evi satın almak mı başka yere kiraya çıkmak mı?

Sattık 3 sene önce, şimdi bildiğimiz semtten aldık oturuyoruz. Krediye devam ( :

Yoo normal pencerelerde olan korkuluktan, giriş katlardaki pencerelerde olan hani
bu aldığınız ev nasıl peki
kredi ödemesi filan nerde oturuyorsunuz

bu aldığınız ev nasıl peki
kredi ödemesi filan nerde oturuyorsunuz
Bu 1.kat
Altta bir bodrum
Bir de dükkan var
Yüksekte kalıyor şükür
Ama biz eve gelir gelmez hemen cam ve balkon kapılarına sürgü mü deniyor güvenlik kilidi mi onlardan taktırmıştık
Yaşanmışlıklar unutulmuyor işte ( :
Aslında iyi oldu şimdi kızım var istese de açamaz camları ilerde, kilidini kapatırız

Kredi kiralardan biraz fazla
Ama eskiden daha fazlaydı
Kiralar zamlanıyor, bizim kredi sabit olduğundan. Yıllar geçince kirayla denk düşecek herhalde
Daha 6 yıl var
Allah sağlık sıhhat versin
Olmayanlara da versin

anladım cnm bende şuan bahçe katına hoş bakmıyorum yanı
az kalmış az sabredin biraz daha
Aminnnnnn

anladım cnm bende şuan bahçe katına hoş bakmıyorum yanı
az kalmış az sabredin biraz daha
Aminnnnnn
Alacaksanız geniş düşünün
Olur da biriniz işten çıksanız ya da çıkarılsanız
Ya da doğum izni çocuk işi filan
Kredi taksiti kaç olmalı ki, böyle bi durumda bile zorlanmayasınız gibi
Daha uygun semtlere daha küçük evlere bakın ki zorlanmayın
Baktınız herşey yolunda gidiyor satar yeni eve çıkarsınız, o kolay.
Her ihtimali düşünmekte fayda var
Allah gönlüne göre versin

her ailenin bir salağı var ve her salağın karısı buraya dert yanmak zorunda kalıyoruz. ne bu pısırk kocaların elinden çektiğimiz yaa
hakkımızı savunmaktan biz kötü oluyoruz.

madem diğer ogullarına yardım etmiş ev yapmış oturtmuş sizede bir sekilde yardım etmek zorunda heeee bu nu hiç kimse yapmıyor ozaman öbür tarafa iş düşüyor orda hesap verecek demektir.

Aynen canım düşünüyorum hepsini
Hayırlısını versin rabbim
Bi yandanda araştırıyorum nasıl yapılır nolur gibisinden
Çok teşekkürler bu arada
amin inş. cnm benım

Aynen canım düşünüyorum hepsini
Hayırlısını versin rabbim
Bi yandanda araştırıyorum nasıl yapılır nolur gibisinden
Çok teşekkürler bu arada
amin inş. cnm benım
Emin evim ofislerine gidin bilgi alın
Banka faiz oranlarını takip edin
Niyetini alınca Allah yardım ediyo
Rica ederim ne demek

Emin evim ofislerine gidin bilgi alın
Banka faiz oranlarını takip edin
Niyetini alınca Allah yardım ediyo
Rica ederim ne demek
Yakınlarımda eminevim den giren bi kaç kişi var cnm
her giren mağdur
o yüzden istemiyoruz

Yakınlarımda eminevim den giren bi kaç kişi var cnm
her giren mağdur
o yüzden istemiyoruz
Bizim arkadaş aldı
Tek sorunumuz kura bize geç çıktı
Önce burdan alabilirdik o parayla ama 1 sene sonra çıkınca semt değişmek zorunda kaldık, daha uygun semtten aldık sadece dediler
Faiz yok diye memnunlarmış

faiz yok diyolar girmek için ek bi ücret alıp 15 gün içerisinde vazgeçsen büyük bi kaybın oluyor
10 sene oldu çoğunun çıkmadı 10 sene onumu beklicem ben yahu

faiz yok diyolar girmek için ek bi ücret alıp 15 gün içerisinde vazgeçsen büyük bi kaybın oluyor
10 sene oldu çoğunun çıkmadı 10 sene onumu beklicem ben yahu
Çok tuhafmış
10 senede nasıl sıra gelmez, ömür biter
Bence git kendin bilgi al
Sen ne kadarlık eve giriyosan, ne kadarlık taksit ödeyeceksen, ona göre bi gruba alıyorlar benim bildiğim
O grupta 10 senelik gruplar değil sanırım 1 senelik filan, neredeyse en son bize çıktı demişlerdi bizim arkadaşlar. 1 senede çıktı yani onlara

