Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşinizin de sizin de evlenmeden once alınan evleriniz varsa ikinizinde ev alacak maaşları vardır demekki.

Siz ailenizden kira istemeyin o da kirayı ailesine gondersin. o size siz ona karismayın bu konuda.

Ben acikcasi babamı oturttuğum evde abim kira ödesin diye dusunmezdim. esimin ailesi esimin bekarken aldigi evde otursa kardeslerine soyle kira versinler de demezdim.

olabilir tabi dediğin gibi ödeniyor sanıyordur ,

ilk başta konuşması gerekiyordu , kardeşiyle , çok zor durumda kalmış , ama ben eşini haksız görmedim yanii

Evlenmeden önce aldım yine de eşimin gözüne geliyor
Eşinizi ilgilendirmez ki.
Ortak aldığınız mülk olsa amenna.
Öte yandan abileriniz haklı demiyorum yanlış anlaşılmasın ama en baştan beklentiniz varsa oturup konuşmalıydınız abilerinizle. Evi veriyorum ama kirası şu kadar,benim payım bu kadar,ayda şu kadar ödeyecekseniz vereyim,ihtiyacım var diye bence.

Benim mantığım sizi enterese etmez valla sizin mantıkta bana anormal geldi bence çoğu kişiye anormal gelmiştir. Evet anlayın eşler her ota boka karışamaz. Evlilik öncesi mallara miras konularına vs eşler burnunu sokamaz. Haddi değil. Evlilik birinin tapusunu onunla beraber her yetkiyi vermiyor. Benim malım eşimi enterese etmez onunda benden öncesi etmez. Yararlandırır ama keyfi isterse o evi ailesine tahsis eder. Benimle birlikte yapmadı cebimden bir şey çıkmadı.

valla evet herkes dislike atmış anlamadım
demek ki normal herkes evliliğinde keseleri ayrı, kimsenin yaptığı kimseyi enterese etmiyor.
enterese etmeye etmeye yaşıyorlar demek ki.
ben birine bir yapıyorsam eşim de hemen gidip bana misilleme başkasına bir yapması normal herhalde
böyle misilleme misilleme yaşanıyor demek.
Ne bileyim...

abinleri ara ve ya bana kiranın size düşen kısmını ödersiniz yada evi satarım de

Keseler kel alaka olmuş. Evlilikte gelir giderler ortaktır zaten lakin haddim olmayan şeylere burnumu sokmam. Ailesi mal vermiştir ve ya kendi almıştır. Banane keyfi aılesıne yararlandırmak istemiş. Hem sizinkide işinize ne gelirse olmuş. Bir taraf verir bir taraf veremez o nasıl mantık? Misilleme olsun olmasın bir taraf veriyor dimi? Keyfi kahyası öyle uygun görmüş.

Acaba şey olabilir mi?
Biri faturaları ödüyordur, biri mutfak masrafını karşılıyordur, kira da konu sahibine düşmüştür gibi.
Yani diğer kalemleri kim nasıl hallediyor?

Keyfi kahyası öyle uygun görmüş.

evlilikler öyle yürümez ama
keyif kahya canım isterseler mantıklı değil, olmaz böyle gitmez.
mantıklı olan oturursun konuşursun ailemizin çıkarları için en iyisi nedir diye beraber ve karar verirsin.
şu an kadının bir mağduriyeti söz konusu, zaten diyor ki ben de kardeşlerim gibi eşit yardım yapmak istiyorum ama buldular bedava ev ellerini eteklerini çektiler. üstüne eşim de misilleme yapıyor. Kadın zaten ben komple yardım yapacağım evim benim evim sen karışamazsın dememiş ki eşine. Ya annemler oturuyor kardeşlerimden alamıyorum diye dar boğazda kalmış eşi de kalkmış sen verirsen ben de veririm demiş kadın haydaa bir daha arada kalmış. Yani ne gerek var ki buna? İleride çocuk olunca hele öyle keyifler kahyalar hiç olmuyor. Bilmiyorum çocuğunuz var mı ama. Ailenin kendine ait bir dinamiği eşitliği olmalı. Maalesef annelere babalara da evliliğin çıkarları göz önünde bulundurularak yardım yapılmalı. Misillemeyle asla değil.

oda kendi dairesininkini yolluyormuş . çözümü bulmuşsunuz. sorun ne

Size soruyorum konu sahibinin maddi yönden sıkıntısı yok. İki taraf çalışıyor kendi evleri var ve evlilik önceside iki tarafın aldığı evler var. Sizin anne babanız geçinemiyor ee abilerinizde vicdansız düşünmüyor onlar yapmıyorsada bende mi yapmıyım dersiniz? Abiler yapmıyor belli yani işlerine gelmiş. Ben bireysel düşünürüm ailem zorda kardeşlerimin keyfine bakmam. Durumum varsa oturturum. Herkes kendi vicdanının ekmeğini yer. Eşim kalkıp ki kocası paragöz kadının parasını yiyen konu sahibine yedirtmeyen bir adam zaten onun cebine giden geliri niye zorda kalan aileme yapmıyım. Benim okutmuşlar emek vermişler. Eşim kalkıp bana yapamazsın höst derse bende hoşt derim bu tavırda bir erkeğe çünkü evlilik birliği içinde alınmış olsa evet haklısınız. Ama kimse kalkıp evlilik öncesi ve ya miras vs mallara eşler karışamaz. Boşanırken bile bunlar mal rejimi dışındadır bilirsiniz. Eşler yararlanabilir ama yetkileri yoktur. Konu sahibi ailesine keyfi vermek isteyebilir. Ee adam kötü zaten ama o da misilleme olsun olmasın oda verebilir çünkü bir taraf veriyorken bir tarafa eşine diyemezsin sen veremezsin

