evi satın almak mı başka yere kiraya çıkmak mı?

Bilmiyorum ya
Ben kardeşimden yaşça büyüğüm diye herşeyin üstüne konamam
Olmadı peşinatına destek olurum
Kardeşlik böyle bişey
Babam telkin vermese de ben kendim düşünürüm yani, kafamı yastığa rahat koyamam yoksa

niye feragat ediyor esin?Bence etmesin yok oyle bir dünya..gerekirse o 2 ev satilir 3 e bolunur parasi ya da size hakkinizi nakit olarak verirler.Asla feragat etmesin oyle de kiymet bilinmiyor boyle de bilinmesin kardeşin kardese yaptigina bak

Bu arada konu sahibi
Ben sözlüyken
Ailesi evini tadilata sokup
Sonra para kalmadı, siz bizim dairemize geçin biz alt kattaki anneannenin evine geçeriz demişlerdi

Ben ooo sıfırlanmış ev
Eşyaları bile yenilenmiş demeden
Olmaz dedim
( O zamanlar kk yı da bilmiyordum ama alt kat bile istemem ben, curcunaya gelemem )

Gerekirse kira olur yine gitmem dedim sözlüme
O da iletti
Sonra hesap kitap derken hem çeyiz hem birikim
Baktım olmuyo
Takıları da ekledim, ufak demeden bahçe kat demeden kendi bütçemize göre bi eve girdim

Kimseden 5 kuruş olmadan
Kendi maaşlarımıza göre taksitlendirip
Kendi düğün takılarımızla peşinat denkleştirdik

Şimdi ne mi oldu ?
Onlar akrabalarıyla hisse tartışması yaşıyor
Benim tek muhatabım banka, Allah sağlık sıhhat versin öderiz
Ama tantanaya gelemem

Eltilerin gibi düşünsem kayınvalidemlerin binasındaydım ama çat kapı biri dadanırdı, ev adamın evi gelme de denmez

NOT: Sonra kk yı keşfettim verilmiş sadakam varmış dedim. Kesin alt kat hikaye kalırdı, dipdibe yaşayalıma dönerdi bende çıldırırdım.

Son düzenleme:
Şimdi faizler düşmeye başladı, önümüzdeki günlerde de bu düşüş devam edecek gibi görünüyor fakat nereye kadar düşebilir? Çok da fazla düşemez. Faizlerin düşmesinin olumlu etkileri olduğu gibi olumsuz etkileri de var. Kaldı ki faizler düşse bile Türkiye'de herkesin konut sahibi olması o kadar kolay değil, şükürler olsun ki kolay değil. Bankalar evin sadece belli bir kısmına kadar kredi çıkarıyor, vadeler çok uzun değil (10-15 yıl falan) falan filan, ABD'deki sistem böyle değil mesela, onlarda daha kolay. Onların sistemi daha farklı olduğu için 2008'de kriz yaşandı zaten. Bu konut kredisi meselesi makroekonomik açıdan çok ciddi bir konu ve düzgün uygulanmazsa çok tehlikeli. Her insanın gönlünde kendi satın aldığı evde oturmak vardır ama Türkiye'de bir ev satın almak istiyorsanız bazı şartları yerine getirmek zorundasınız. Sizin şu an peşinatınız da yok. Ha maddi gücünüz varsa alırsınız, hem sizin beliniz bükülmez hem de ülke ekonomisine olumsuz bir yansımanız olmaz ama yoksa da kiracı olarak kalmaya devam edeceksiniz veya para biriktirip öyle alacaksınız alacaksanız. Elinde sıfır peşinatı olana ev kredisi çıksa ülke ekonomisi ne olur biliyorsunuz, o zaman ödeyebilecek olana da olmayana da kredi çıkar ve o krediler ödenmez, sonra al sana kriz. Bilmem kaç milyon kişi evinden, işinden olur. Batarız.

Diğer konu da bana kalırsa artık evlenip barklanmış insanların halen daha aileden yok ev alacaz yok araba alacaz falan diye diye destek beklemesi çok komik ama eğer ki bir aile diğer çocuklarına bu konuda yardımcı olmuşsa öbür çocuğuna da olmalı. Ya hepsine destek ol ya da hiçbirine destek olma.

Ailesi diğerlerine ne yaptıysa eşine de yapmalı.
Ama yapmıyorlarsa da zorla olmaz zaten.
Yani yardım edeceklerse alın evi etmeyeceklerse kiraya çıkacaksınız mecbur
Hayat bu, insan her şeyi yaşıyor ailesi yardım etmeden yaşayanlarda var

7.5 senelik ev kredisini 3 ay sonra 3.5 senede bitiricez ins. Evlendikten 1 sene sonra ev aldik benim fikrim evi almaniz yonunde anne bbabalariniz destek ciksin siz de kredi alin faizler duserse yapilandirma yaparsiniz. Gercekten hayata erken atilmis olursunuz zaman gecirmeyin alin. Bi bakmissiniz borc bitivermis boyle bekle bekle kiralarda surun ev sahibi olcam diye bekle dur. Bi yerlerden baslamak lazim aslinda bu size guzel bi firsat ev sahibi olmaniz icin

niye feragat ediyor esin?Bence etmesin yok oyle bir dünya..gerekirse o 2 ev satilir 3 e bolunur parasi ya da size hakkinizi nakit olarak verirler.Asla feragat etmesin oyle de kiymet bilinmiyor boyle de bilinmesin kardeşin kardese yaptigina bak

Hiç anlamadım kardeşlikten kasıtlarının ne olduğunu? Benim de 2 tane kardeşim var dünya bir yana onlar bir yana,
Eşim defalarca hem annesiyle, hem babasıyla konuştu ama hiç bir şey yok. Konuş konuş, he deyip geçerler. Hatta eşim siz bizim başımızı dolandıracaksınız böyle yaparak demiş, kayın validem de yine ses yok, cevap bile vermemiş.

