Evlatlarının iliğini sömüren analar

Derdinizi sırrınızı mı dedi
Bebekle konuşun derler genelde,o koskoca profesör çok dertliydi herhalde:))
Konuşulur,sohbet edilir,şarkılar söylenir de küçük Emrah gibi zamansız dertlere garketmekte çok acımasız yav
Kuzum da dayanamamış ses vermiş 3 aylıkken "ANA" demiş,"biraz erken olmadı mı" da diyecek,az daha dillensin de

Anneler tabiki çocuklarıyla dertlesecek ama cidden her olayin anlatılması içten içe boğuyor.8 yaşından beri annem beni kendine arkadaş yapti ve inanın bilmemem gereken ne kadar olay varsa biliyorum şuan 31 yaşındayım evliyim ve aslında bana ne kadar zarar verdiğini evlendikten sonra farkettim .babamla olan bütün sorunları kendi evlikigimle eslestiriyorum farketmeden tabi içte yıllardır biriken öfke ve kurginliksa çabası..

Eşimin annesi de öyle kv ne yapmış çocuklarini nasıl zor büyütmüş kaç kez dinledim bilmiyorum ki eşim en ufak bir konuda haksızsın dese annelik hakkından giriyor nasıl büyüttüm den çıkıyor

Lütfen sadece çok çaresiz kaldığınız durumlarda paylaşın kaç yaşında olursak olalım etkileniyoruz onun dışında yakın bı arkadaş,kardeş vs ile konuşun hele de eşinizle olan olayları

Kv kocasıyla hala evliyse oğluna neyin şikayeti bu?
Ben de kayınvalidelerimden haz etmiyorum, eltimle konuşmuyorum ama çocuğumu kendi önyargılarımla ve dolduruşumla büyütemem. Ona yansıtmamaya çalışacağım bu durumu çünkü sorun yaşayan benim, o değil.
Hele ki babasını kötüleyerek büyütüp sonra iyi bir ilişkileri olsun diye beklemek aşırı saçma

Ben Sizi hakli buluyorum, ebeveynlerden birinin cocugu dert ortagi secip karsi tarafi kotuluyerek doldurmasi cocukta ciddi psikolojik tahribat yapiyor, hic kimsenin evladinin kfasindaki ‘anne’ ‘baba’ aligisini bozmaya hakki yok. Eriskinlikte ciddi sorunlar belki yetiskin cocuklarla konusulabilir ama bunca dert kimsenin uzerine gereksiz yuklenmemeli

Herseyin bi orta yolu var.. hersey her zaman anlatilmaz ama kadinin rahatlama seklide bu belliki. .. ve bu kadar dertliyse oglunu doldurmak yerine bosansaydi. Muhtemelen maddi manevi baxi sebeplerden dolayi bosanamamustir zamaninda.

İyi de eşinizin bundan bir şikayeti yokmuş ki, size ne oluyor... Koskoca adam, annesine nasıl davranması gerektiğini, nasıl idare edeceğini biliyordur artık. Dengeyi kurmuştur. Onların kendi ilişkilerine siz karışamazsınız. Biz normal bulsak ne olur, bulmasak ne olur. Koca adamı buraya çağırıp kulağını çekecek değiliz ya. Kaldı ki sizlik bir şey de yok zaten. Bütün bundan kötü etkilenmeniz gibi somut şeylerle gelseniz amenna da, yok yanlışmış, yok garipmiş,... :)

Resmen kayınvalide dedikodusu yapmak için konu açmışsınız yani.

Başlık da çok arabesk olmuş bu konuya. Bakınca bir şey var sandım. Adamın anasıyla konuşma içeriğini eleştirecekmişiz.

Senin gorevin esini mutlu etmek kuzum. Kafaya bak hele kayinvalideyi mutlu edecen :d ufak seylerden mutlu olan insan sanki

Benim anneannem yapıyor onu bize.
Artik okadar alistik kk dedemi sikayet etmezse şaşıriyoruz.
Ve genelde bizi şaşırtmiyor hep sikayet.
Adamda bildiğin sessiz sakin cool.
Sesi solugu cikmaz.
He anneanne he diyoruz geciyoruz.
Dedem hic sikayet etmez onada sen takma onu diyoruz.

bu cevap yüzünden konuya odaklanamadım :)

3 aylıkken anne dediyse azıcık da ülke sorunlarından dertlerinden bahsetseniz demek ki 6 aylıkken de ekonomi yorumları yapmaya başlayacak Maaşallah

3 aylık bebek anne demez,gelişim evreleri açısından da pek mümkün olmayan bir durum bu sanki :)

çocuğunuzla konuşun demiştir doktor siz konuşmak dertleşmek kısmını çok yanlış anlamışsınız

