evi satın almak mı başka yere kiraya çıkmak mı?

Rica ederim

Hımm anladım. Önce 660 kira + aidat ödüyoruz başka kira bizi zorlayabilir deyince
Ondan kredi sizi zorlar dedim
Peki araştırdın mı hiç 1300 taksitle ödeyeceğin krediler ev almanıza yetiyo mu ?

iyi bir peşinatımız olsa yeter aslında ama yok işte

sizce benimde konuya dahil olmam uygunmu çünkü eşim çok konuşamıyor çekindiğinden ben daha üsluplu bir şekilde konuşabilirim babasyla

Ben olsam taşınır kiraya çıkarım.
Gün gelince alacağınız evi de çok seveceksiniz nasıl olsa.

güle güle oturun evinizde
benimde takılarım yetse zaten bi dk düşünmem gerçekten

Dua edin Allah sağlık sıhhat versin de çalışmaya devam edebileyim diye. Benim de kv diğer oğluna ev-araba-ev eşyası aldı. Bize tabi ki hiçbişey. Hatta düğün gecesi oynarken altınları anneme vereyim de rahat rahat zıplayım derkeeen daha üç gün önce babası ölen kızkardeşi bi yapıştı altınlara ertesi gün 10 küsür altın geldi teyzenin hareketinin çirkinliğinin altını çizdim. Evime bişey almamalarını da hiç dert etmedim çünkü kv m evime müdahale hakkını bulacaktı. Elime geçen altınlarla da türkiye turu ege turu yaptım bi güzel. İç ettim yani ohh diyorum. Şimdi ev almak benim de en büyük derdim. Peşinat biriktiriyorum. Allah sağlık sıhhat versin rızık kapıları açsın da çalışayım diye dua ediyorum. Amin

ayy amin inşallah bende birikim yapıyorum tek derdim şu an oturduğum evi satmaları inşallah satmazlarda ben ev alıp gidene kadar otururum :/

vermesin cnm yasal hakki neyse onu alsin kusura bakmasinlar 20 yildir kira vermemisler sizin sucunuz ne?Zaten baba evlat ayrimi yapamaz mirasta.Oldu da tapuyu verdi ustlerine siz dava acip geri alabiliyorsunuz diye biliyorum

Hakkımızda hayırlısı artık, bana bir keresinde eltim tırnağın varsa başını kaşıyacaksın kimseden kimseye fayda yok demişti. İyi gün dostu olur ya öyleler, gül-eğlen-geç. Bir kaç kez onlara gittiğimizde kaynım arabasıyla bizi bırakmamak için uyuyor numarası yapardı.
Arkadaşımın faydasının dokunduğu kadar eşimin ailesinin bize faydası dokunmamıştır.

Odedıgınız kıra bedelı cok dusukmus.. Hanı kredı cekmıs olsanız kıra oder gıbı odesenız dıyecegımde.. Calısmayı dusunursenız belkı daha kolaylasır..Siz yıne de sansınızı deneyın bence..

Bence hiç eşinize karışmayın. Ne kadar eşinizin annesi, babası da olsa; bu devir de kimseden kimseye fayda yok. Bakın eşiniz dahi istemiyor, siz isterseniz adınız çıkar.. Ayrıcada ev satılırsa, satılsın. Sizde başka bir eve geçersiniz.. Bütün boş evler senin.. Ev almak bu devir de çok zor. Ayrıca da ev fiyatları ve faizler şişmiş durum da.. Sen birikim yapmaya devam et.
İleri de gönlüne göre bir ev bulursan alırsın.. Sabırlı ol, sabretmesini bil..

Benim eşimin ailesi de bir çocuğa ev, diğer çocuğuna da araba almıştı.. Sıra bize gelince, avcumuzu yaladık. Eşime de, sen memursun, senin ihtiyacın yok diyor.. Ee ne yapacaksın, zorla adamın yakasına yapışacak halin yok. Adam istemiiyor, gönlü de yok.. Hiç tenezzür dahi etmem.. Rabbim bu devirde, kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
Benim babam ise; yeğenleri evlenirken, bir eksiklerini kapattı. Maddi manevi destek oldu. Hatta bir tanesinin düğününü dahi yaptı. Ama sıra bana geldi, el gibi davrandı. Ne yapacaksın? Sonuçta o benim babam. Saygı sevgim sonsuz. Ama beklentim sıfır. Sonuçta ne kadar evladı olsam da, yardım etme hükümlülüğü yok.. Para onun, istediğine verir..

bıkere kımseye guvenıp agır para ıslerıne kalkısmayn
bıde elestırmek ıcın degılde sıtem ettıgınız ıcın dıyorum abılerı babası falan kımse kımseye bakmak zorunda degılkı ıcınden gelene yapar gelmeyene yaomaz babası bunda hak savunulacak bırsey yok aslında...

benım esım 3 erkek kardesler kayınpederım dıger ıkısının cok ustune duser esıme bı kere sormaz bırseye ıhtıyacın varmı dıye bızde asla soylemeyız ıhtıyacımız olsa bıle var demeyız babası bılır kı erhan kendısı basa cıkabılıyor

kayınpederınız de sıze fazla guvenıyordur nasılsa hayatla basa cıkabılıyorlar dıye

bıde bende 2 senelık evlıgım daha gecen hafta kıracı gırdıgım baska evden cıkıp yenı eve tasındım tertemız yenı bı ev ohh mıs kı komsularımı acayııppp severım gorusmeye devam edıcez tasınmam gorusmeye engel degıl

velhasıl siz kımseden bırsey beklemeyın kendınız ev alamıyorsanız mecbur kıraya cıkacaksınız

Konuda gelişme var mı bilmiyorum ama tapu kpnin üstündeyken size peşinat vermeleri de haksızlık olur bu mantıkta. Eşinin miras hakkı var zaten.
Dersen ki kira vermiyorlar. En önce evlenen yerleşir. Ya da aile stresi cekemem diyen kira öder. Şaşmaz.
Diyelim 10 senelik kredi aldınız. Çocuk vs olursa calışmadıgın 3 5 ay bile dibe sokar sizi. Peşinatınız da yok. Bence ev almanız mantıklı görünmüyor.

