Evimde kalan kv ve yarattigi huzursuzluk

5 ay kalmislar zaten neden 4 ay daha? 9 ay diye mi geldiler?
Kayniniz kac yasinda calismiyor mu? Normalde nerede yasiyorlar?
Bunalmakta cok haklisiniz. 5 ay bile cok uzun bir sureyken 4 ay daha cekilir dert degil.
Bunun tek yolu esinizle acik acik konusmak. Her sey onda bitiyor cunku.

Biz seneye suanki oldugumuz şehirde yasamayacagiz. Tayin isteyecegiz kv min ve annemlerin oldugu sehre. Yani okula kaydi devam etmeyecek. Evlerine gececekler. Biz de yeni evimize yerlescez insallah.
O zaman sabretmekten başka yapacak bişeyiniz yok maalesef.yemek ve temizlik konusunda da güzellikle araya sıkıştırarak isteklerinizi söylemelisiniz yada tek çeşit mi yemek yaptı oturup yiyin yanına bisey eklemeyin .bi de dönüş yaptığınızda sınırınızı koyun yoksa başınız beladan kurtulmaz

Kaynım lisede okuyor. Evleri farkli bir sehirde. Kaynımın kaydi burda. O yuzden 9 ay. Okullar kapanana kadar.

Ya şunu anlamadım neden onlar sizin evinizde, destek vermek istiyorsa eşiniz gidip onların evinde kalsın. Hem hayat bu herkes bir gün ölecek. İyi valla. Herkes yasını evinde tutsun. Allah korusun kocanız ölse sizin gidip aylarca kalacak yeriniz var mı. Ben olsam ya onları gönderirdim ya da kendim kaçardım ortamdan. Çalışıyorsunuz 1+1 eşyalı ev tutun. Cinnet geçirmeden kurtulamazsınız bu durumdan. Seni seviyorum ama bu duruma katlanmaya mecalim kalmadı, sen ailemize sahip çıkana kadar yalnız kalmak istiyorum deyin. Yuvamız çatırdıyor sen evin direğisin yuvamıza sahip çık deyin mümkünse ağlayın. Çünkü kocanız duygu sömürüsüyle büyümüş anladığı dil bu bence

Ya daha ne kadar kalacak bunlar
Kayınbabanızın seneliğini mi çıkarmaya gelmişler
Bu ne ya
Oldu oldu 1 ay oldu misafirlik
Evleri yok mu bunların dönsünler evlerine
Biraz daha kalırlarsa ya siz sinir hastası olacaksınız ya boşanacaksınız

Aileniz yakında mı
Gidin onlarda kalın sizde
Ben senin ailenle oturmak için evlenmedim deyin
Annen kardeşin gitmeden dönmüyorum o eve deyin

Aynen
Bir de ne alaka yani adam ölünce apar topar evi kapatıp gelinin evine yerleşmek
Kendi evlerinde yas tutamıyorlar mıydı
Yada oturdukları yerde hiç lise yok muydu
Kendileri evlerinde otursaydılar arada gelseydiler yada konu sahibi ve eşi onlara gitseydi sık sık telefonla konuşsalardı olmuyor muydu

Biz seneye suanki oldugumuz şehirde yasamayacagiz. Tayin isteyecegiz kv min ve annemlerin oldugu sehre. Yani okula kaydi devam etmeyecek. Evlerine gececekler. Biz de yeni evimize yerlescez insallah.

O zaman yerinizde olsam işten izin alıp on-onbeş gün (hatta mümkünse daha fazla) kafa dinlemeye ailemin yanına giderdim. (15 günlük tatilde onlar memlekete gidiyorsa, beklerdim, onlar dönünce giderdim.) Size de iyi gelir, onlar da biraz anlarlar durumu.

