- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi gamzelihaller
-
acaba ogulları parayı karsılıyor mu sanıyor anne baba ? bız hallederız anne dedılerse konusma ıcınde laf arasında ... kardesler kendı arasında anlastılar sanmıslardır belkı annesıyle babası
konu sahıbı bu anlamda cok sıkıntı cekıyorsa kendı kardeslerıyle konusmalı eskı duzen neden devam etmıyor dıyebılır cunku cocuklar bırlesıp karsılıyormus normalde anne babanın kırasını
Eşinizi ilgilendirmez ki.Evlenmeden önce aldım yine de eşimin gözüne geliyor
Benim mantığım sizi enterese etmez valla sizin mantıkta bana anormal geldi bence çoğu kişiye anormal gelmiştir. Evet anlayın eşler her ota boka karışamaz. Evlilik öncesi mallara miras konularına vs eşler burnunu sokamaz. Haddi değil. Evlilik birinin tapusunu onunla beraber her yetkiyi vermiyor. Benim malım eşimi enterese etmez onunda benden öncesi etmez. Yararlandırır ama keyfi isterse o evi ailesine tahsis eder. Benimle birlikte yapmadı cebimden bir şey çıkmadı.sanki kızın kendi anası babası, kendi anne babasına bu iyiliği yaptı da çocuklarından bekliyor.
o ona karışamaz bu buna karışamaz sizin mantığınıza göre
o zaman da kızın kendi malı çıkartsın anne babasını ona da kimse karışamaz, kızın kendi malı değil mi sonuçta?
Kız kendi babasına yağınca ayıp vicdansız ama eş yapınca abi yapınca o yapınca karışamazsınız, bir de bunu anlayın! demeler.
Ne tuhaf bi mantık!
Benim mantığım sizi enterese etmez valla sizin mantıkta bana anormal geldi bence çoğu kişiye anormal gelmiştir. Evet anlayın eşler her ota boka karışamaz. Evlilik öncesi mallara miras konularına vs eşler burnunu sokamaz. Haddi değil. Evlilik birinin tapusunu onunla beraber her yetkiyi vermiyor. Benim malım eşimi enterese etmez onunda benden öncesi etmez. Yararlandırır ama keyfi isterse o evi ailesine tahsis eder. Benimle birlikte yapmadı cebimden bir şey çıkmadı.
abinleri ara ve ya bana kiranın size düşen kısmını ödersiniz yada evi satarım deAilem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
Keseler kel alaka olmuş. Evlilikte gelir giderler ortaktır zaten lakin haddim olmayan şeylere burnumu sokmam. Ailesi mal vermiştir ve ya kendi almıştır. Banane keyfi aılesıne yararlandırmak istemiş. Hem sizinkide işinize ne gelirse olmuş. Bir taraf verir bir taraf veremez o nasıl mantık? Misilleme olsun olmasın bir taraf veriyor dimi? Keyfi kahyası öyle uygun görmüş.valla evet herkes dislike atmış anlamadım
demek ki normal herkes evliliğinde keseleri ayrı, kimsenin yaptığı kimseyi enterese etmiyor.
enterese etmeye etmeye yaşıyorlar demek ki.
ben birine bir yapıyorsam eşim de hemen gidip bana misilleme başkasına bir yapması normal herhalde
böyle misilleme misilleme yaşanıyor demek.
Ne bileyim...
Keyfi kahyası öyle uygun görmüş.
oda kendi dairesininkini yolluyormuş . çözümü bulmuşsunuz. sorun neAilem yıllarca sabit bir evde kiradaydı.abilerim evlendi. Ben de evlenmeden önce daire aldım.ailemle yaşadığım için kirayı da ödedim. Aldığım daire ise kiradaydı.
Neyse evlendim.babam ev sahibiyle sorun yaşadı o ara benim kiracim da çıkınca benim eve yerleştirdim.
Beklentim abilerimin bana kira vermesi.cunku babam veremez.baska bir eve çıksalar kirayı bölüşecektik. Ev benim olunca böyle bir sıkıntıları yok. Ciddi şekilde mağdur oldum.yengelerim babandan kira mı isteyeceksin diye benimle tartışıyorlar .işlerine gelmiyor.
Eşim benimle sürtüşüyor neden kirayı almiyorsun diye. O da bana inat dairesinin kirasını ailesine gönderiyor. Büyük pişmanlık içindeyim keşke başka eve çıkarsaydım. Ama ev yoktu o dönem.
Size soruyorum konu sahibinin maddi yönden sıkıntısı yok. İki taraf çalışıyor kendi evleri var ve evlilik önceside iki tarafın aldığı evler var. Sizin anne babanız geçinemiyor ee abilerinizde vicdansız düşünmüyor onlar yapmıyorsada bende mi yapmıyım dersiniz? Abiler yapmıyor belli yani işlerine gelmiş. Ben bireysel düşünürüm ailem zorda kardeşlerimin keyfine bakmam. Durumum varsa oturturum. Herkes kendi vicdanının ekmeğini yer. Eşim kalkıp ki kocası paragöz kadının parasını yiyen konu sahibine yedirtmeyen bir adam zaten onun cebine giden geliri niye zorda kalan aileme yapmıyım. Benim okutmuşlar emek vermişler. Eşim kalkıp bana yapamazsın höst derse bende hoşt derim bu tavırda bir erkeğe çünkü evlilik birliği içinde alınmış olsa evet haklısınız. Ama kimse kalkıp evlilik öncesi ve ya miras vs mallara eşler karışamaz. Boşanırken bile bunlar mal rejimi dışındadır bilirsiniz. Eşler yararlanabilir ama yetkileri yoktur. Konu sahibi ailesine keyfi vermek isteyebilir. Ee adam kötü zaten ama o da misilleme olsun olmasın oda verebilir çünkü bir taraf veriyorken bir tarafa eşine diyemezsin sen veremezsinevlilikler öyle yürümez ama
keyif kahya canım isterseler mantıklı değil, olmaz böyle gitmez.
mantıklı olan oturursun konuşursun ailemizin çıkarları için en iyisi nedir diye beraber ve karar verirsin.
