Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi kime göre az kime göre çok bana göre az olan sana göre çok olabilir ya da sana göre az olan bana göre çok olabilir.

Bizde adettir gelene sofrayı donatırız bol bol koyarız hatta istemese de bir kaşık daha koymuş olabiliriz amma velakin öyle değildir. Herkesin yemeğine kimse karışamaz

Her neyse, böyle bir durumda kalsam çıkışta kocamla güzel bir restorana gider, karnımı doyururdum

(not, pek misafir ağırlamadıkları için herkesi kendileri gibi sanmış olabilirler. Al şu iki lokmayı zıkkımlan daha da bize gelme demek istediklerini sanmıyorum tabi size karşı tutumları da ip ucu verebilir, tüm yorumları okumadım)

Yazmıştım, diyetteyken 4kasik pilav yazmış. Doymam mümkün değil. Normalde yemek yanında 1porsiyon ki oda yaklaşık 8-10yemek kaşığı pilav yiyen insanım.
Ayıp denen birsey varsa o da budur
Bizim yurtta bile 4 yemek kaşığından fazla koyuyorlar Üstelik çok dikkatliler, utanmasalar pirinç tanelerini sayarak koyarlar fazladan bir şey verilmesin diye.

Yemekhanedeki abla biz yemekleri bir porsiyon olarak ayarlıyoruz diyor ama mesela benim bir porsiyonum tabağın küçük bir dağ haline gelmesi Nereden baksan 6 kaşık vardır bizim yemekler de Herkesin kaşığı ve porsiyonu farklı onu anladım bu konudan

Kolum gibi ahaha
Bende bi doğum gününe katılmıştım
15 kişiyiz pasta 30 kişilik
Öyle küçük kestiler ki pastanın ucundan biri tırtıklamış gibi pasta bozulmadı hiç
30 kişilik pastayı 60a böldüler
İnsan düşünüyor bunlar sonra avuçlayarak yiyecek kalanını heralde diye

Herkesin porsiyonu kendine
Diyeti bi de yurtta yapmıştım, yarım koyar mısın diyordum. Yazik der gibi bakıyordu. Acı günlerdi gerçekten.

Okuduysaniz kaşık hesabı yapamadık, herkes farklı kaşık anlamış

Bahsedilen miktardan daha az yiyorum, yaşamsal faaliyetlerim sürüyor 35 yıldır

Misafire öyle koymuyorum ama vurmayın. Normal insan yemeği koyuyorum
Ama ama ama olmaz ki. Belli bir kalorinin altı riskli diye biliyorum. Mesela benim 1450 diyelim. Bu, bedenimin çalışması için harcadığı kalori miktarı. Sıfır hareketle. Bunun altında kalori alırsam bir süre sonra beyin bazı organlara der ki kardeşim enerjiyi kısın kıtlık var idareli kullanacaz, ışıkları da kapatın. Ben öyle biliyorum. Boğazıma da düşkünüm.

Ölmem yakındır o zaman benim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…