- 7 Ağustos 2017
- 9.997
- 37.357
- 548
- 29
- Konu Sahibi gamzelihaller
-
ama işte onlar yapmıyor diye biz de yapmazsak ne farkımız kalırBen ailemin kirasinda değilim Aslında. Kardeşlerime kızıyorum. Onların da kirada evleri var. Onlar evlerini yerken bana reva mı? Bekarken de ben ailemle ilgilenirken onlar 300 400 lira atıp gerisini yiyorlardı
Peki bir şey soracağım, aklıma takıldı. Anne babanız bu kadar az gelirli insanlarken üç çocuğu nasıl okutup çifter çifter ev alacak kadar paralar kazanacakları meslekler edindirdiler?Ben ailemin kirasinda değilim Aslında. Kardeşlerime kızıyorum. Onların da kirada evleri var. Onlar evlerini yerken bana reva mı? Bekarken de ben ailemle ilgilenirken onlar 300 400 lira atıp gerisini yiyorlardı
Her koyun kendi bacağından asılır. Onların nasıl evlatlar olduğu kendi sorunları. Siz kendiniz için yapın. Eşiniz de ayıp ediyor, yengelerden ne farkı var? Bu kadar kıt kanaat durumdaki kayınpeder kayınvalide varken söz etmeye utanması gerekir. Çok ayıp yaptığı. Ben eşinize de kızdım açıkçası. Sizi büyütürken emek, zaman, para harcadılar şimdi kira göze batıyor. Yazık. Çok yazık.Diğer kalemlere babamın maaşı yetiyor. Ama kiraya yetişemiyor. Çok az geliri. Kıyafet bile alamıyorlar. Fatura ve içinde etin kuruyemişin bol sebze meyvenin olmadığı bir mutfak alışverişleri var. Kıt kanaat. Bunlar bekarken de sadece kirayı ödeyip hiçbir şeye karışmıyorlardı. Hem kiradan payıma düşeni hem de düzgün besine ulaşmalarını üstlenmiştim.
Aynen öyle. Çok üzüldüm ben o çifte. O anne babanın parası olsaydı eminim her çocuğunu kirasız evde oturturdu. Çocuklar birleşip de bir ev hediye edelim diyememişler, bir de üstüne üç kuruş kira kavgasını yapıyorlar. Yazık yaPeki bir şey soracağım, aklıma takıldı. Anne babanız bu kadar az gelirli insanlarken üç çocuğu nasıl okutup çifter çifter ev alacak kadar paralar kazanacakları meslekler edindirdiler?
Yani düşünüyorum düşünüyorum aklıma yatmıyor. Bu değirmenin suyu nerden geldi/geliyor?
Çifter çifter ev alacak maddi imkana sahip üç kardeş kira ödemek yerine üçünüz birleşip bir ev alamadınız mı anne babanıza? Sonuçta yine üçünüze kalacaktı.
Benim ilk aklıma gelecek olan bekarken kiralarını ödeyip kendime ev almak yerine abilerimle konuşup hep birlikte bir ev almak olurdu sanırım. Kendime ev aldım kiraya verdim ikinci hatta üçüncü bir evim daha var ama annem babam kirada. Akıllı insan işi değil, hayırlı evlat işi hiç değil.Aynen öyle. Çok üzüldüm ben o çifte. O anne babanın parası olsaydı eminim her çocuğunu kirasız evde oturturdu. Çocuklar birleşip de bir ev hediye edelim diyememişler, bir de üstüne üç kuruş kira kavgasını yapıyorlar. Yazık ya
Bekarken ev alıp anne babayı kirada üstelik zor zar geçindirmek gerçekten vicdanlı bir evladın işi olamaz bence.Benim ilk aklıma gelecek olan bekarken kiralarını ödeyip kendime ev almak yerine abilerimle konuşup hep birlikte bir ev almak olurdu sanırım. Kendime ev aldım kiraya verdim ikinci hatta üçüncü bir evim daha var ama annem babam kirada. Akıllı insan işi değil, hayırlı evlat işi hiç değil.
Derslerimiz iyiydi. burs bulduk. Daha doğrusu öğretmenlerimiz öncü oldu.Üçümüz de okullarımızda bilinirdik. Ortada bir değirmen yok yani. Aramızda da yaş var. Her mezun olan kendinden küçüğü okuttu. Aynı anda okunmadı.Peki bir şey soracağım, aklıma takıldı. Anne babanız bu kadar az gelirli insanlarken üç çocuğu nasıl okutup çifter çifter ev alacak kadar paralar kazanacakları meslekler edindirdiler?
Yani düşünüyorum düşünüyorum aklıma yatmıyor. Bu değirmenin suyu nerden geldi/geliyor?
Çifter çifter ev alacak maddi imkana sahip üç kardeş kira ödemek yerine üçünüz birleşip bir ev alamadınız mı anne babanıza? Sonuçta yine üçünüze kalacaktı.
Ne güzel. Iq’lar yüksek eq’lar düşük demek ki.Derslerimiz iyiydi. burs bulduk. Daha doğrusu öğretmenlerimiz öncü oldu.Üçümüz de okullarımızda bilinirdik. Ortada bir değirmen yok yani. Aramızda da yaş var. Her mezun olan kendinden küçüğü okuttu. Aynı anda okunmadı.
Ortak ev alma konusunu önerdim aslında . Benciller uzun vadede yararlanmayacaklari bir işe girmez onlar.
bi anne baba on çocuğa bakar da on çocuk bi anne babaya bakamaz lafını hiç duymadın heraldePeki bir şey soracağım, aklıma takıldı. Anne babanız bu kadar az gelirli insanlarken üç çocuğu nasıl okutup çifter çifter ev alacak kadar paralar kazanacakları meslekler edindirdiler?
İnsanlar karınlarını zor doyuruyormuş ne yardımı yapacaklar?Eger maddi konuda skntiniz yoksa birakin anne babaniza hayir yapmis olursunuz.
Anne babaniz zaten bunun altinda kalmak istemiyeecektir.
Ufak tefek destek cikabilirler. Ama abinizle surtusmeye degmez
Herkes yuzunun layigini yapar
Tüm yorumlari okumadim bilmiyordumİnsanlar karınlarını zor doyuruyormuş ne yardımı yapacaklar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?