şu an kadının bir mağduriyeti söz konusu, zaten diyor ki ben de kardeşlerim gibi eşit yardım yapmak istiyorum ama buldular bedava ev ellerini eteklerini çektiler. üstüne eşim de misilleme yapıyor. Kadın zaten ben komple yardım yapacağım evim benim evim sen karışamazsın dememiş ki eşine. Ya annemler oturuyor kardeşlerimden alamıyorum diye dar boğazda kalmış eşi de kalkmış sen verirsen ben de veririm demiş kadın haydaa bir daha arada kalmış. Yani ne gerek var ki buna? İleride çocuk olunca hele öyle keyifler kahyalar hiç olmuyor. Bilmiyorum çocuğunuz var mı ama. Ailenin kendine ait bir dinamiği eşitliği olmalı. Maalesef annelere babalara da evliliğin çıkarları göz önünde bulundurularak yardım yapılmalı. Misillemeyle asla değil.
Size soruyorum konu sahibinin maddi yönden sıkıntısı yok. İki taraf çalışıyor kendi evleri var ve evlilik önceside iki tarafın aldığı evler var. Sizin anne babanız geçinemiyor ee abilerinizde vicdansız düşünmüyor onlar yapmıyorsada bende mi yapmıyım dersiniz? Abiler yapmıyor belli yani işlerine gelmiş. Ben bireysel düşünürüm ailem zorda kardeşlerimin keyfine bakmam. Durumum varsa oturturum. Herkes kendi vicdanının ekmeğini yer. Eşim kalkıp ki kocası paragöz kadının parasını yiyen konu sahibine yedirtmeyen bir adam zaten onun cebine giden geliri niye zorda kalan aileme yapmıyım. Benim okutmuşlar emek vermişler. Eşim kalkıp bana yapamazsın höst derse bende hoşt derim bu tavırda bir erkeğe çünkü evlilik birliği içinde alınmış olsa evet haklısınız. Ama kimse kalkıp evlilik öncesi ve ya miras vs mallara eşler karışamaz. Boşanırken bile bunlar mal rejimi dışındadır bilirsiniz. Eşler yararlanabilir ama yetkileri yoktur. Konu sahibi ailesine keyfi vermek isteyebilir. Ee adam kötü zaten ama o da misilleme olsun olmasın oda verebilir çünkü bir taraf veriyorken bir tarafa eşine diyemezsin sen veremezsin
ne yani kardeşlerimiz ilgilenmiyor diye biz de ilgilenmeyeceğizTek kardeş olsa dediğiniz doğru ama kardeşleri var ve bakıma muhtaç ebeveynlerin harcamalarının bolusulmesi gerekir şuanda hakkını yiyolar
Ben ailemin kirasinda değilim Aslında. Kardeşlerime kızıyorum. Onların da kirada evleri var. Onlar evlerini yerken bana reva mı? Bekarken de ben ailemle ilgilenirken onlar 300 400 lira atıp gerisini yiyorlardıev alacak geliriniz olan bir işiniz varsa ailenizin sizi okuttuğunu varsayıyorum
o zaman yaptığınız çok daha acı
Diğer kalemlere babamın maaşı yetiyor. Ama kiraya yetişemiyor. Çok az geliri. Kıyafet bile alamıyorlar. Fatura ve içinde etin kuruyemişin bol sebze meyvenin olmadığı bir mutfak alışverişleri var. Kıt kanaat. Bunlar bekarken de sadece kirayı ödeyip hiçbir şeye karışmıyorlardı. Hem kiradan payıma düşeni hem de düzgün besine ulaşmalarını üstlenmiştim.Acaba şey olabilir mi?
Biri faturaları ödüyordur, biri mutfak masrafını karşılıyordur, kira da konu sahibine düşmüştür gibi.
Yani diğer kalemleri kim nasıl hallediyor?
Siz evlatsanız onlar da evlat herkes ustune dusenı yapsın hepimiz yapmalıyız konusun kardeslerınızle eskı duzene devam dıye herkesin hayat mucadelesı var tabıkı onlar yapmazsa sız yaparsınız ama hep birlikte yapmak ıcın gayret etmek gerekirken neden sadece siz yapasınız herseyı. Konusun benceDiğer kalemlere babamın maaşı yetiyor. Ama kiraya yetişemiyor. Çok az geliri. Kıyafet bile alamıyorlar. Fatura ve içinde etin kuruyemişin bol sebze meyvenin olmadığı bir mutfak alışverişleri var. Kıt kanaat. Bunlar bekarken de sadece kirayı ödeyip hiçbir şeye karışmıyorlardı. Hem kiradan payıma düşeni hem de düzgün besine ulaşmalarını üstlenmiştim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?