Iyilikte guzellikte biyere kdr esindede suc var herkes anasina ailrsine duskun ama bukdrida fszla goturup evine yerlestirmeli sana yazik degilmi 82 yasindaki babannm evinde yasadi evinde vefat etti kimselere yuk olmadi amann yavrum herkes evinde rahar derdi nuryuzlum nur icinde yatsin evde olunca insan ne olursa o yeniyo yeri geliyo bizde cok yogun calisiyoruz 12-24esim beni ben esimi zor denk geliyoruz aparatif seyleri daha cok seviyo zaten evdeysem mutlaka yaparim yemek ama eve kim gelirse gelsin sabah kahvalti ogle aksam aksam cayi vs insanda halmi kaliyo yemek kulturlerimz farkli ben zeytinyagsz yemek yemm asla onlar hic sorsan tadini bilmezler full hamurisi yaptiklari hadi bunlarida gectim zaten kvdeleri ceneleri yetiyo herseye 4.5yil olacak evleneli simdiye kdr hep olgun oldum.esim dedim babasi yok dedim aa baktim kadin tepemide birak yuvayi karistirma derdinde benim buna bir dur demem gerekiyodu esimle evlendigumde uni.yeni mezun olmustum basimin etini.yiyodu ee benim gelinim memur memur eltimden oturu kaynim baslar ben kardesime memur alacktim o calisip sen oturackmsn valla inancin olsun kimsenin ahi yerde kalmiyo eltimi isten attilar simdi evinde oturuyo pasa pasa bende cok guzel bi kuruma atandim morardi oturdular esimde dedimki benim zamaninda cok ahimi aldilar ankarada uni okurken esimin ailesinin yapmadigi kalmamisti.sirf ayirmak icin okr doluyumki dicem oki sakin uzme kendini yeter da 5 ay kalmislar evine gidip duzenini kursun kardesim dedim neler yaptim neler gerek esim gerek bn bana ole bir kazik attiki dedimki simayy kendi ailenide esinin ailesinide sil bu hayat senin hayatina bk maddi manevi insani yiprtmaktan oturu birsry bilmiyolr esinde aklini basina alsin tamm annedir bakacak edecek ama yuvasinda degil bak evinde huxur kalmamis benim kv sozde esimi cok sever hikaye evlatlar arasinda okr ayrimcilik yaparki durumu cok cok iyi halen gozu doymuyo simdide aldigi maasla yilan olan elticigime destek cikiyoms neymis o memurmusda basina bu olaylar gelms eski gunlerini aratmiyorms lan serefsz dugun yaptik tek kurus harcamadinz yiktinz garibim esimin ustune memur diye hakkimi helal etmiyorum kimseye simdi birine irseymi yapicam gidip 7kat yabanciya yapiyorum yazin gorumcm geldiler Almanyadan bircop yapmadim kendiniz pisirin yiyin yapin dedim eltimle gorumceme ben ankraya gidince ne goruyorum ivir zivir sakin bk benden sana tavsiye kim olursa olsun hakkini yedirme esin dahi olsa esini al karsina konus buna bir care bul de izinalip gitsin anasiyla madem ayrilamiyolr bunu sole acima acinack duruma geliyoz

Birlikte yaşamak zordur. Küçük görümcem çocuklara yardım için gelmişti bana hastalardı 1 hafta 10 gün kaldı bende yardım amaçlı gelmişti ama evin içinde yabancı biri olmuyor.

Merhaba. Eşi ölmuş bir kayinvalide ustelik yanliz da degil anladigim kadariyla kayniniz da varmis.Neden sizde kalir.Hem de 9 ay. Siz dua edin de 9 ayda gitsinler.Hele o kayniniz evlenirse siz yandiniz.Buna musade etmeyin.Bu acimasizlik degil.Yatalak degil,hasta degil,bunamış degil.4 ay bile fazla.1 en fazla 2 ay kalinip gidilir o da yalniz ise ilk zamanlar evde kötu olmasin. Yaninda birileri olsun diye ki dedigim gibi kayniniz varmiş. Yalniz degil.Kahkahalar attigina gore ruh hali de kotu degil.Yasliyi,düşkunu anlarim.Asla acikta birakmam ama boyle olaylari kullanarak baskalarina yuk olup,kendine hizmet ettirip bir de huzur kaciran,anlayissiz insanlar sinirimi bozar.Ben oglum da olsa,bana teklif de etse bir insanin evinde 9 ay kalmam.Rahatsiz olurum.Kendimi yuk hissederim.Tekrar soyluyorum bir hastalik soz konusu degil ise.Bu insanlari anlamiyorum gercekten.Kayinvalidem ve kayinpederim biz de 4 gun kaldilar.Kayinvalidem rahatsizdi.Hicbir seye de elini suremiyordu.Bel fitigim azdi.Duramadim.Esime soyledim her firsatta. Aldi,goturdu.Anlayisli davrandi sagolsun.Bu kadar yuz vermeyin.

