Evlat ayrimi kizlar yardimm edin

Görüşmeyi kesmelimiyiz

• Evet

OY: 28 58,3%
  • Hayir

OY: 20 41,7%

• Ankete Katılan
    48
  • Anket Kapalı .
Üyelik tarihi bugün ve tüm mesajlar bu konuya ait, düşündürücü

Muris muvazaasında mirasçı gerçekte tapulu taşınmazını mirasçısı olan kişiye devretmek istemektedir. Fakat diğer mirasçılarını mirasından yoksun bırakmak amacıyla aslında bağışlama olan arzusunu tapu dairesinde satış olarak göstermektedir. Bu şekilde taşınmazını satmış olan mirasbırakan, diğer mirasçılarını mirastan uzak tutma gayesi taşır. Muris muvazaasının varlığı halinde muris muvazaasına dayalı olarak tapu iptali ve tescili davası açılacak ve mirasçıların hakları bu şekilde korunmaya çalışılacaktır.

Mirasbırakan anne babanız veya mirasbırakacak her kimse, şayet mallarının size kalmaması için taşınmazını başka bir mirasçıya satmış ise açılacak dava muris muvazaasına dayalı olarak tapu iptali ve tescili davasıdır. Burada davanın ne zaman açılacağı sorun teşkil etmektedir. Bu tür davalarda, davanın açılması için belirlenmiş bir zamanaşımı süresi söz konusu değildir. Yargıtay’ın da kararlarında belirtildiği üzere bu tür davalarda zamanaşımı veya hak düşürücü sürenin uygulama olanağı bulunmamaktadır.

hahahah konu sahibi sen çok yaşa ya her hukuk branşında uzman olup google dan çalıntı yapmak
kızlar detaylı bilgi isteyenlere kaynak veriyorum kopyalamış yazmış

http://www.emreulusoy.av.tr/muris-muvazaasi

Nilay hanım şuradaki cümleyi kopyalayıp yapıştırmışsınız: başlığı ise mirasçıdan mal kaçırma.

http://www.iymav.com/?p=makaleler

Ben sizin cümlelerinizle ilgili maddeyi duymak istedim. Zira yanlış anlamışsınız. Burada mal kaçırma yok. Bir kişi malını ister hizmetçisine, ister oğluna, ister köpeğine bırakır. Buna kanun akli dengesi yerinde ise karışamaz. Yanlış şeyi savunuyorsunuz. Bir de burada mal kaçırma yok. Anne baba iki eve iki oğlunu oturtuyor tapu mevzusu da yok. Geç oğlum otur demiş, diğerini oturtmamış. Tekrar ediyorum bu türk miras kanununda suç değildir. Tekrar ediyorum burada mal kaçırma yok. Devir isteği yok. Yanlış şeyi kopyalayıp yapıştırmışsınız.

Mune abla google dan bulup bulup yazıp gelmiş buraya avukatım diyo bence bi incelensin

Merakla bekliyorum ne çıkacak

Hala cevap alamadım malum hatun google da...ben ne dedim de çocuk ziyan olacakmış ki

Saklı pay sahibi olsun veya olmasın miras hakkı çiğnenen her mirasçının bunu dava edebileceğini ve muvazaayı her türlü delil ile ispatlayabileceğini belirtmiştir. Bu davayı yasal mirasçılar, atanmış mirasçılar veya evlatlıklar da açabilir. Ancak bu davayı mirası reddeden, miras hakkından feragat eden ve mirastan çıkarılan kişiler açamaz.

Bu davayı mirasçılardan her biri tek başına açabilir. Terekenin iştirak halinde olması buna engel değildir ve her bir mirasçı diğerlerinin olurunu almadan kendi payı oranında Tapu İptal ve Tescil Davası açabilir. Ancak burada mirasçı kendi payı oranında değil de taşınmazın terekeye dönmesini istemişse dava dışı diğer mirasçıların da olurunu almak ya da temsilci ile davaya devam etmek zorundadir

