- 5 Mayıs 2013
- 33.879
- 41.450
- 798
- Konu Sahibi Tebdilimekan
-
O zaman sabretmekten başka yapacak bişeyiniz yok maalesef.yemek ve temizlik konusunda da güzellikle araya sıkıştırarak isteklerinizi söylemelisiniz yada tek çeşit mi yemek yaptı oturup yiyin yanına bisey eklemeyin .bi de dönüş yaptığınızda sınırınızı koyun yoksa başınız beladan kurtulmazBiz seneye suanki oldugumuz şehirde yasamayacagiz. Tayin isteyecegiz kv min ve annemlerin oldugu sehre. Yani okula kaydi devam etmeyecek. Evlerine gececekler. Biz de yeni evimize yerlescez insallah.
Kaynım lisede okuyor. Evleri farkli bir sehirde. Kaynımın kaydi burda. O yuzden 9 ay. Okullar kapanana kadar.5 ay kalmislar zaten neden 4 ay daha? 9 ay diye mi geldiler?
Kayniniz kac yasinda calismiyor mu? Normalde nerede yasiyorlar?
Bunalmakta cok haklisiniz. 5 ay bile cok uzun bir sureyken 4 ay daha cekilir dert degil.
Bunun tek yolu esinizle acik acik konusmak. Her sey onda bitiyor cunku.
Ya daha ne kadar kalacak bunlarHerkese merhabalar. Onceki konularima bakarsanız bu konuda az cok birseyler yazdım. Kv ve kaynim 5 aydir evimizde kaliyor. 4 ay daha kalacaklar. Sebebi kp vefat etmesi. Esim annesine ve kardesine asiri duskun. Babasi vefat ettikten sonra babasi gibi koruyup kolluyor. Buraya kadar sorun yok. Sorunlarimi maddeler halinde yazip sizden nasil davranmam gerektigi hakkinda cozum onerileri bekliyorum.
1. Kv kendi ayaklari uzerinde duramayan gucsuz bir kadin. Istiyor ki her isime oglum kossun benimle ilgilensin bana baksin. Saglik problemlerini abartarak soyluyor. Surekli kendini acindirtiyor. Yapamam edemem diyor. Esinin ölumunu kullanip duygu somurusu yapiyor.
2. Cok ac gozlu ve para delisi bir kadin. Surekli nerden ne para gelecek diye bekliyor. Tutumlu degil har vurup harman savuruyor. Akli fikri gezmede. Bizim paramizdan faydalanmaya calisiyor. Kaynim yemek yerken "ye oglum ye abinin mali babanin mali gibi ye" diyor.
3. Evlat ayrimciligi yapiyor. Kucuk ogluna "ne istersen yaparim sen yeter ki iste" derken esime sakayla karisik "babanin usagi mi var burda" diyor.
4. Cok usengec. Butun gun iste calisiyorum. Aksam geldigimde evde sadece 1 cesit yemek oluyor. Tuvalet banyo asla temizlemez. Haftasonu ben yaparim. Temizligi yalandan yapar. Yasi genc yasli olsa zaten yapmasini istemem.
5. Ozel hayatimiz kalmadi. Tartismalarimizin hepsine sahitler. Esim beni opse sarilsa kiskanir. Kiskandigini da bellli eder. "Hih" deyip dudak buker.
6. Evime cok zarari dokundu. Salondaki beyaz halima cay doktu. Ne yaptiysak cikaramadik. Vileda sapimi kirdi. Bardak kirdi. Yemek yaparken altini cok aciyor tencerenin saplari atesten eridi akti. Ceyizim mahvoldu.
7. Cok merakli her seyi soruyor. Benim arkadaslarimla ilgili benim bilmedigim merak etmedigim seyleri bile soruyor.
8. Cok anlayissiz. Biz uyurken ses yapiyorlar kahkaha atiyorlar. Surekli kendini dusunen bencil bir kadin. Kimseye saygisi yok.