Duzgun bi sekilde konusmak ise yaramayacaktir.Asla ailen söyle böyle deme.Esine annesini cok sevdigini söyle ah canim kiyamam yemekte yapmis bize vs surekli öv.Fakaaat kayinvalidenin yaninda kaynin yani şahit yokken ağzına geleni söyle ,istemiyorum seni gencecik insansın kal küçük oğlunla evinde,ev ev ustune olmaz de.Unutma esine annesini ovdukten sonra yap kaynanaya bunlari geceleri esine öv gündüzleri kadina yüklen.Kadin seni sikayet edecektir direkt agla ben sana ne yaptım soylediklerin yalan esimle niye arami bozmaya calisiyorsun annecim de duygusala bagla gözlerini doldur..Esin sikayet eden taraf olmadığın icin sana inanip annesinin fesat oldugunu düşünecektir. Bir sure sonra aşkım ben.cok iyi davraniyorum fakat annen zor bir kadin kendi evlerinde kalsalar daha tatli olur aramiz dersin.Asla dogrucu olma stratejik davran.ise yarar yuzde 90

Kızlar ben mi idrak edemedim acaba?
Kv yi konu sahibi ve eşi çağırmış zaten. Bir sene kalın demişler. Okulu sene ortasında bırakıp dönemezler ki... Genç çocuk için ikinci bir sıkıntı olur, kendini toparlayamayabilir.
Konu sahibi, sizin bunalmanızı anlıyorum, çoğu kişi rahatsız olur. Ancak kimse zorla size gelmemiş, biraz sabredin, şimdi geri dönmelerini isterseniz haksız duruma düşebilirsiniz. Seneye kalmak isterlerse "size okula yakın bir ev bakalım" dersiniz kırmadan. Kırmadığınız için de size kin duymalarının önüne geçersiniz. Eğer kavga falan olursa herkes savaş baltasını çeker, bu size daha çok zarar verir.
İnanın rahatsız olmanız normal ancak bir bardak kırılması, halıya çay dökülmesi, uykunun bölünmesi... Bunları herkes yaşıyor. Arkadaşımız da, komşumuz da böyle şeyler yapabilir. Kendinizi doldurmayın, az kalmış zaten.
Üstelik bir çeşit yemek yapması bile hiç yoktan iyidir

Okullar tatil olacak ve evlerine donecekler. Kaynim 15 yasinda. Ani bir ölüm oldu cok sarsildilar. 1 yil bizde kalin alisana kadar dedik..

O Zaman çok da yapacak bir şey yok

Sabredeceksiniz

Ama seneye evlerinde kalmaları gerektiğini hatırlatın yani evini özlemişsindir konu komşun seni bekler gibi

Bu arada bence hata yapmışsınız

Ani bir kayıptan sonra düzeni bozmamak gerekir evinde kendi mekanında takılmalıydı

Çok üzüldüm canım şimdiki durumuna kimsenin seni yadırgama ya hakkı yok sonuna kadar haklısın dediğin gibi yaşlı olsa müsemma gösterirdin ama durum farklı bir başkasının evinde bu kadar rahat olan insanları anlamıyorum... tamam rahat olunur ev sahibi bunu zaten hissettirir ama düşüncesiz olmaz misafir. Benim de kv vefat etti kv dem sen artık babanın yerindesin, ablaları babamızın yerine geçtin felan dedi hiç seslenmedim haklılardı ama baktım b.kunu çıkardılar yani arada beni ezmeye çalıştılar değersiz gösterdiler artık kardeşimiz bizim yanımızda nasıl olsa bize daha çok değer verecek gibi düşündüler ki dediler de bunu... kv laf aralarında kızların kanadı kırık artık diyordu ki en küçüğü 32 yaşında... ama bunalrın yaptığı fesatlık bitmedi evime karıştılar eee peki ne oldu eşimle tam 1.5 yıldır kv evine gidip kalmadık sadece 2 defa gittik 4 saat durup geldik. İnsanlar bazen kendi elleriyle kendileri yapıyor bişeyleri... evet eşim yanlarında olmalıydı ama onun da bir ailesi var ortada göz göre göre yapılan da bir fesatlık huzur bozma vardı eşim çok uyardı bu konu da ama dinlemediler... inşallah sizin eşiniz de en kısa zamanda otla samanı birbirinden ayırır... hem annesinin yanında olur hem sizi ezdirmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…