Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Abilerinin kira vermemesi yanlış, eşinizin de evlenmeden önce edindiğiniz mal üzerinde hak iddia etmesi yanlış.
EşiniZ, Eğer ailesi zor durumdaysa göndersin kirayı bu durumda sizin karışmanız da olmaz .

Sise aıt bır evse ben esınızle beraber aldınız sanıodum sızın maka göZmü dıkmış ?

Benim annem babam böyle bir durumda olsa hatta hali hazırda kirada otursa üstelik bekarken aldığım eşimin hiç bir katkısı olmayan ki olsada farketmez baba gel kalan omrunude evimde geçir derdim. Kardeslerimdende böyle bir beklenti içinde olmazdım. Durumun tam tersi olsaydı babanın fazladan evi olsaydı evlenirken size tahsis etseydi kira verecekmiydin babana? Ozamanda eşin bak bak kayınpedere kızından kira aliyor dermiydi? Kira Ederi ne bu evin yahu gorumcem gibisin valla

Aile aynı emeği diğer kardeşlere de verdiğine göre onların da sorumluluk hissetmeleri gerekmez mi?
Hak gözetilmiyor. Kardeşler keleğe yatmış. Anne malum abilere yük olmak istemiyor baba sessiz kalıyor.
Bence abilerle açıkça konuşup durumu kendi aranızda halletmelisiniz.
Anne babaya yansıtmak çok kırıcı olur.

Misilleme olarak yaptığı için kızıyorum
İsterse keyfinden yapar sizde karışamazsınız sizden önceki mallara vs eşinizde size karışamaz bunu anlayın. Karı koca amma paragözsünüz. Sizde işinize nasıl gelirse siz yaparken sorun yok eşiniz yapınca sorun oluyor. Adam isterse durumları olsun ilk oda bu durumda sizden önce yapabilirdi. Yahu aile bu ne kadar kolay geliyor ayıp ya anne babadan kira verin demek. Durum tersi olsa ailem benden kira istiyor diye yakınırdınız. Nedense hep öyle oluyor aileler otu boku yapsın evde versin ama aileler bir halt istemezsin. Abileriniz yapmıyorsa bu onların ayıbı onlar yapmıyor diye kimse yapmasın bu nasıl mantık

Neden beklemesin ki?
Tek çocuk değil, abiler de var. Kira 1500 olsa 500-500 paylaşılması lazım. Sonuçta konu sahibi de kim bilir ne fedakarlıklarla ev aldı.

Kesinlikle bu yoruma katılıyorum.
Belki kız çalışıp biriktirirken abiler gezip yedi ya hu tabii ki bölüşecekler.

ev alacak geliriniz olan bir işiniz varsa ailenizin sizi okuttuğunu varsayıyorum
o zaman yaptığınız çok daha acı
Tek kardeş olsa dediğiniz doğru ama kardeşleri var ve bakıma muhtaç ebeveynlerin harcamalarının bolusulmesi gerekir şuanda hakkını yiyolar

arkadaslar konu sahıbıne resmen kocana nıye evım var dedın dıyorsunuz
kocanız evı oldugunu sızden saklasa ne dusunurdunuz nıye saklasın yahu

bazı ınsanlar iş baska arkadaslık yakınlık baska bu bızım gelır kapımız daha uyguna verırız ama kıra alırız seklınde dusunebılır ?
en dogrusu bu gıbı durumlarda yakınlarına evı kıraya vermemektır

eşten boyle seyler saklanmaz evlılık kurumuna ters bır bakıs acısı
esı de nıye ıstemıyorsun durumumuz sıkısık ıste dıyebılır ? ınsan eşıyle herseyı konusabılır konusmalıdır
konu sahıbı en bastan net konusmalıydı
esıne net bır sekılde ben bu evı aıleme tahsıs ettım onlar oturdugu surece para lafı olmamalı onların da yardımıyla aldım cunku onların haklarına sayıcam ev benım ustume ama kullanan aılem olacak bız oyle anlasmıstık aılemle evlılık oncesı olan bırsey sonucta dıyecektı

abilerde az degıl hee
ama ben olsam abımlere tenezzul bıle etmezdım annemlerın ev alırken yardımı katkısı oldu zaten ev benım gecsın otursunlar derdım sonucta maddı durumları da yerınde

Misilleme olarak yaptığı için kızıyorum
evlılıgı cocuk oyununa cevırmeyın bence
sız yapınca nasıl normalse onunkı de normal ıster misilleme alın ıster almayın nasıl dusundugunuz sızın sorununuz sonuc olarak bu konuda fıkır beyan edebılırsınız ama karısamazsınız cunku ıkınız de aynı seyı aılenız ıcın yapıyorsunuz

haklı kusura bakma , asıl ailenın bunu düşünüp teklif etmesi lazım ,

rahat gamsız şekilde kira ödemeden oturuyorlar ,
acaba ogulları parayı karsılıyor mu sanıyor anne baba ? bız hallederız anne dedılerse konusma ıcınde laf arasında ... kardesler kendı arasında anlastılar sanmıslardır belkı annesıyle babası

konu sahıbı bu anlamda cok sıkıntı cekıyorsa kendı kardeslerıyle konusmalı eskı duzen neden devam etmıyor dıyebılır cunku cocuklar bırlesıp karsılıyormus normalde anne babanın kırasını

Ya bu kadar duygusal bakmayın. Kendi eviyse tabi ki kira alacak. Ağabeyi aynı durumda olsa kabul eder miydi kira almamayı. Bu demek değil ki babasını alıp kapının önüne koysun. Ağabeyinizle konuşun, eşimle planlarımız, yapmak istediklerimiz var vs. deyin aylık 500-600 lira neyse artık bana verin deyin. Madem böyle olacaktı hiç ev almasaydınız. Onun durumu iyi o yapsın demekle iş yürümez. Bir de her meselede, en basitinden bir ev toparlama olur ya da bir ortaklık gibi büyük bir iş olur her şey en başından konuşulup planlanmalı. Bak abicim biz böyle böyle kirayı birlikte öderiz demiştik ya ben babamı kendi evimde oturtucam sen de üstüne düşen kirayı bana verirsin, ne diyorsun, senin fikrin nedir demeniz gerekirdi en baştan. Ama bunu yine de söyleyin

sanki kızın kendi anası babası, kendi anne babasına bu iyiliği yaptı da çocuklarından bekliyor.
o ona karışamaz bu buna karışamaz sizin mantığınıza göre
o zaman da kızın kendi malı çıkartsın anne babasını ona da kimse karışamaz, kızın kendi malı değil mi sonuçta?
Kız kendi babasına yağınca ayıp vicdansız ama eş yapınca abi yapınca o yapınca karışamazsınız, bir de bunu anlayın! demeler.
Ne tuhaf bi mantık!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…