- 2 Ağustos 2017
- 443
- 757
- 103
- Konu Sahibi Tebdilimekan
-
Ailem kv nin evinin oldugu sehirde. Ben de devlet memuruyum ve kucuk bir ilcede yasiyoruz. Baska bir eve cikma imkanim neredeyse 0Ya daha ne kadar kalacak bunlar
Kayınbabanızın seneliğini mi çıkarmaya gelmişler
Bu ne ya
Oldu oldu 1 ay oldu misafirlik
Evleri yok mu bunların dönsünler evlerine
Biraz daha kalırlarsa ya siz sinir hastası olacaksınız ya boşanacaksınız
Aileniz yakında mı
Gidin onlarda kalın sizde
Ben senin ailenle oturmak için evlenmedim deyin
Annen kardeşin gitmeden dönmüyorum o eve deyin
Once kendi verdi. Ben neden benim fikrimi almiyorsun diye sert ciktim. Zaten kabul edebilecegim bir sey bir yilligina dedim. Ben sert cikmasam bana hicbir sey sormayacakti. Hatta ona kalsa bu 1 yildan sonra da annesigile yerlesecektik tayin isteyip. Bunu kabul etmedim. Tayin isteyecegiz ama ayri evlerde yasayacagiz seneye.Eşiniz 1 sene siz de kalma kararini, sizinle konusarak,fikrinizi alarak mi verdi ?
Suan ailemin yanındayım zaten 15 tatilde kafa dinleyecegim. Onlar da kv min annesine farkli bir ile gittiler. 2. Donem yine beraberiz.O zaman yerinizde olsam işten izin alıp on-onbeş gün (hatta mümkünse daha fazla) kafa dinlemeye ailemin yanına giderdim. (15 günlük tatilde onlar memlekete gidiyorsa, beklerdim, onlar dönünce giderdim.) Size de iyi gelir, onlar da biraz anlarlar durumu.
Açık acik soyluyor. Gelinde rahat edilir kalinir da damadin yaninda olmaz diyor.Görümcenize niye gitmiyorlar??
Derhal eve gönderirim ben o kadını. Kocan madem kıyamıyor o da arada gider görür. Kocası ölmüşse ölmüş allah rahmet eylesin . Sen kimseyi avutucu değilsinHerkese merhabalar. Onceki konularima bakarsanız bu konuda az cok birseyler yazdım. Kv ve kaynim 5 aydir evimizde kaliyor. 4 ay daha kalacaklar. Sebebi kp vefat etmesi. Esim annesine ve kardesine asiri duskun. Babasi vefat ettikten sonra babasi gibi koruyup kolluyor. Buraya kadar sorun yok. Sorunlarimi maddeler halinde yazip sizden nasil davranmam gerektigi hakkinda cozum onerileri bekliyorum.
1. Kv kendi ayaklari uzerinde duramayan gucsuz bir kadin. Istiyor ki her isime oglum kossun benimle ilgilensin bana baksin. Saglik problemlerini abartarak soyluyor. Surekli kendini acindirtiyor. Yapamam edemem diyor. Esinin ölumunu kullanip duygu somurusu yapiyor.
2. Cok ac gozlu ve para delisi bir kadin. Surekli nerden ne para gelecek diye bekliyor. Tutumlu degil har vurup harman savuruyor. Akli fikri gezmede. Bizim paramizdan faydalanmaya calisiyor. Kaynim yemek yerken "ye oglum ye abinin mali babanin mali gibi ye" diyor.
3. Evlat ayrimciligi yapiyor. Kucuk ogluna "ne istersen yaparim sen yeter ki iste" derken esime sakayla karisik "babanin usagi mi var burda" diyor.
4. Cok usengec. Butun gun iste calisiyorum. Aksam geldigimde evde sadece 1 cesit yemek oluyor. Tuvalet banyo asla temizlemez. Haftasonu ben yaparim. Temizligi yalandan yapar. Yasi genc yasli olsa zaten yapmasini istemem.