Ben 5 ayda cok yoruldum. 4 ay nasil geçecek diye dusunuyorum. Esim ailesine hic laf soyletmiyor. Sabir cekiyorum bir an once yaz gelsin diye. Daha anlatmadigim cok sey var. Ama sunu cok iyi anladim.. bir kadinin basina gelebilecek en kotu seylerden biri "kocasi olmus kendine destek arayan gucsuz bir kv" hele ki esiniz ailenin buyuk ogluysa.. sorum su:
Esimi kendi tarafima nasil cekebilirim?
Ne yapayim da ailesine verdigi degeri bana da versin?
Kv kendi ayaklarinin ustunde nasil durur?
Nasil bizden uzaklastirabilirim?
Not: belki bana kizanlar olacaktir ama ben bu aileye cok fedakarliklar yaptim karsiliginda sadece nankorluk gordum. Esim annesinin her istedigini yapar ama bana gelince ayni hassasiyeti gostermez. Kv nin laflarindan odama gecip cok agladim sinir krizleri gecirdim. Tecrubeli kadinlardan fikir, yardim, destek bekliyorum. Esinize ve kv nize tavrınız nasil olurdu boyle bir durumda? Tesekkur ederim iyi aksamlar...
Kaynın üniversiteye gidene kadar sizdeKaynimi burda liseye yazdirdik. Okullar tatil olana kadar.
AynenMaaşı ve evi olan kadına psikolojik destek dışında hiç bir destek vermek zorunda değilsin baştan olaylara kendi çizgini koymasan bu böyle devam eder eşinde kvalidende sabrın sonunu görsünler çünkü size muhtaç değil şayet olsaydı annesi atamaz sabret derdim ama bu durumda değil bir an önce göndermeye bak ve geri dönüşü etkileyecek bir gönderme olsun
Aynen ya kendi kocasının yaptıklarını bir yazsaydıSizin kocisiniz de cok tatliydi konunuzu hatirliyorum da siz bosadiniz mi?
Biz seneye suanki oldugumuz şehirde yasamayacagiz. Tayin isteyecegiz kv min ve annemlerin oldugu sehre. Yani okula kaydi devam etmeyecek. Evlerine gececekler. Biz de yeni evimize yerlescez insallah.
Iyilikte guzellikte biyere kdr esindede suc var herkes anasina ailrsine duskun ama bukdrida fszla goturup evine yerlestirmeli sana yazik degilmi 82 yasindaki babannm evinde yasadi evinde vefat etti kimselere yuk olmadi amann yavrum herkes evinde rahar derdi nuryuzlum nur icinde yatsin evde olunca insan ne olursa o yeniyo yeri geliyo bizde cok yogun calisiyoruz 12-24esim beni ben esimi zor denk geliyoruz aparatif seyleri daha cok seviyo zaten evdeysem mutlaka yaparim yemek ama eve kim gelirse gelsin sabah kahvalti ogle aksam aksam cayi vs insanda halmi kaliyo yemek kulturlerimz farkli ben zeytinyagsz yemek yemm asla onlar hic sorsan tadini bilmezler full hamurisi yaptiklari hadi bunlarida gectim zaten kvdeleri ceneleri yetiyo herseye 4.5yil olacak evleneli simdiye kdr hep olgun oldum.esim dedim babasi yok dedim aa baktim kadin tepemide birak yuvayi karistirma derdinde benim buna bir dur demem gerekiyodu esimle evlendigumde uni.yeni mezun olmustum basimin etini.yiyodu ee benim gelinim memur memur eltimden oturu kaynim baslar ben kardesime memur alacktim o calisip sen oturackmsn valla inancin olsun kimsenin ahi yerde kalmiyo eltimi isten attilar simdi evinde oturuyo pasa pasa bende cok guzel bi kuruma atandim morardi oturdular esimde dedimki benim zamaninda cok ahimi aldilar ankarada uni okurken esimin ailesinin yapmadigi kalmamisti.sirf