Bu arada konu sahibi
Ben sözlüyken
Ailesi evini tadilata sokup
Sonra para kalmadı, siz bizim dairemize geçin biz alt kattaki anneannenin evine geçeriz demişlerdi
Ben ooo sıfırlanmış ev
Eşyaları bile yenilenmiş demeden
Olmaz dedim
( O zamanlar kk yı da bilmiyordum ama alt kat bile istemem ben, curcunaya gelemem )
Gerekirse kira olur yine gitmem dedim sözlüme
O da iletti
Sonra hesap kitap derken hem çeyiz hem birikim
Baktım olmuyo
Takıları da ekledim, ufak demeden bahçe kat demeden kendi bütçemize göre bi eve girdim
Kimseden 5 kuruş olmadan
Kendi maaşlarımıza göre taksitlendirip
Kendi düğün takılarımızla peşinat denkleştirdik
Şimdi ne mi oldu ?
Onlar akrabalarıyla hisse tartışması yaşıyor
Benim tek muhatabım banka, Allah sağlık sıhhat versin öderiz
Ama tantanaya gelemem
Eltilerin gibi düşünsem kayınvalidemlerin binasındaydım ama çat kapı biri dadanırdı, ev adamın evi gelme de denmez
NOT: Sonra kk yı keşfettim verilmiş sadakam varmış dedim. Kesin alt kat hikaye kalırdı, dipdibe yaşayalıma dönerdi bende çıldırırdım.
Rica ederim
Hımm anladım. Önce 660 kira + aidat ödüyoruz başka kira bizi zorlayabilir deyince
Ondan kredi sizi zorlar dedim
Peki araştırdın mı hiç 1300 taksitle ödeyeceğin krediler ev almanıza yetiyo mu ?
sizce benimde konuya dahil olmam uygunmu çünkü eşim çok konuşamıyor çekindiğinden ben daha üsluplu bir şekilde konuşabilirim babasylaŞimdi faizler düşmeye başladı, önümüzdeki günlerde de bu düşüş devam edecek gibi görünüyor fakat nereye kadar düşebilir? Çok da fazla düşemez. Faizlerin düşmesinin olumlu etkileri olduğu gibi olumsuz etkileri de var. Kaldı ki faizler düşse bile Türkiye'de herkesin konut sahibi olması o kadar kolay değil, şükürler olsun ki kolay değil. Bankalar evin sadece belli bir kısmına kadar kredi çıkarıyor, vadeler çok uzun değil (10-15 yıl falan) falan filan, ABD'deki sistem böyle değil mesela, onlarda daha kolay. Onların sistemi daha farklı olduğu için 2008'de kriz yaşandı zaten. Bu konut kredisi meselesi makroekonomik açıdan çok ciddi bir konu ve düzgün uygulanmazsa çok tehlikeli. Her insanın gönlünde kendi satın aldığı evde oturmak vardır ama Türkiye'de bir ev satın almak istiyorsanız bazı şartları yerine getirmek zorundasınız. Sizin şu an peşinatınız da yok. Ha maddi gücünüz varsa alırsınız, hem sizin beliniz bükülmez hem de ülke ekonomisine olumsuz bir yansımanız olmaz ama yoksa da kiracı olarak kalmaya devam edeceksiniz veya para biriktirip öyle alacaksınız alacaksanız. Elinde sıfır peşinatı olana ev kredisi çıksa ülke ekonomisi ne olur biliyorsunuz, o zaman ödeyebilecek olana da olmayana da kredi çıkar ve o krediler ödenmez, sonra al sana kriz. Bilmem kaç milyon kişi evinden, işinden olur. Batarız.
Diğer konu da bana kalırsa artık evlenip barklanmış insanların halen daha aileden yok ev alacaz yok araba alacaz falan diye diye destek beklemesi çok komik ama eğer ki bir aile diğer çocuklarına bu konuda yardımcı olmuşsa öbür çocuğuna da olmalı. Ya hepsine destek ol ya da hiçbirine destek olma.
güle güle oturun evinizdeBu arada konu sahibi
Ben sözlüyken
Ailesi evini tadilata sokup
Sonra para kalmadı, siz bizim dairemize geçin biz alt kattaki anneannenin evine geçeriz demişlerdi
Ben ooo sıfırlanmış ev
Eşyaları bile yenilenmiş demeden
Olmaz dedim
( O zamanlar kk yı da bilmiyordum ama alt kat bile istemem ben, curcunaya gelemem )
Gerekirse kira olur yine gitmem dedim sözlüme
O da iletti
Sonra hesap kitap derken hem çeyiz hem birikim
Baktım olmuyo
Takıları da ekledim, ufak demeden bahçe kat demeden kendi bütçemize göre bi eve girdim
Kimseden 5 kuruş olmadan
Kendi maaşlarımıza göre taksitlendirip
Kendi düğün takılarımızla peşinat denkleştirdik
Şimdi ne mi oldu ?
Onlar akrabalarıyla hisse tartışması yaşıyor
Benim tek muhatabım banka, Allah sağlık sıhhat versin öderiz
Ama tantanaya gelemem
Eltilerin gibi düşünsem kayınvalidemlerin binasındaydım ama çat kapı biri dadanırdı, ev adamın evi gelme de denmez
NOT: Sonra kk yı keşfettim verilmiş sadakam varmış dedim. Kesin alt kat hikaye kalırdı, dipdibe yaşayalıma dönerdi bende çıldırırdım.
