Evlatlarının iliğini sömüren analar

Evlilik saygı ve sevginizi devam ettirmek niyetindeyseniz eşinizin ailesi hakkında daha düzgün kelimeler seçmenizi ve karışmamanızı öneririm. Hele eşiniz bunları duyuyorsa cidden çok kötü. Aile onun ailesi, kendisi o ailenin içinden gelmiş. Sizin yadırgamaya hakkınız yok. Bırakın rahatsız olacaksa eşiniz rahatsız olsun, eşinizin adına rahatsız olmayın.

Elbette ana oğul ilişkisi hiç kimseyi ilgilendirmez de ebeveyn-evlat ilişkisi yüz göz olunca gerçekten işler sarpa sarıyor.
Sürekli babası/annesi kötülenen evlat hiç de sağlıklı olmuyor.
Dolup dolup gelip eve patlıyor.
Açık söyleyeyim bir ara o kadar kendi ana babam yüzünden bunalmıştım ki kendi evime geldiğimde sürekli kocamı incitiyordum,garibim tüm bunları niye yaptığımı bildiği için alttan alıyordu ama ben sonra vicdan azabından yeniden yıkılıyordum.
Adamın iyiliğinden çok ezildiğim olmuştur maalesef.
Tüm bunlara sebep de annemlerdir.
Ya da işyerinde konuşuyor,anlatıyor,bitmiyor. Yanıma biri gelip selam verse küfür ediyor gibime geliyordu.
İnsan elbet dertleşir,paylaşır ama abartarak karşı tarafın psikolojisini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok.
Gerçekten çocuklarımızı arkadaş gibi değil de evlat gibi görmek zorundayız.
Yaşayan bilir diyorum.

Başlıktan kv hakkında yazacağınız belli . Çok merak ediyorum üslubunuz kendi ananızada böyle olurmuydu?? Kv kişisi haksızda olsa oğlu ile konuşuyor konuşabilirde bundan sizene ? Sizin "ananız " hiç birşey konuşmuyormu sizinle .

Eşimle Tartışmadım
Sadece şok oluyorum bunca ayrıntıyı yıllardır oğluna anlatmasına
Yazık değil mi ya ? Hangi evlat bunu hakeder ki ?
Ben evladıma bunu reva görmem
Resmen eşiyle olan her türlü sorununu oğluna küsüyor
yıllardır hem de
Tam anlatamıyorum somut örnek vererek
Anne olanlar bi r hayal etsin bakalım nasıl bir acımazsızlık bu
O çocuğu nasıl çaresiz bırakmak nasıl bir kaosa sürüklemek bu

Kesinlikle Evladıma kıyamam ben
Şuan bir evladım Yok ama olursa asla benim acılarımın her türlüsüne ortak olmasını istemiyorum
Olabilir,bu da sizin seciminiz. Ama itici duran bir durum var ki o da su,sizin anneniz size bir sey anlatirken esinizin buna karismasi. Hos degil. Anne sizin cunku esinizin degil,o karisamaz.

6 aylik bebege ne anlatiyorsunuz
Nasil sirdasiniz oluyor gercekten merak ettim
Kelimelerin cok etkili sihirli bi gucu vardir
Bebeklerin auralari aciktir
Herseyi derken derdinizi tasanizi anlatmiyorsunuz insallah
Doktorumuz ilk doğduğu günden beri her gün her saat ona derdinizi sırrınızı anlatın evet anlamaz ama ona çok iyi gelecek diye her kontrolünde söyler. Demekki kocaman profesörün bir bildiği var ki böyle söylüyor. Faydasını da çok görüyoruz. 3 aylıkken anne demeye başladı, bazı kelimeleri taklit edip söylüyor. Demekki işe yarıyor

Anneniz arayıp size derdini anlattığında eşiniz sizin gibi olaya yaklaşsa ve bırakmasa? Bir de böyle düşünün bakalım!

Olabilir,bu da sizin seciminiz. Ama itici duran bir durum var ki o da su,sizin anneniz size bir sey anlatirken esinizin buna karismasi. Hos degil. Anne sizin cunku esinizin degil,o karisamaz.
Zaten kimseye karışmıyorum
Eşim onlarca şey anlattı bana
Ben bile artık çok gerildim yani bir evlada bu derece yüklenilmesi çok iğreti
Ben ne desem de zaten kendi ilişlileri ama oğlu depresif ve üzgün olup bana da yansıtıyor ,
Benim asıl konum şu ki bi r evlada bu derece kıymak da neyin nesi

Çaresiz bir bebeğe dert anlatmak bana göre değil

Anneniz arayıp size derdini anlattığında eşiniz sizin gibi olaya yaklaşsa ve bırakmasa? Bir de böyle düşünün bakalım!
Annem gergin binlerce ayrıntı ve geçimsizlikler beni boğarsa ve ben de bu sıkıntımı eşime yansıtırsam yorum yapma hakkı var , annem teli kapatıp rahatlayıp işine gücüne bakar , geriye eşiö vE ben kalırız

Bir çoçukla sürekli konuşmak ayrı şey, sürekli dert anlatmak ayrı şey. Konuşmak vs tabi ki dil gelişimi için önemli. Ve evet sürekli dert anlatan anne epey can sıkıcı, sürekli negatiflik yüklüyor çünkü.

