Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne demek kira vermiyorlar .sen haklısın eşinde hakli senin ailen sonuçta artık keseniz bir artık .sizde çocuklarınız varsa yada buna hazırlık yapıyorsaniz beraber onların geleceğini düşünmelisiniz .ha eğer abin zor durumda olsaydı idare ederdiniz bı sure. Ama keyfi olarak vermiyorlar anladığım kadarıyla.. abinle konuş istersen

Ben ailemin kirasinda değilim Aslında. Kardeşlerime kızıyorum. Onların da kirada evleri var. Onlar evlerini yerken bana reva mı? Bekarken de ben ailemle ilgilenirken onlar 300 400 lira atıp gerisini yiyorlardı
ama işte onlar yapmıyor diye biz de yapmazsak ne farkımız kalır
o para size illa ki döner merak etmeyin
para olmaz da şans olur hayır duası olur
misal kaç kişi bekarken ev alabilmiş
belki de çoktan size dönüşü olmuştur

ya çok güzel yazıyorsunuz da vermiyorlar işte
yardım edecek olsalar zaten bu kadın istemeden konuşmadan verirlerdi
biri kirasını halletse diğeri mutfağını biri faturalarını
çok mu zor yani sana yıllarca bakmış insanları son zamanlarında rahat ettirmek
allah evladın da hayırlısını nasip etsin
insan olsalar zaten ailelerini o durumda bırakmazlar

Aynı durumda olsam kira almazdım ailemden, vefa borcu her şeyden önce...
Eşinizin kira alacağına karışmasını doğru bulmuyorum. Kirayı alıp doğrudan bir hayır kurumuna da bagislayabilirdiniz. İçinizden gelirse eşinizle paylaşırsınız gelmezse paylaşmazsiniz, sizinle eviniz kira geliriniz var diye mi evlendi ?
Ailenizin diğer ihtiyaçlarını da abileriniz karşılar böyle bir anlaşma yapabilirsiniz. Şükredin ki sağlıklı anne babalarınız, ya sağlık durumları kötü olsaydı o zaman bakıcı parası var mesela aylık en azından 4 bin, onu kim ödeyecekti ?

Velhasıl madem eşiniz misilleme yapıyor hiç oralı olmayın onun da ailesi söz konusu, tamam deyin geçin. Zaten eşiniz ailesine yardım amacı gutmuyorsa sırf inatlaşmak için yapıyorsa bir müddet sonra bu davranışa da devam etmez.

Annem babam babaanneme maddi yardım ediyor diye, bu böyle olmaz her ay maaş gibi gönder ki kadın ihtiyacını alacağını vereceğini bilsin. Bayramdan bayrama para mı beklesin kadincagiz demişti. Şimdi düşünüyorum da valla eli öpülecek kadınmış

Bir kizim var ilerde evinde oturacak olsam kira için bu lafları ettiğini duysam kahrolurdum! Üç günlük dünya anne babanıza vefa borcunuz olsun ya! Besle büyüt olaya bak! Biri de yazmış artuk evlisin çocuğunun geleceği var kira versinler diye! Çocukların geleceği düşünülüyor da bir ana baba mi çok geliyor. Annemi babamı yıllar önce kaybettim hayatta olsalardı canımı verirdim. Çok yazik

Benim annemde yaşlı 80 yaşında ve kızkardeşimin evinde oturuyor evin kirasını annem emekli maaşıyla ödüyor…bizde kızkardeşime birlikte alışverişini ve diğer giderlerini ortak karşılıyoruz… neticede tek çocuk doğurmamış ve kardeşimin o kiraya ihtiyacı var…

Ben ailemin kirasinda değilim Aslında. Kardeşlerime kızıyorum. Onların da kirada evleri var. Onlar evlerini yerken bana reva mı? Bekarken de ben ailemle ilgilenirken onlar 300 400 lira atıp gerisini yiyorlardı
Peki bir şey soracağım, aklıma takıldı. Anne babanız bu kadar az gelirli insanlarken üç çocuğu nasıl okutup çifter çifter ev alacak kadar paralar kazanacakları meslekler edindirdiler?

Yani düşünüyorum düşünüyorum aklıma yatmıyor. Bu değirmenin suyu nerden geldi/geliyor?

Çifter çifter ev alacak maddi imkana sahip üç kardeş kira ödemek yerine üçünüz birleşip bir ev alamadınız mı anne babanıza? Sonuçta yine üçünüze kalacaktı.

Her koyun kendi bacağından asılır. Onların nasıl evlatlar olduğu kendi sorunları. Siz kendiniz için yapın. Eşiniz de ayıp ediyor, yengelerden ne farkı var? Bu kadar kıt kanaat durumdaki kayınpeder kayınvalide varken söz etmeye utanması gerekir. Çok ayıp yaptığı. Ben eşinize de kızdım açıkçası. Sizi büyütürken emek, zaman, para harcadılar şimdi kira göze batıyor. Yazık. Çok yazık.

Aynen öyle. Çok üzüldüm ben o çifte. O anne babanın parası olsaydı eminim her çocuğunu kirasız evde oturturdu. Çocuklar birleşip de bir ev hediye edelim diyememişler, bir de üstüne üç kuruş kira kavgasını yapıyorlar. Yazık ya

Benim ilk aklıma gelecek olan bekarken kiralarını ödeyip kendime ev almak yerine abilerimle konuşup hep birlikte bir ev almak olurdu sanırım. Kendime ev aldım kiraya verdim ikinci hatta üçüncü bir evim daha var ama annem babam kirada. Akıllı insan işi değil, hayırlı evlat işi hiç değil.

Bekarken ev alıp anne babayı kirada üstelik zor zar geçindirmek gerçekten vicdanlı bir evladın işi olamaz bence.

Anne babadan kira alinmayacagi konusunda hemfikirim cogu kisiyle.
Ama abiler eger hicbir isin ucundan tutmuyorsa tamamen size yıkılmaları -kesinlikle anne babayi olayin disinda tutarak- haksizlik bence. Tabii ki onlar ustlerine duseni yapmiyor diye anne babamı magdur etmem ama abilerime de mesafe koyarim.

Derslerimiz iyiydi. burs bulduk. Daha doğrusu öğretmenlerimiz öncü oldu.Üçümüz de okullarımızda bilinirdik. Ortada bir değirmen yok yani. Aramızda da yaş var. Her mezun olan kendinden küçüğü okuttu. Aynı anda okunmadı.
Ortak ev alma konusunu önerdim aslında . Benciller uzun vadede yararlanmayacaklari bir işe girmez onlar.

Ne güzel. Iq’lar yüksek eq’lar düşük demek ki.

bi anne baba on çocuğa bakar da on çocuk bi anne babaya bakamaz lafını hiç duymadın heralde

Eger maddi konuda skntiniz yoksa birakin anne babaniza hayir yapmis olursunuz.
Anne babaniz zaten bunun altinda kalmak istemiyeecektir.
Ufak tefek destek cikabilirler. Ama abinizle surtusmeye degmez
Herkes yuzunun layigini yapar

Eger maddi konuda skntiniz yoksa birakin anne babaniza hayir yapmis olursunuz.
Anne babaniz zaten bunun altinda kalmak istemiyeecektir.
Ufak tefek destek cikabilirler. Ama abinizle surtusmeye degmez
Herkes yuzunun layigini yapar
İnsanlar karınlarını zor doyuruyormuş ne yardımı yapacaklar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…