Ben sizin cümlelerinizle ilgili maddeyi duymak istedim. Zira yanlış anlamışsınız. Burada mal kaçırma yok. Bir kişi malını ister hizmetçisine, ister oğluna, ister köpeğine bırakır. Buna kanun akli dengesi yerinde ise karışamaz. Yanlış şeyi savunuyorsunuz. Bir de burada mal kaçırma yok. Anne baba iki eve iki oğlunu oturtuyor tapu mevzusu da yok. Geç oğlum otur demiş, diğerini oturtmamış. Tekrar ediyorum bu türk miras kanununda suç değildir. Tekrar ediyorum burada mal kaçırma yok. Devir isteği yok. Yanlış şeyi kopyalayıp yapıştırmışsınız.[/QUOTE]

Şu yaptığın o kadar komik ki, burada hala hayatta olan insanlar diğer 2 oğluna tapu devretmeksizin buyrun bu evlerde oturun diyor İstanbuldaki bir diğer evlerini ise satmama yönünde tasarrufları var, hala basma kalıp sözler...komik gerçekten komik, her kimsen eğitimin sosyal statün her neyse kendini bu duruma düşürme

Merakla bekliyorum ne çıkacak

Hala cevap alamadım malum hatun google da...ben ne dedim de çocuk ziyan olacakmış ki
Cocuk emiyor prematüre diyor kadin gece nobetinde kime birakicam yazmis konu sahibi sormus sizlere gece acik kres varmi diye prematüre bebekler küçük olur basini dahi tutamaz bildigim kadariyla özel ilgi gerekir saniyorumki peki gece nereye birakicak bu bayan gelisim geriligi olan kızini ?

Evt esim istanbuldan is buldu evi vermediler oturmamiz icin zamaninda
Canim bu kv kp ev almak zorunda degil diyenlerin cogu hayatinda hic kiraci olmamis ya da cift ve dolgun maasla gecinenler heralde. Bence sen onlara cok kulak asma.
Senin ailen esine nerdeyse bir ev parasinin 2/3 unu vermis. Tabiki de onun ailesinin de diger cocuklarina yaptigini esine yapmalari lazim. Ustelik istanbulda yasicaz demissiniz onlar oradaki evi de vermemis.
Ya esin daha once bir ev parasini yedi bitirdi ya da seni istememe durumlari var. Onlar size ev asla almayacak bir kere istemeyi birakin artik.
Sizin yerinizde olsam araya mesafe koyarim. Tabi bunu esinin dusunmesi lazim yoksa ilerde o ailesiyle iyi oldugunda kotu olan sen olursun..

Eğitimimi fransızca aldım 7 dil biliyorum mevzusuna hiç girmeden bu noktadasin

Bende zaten prematüre bilgisini okuduktan sonra bebek ele avuca gelince başlarsın demişim,sen hangi bilgiyle kreşlere ne iduğü belirsiz diyosun peki,her kurumun her mesleğin keza her insanın kötüsü var ama bu genelleme kabul etmez

Nilay hanım, sürekli ölmüş kişi üzerinden açılan miras dava hakkıyla ilgili kopyala yapıştır yapıp duruyorsunuz. Ölen kalan yok. Tapu yok, devir yok. Aldığım cevaplar da google arama motorundandı. Ben emek vererek tek tek yazıyorum size siz ise avukatım dediğiniz halde kopyala yapıştır yapıyorsunuz. Ben sizin avukat olduğunuza inanmadım. Yazım diliniz de hukuk eğitimli biri olduğunuz izlenimi vermedi bana. Diğer arkadaşlara da boşuna tartışıp sinirlerini yıpratmamayı tavsiye ediyorum. Kolay gelsin.

ay gülüyorum artik halinize yeminle ya kafayi yemissiniz siz bayanada konu sahibi fon diyosunuz valla cok isim var arkadaslarim geliyor misafirlige dahil olamiycagim sizlere daha fazla siz aranizda konusun beynim.yandi ne insanlar gördük cok şükür dun ve bugünde konuyu ben kapattim siz daha konusuyosunuz sizin beni anlayip.yorum yapanlar tesekurler anlamayip yargilayip.hakarer edenler allaha birakiyorum onlari

Zate
zaten bebek.ele avuca gelince basliycam evde niye oturimki sonucta ben para gozum dime para gelicek yerde niye calismiyim ucunda para var dime ama aa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…