkim yok eve
Seni anliyorum. Zamanında dedem de annemlere annemin kardeslerine aynilarini yapmis. Ama senin abin parasini vermeyebiliyormus demek ki o kadar diktator değil. Benim dedeme sıkkıysa verme, kavga dövüs hakaret vs vs. Demek ki babanizin huyuna gitmeniz gerekiyor biraz daha. O potansiyel var çünkü.Zamaninda verdim ama unutuldu biliyo musun.Kiz kardesimde verdi.halaa diyo sen naptin ne verdin
Evet aslinda hakli.Babam kirayi veriyo annem erzagi aliyo.Herkes giderini kendi karsliyoYaşlarınız kaç? Okul ve meslek durumlarınız ne?
Ona göre yorum yapacağım.
Ben eli iş tutan yetişkinlerin baba evinde babasının pasından yiyip içmesine karşıyım. Ki burada alt tarafı babanız cenazeye gitmek için evladından yardım istiyor, o bile yok. Tutup da kira ödemezsiniz ama faturaların ucundan tutarsınız, eve giren erzağın bir kısmını karşılarsınız filan. Adam haksız değil. Yeni yetme, öğrenci çocuklar değilmişsiniz, hepiniz yetişkinsiniz. Eve katkı beklemekte haklı babanız. Cenaze meselesinde de haklı.
Oo çenesi cok fenadir babamin.huyuna gidince hemen diyo bu ay katki yap eve kredi cek falanSeni anliyorum. Zamanında dedem de annemlere annemin kardeslerine aynilarini yapmis. Ama senin abin parasini vermeyebiliyormus demek ki o kadar diktator değil. Benim dedeme sıkkıysa verme, kavga dövüs hakaret vs vs. Demek ki babanizin huyuna gitmeniz gerekiyor biraz daha. O potansiyel var çünkü.
Bizim uzaktan akrabamiz öldü.Babam da cenazeye gitmek istedi.Erkek kardesime arabanla cenazeye gidelim dedi.Cenaze başka sehirde.Kardesim goturmedi.Babam da erkek kardesim icin; ben bu yastan sonra bakamam kimseye.Evden gitsin.Eve katkisi olmayan gitsin evden dedi.Tabi erkek kardesim icin dedi ama laf bize de gelmis oluyo.Kiz kardesime de on bin kredi cekip araba alalim.Heryere gideriz diyo.Bu evden gitmek istiyorum sadece :-(
Babamin ehliyeti yokki.Kardesim de daha önce hic uzun yola cikmadi.Bi de cocugun gaz parasi falan var mi bilmiyorumSinirli anına gelmiştir. Adam bir şey rica etmiş erkek kardeşiniz reddetmiş. Babanız araba kullanamıyo mu? Ben de haftaiçi çok yoğun çalışıyorum. Bugün bütün gün annemle cenazedeydim benle hiç ilgisi olmayan biri için. Ailelerin bu tip cenaze düğün akraba ziyareti isteklerini kırmak bana yanlış geliyor. Geçerli bir sebep varsa elbet karşı taraf da anlayışla karşılar. Taş size gelmemiş bence. Alınganlık etmişsiniz.
Babam sadece kira elektrik su oduyo.Zaten kiramiz baya ucuz.Ona maasinin yarisi kaliyo.mutfagida annem oduyoZaten insan evde ancak yemek yiyip yatabilir
Ben evliyim ben de aynısını yapıyorum.
Bence babanız haklı
3 çocuk var eve faydası olan yok
Bi de adam arabayla cenazeye gitmek istiyor ona bile yok
Kira var aidat var fatura var mutfak masrafı var
Hepsini annenizle babanız mı ödüyor?
Babamin ehliyeti yokki.Kardesim de daha önce hic uzun yola cikmadi.Bi de cocugun gaz parasi falan var mi bilmiyorum
Yok bu eve katkisi olmayangitsin diyodu bi ara.Ya da annemi de alip memlekete gidicekmia biz burda kalcakmisiz falan.Babanın ehliyeti olmadığı için ilgilenmeniz lazım haliyle. Gaz param yok diyebilirdi abin yoksa. Bence konuyu sen ve kız kardeşin üstünüze alınıp dramatikleştirmeyin. Kredi falan da çekmeyin tabi ki.
Elektrik su dediginiz faturalar kisin 700 tl yi buluyorBabam sadece kira elektrik su oduyo.Zaten kiramiz baya ucuz.Ona maasinin yarisi kaliyo.mutfagida annem oduyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?