ben eşim benden önce böyle bir ev alsa, kardeşleri de kazık atsa ki yaptıkları resmen kazık atmak, gidip ben de evimin kirasını annemlere veririm o zaman demem, aklıma bile gelmez. Ailemi düşünürüm, her zaman öyle düşünürüm.
mesela benim eşimin bir çocuğu var diğer eşinden, hatrı sayılır da bir bedel yolluyor oğlu için. Şimdi ben de sen bu parayı çocuğuna gönderiyorsun ben de annemlere vereyim aynı miktar parayı da kalanı bölüşelim desem ne kadar mantıklı olur? Böyle bir şey olabilir mi? Ki asla da karışamaz maaş benim maaşım desem, seni alakadar etmez desem böyle bir evlilik yürür mü sizce? Ben zaten o kısma takıldım, eşiyle ilgili yaptığınız yoruma. Asla ailesini evden atsın gibi bir şey diyemem.
Şimdi de bir çocuğum oldu mesela, sen ona bu parayı yolluyorsun aynı harcamaları şimdiki oğlumuz için de yapacağız desem, desem derim de ne kadar hoş olur? Ne kadar huzurumuz kalır?
Ben aldım, benim malım, ben yaptım ben ben ben ben olmaz öyle benle evlilik, bence olmaz.

Tek kardeş olsa dediğiniz doğru ama kardeşleri var ve bakıma muhtaç ebeveynlerin harcamalarının bolusulmesi gerekir şuanda hakkını yiyolar
ne yani kardeşlerimiz ilgilenmiyor diye biz de ilgilenmeyeceğiz
herkesin yaptığı kendini bağlar
o onların ayıbı

Ben kira bekleyemezdim ailemden. Ama aileniz de toparlandıktan sonra kendileri bu duruma bir çare bulmalı. Sonuçta orası sizin gelir kapınız. Hassas bir konu umarım çözüm bulursunuz

ev alacak geliriniz olan bir işiniz varsa ailenizin sizi okuttuğunu varsayıyorum
o zaman yaptığınız çok daha acı
Ben ailemin kirasinda değilim Aslında. Kardeşlerime kızıyorum. Onların da kirada evleri var. Onlar evlerini yerken bana reva mı? Bekarken de ben ailemle ilgilenirken onlar 300 400 lira atıp gerisini yiyorlardı

Acaba şey olabilir mi?
Biri faturaları ödüyordur, biri mutfak masrafını karşılıyordur, kira da konu sahibine düşmüştür gibi.
Yani diğer kalemleri kim nasıl hallediyor?
Diğer kalemlere babamın maaşı yetiyor. Ama kiraya yetişemiyor. Çok az geliri. Kıyafet bile alamıyorlar. Fatura ve içinde etin kuruyemişin bol sebze meyvenin olmadığı bir mutfak alışverişleri var. Kıt kanaat. Bunlar bekarken de sadece kirayı ödeyip hiçbir şeye karışmıyorlardı. Hem kiradan payıma düşeni hem de düzgün besine ulaşmalarını üstlenmiştim.

Ben ihtiyacım yoksa laf ettirmezdim eşime şahsen kendim almışım onun bir katkısı yok. Her evlat vicdanlı olmak zorunda değil. Kendi evinize yerleştirirken keşke konışsaydınız kardeşlerinizle yerleştireyim ama sizler de destek olun diye. Tabi bir kişiye de yığılması kötü ama işte bilemiyorum. Ailenize yansımasın yazık çok üzülürler. Abinizle birebir konuşun zor durumda kaldığınızı anlatın. Başka ne denir bilmiyorum

Siz evlatsanız onlar da evlat herkes ustune dusenı yapsın hepimiz yapmalıyız konusun kardeslerınızle eskı duzene devam dıye herkesin hayat mucadelesı var tabıkı onlar yapmazsa sız yaparsınız ama hep birlikte yapmak ıcın gayret etmek gerekirken neden sadece siz yapasınız herseyı. Konusun bence

Anneannem senelerdir bizim evimizde oturuyor ve tabi ki kira almıyor ailem. Dayılarımın durumu iyi, bize kira vermeleri mi gerekirmiş anlayamadım.. Hiç böyle bir şey aklımızın ucundan geçmedi. Ki babamın sadece bi emeklisi var, kira geliri olsaydı hiç fena olmazdı. Ama yapacak bir şey yok. Ben de olsam rahatım yerindeyse 2-3 evimiz varsa öncelikli derdim kira gelirim olması değil de ailemin kirada sürünmemesi olurdu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…