- 24 Haziran 2011
- 23.555
- 49.197
- 798
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Yoo ayrilmayi zaten ataninca istiyorum.O zaman mecbur baska sehre gidicem zatenEvladini para kapisi olarak gorenlere sinir oluyorum.ama ayni evde yasarken imkanlar ölçüsünde destek olunabilir.gida alisverisi yada fatura odeme gibi.kiz basiniza evden ayrilmaya kalkmayin.abinizin yaptigi ayip.alinmayin siz.biran once atanip calismaya baslayin derim.destek konusunu o zaman düşünürsünüz
Yok bu eve katkisi olmayangitsin diyodu bi ara.Ya da annemi de alip memlekete gidicekmia biz burda kalcakmisiz falan.
Ben çalışırken yani bekarken babam bu yasa kadar bize baktı okuttu diye düşünüp evin tüm ihtiyaçlarını ustlenmistim babam a hep bi bahaneyle masraf yaptirmiyordum mutfak masrafını canım çekti aklıma gelmişken alayım diye diye her hafta yapıyordum. Fatura larida net ten daha kolay diye diye velhasili incinmesinler diye cebime harçlığını ayırıp gerisini eve harciyordum ve bu bence doğru olan di iyiki de yapmışım. Şimdi elimden birşey gelmiyor kendi evim yuvam var kendi evimin ihtiyaçları. Bence aile olmak da budur imkan oldukça eve sahip çıkmak gerek . Babanız sitem etmiş belliki bence çok haklı. Ama eğer ki genel tutumu böyleyse diyecek birşey bulamıyorum adamcağız cok mu bunaldida böyle dedi yoksa sizi istemiyor mu cozemedim
Ne ekersen onu bicersin.. hayat böyle öyle anne babadan başka türlü bir evlat olmazdı. Keşke herkes görevini bilseNe mutlu sana. En güzeli aslında böyle olması. Ama malesef bazı aileler hak etmiyor. Evlatlarının lokmasını sayıp, okurken bir kuruş olsun destek olmuyorlar. Daha işe bile girmeden para beklentisine girmeyi de ihmal etmiyorlar. Böyle bencil insanlar evlatlarına ancak bencillik öğretir. Para saklamayı öğretir.
Calisiuo ama eve para vermiyo.Kendi icin biriktiriyo
Cok guzel yazmissin canim eline saglik.Herkes kendi gelecegini dusu uyo.Bu yuzden kimse babama para vermiyo.Zaten kiz kardesim market aalsverisine katki yapiyo.Atansam bende kiralarini ödicem.o zaman komple maasi ickiye verir artik.Konu sahibini eleştirmiş herkes ama burada şöyle bir durum var: Bu baba içkici, zaten çocukları okurken de destek olmamış, okurken çalışıp kazanmalarını, hem okuyup hem çalışırken bile ona para vermelerini istemiş bir baba. Her fırsatta hadi şu sebep için bu sebep için kredi çekin diyen bir baba. Evin masraflarının çoğunu zaten kendi karşılamıyor, maaşının çoğu kendisine kalıyor ve içkiye vs. harcanıyor. Karısı karşılıyor asıl masrafı.
Bu çocuklar da hepsi hakim doktor mühendis olmuş en az 4-5 bin kazanıyormuş da babalarını aç bırakıyormuş değil. Tek düzgün maaşı olan zaten o abi anladığım kadarıyla. O da 2bin. Ve çocuk evleneceğinde hiç bir yardımı olmayacak ailesinin. Siz nişanlınızın hem hiç birikmiş parası olmayıp, hem ailesi hiç yardım etmediğinde nasıl aileye kinleniyorsunuz burada değil mi? Hem çocuğun parasını yemişler hem ortada bırakıyorlar düğününde diye. İşte o yüzden bu çocuğun biriktirmesi şart.
Konu sahibi zaten KPSSye hazırlanıyor. O halde bile iki gün çalışıyor, çünkü kendi masrflarını karşılayacak bir babası yok okuldan mezun olup da iş aradığı dönemde. O para da kitaba vs. gidiyor çok az bir para.
Kız kardeşi markette çalışıyor. En fazla ne kadar kazanabilir?
Ailesiyle hiç ilgilenmeyip alkolik olup eve her geldiğinde bana para verin bana kredi çekin diyen bir adam düşünün. Sizin babanız böyle olsun varım yoğum feda olsun der bir şişe rakı da siz mi alırdınız? Yoksa bu adam beni bir gün evden atar belli olmaz, evlenmeye kalksam destek olacak kimsem yok deyip para biriktirmeye mi çalışırdınız?
Cenazeye götürmemesine de hak veriyorum. Çocuk hiç şehir dışına çıkmamış. Götürse bütün masraflar kendisinden. Ve baba da her fırsatta birşeyler istediğinden yüz vermek istemiyor belli ki. Bence haklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?