Onların orada anneye, babaya en küçük çocuk bakarmış deyip, bana hatırlatma yapabiliyor ama, kısacası işlerine geldiği gibiler. Eşimin bırakacağını düşünmüyorum zaten bu saatten sonra..

Abisi tam tersi ''gönül rızasıyla verilmeli zaten '' deyip önceden helal et diye bildiriyor zaten..
Eltim, kayın validem ve kayın pederim için 20 yıldır güvenip bir tapuyu veremediler diyebiliyor.

Abisi tam tersi ''gönül rızasıyla verilmeli zaten '' deyip önceden helal et diye bildiriyor zaten..
Eltim, kayın validem ve kayın pederim için 20 yıldır güvenip bir tapuyu veremediler diyebiliyor.
Ben eşinin yerinde olsam helal etmem
Paragöz değilim ama hakkımı da yedirmem yani
Onun babasının malıysa benimde babamın malı derim
Hakkımı ararım, vermeyenle de daha da görüşmem
Benim tersim pistir
Yoksa suyuma gidilse, belki almam bile. Atıyorum diğer kardeşimin daha ihtiyacı vardır payım onun olsun bile derim
Ama enayi yerine konmaya çalışılırsa herşeyi silebilirim

Eşim de böyle düşünüyor ama açıkça söylemediği için bu sefer bir şekilde görüşülüyor, hiç bir şey yokmuş gibi davranmak zorunda kalıyoruz.

Eşim de böyle düşünüyor ama açıkça söylemediği için bu sefer bir şekilde görüşülüyor, hiç bir şey yokmuş gibi davranmak zorunda kalıyoruz.
Ben kendi aileme söylerim
Eşim de kendi ailesine söylesin isterim
-mış gibi yapmak daha zor, neyse öyle davranılmalı

lütfen ailelerden destek beklemeyin sizde çocuğunuz olana kadar çalışın daha çocuğunuzda yok tecrübeniz olur zamanla. bende daha 9 aylık evliyim ev değiştiricez

nişanli iken herseyı vaad ederler , iş ciddiye bınınce durumları olmaz:))))

biz de gecen sene ev alma nıyetıne girdik , gecen sene peşinatımız vardı eşimin maası dusuktu o zaman , alamadık

annelerinden destek ıstedık, çok erken dediler bekleyın biz de yardım ederız bır sene falan dedıler ( neye gore erkendı bılemedık)

şimdi bi seneyı gectı hala erken sanırım :))))

gecen sene eşim birkac ay işsiz kaldı peşinatı harcadık

şimdi de maaslarımız iyi peşinat yok

Valla şimdi bende korkuyorum peşinat para da yalan olur mu diye bi tek altın larla kalmayalim bilmiyorum ya insan evladının neden rezillik çekmesini ister ki neymiş onlar da ilk kira ya girmiş ne olacakmis ki bitane evladım olacak kendio kiraya çıkarım çocuğuma ev alırım gerekirse daha sorun biter mi biz motor aldık eşim otuz yaş altı diye sigorta çok çıktı bizde kimseye haber vermeden gittik aldık iki de bir yok işte böyle danışmadan olursa böyle söyle olurmus bide satılan evin parasini verse kaç kez söyleyecek başımıza kakacak bilemiyorum

Evet kakarlar kesin
Bizimkiler kocamın üstüne basına aldıkları kıyafeti kafasına kakıyor
O bakımdan hep duamda allah bir yerden bir kapı acsın diye
Durumları olmasa anlarım
Biz gecen sene ev alma niyetıne girince kpder yemekte aylık gelirim 10 bini geciyor ama bize anca yetiyor dedi yoksa destek olurdım dedi
Bir de insanla dalga geciyor

allahım ya nıye böleler bı ınsan bunu nasıl söyler allah bze gayret kuvvet versın sağlık olsun kendımız yapalım edelım kımseye muhtac olmadan

Sen sen ol kayinvalidenletle yakin oturma hele ki ayni binada.11 aylik evliyim burnumdan geldi.esimi ikna edebilirsem kiraya cikmak istiyorum.uzaktan her sey tatli guzel gorunuyo ama yasadikca goruyosun

vermesin cnm yasal hakki neyse onu alsin kusura bakmasinlar 20 yildir kira vermemisler sizin sucunuz ne?Zaten baba evlat ayrimi yapamaz mirasta.Oldu da tapuyu verdi ustlerine siz dava acip geri alabiliyorsunuz diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…