Ben kendi aileme söylerim
Eşim de kendi ailesine söylesin isterim
-mış gibi yapmak daha zor, neyse öyle davranılmalı
Bir-Dost merhabalar canım
bi önceki yazında bahçe kat aldım demişsinde
bakçekatı ile ilgili avantajın dezavantajın neler merak ettimde.
Bende en çok bahçe katı istiyorum.
rahat rahat oturıyım. bol bol çamaşırlarımı rahat rahat serebileyim diye sence??

sizinle durumumuz aynı hata daha beter (
bundan 2 ay önce ev sahibimiz oğlunu evlendirecek diye 2 yıldır oturduğumuz evden çıktık
karşılıklı çok memnunduk birbirimizden
şimdiki ev sahibimiz de oturduğumuz evi sattı güya bize söz verdi mağdur etmem sizi vs diye
oturduğumuz ilçede bu 4.evimiz.yine ev arıyoruz offf
kredi çekip ev alsak krediden çok faiz ödeyeceğiz.bu durumdan çok sıkıldık.destek olacak kimse de yok.(var da yok gibi)
kimseden bir şey beklemeyin kendiniz yapın ne yapacaksanız
sonradan başa kakma olayı olur iyice canınız sıkılır
tekrar kiraya gidin 3-5 sene daha kalırsınız ondan sonra alırsınız
biz de öyle yapacağız çünkü
peşinat yok,borçlar var mecbur.ALLAH kolaylık versin hepimize

Aslında korkutmak istemem kimseyi ama madem henüz almadın bilmesin
Ben ne hayallerle bahçe katı olsun hem keseme uyar hem gönlümce çiçek, domates vs. yetiştiririm dedim
Sonra iş güç derken sadece çimlendirebildim, bi kaç çiçek
Akşam bi geldim çoluk çocuk ezmiş yeni yeni çıkan çimler mahvolmuş
Yukardan da çöp atan dangozlar vardı
Bunların çocukları muhtemelen çimi de çiğner dedim.. Yetiştirenlere bakacaksın, kızmadım çocuklara

Kendim ne yapabilirim diye düşündüm
L tipiydi uzundu bir kısmını kapattım
Pimapen sürgülü kapıyla, çim halıyla kapladım (bu kısım fayanstı çünkü topraklı kısım kapı dışında kaldı )
Salıncak aldım sözde kahve yudumlarken salıncakta sallanacağız eşimle
bikaç ta dekoratif saksı vs.
Oh mis dedi her gören, misafirlerimi burda ağırlıyordum evim küçüktü zaten o bahçe kısmı daha büyüktü

Birgün eve bir geldik
Bahçeye geçen odanın ışı yanıyor
Biz unuttuk sandık
Bakınca, korkuluğun bile kesildiğini gördük. Evden bahçeye açılan kapının dışındaki korkuluk kesilmiş
Odaya girilmiş
Sanırım biz gelmişiz daha diğer odalara erişilmemiş ( Odayı da kilitlemiştik ondan birazda sanırım )

Birşey çalınmadı zaten çalınacak birşey de yoktu
Polisi aradık
Gelip iki nasihat ettiler
Dedim siz ne diyosunuz can güvenliğimiz yok bu saatte demirci de bulunmaz biz nasıl yatacağız
Dediler korkmayın öldürmezler ( : sadece para bulursa alırlarmış. Teselliye gel

Eşim babamları mı arasak dedi
Hayır dedim bizimkiler bilse panikler, bize gelin derler
Biz orda yatarsak sabaha kadar evi talan ederler
Kimseye söylemedik
Sonra kapı yapılınca söyledik

Çok uzattım
Artık hep o an gözümde beliriyordu evimden soğumuştum
Tası tarağı toplayıp bildiğimiz, çocukluğumuzun geçti semte yerleştik

sizin olduğunuz yer biraz aşağıda kalıyormuş sanırım cnm.
sadece bana ait balkon gibi ama diğer kısımlarla bitişik duvarlı bı yerden bahsetmiştim.
ayrıca kapılarının önlerindede özel demirler bulunuyor.
böyle bi yer sanmıştım ama değilmiş .
birde benım baktığım bahçe katı yerlerın hiçbirinde çim yok.
bende dedım gerçek olmayan çimlerden yerleştiririm 1 masa 2 sandalye
korkuluğu nasıl kesiyorlar ben hiç duymadım korkuluk acaba incemiydiki
polislerede pes doğrusu nası bi polismiş onlarda
ee şimdi kredi filan noldu satın bari o evi

Sattık 3 sene önce, şimdi bildiğimiz semtten aldık oturuyoruz. Krediye devam ( :

Yoo normal pencerelerde olan korkuluktan, giriş katlardaki pencerelerde olan hani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…