1 senelik olanlar çok fazla peşinat verenler bizde o kadar peşinatı veremeyeceğimize göre

Karışık bir konu. Ama sizde her türlü karlı çıkma peşindesiniz.
Büyüklerin ev verme gibi bir zorunluluğu yok. Ancak 2 kardeşe yapılmışsa eşinizede yapılması imkanlar dahilinde uygun olur. Adaletten bahsediyorsak eşinizin abilerinin ev yapılırken desteği olmuş mu. Eşiniz askerdeymiş. Artı ev yıkılmayacak olsa oraya bir kat daha yaparlar siz de orada otururdunuz. Belki Kayınpederiniz büyük çocuklar yardım etti diye (yada daha önce evlendiler diye) onlara verdi. Eşiniz en küçük olduğu için(yardım etmediği veya askerde olduğu içinde olabilir) kendi oturduğu daireyi öldükten sonra size bırakacak böyle bir adalet sağladı. Oturduğunuz ev 180 bin lira. Eşinizin ailelerinin oturduğu daireler ne kadar.Size ne kadar yardım edilecek. Elde nakit paraları varmı?
Elde çok bilinmeyen var.
Ama şöyle yapabilirsiniz. Bütün bilinmeyenleri öğrendikten sonra 3 tane evladınız olduğunu düşünün işin içinden siz çıkın.
Büyük haksızlık yoksa eşinizi darlayıp durmayın. Aynı durumu sizin aileniz in yaptığını düşünün anne, babanıza ne kadar tepki gösterecektiniz.

Eşinizin babasıyla olan durumuna bence siz hiç girmeyin baba oğul kardeş iyi olurlar gelin ortalığı karıştırdı diye laf söz olur
Babasının aklı var fikri var para onun pul onun ne yaparsa yapar
Çıkış yolu arıyorsanız ikiniz üstünden çıkış yolu bulun

Yeten evi al küçük filan deme

eşimin iş yeri kartala taşındı gidip gelmesi çok zor günde 4 saati yolda geçer bu yüzden taşınıcaz

300 lira fazla olsun. uzak yerde benim lafsız olsun. (çalışsana ya ithafen)

meraba kızlar yorumlarınız içn çok teşekkür ederim. dün eşim babasının yanına gitti konuştular anlatayım sizlerede akıl verin bana..
eşim evin fiyatını falan söylemiş emlakçı 180 eder demiş biraz daha beklersen 220 ye kadar satarım falan demiş ev sahibine. babasıda biz memlekete kiraya gidelim siz gelin burda oturun demiş. eşimde baba zaten herkes burdan kurtulmak istiyo kentsel dönüşüm olucak 3 sene sonra kendin söyledin diyosun ben nasıl geliyim burda oturıyım demiş. sonra peşinatı falan konuşmuşlar eşim abilerini yardım etmezmi hiç diye sormuş. babasıda onlar karınlarını zor doyuruyolar demiş. eşim herkes kendi evinde oturuyo kimse halimi hatrımı sormadı bugüne kadar diye dert yanmış abileri için. ev meselesindede babası hepsine destek olmuş küçüüğü çoğu şeyi kendi yapmış büyük abisi dürtmeyle zor yapmış sorsan şimdi hepimiz kendimiz yaptık derler demişler. peşinatı bi yerlerden bulmaya çalışırım demiş kayınpederim. birde bizim şu an 1 senesi kalmış hali hazırda bir taksidimiz var 500 kp ödüyor 220 biz toplamda 720 tl onu üstüme alayım demiş kp (ev kredisini eşimin üstünden çekeceklerini düşünüp) eşimde emekliye daha çok avantaj var demiş. sonra dedesini katmışlar onun üzerinden çekeriz diye. şimdi peşinatıda krediyle alsakk kp peşinatı ödese bizde 100 bin kredi çekip onu ödesek aylık 1500 tl taksit. biz onu benim çalışmadığımı düşünürsek yarın bigün çocuk oldugunda ödeyemeyiz yani düşünmüyorum. kp de peşinat ödeyeceği için ödeyemez. napsak bilemedim açıkçası birden bunca borcun altına girmek doğrumu bide bakıyorum gerçekten kiralar çok yüksek bu evden çıktığım zaman aynı değerde evler 700 800 ev almasak kiraya çıksak yine çok ödicez kızlar bilemiyorum karışık anlatmamışımdır inşallah

Ben ev alacak durumda olduğunu düşünmüyorum şekerim.
Kirada oturmak öcü değil ki.
Senelerce kıt kanaat yaşayıp evim olacağına rahat yasayayım kirada olayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…