5. Ozel hayatimiz kalmadi. Tartismalarimizin hepsine sahitler. Esim beni opse sarilsa kiskanir. Kiskandigini da bellli eder. "Hih" deyip dudak buker.
6. Evime cok zarari dokundu. Salondaki beyaz halima cay doktu. Ne yaptiysak cikaramadik. Vileda sapimi kirdi. Bardak kirdi. Yemek yaparken altini cok aciyor tencerenin saplari atesten eridi akti. Ceyizim mahvoldu.
7. Cok merakli her seyi soruyor. Benim arkadaslarimla ilgili benim bilmedigim merak etmedigim seyleri bile soruyor.
8. Cok anlayissiz. Biz uyurken ses yapiyorlar kahkaha atiyorlar. Surekli kendini dusunen bencil bir kadin. Kimseye saygisi yok.
Ben 5 ayda cok yoruldum. 4 ay nasil geçecek diye dusunuyorum. Esim ailesine hic laf soyletmiyor. Sabir cekiyorum bir an once yaz gelsin diye. Daha anlatmadigim cok sey var. Ama sunu cok iyi anladim.. bir kadinin basina gelebilecek en kotu seylerden biri "kocasi olmus kendine destek arayan gucsuz bir kv" hele ki esiniz ailenin buyuk ogluysa.. sorum su:
Esimi kendi tarafima nasil cekebilirim?
Ne yapayim da ailesine verdigi degeri bana da versin?
Kv kendi ayaklarinin ustunde nasil durur?
Nasil bizden uzaklastirabilirim?
Not: belki bana kizanlar olacaktir ama ben bu aileye cok fedakarliklar yaptim karsiliginda sadece nankorluk gordum. Esim annesinin her istedigini yapar ama bana gelince ayni hassasiyeti gostermez. Kv nin laflarindan odama gecip cok agladim sinir krizleri gecirdim. Tecrubeli kadinlardan fikir, yardim, destek bekliyorum. Esinize ve kv nize tavrınız nasil olurdu boyle bir durumda? Tesekkur ederim iyi aksamlar...
Yani en fazla 1-2 ay belki ama 1 yil cok uzun bir süre.Kabul etmeseniz eşiniz ciddi sorun çikaracakti demekki.Ama bu sorun eninde sonunda çikacak gibi gorunuyor.Once kendi verdi. Ben neden benim fikrimi almiyorsun diye sert ciktim. Zaten kabul edebilecegim bir sey bir yilligina dedim. Ben sert cikmasam bana hicbir sey sormayacakti. Hatta ona kalsa bu 1 yildan sonra da annesigile yerlesecektik tayin isteyip. Bunu kabul etmedim. Tayin isteyecegiz ama ayri evlerde yasayacagiz seneye.
Suan ailemin yanındayım zaten 15 tatilde kafa dinleyecegim. Onlar da kv min annesine farkli bir ile gittiler. 2. Donem yine beraberiz.
Kv 50 yasinda. O da bunaliyor kucuk bir ilcede yasadigimiz icin. Kendi evini cevresini komsularini özlüyor. Kaynimin psikolojisi bozuldu burda sosyal imkanlari yok. Arkadas da edindi ama burda yapılacak bisey yok. Tayini memleketin sehir merkezine degil de ilceye dusunuyoruz.Kendi annesi de varmış
Kv kaç yaşında
Bunalmıyor mu sizinle
Kendi çevresini aramıyor mu yine o çocuğa yazık değil mi hiç tanımadığı bir şehirde arkadsş vs edinebildi mi
Sizin için tayininizi memlekete almak iyi olur mu bilemedim
Bence Kv 50 civarı ise yalnız yaşamayı öğrenmeli hatta bunu ona empoze etmelisiniz
Yoksa 3-4 yıla oğlan üniye başlar Kv de size taşınır
Kv 50 yasinda. O da bunaliyor kucuk bir ilcede yasadigimiz icin. Kendi evini cevresini komsularini özlüyor. Kaynimin psikolojisi bozuldu burda sosyal imkanlari yok. Arkadas da edindi ama burda yapılacak bisey yok. Tayini memleketin sehir merkezine degil de ilceye dusunuyoruz.