Bence de derdinizi söyleyin derken,babası nasıl aldattı, hep dövdü, eve gelmedi, beş para etmez, hep ağlıyorum hep mutsuzum, babaannesi rezil vs vs herhalde bunları anlatın demedi. Erkekler farklı, kadınlar bunu dinler üzülür teselli eder. Erkek birşey yapamama ezikliği yaşar buda öfke yapar. Öfkede genelde eşten çıkar. Tecrübe diyorum niye anlamıyor kimse acaba

ısrarla derdimi anlatıyorum bu yüzden de 3 aylıkken anne dedi demiş hala gülüyorum buna :)

bu kk beni şaşırtmamayı ne zaman başaracak acaba?

ayrıca evlatlarını güzin abla gibi kullanan insanlara da karşıyım sen doğurdun diye onun üzerinde her şeyi deneme hakkına sahip değilsin

Ben sizi anladım, benim annem de yıllardır böyle hep babamdan ve ailesinden şikayet etti, bizi kendi safına çekmeye çalıştı. Kendince haklı olduğu noktalar vardı ama bunu çocuklarını kullanarak değil, kendi savaşarak ya da boşanarak yapması gerekiyordu. Çocuklar ailelerin psikolojik danışmanı, acil yardım tamponu değil. Benim kardeşim de eşiniz gibi yıllardır dinledi, sonra yurtdışına çıktı hiçbirimize haber bile vermeden...Benim ise psikolojim bozuldu, annem bunun suçlusu olarak bile beni gördü ben huysuzmuşum, halama çekmişim, şuymuşum buymuşum. Oysa 7/24 kavga gürültü olan bir evde, birbirlerinden para kaçıran anne baba yüzünden 5 kuruşsuz büyüyen, evde hapis hayatı yaşayan bendim, ama gene suçlu oldum.

Eşinize karşı ne yapabilirsiniz bilmiyorum, dinlemek istiyor demek ki ve dinliyor.

Evet bir zaman sonra dinlemek tercih meselesi gibi görünüyor ama dinlememekte başka çare bırakılmıyor ki
Dinlemese trip atıyor bağları kopmasın diye mecburen dinliyor eşim
Bana da yansıyor
Yansımaması mümkün değil zaten
Kendi de diyor eşim ruh hastası bizimkiler bilmem ne diyo ama kıyamıyor da ikisine de ,
Yani bebekliğinden beri iki ara bi derede kalmış çaresiz zavallı olarak yaşamış
Benim annem de hiç ama hiç birşey anlatmaz
Anneler bu derece tezat olunca da bana çok garip geliyor
Ama gördüğüm şu ki mahvedilmiş bir çocukluk ergenlik ve hala da ısrarla aynı şekilde her otun bkun anlatılması
Evde kıyamet koptu diye anlattığı şey de normal bi tartışma

Eşinize yapabileceğiniz en büyük yardım bir danışmana yönlendirmek bence. Onun dışında ne söylerseniz ailesini eleştirmek olur ve haksız duruma düşersiniz. Bir danışman eşinize nasıl davranması gerektiğini söyleyecektir.

Çok doğru söylemiş :)

Anne baba ilişkisinde yasanan sorunlar sadece annenin sorunumu evladı ilgilendirmez mi. Napsın kadın belki baska kimseye anlatamıyor. Hem eşiniz rahatsız değilse size ne oluyor.Size de mi dert yanıyor

Anne baba ilişkisinde yasanan sorunlar sadece annenin sorunum evladı ilgilendirmez mi. Napsın kadın belki baska kimseye anlatamıyor. Hem eşiniz rahatsız değilse size ne oluyor.Size de mi dert yanıyor
Hayır evladı ilgilendirmez karı koca arasindaki sorun sadece iki kisinindir nasil ki her kavgamizi anne babamiza yansitamiyorsak çocuklar sorunların dışında tutulmalıdır. Çocuğu dünyaya getiriken ona sormuyoruz değil mi?hiç bir çocuk problemli ortamda büyümek zorunda değil anlasamiyorlarsa ayrılırlar çocuk dert ortağı arkadaş dost değildir. Varsa problem yetişkin insanlar kendileri cozmelidir el kadar çocuktan ne akıl alacaksiniz çocuğun psikolojisini bozmaktan başka ne faydası var. Ben rahatlatacagim diye çocuğu mu delirteyim? (Kucuklukten beri dert paylastigini varsayiyorum)

Koca adam ne cocugu. Küçüklükten beri paylasımları da anne ogulu ilgilendirir o zaman.Gecmıste olanları nasıl degıstırmeyi planlıyorsunuz.Aieyi aile yapan sırlar içine atmalar değildir. Ve bir insanı buyuten de sadece yedirmek içirmek oyun oynatmak degıldır. Bu tarz paylasımlar ve yasanmıslıklar her ailede olmustur ve olacaktır. Cocuklarınızın yanında birbirinizi dövün mü dedim ben bu ne tepki. Ben su andan ve koca adamdan bahsedıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…