Evlatlarının iliğini sömüren analar

o da var,
oğlunu sürekli safına çekmek istiyor
ben ve ailem iyi baban ve ailen kötü diye yıllarca eşime empoze tmiş,
diyorum ya diğer oğlu dinlemez sallamaz bile
kendi ailesi ve kendisi de aksine bana çok ama çok sinsi geldi hep başından beri
şuan eşim de baba tarafı ile daha çok görüşmesine rağmen annesine bireysel olarak çok çok daha merhamet duyar,
her annesi ile görüşmesindne sonra babam ruh hastası der dururu eşim

Konu sahibi annesi oğlu ile yakın ilişki kurmak için babasını kötülüyor gibi geldi. Bu da baba oğulun ilişkisini bozar. Çok saçma aile iliskileri bunlar. Farkındalık yaratmadıkca asla göremezler. Sen annesi uzerinden gidemezsin. babasi üzerinden gitmen lazım. Baba - oğul ilişkisinin neden zayıf olduğunu sorgulayın biraz.[/QUOTE]

aynen de öyle gezmesi tozması alışverişi eve yapılan yenilikler bitmez hiç,
kendi annemle kıyasladığımda çok çok çok daha rahat ama annemin bin misli şikayet eder halinden
bi iki üç değil olay
sürekli anlatıyor sürekli
eşim gerçekten dalgın unutkan isteksiz cansız kansız dolanıp duruyor ortalıkta
maddi sıkıntımız ve bebeksizlik sıkıntımız var üstüne
kendi içimizde de sorunlarımız var, hep onlardan miras eşimin bir çok olumsu z hali

Size neki ana oğul arasındaki yaşananlar eşinin gelip bütün konuşulan sana aktarmadıysa hiç iyi değil

Ben de anlamiyorum bu olayi ya. Tamam annedir babadir arar bi derdini anlatir arada amenna. Benim annemin de kvmin de bu konuda basimin üzerinde yeri var. Ama bazen bikmiyor da degilim. Kv hergun esimi arayip 1 saat dert anlatiyor. Sürekli oraya gitmemizi istiyor. Oraya gidince bizde huzur muzur kalmiyor. Sürekli kp ile kavga. Birbirlerine pis pis laflar. Bayram sabahi bile durduk yerde kavga ettiler berbat ettiler günü. Insan az susar ya cevreye saygisi olur en azindan. Esim üzülüyor. Geriliyor. Ben geriliyorum. Sonuç olarak esim hep benim anne babama gitmek istiyor. Kendi annesigile gidince hemen kalkmak istiyor. Bizimkilerde yatiya kalmak istiyor. Kv buna icerlenip bana bileniyor hissediyorum. Oysa ben demiyorum ki annende kalmayalim ya da gitmeyelim diye. Bilse benim götürdüğümü oğlunu bilenmez hiç. Evlendigimizden beri bikmis vaziyetteyim ben de bu durumdan. Bir de anneme giderim. Cantama bi konserve atar. Tarhana yapmistir verir. Ne bileyim terayagi gelmistir köyden verir. Param hep olmasina ragmen cebime zorla harclik atar. Kendi üzerine bisey almaz marka falan hep bizim icin ugrasir. (Bu dogru demiyorum kendini de düşün derim hep. Kardeslerimle de biz hep onu düşünür hep ona bisey aliriz) ama kv mesela aksam cagirir ama yemek yiyip gelin der. Ya da cagirir son dakika der ki yemek yapmadim dürüm alın gelin. Faturalarini esime ödetir der ki mesela küsürati senden olsun. Hesapliyorum ayda en az 40 tl küsürat ödüyoruz. Mesela bu ay cidden hesapladim 400 lira onlara harcamisiz. Her gittigimizde marketten biseyler ister. Ama öyle bi ekmek alim falan degil bildiginiz marketi bize gördürür. Ben bıktım. Doldum taşmak üzereyim.

Bizde 3 yıl tüp bebek yaptik bi yere nasıl gittiğini arayıp denediler sorun para olursa gece gündüz arıyorlar

Bence neden Oğlunun onlara karşı mesafeli olduğunu konuş kv ile asıl meselenin sen değil bizzat kendileri olduklarını heldiğnizde onlara her seferinde tartışma yaşandığını ve bu sebeblerden dolayı asıl sen eşini zorakide olsa gitmenizi sağladığını senden kaynaklanmafığını anlatırsan insaniyetli bir insansa eminim sana minnettar kalacaktır aksi takdirde sizi kışkırtan ara bozucu olarak görecektır siz gerçekleri anlatmadıkça hep günah keçisi olacaksınız lütfen anlatın bu sayede kendilerne karı koca çeki düzen verırler Allah yâr ve yardımcınız olsun