baktım sadece lafta kalıyormuş. gerçekten hayatı s.kilen kadınlar varmış onlar boşanmıyorsa bana rahat batıyor diye düşündüm. kk dan önce düşünmüştüm zaten. sömürülmek ve hayat ışığının sönmesi çok daha kötü.Sana s.... ceken kocanı kk sayesinde akladin demek
Ah kk ah neydi günahın.
baktım sadece lafta kalıyormuş. gerçekten hayatı s.kilen kadınlar varmış onlar boşanmıyorsa bana rahat batıyor diye düşündüm. kk dan önce düşünmüştüm zaten. sömürülmek hayat ışığının sönmesi çok daha kötüymüş..Sana s.... ceken kocanı kk sayesinde akladin demek
Ah kk ah neydi günahın.
kadını kullanıyorlar sömürüyorlar. beni kullanan yok ev işi de isteyen yok para da isteyen yok. kaynanam da yardım eder. daha fazlasını isteyebilirim bu evlilikten ama boşanacak kadar da kötü değil.bir ata sözü var ya " ele verir talkımı kendi yutar salkımı" diye hanımın durum o ....
kendisine s..tir git diyen kendisini yetiştiren anne babaya küfreden koca konu sahibinin annesine sahip çıkan kocasından iyimiş miş
yok o kapağı yerine koydum ben canım benim tencereye uymadı.yüzyilin kapaği der susarim..
kocam benim maaşımı ev için istese bile boşanırım sen ne diyosunAynen ya kendi kocasının yaptıklarını bir yazsaydı
Niye tatlı tatlı boşanamamış
baktım sadece lafta kalıyormuş. gerçekten hayatı s.kilen kadınlar varmış onlar boşanmıyorsa bana rahat batıyor diye düşündüm. kk dan önce düşünmüştüm zaten. sömürülmek hayat ışığının sönmesi çok daha kötüymüş..
benden ev işi isteyen para ist
kadını kullanıyorlar sömürüyorlar. beni kullanan yok ev işi de isteyen yok para da isteyen yok. kaynanam da yardım eder. daha fazlasını isteyebilirim bu evlilikten ama boşanacak kadar da kötü değil.
Sizinki öküzce davranarak isteyen bir koca olursa boşanırımkocam benim maaşımı ev için istese bile boşanırım sen ne diyosun
Konusunu bilmesen evliliğine özenirsin"züğürt tesellisi" dedikleri bu olsa gerek
Konusunu bilmesen evliliğine özenirsin
kaynanam esim ise gidince bize gelirdi yapmadigini birakmazdi.somut örnek alalım
Ohh çok güzel yapmışsınkaynanam esim ise gidince bize gelirdi yapmadigini birakmazdi.
esim gelince yada ben onlara gidince veya baskalarinin yaninda boynuma atlardi sarilirdi ayagima elleriyle corap giydirirdi.
kimseye yasadiklarima inandiramazdim.
sonra dedim ben bunu bi kayit altina alayim.
neyse bu basladi bende play tusuna bastim.
aksam esim geldi yemek yedik falan guzel bir film var izleyelim dedik tmm dedi.
adam gitti misir misir patlatti kola falan
ben taktim teli tvye 102 ekran led tv full hd anasinin oyunlarini izlettim. gözlerini kirpmadan izledi bu ve buna benzer seyler yaptim hep.
not: sonrasinda kaynanamin filmini annemlere komsulara akrabalara izlettim.
bildiginiz gişe rekorlari kirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?