Niye bu kadar bu konuya tepki gösterdiğini de anlamadım açıkçası. Anneler iyi hoş da, çocuklar annenin dert küpü, psikoloğu falan değilki. Genelde konu baba ve babanın ailesini çekiştirmeye dönüyor. Ee anne ne kadar yakınsa çocuğa baba da o kadar yakın. Neden çocuk arada kalsın. Arada sıkıntıyı anlatmak ayrı şey, çocuğu aynı sorunlar ile sürekli kulak haline getirip, duygusal olarak istismar etmek ayrı şey.

Valla benim annem her şeyden önemli olduğu için sizi anlayamayacağım maalesef! Eşim bu konuda bana laf edemez adamın feleğini şaşırtırım valla.
Neyse zaman neler gösterir. Ama mutlu olmak istiyorsanız karışmayın. İstediği kadar anlatsın.

Kiymis olmuyor ki. Beraber dedikodu yapmis oluyorlar. Ben de annemi dinlerim hep, rahmetli babami hic anlatmadi anlatmaz ama kardeslerini anlatir mesela,o bunu yapti su sunu yapti diye. Bence basbayagi dedikodu yapiyoruz yani kimse kimseye kiymis olmaz bu sekilde.

Hem esiniz de belki gereken her seyi soyluyordur annesine. Akil veriyordur,ya da sizinle ilgili sorunlarini anlatiyordur,bilemezsiniz. Birlikte ne isterlerse onu yapsinlar kafaniza takmayin

Bu sizin bakış açınız, siz yapmazsınız ama eşinizin "annesi " yapıyordur. Doğrumu yanlış kısmı kişilerin bakış acısına göre değişiyor. Burada absürt olan eşinizin değilde sizin bundan yakınmanız. Örn: benim kv de biz kapıdan girer girmez komaya giriyor gözler baygın ses seda yok ,oğlunu görünce değişiyor. Bazen eşim anne kalk doktora gidelim der küser ağlar sızlar çok değil 10 dakkaya dipçik gibi oluyor. Ee hastaydın hani ?? Beni ilgilendirmez geçmiş olsun der otururum . Bundan rahatsız olan eşim oda alışmış annesine kaba tabirle alan razı beren razı kendi ilişkileri beni bağlamaz

Peki babanızla ilgili anlatsaydı anneniz ?
Bu sizi ciddi derecede mutsuz etmez miydi ?
Ama sürekli olarak babanızın her sinir bozucu kelimesini , aralarında olan her sürtüşmeyi, her gün evde kıyamet kopuyor vs dese ? Bu sizi nasıl etkiler ?

Dert sır vs ne varsa anlat der doktorumuz. Şükür benim bir derdim yok fakat neden bu konuya bu kadar tepki gösterdiğimi söyleyeyim.
Annemin bir derdi olduğunda ilk bana anlatsın isterim. Annem o benim, yıllarca eziyet çekmiş neden evladına bir derdini anlatmak başkaları tarafından çok görülüyor? Adım gibi eminim kendi anneleriniz yapsa ve eşiniz buna karışsa burdaki yorumlar çok daha başka olurdu!
Kaynana olunca böyle oluyor sadece. Kimse annemle benim ilişkime karışamaz, eğer ben rahatsızsam ben anneme söylerim başkası karışıp söyleyemez. Haddine de düşmez!

Sirf erken konusmasi icinse bu kadar acele etmeye ne gerek var
3 aylik bebek anne demez
Bebeginiz bilincli bir sekilde anne demedi tabiki
Derdinizi anlatirken sesinizin negatifligini de alabilecegini atlamayalim
Bebeginizle konusun ayri bisey
Derdinizi anlatin baska birsey

Bebegin dil gelisimi icin gordugumuz nesnelerin isimlerini soyleriz elimizle isaret eder gosteririz
Konusup dinlemesini saglamaya calisiriz
Sarki soyleriz
Karsilikli ses taklidi yapariz
Dert dinlemekten daha etkilidir emin olun

Annecim çok düşüncelidir. Kendisine yapılan haksızlıkları dahi anlatmaz. Ordan burdan yarım yamalak duyarım. Ne babama ne akrabalarıma bakıl açımızın değişmesini istemez.

‘Biz sorun yaşasakta o sizin babanız.’ Der. Babamla tartışmalarını da rastlarsan bilirsin yoksa ne kadar sorun yaşarsa yaşasın yansıtmaz.

Bence gerçekten anne. Ben yapamıyorum o kadarını. Eşimle kızımın yanında tartışabiliyorum maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…