ayirmak icin okr doluyumki dicem oki sakin uzme kendini yeter da 5 ay kalmislar evine gidip duzenini kursun kardesim dedim neler yaptim neler gerek esim gerek bn bana ole bir kazik attiki dedimki simayy kendi ailenide esinin ailesinide sil bu hayat senin hayatina bk maddi manevi insani yiprtmaktan oturu birsry bilmiyolr esinde aklini basina alsin tamm annedir bakacak edecek ama yuvasinda degil bak evinde huxur kalmamis benim kv sozde esimi cok sever hikaye evlatlar arasinda okr ayrimcilik yaparki durumu cok cok iyi halen gozu doymuyo simdide aldigi maasla yilan olan elticigime destek cikiyoms neymis o memurmusda basina bu olaylar gelms eski gunlerini aratmiyorms lan serefsz dugun yaptik tek kurus harcamadinz yiktinz garibim esimin ustune memur diye hakkimi helal etmiyorum kimseye simdi birine irseymi yapicam gidip 7kat yabanciya yapiyorum yazin gorumcm geldiler Almanyadan bircop yapmadim kendiniz pisirin yiyin yapin dedim eltimle gorumceme ben ankraya gidince ne goruyorum ivir zivir sakin bk benden sana tavsiye kim olursa olsun hakkini yedirme esin dahi olsa esini al karsina konus buna bir care bul de izinalip gitsin anasiyla madem ayrilamiyolr bunu sole acima acinack duruma geliyozSeni cok iyi anliyorum bitanede bizde var Allah akil fikir versin dusunupte kendini yipratma zaten kvlerde akil olsa defolup evine gider herkesin bir duzeni var yasantisi var buyuk eltimin wcsine kdr yikar temizler yemekler yspilir bulasiklar yikanir itinayla yagcilikta cabasi ki eltim diger gunlerde evine bile cagirmaz bana gelir elini birseye surmeyide gectim evin icine eder oturur ev terligiyle basilmadik yer birakmaz onunlada koltuklarin tepelerinde gezer sozde temizlik taslar eltimde kv gibi pis oldugu icin ona farketmiyo sozde sac full kapali gelgorki ictigimiz cayin icindn bile yeri gelir 1 metre saci cikar heryerden kiskanlik zaten tavan yapmis esime hayatim diye seslenmm bile kadina dert olur bize gelir hasta numarasi uapar yalanciktan okdr saglamki hicbi hastaligi yok 66 yasindaki kadinin ins face ne ararsan var bnde bile yok telden sabahlara kdr konusur yurtdisindaki kiziyla aktarnadigi birsey kalmaz daha neler neler anlatsam kitap olur eskiden cok uzuluyodum esim adina simdi gelicem diyo esime izin al sen git beni evde delirtmeyin ikinizide evden kovarim dedim bikere yine geldi kv olay cikardi inancin olsun biletini aldim kalk anne ayip ben senin kahrini cekemm git evine kizin oglun ceksin benim derdim bana yeter dedim okdr cildirdimki sonunda zaten kendi ailemde sikintililar okr yoruldum yiprandimki 66 yasindaki kadinda bir tel beyaz yok benim saclar beyszladi daha bu yasta kendini ezdirme hicbi konuda defolsun gitsin evine calisan insanlara ne eziyet ediyo manyak kadin sinirlendim gece gece
Olur mu hiç???El kizi semer yemek icin beklerken..Mazallah kizlarinin huzuru bozulur.Evliligi sarsilir..Boşanir falan.Görümcenize niye gitmiyorlar??
Okullar tatil olacak ve evlerine donecekler. Kaynim 15 yasinda. Ani bir ölüm oldu cok sarsildilar. 1 yil bizde kalin alisana kadar dedik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?