Valla ben ne demek istediğini gayet net anladım hemde benimkine çok benzettim kv yi. 24 saat susmadan eşiyle kavga halinde bişey olsa hiç susmaz hele haklıysa aman aman. Herzaman herşeyi çocuklarından bekler kendi mutsuzsa insanlarda mutsuz olsun ister.örnek iki kardeş beraber pikniğe ailecek gitse ananız burda ölsün siz gidin gezmeğe veya ben oradayken gitmezsiniz zaten vs.evinde eksik olsun ananız ölsün de görün ozAman. Herkes 24 saat hizmetinde olsa gene mutlu olmazlar...Bencillik seviyesi yüksek gençliğinde kocadan görmemiş herşeyini çocuklarına Adıyan sonuçta her ilgiyi sevgiyi maddiyatı çocuklarından bekleyen anneler var. Ben hayatımı sana adadım sende bana ada gibi 24 saat beraber olmak isteyen hatta ileri safhası gelini kıskanan kadınlar...bu tipler her kavgayı anlatır .genelde baba tarafı kaka pistir aşka görüşülmek istenmez. Gelinlerine oğlumun parası benim param muamelesi yaparlar...ajitasyonla ve hastalıklarıyla çocuklarına vicdan azabı çektirmeye bayılırlar. bunu okuyan arkadaşım sen o kadınlardan olma . Doğurduğunuz çocuğun da kendi hayatı var.

Ben konu sahibinin ne demek istediğini anladım burda gelin konumu ile arkadaş eleştirilmiş ama onun kastı farklı
Bir anne evladı ile tabi ki konuşacak altında kalkamadığı bir derdi varsa konuşacak ama herşeyi evlada yansıtmak heleki karı koca ilişkisindeki en ufak sorunları bile dillendirmek bir yere kadar

O evlad eleştirdiği dertlendiği adamın da yavrusu babaya karşı doldurmak değilde nedir bu...
Benim eşimle sorunlarım beni ilgilendirir eğer çok büyük altından kalkamazsam oğullarım bilgi sahibi olurlar oda aldığım karardan onları bunaltmak doğru gelmiyor sonuçta oğullarımın babası onların ilişkisi benimkinden bağımsız ben anlaşamıyor olabilirim ama onların ilişkileri hep saygı ve sevgi içinde olmalı

Bir oğlum 11 yaşında ikinci oğlma hamileyim inşallah iyi bir kyvde olmayı başarabilirim ileriki yıllarda

Eşim amcalarına vs yakınlık gösterirse kv triplere giriyor
Onlar beni ezdi sen nasıl onlarla iyi olırsın diye
Milletin içinde de babanız babanız diye kocasını ağzından düşürmez ama oğlu ile konuştuğu tek konu kocasının anormal olduğu
Kendi hakkını da dibine kadar savunur öyle sessiz biri de değil
Oğlunu iki arada bi derede bıraka bıraka depresyonun dibine sokmuş hala da aynı mod

Bu tip kv leri anlamak zor isine geleni dinler isine gelmeyene he he der gecer yine bi bakmissiniz iki gun sonra ayni seyleri dert edip duruyor.gercekten insanin moralini etkileyen birsey. ne biliyim benim annemin cani birseye sıkılsa konusur dertlesiriz ama.bu aylarca yada yillarca surmez.ama gel gelelim kv. Hep ayni sorunlar ayni konular ya cozumsuz dertlerle mesgul ve etrafini da mesgul huzursuz ediyor..ustelik seneler surebiliyor..aradaki fark bu bir annenin çocuğuyla dertlesmesi degil elbette sorun..Ne duygu somurusu biter ne cilesi..oyuzden de evlatlarinin gozunde hep cilekes kadin imaji cizerler ve her konuda savunulurlar hep alttan alinirlar dokunulmazliklari vardir, cunku isine gelmeyen bi durum varsa aglama zirlama ve bayilma ayilma yetenekleri ile goz doldurur da gel gor ki sadece evlatlari inanir.. hatta yeryuzunun ilk ve tek fedakar annesi o dur siz bilemezsiniz.:))

Son düzenleme:

Aynen biz bilemeyiz
Gördükçe öğrendim ama cidden bu konuda en çok eşime acıyorum
Annemden zerre görmedim böyle şeyler ben
Ne zaman arasam iyiyim der içime su serpilir ama biliyorum ki binbir tane sıkıntısı var
Ama yine de iyiyim demesi çok hoşuma gider sonra ben deşerim biraz nasıl olduğunu , yine de anlatmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…