Dua edin Allah sağlık sıhhat versin de çalışmaya devam edebileyim diye. Benim de kv diğer oğluna ev-araba-ev eşyası aldı. Bize tabi ki hiçbişey. Hatta düğün gecesi oynarken altınları anneme vereyim de rahat rahat zıplayımderkeeen daha üç gün önce babası ölen kızkardeşi bi yapıştı altınlara ertesi gün 10 küsür altın geldi teyzenin hareketinin çirkinliğinin altını çizdim. Evime bişey almamalarını da hiç dert etmedim çünkü kv m evime müdahale hakkını bulacaktı. Elime geçen altınlarla da türkiye turu ege turu yaptım bi güzel. İç ettim yani ohh diyorum. Şimdi ev almak benim de en büyük derdim. Peşinat biriktiriyorum. Allah sağlık sıhhat versin rızık kapıları açsın da çalışayım diye dua ediyorum. Amin
vermesin cnm yasal hakki neyse onu alsin kusura bakmasinlar 20 yildir kira vermemisler sizin sucunuz ne?Zaten baba evlat ayrimi yapamaz mirasta.Oldu da tapuyu verdi ustlerine siz dava acip geri alabiliyorsunuz diye biliyorum
Yeten evi al küçük filan demegüle güle oturun evinizde
benimde takılarım yetse zaten bi dk düşünmem gerçekten
Niye ki
Kötü olmuş nasip tabi bu işler allah kolaylik versineşimin iş yeri kartala taşındı gidip gelmesi çok zor günde 4 saati yolda geçer bu yüzden taşınıcaz
Ben kendi aileme söylerim
Eşim de kendi ailesine söylesin isterim
-mış gibi yapmak daha zor, neyse öyle davranılmalı
Aslında korkutmak istemem kimseyi ama madem henüz almadın bilmesinBir-Dost merhabalar canım
bi önceki yazında bahçe kat aldım demişsinde
bakçekatı ile ilgili avantajın dezavantajın neler merak ettimde.
Bende en çok bahçe katı istiyorum.
rahat rahat oturıyım. bol bol çamaşırlarımı rahat rahat serebileyim diye sence??
sizin olduğunuz yer biraz aşağıda kalıyormuş sanırım cnm.Aslında korkutmak istemem kimseyi ama madem henüz almadın bilmesin
Ben ne hayallerle bahçe katı olsun hem keseme uyar hem gönlümce çiçek, domates vs. yetiştiririm dedim
Sonra iş güç derken sadece çimlendirebildim, bi kaç çiçek
Akşam bi geldim çoluk çocuk ezmiş yeni yeni çıkan çimler mahvolmuş
Yukardan da çöp atan dangozlar vardı
Bunların çocukları muhtemelen çimi de çiğner dedim.. Yetiştirenlere bakacaksın, kızmadım çocuklara
Kendim ne yapabilirim diye düşündüm
L tipiydi uzundu bir kısmını kapattım
Pimapen sürgülü kapıyla, çim halıyla kapladım (bu kısım fayanstı çünkü topraklı kısım kapı dışında kaldı )
Salıncak aldım sözde kahve yudumlarken salıncakta sallanacağız eşimle
bikaç ta dekoratif saksı vs.
Oh mis dedi her gören, misafirlerimi burda ağırlıyordum evim küçüktü zaten o bahçe kısmı daha büyüktü
Birgün eve bir geldik
Bahçeye geçen odanın ışı yanıyor
Biz unuttuk sandık
Bakınca, korkuluğun bile kesildiğini gördük. Evden bahçeye açılan kapının dışındaki korkuluk kesilmiş
Odaya girilmiş
Sanırım biz gelmişiz daha diğer odalara erişilmemiş ( Odayı da kilitlemiştik ondan birazda sanırım )
Birşey çalınmadı zaten çalınacak birşey de yoktu
Polisi aradık
Gelip iki nasihat ettiler
Dedim siz ne diyosunuz can güvenliğimiz yok bu saatte demirci de bulunmaz biz nasıl yatacağız
Dediler korkmayın öldürmezler ( : sadece para bulursa alırlarmış. Teselliye gel
Eşim babamları mı arasak dedi
Hayır dedim bizimkiler bilse panikler, bize gelin derler
Biz orda yatarsak sabaha kadar evi talan ederler
Kimseye söylemedik
Sonra kapı yapılınca söyledik
Çok uzattım
Artık hep o an gözümde beliriyordu evimden soğumuştum
Tası tarağı toplayıp bildiğimiz, çocukluğumuzun geçti semte yerleştik
Sattık 3 sene önce, şimdi bildiğimiz semtten aldık oturuyoruz. Krediye devam ( :sizin olduğunuz yer biraz aşağıda kalıyormuş sanırım cnm.
sadece bana ait balkon gibi ama diğer kısımlarla bitişik duvarlı bı yerden bahsetmiştim.
ayrıca kapılarının önlerindede özel demirler bulunuyor.
böyle bi yer sanmıştım ama değilmiş .
birde benım baktığım bahçe katı yerlerın hiçbirinde çim yok.
bende dedım gerçek olmayan çimlerden yerleştiririm 1 masa 2 sandalye
korkuluğu nasıl kesiyorlar ben hiç duymadım korkuluk acaba incemiydiki
polislerede pes doğrusu nası bi polismiş onlarda
ee şimdi kredi filan noldu satın bari o evi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?