Evlatlarının iliğini sömüren analar

Yukarıda yazdığım mesaj bu mesajınıza da cevap niteliktedir. Sevgiler.

heh iste bunu ben de yasadim,
tam olarak konudaki durum degil ama,
esimin ailesi genel itibariyle mutsuz depresif insanlar, onlari ziyarete gidince, esim de zaten meyilli, hemen o da baslar yansin bu dunya modunda arabeske.

en son bir ziyaretimizde, donuste baya bir hasladim ben de,
tamam siz acidan cileden zevk aliyor olabilirsiniz ama ben oyle degilim.
bir sorun bir dert varsa cozulmesi icin elden ne geliyorsa yapilir, maddi manevi en buyuk destekcin benim boyle bir meselede her zaman,
ama kuru kuru cilekes takilmak bana gore degil, benim modumu dusurme dedim.

simdi allahtan etkisi o kadar uzun surmuyor,
ama bu durumda da esimde mesela empati yoksunlugu olusmaya basladi,
bu da tehlikeli.

Aldatma olayı hariç hepsi ama hepsi ayni yaşananların

canım aynen öylee bi durum bndede var.. herşey ama herşey aklına gelicek herşeyi oğluna anlatıyor. kayınbabamla araları yoktu gömüyoduda gömüyodu. sonra düzldiler ama kaynanam hala aynı başka konularda halaa. yani sırf bu yüzden evimizde huzur kalmadı. kaç kerede söylemiş eşim sizin yüüzünüzdn evde eşime saldırdım olmadık yerde kızdım bağırdım çağırdım die ama nerdeee dil susar mı yokk. oğlu onun için ne anlamadım yani çok rahatızım bu durumlardan. zaten çokta sıcak bi ilişkim olmuyor bi iyi bi kötü kv ile. sırf bunlar yüzünden oluştu hepsi ve bıktım. eşinin kafası eminim rahat değildir sürekli anlat anlat dolmuştur oda. ama kv bunu bilmez o rahatlsında oğluda nasılsa dinler onun oğlu nasılsaa gelinler dış kapı bi oğulları var

Kesinlikle
Ucu sana ve cocuklara dokunursa elbette mudahale etmelisin zaten. Sana ne elin cilesinden? Bizimkilerle ayni durum.

Yansin bu dunya ne ya ahahaha cok komikmis. Duygusal erkek de iyi bisey degil valla.

Eger diyosaniz " esim cok kotu etkileniyor, geceleri uyuyamiyor' o zmn anlarim sizi.
O zmn annesi kendi sagligindan olmus bide oglunu sagligindan ediyor derim.
Ama mesela bi hakimin neden hakim olur? Sorun analizi, problem, cozumler konusunda iyidir. Ve dinlemede iyidir. Kendi secimi bu meslek.
Esinizde dinlemeyi secmisse, size ne?

Beni de teyzem öyle yapıyor. Bir arıyor, modum yerlerde ama yıllarca çok kötü şeyler yaşamış dinliyorum. Bir nevi psikoloğu gibi bir şey oldum artık.

Kesinlikle
Ucu sana ve cocuklara dokunursa elbette mudahale etmelisin zaten. Sana ne elin cilesinden? Bizimkilerle ayni durum.

Yansin bu dunya ne ya ahahaha cok komikmis. Duygusal erkek de iyi bisey degil valla.

hobi olarak cile cekmek diyorum ben bu duruma

Ben 3 aylık bebeğin anne demesine takildim yalnız
Takilma ben onun bi tik ustunu de duydum
1 yada 2 aylik anne dedigini iddia edeni
Oluyo oyle
Super uber harika annelerin bebeleri onlar

Bak benimkine 10 aylik dedede bababa mamama ennnnnneeee
Cok zeki yavrım :)

Anne ve oğlunun bu sohbeti size zarar veriyor mu?
Eşiniz annesini dinledikten sonra stresini sizden mi çıkarıyor?
Veya eşiniz annesine yardım etmenizi mi istiyor?
Yani bunlara cevaplarınız hayırsa neden anne ve evladın dertleşmesi sizi geriyor anlamıyorum.
Çocuğumuzla dertleşemeyecek miyiz? Ben de oğlumla konuşur dertleşirim. Bundan kime ne?
Dertleşmek evladın iliğini sömürmek midir?
Çocuk küçük olur da sorunların içine çekmek istemezsiniz anlarım ama koca adam yahu. Bırakın ana oğul dertleşsinler.
Siz eşinize "annenle dertleşip sonra gelip bana anlatma" diyin yeter.

Aynen!
Anneler çok çile çekmiş deniyor da Allahım çektirmesin inşallah hiç kimseye de benim anlamadığım benim yüzümden mi çekmiş çileyi,ben mi üzmüşüm,yıpratmışım nedir?
Elbet üzülmüşlerdir,yıpranmışlardır da evladının psikolojisini bozmaya,bozuk psikolojili insanın yuvasının huzurunu kaçırmaya ne gerek var?
Hani gerçekten annenizin anlattıklarına üzülmüyorsanız, bunları kafanıza takmıyorsanız,çevreye yansıtmıyorsanız,uykularınız kaçmıyorsa,iştahınız kesilmiyorsa,hiç bir şey yokmuş gibi hayatınıza devam edebiliyorsanız ne mutlu size!

Ben sizi cok cok iyi anladim. Sonuna kadar da haklisiniz. Benim basimda da cok benzer bir durum var. Kv tutturdu bosancam donmem o eve diye. Kizinda kaliyor simdi. Bize sicramasi da an meselesi. Guya cocuklari icin katlanmis esine bunca yildir. Simdi bizim basimiza bela oldu ve bela etti esini bizim basimiza. Kv esime diyor ki cocuk babaya bakmakla yukumluymus verirsin oglum parasini ben katlanamiyorum diyor. Tamamini kiskancliktan yapmiyorsa bende bu hayatta hicbirsey bilmiyorum demektir.

Aynı annem. Annem de bizi böyle yetiştirdi hep. Benim sorunum, benim problemim siz saygı duyun, konuşun, sevmek istiyorsanız sevin. Gördüğünüz yerde selam verin, selam verirse selamını alın. Bize yıllardır kv, kp, elti, görümce, amca neler çektiğini anlatır (ciddi anlamda psikolojisini mahvetmişler) ama bize lafın sonunda yine öğütler; ben yaşamışım siz değil. Üstelik kardeşlerime de kötü davranmışlar ama onlar da hep saygılı. Bir ben arada sırada alttan alttan laf geçiriyorum. Allah var bu sene halam çok sevsem de arkamdan laf soktum diye bayağı giydirmiştir Birini ne kadar seversem seveyim haksızsa söylerim.

Size şunu söyleyeyim
Oğlun yeşil bi halt sence aldıralım mı sen söyle !!
Bu saatten sonra millet ne der ?
20 li yaşlardaki bi erkek evlada yüklenen misyona bakın
O evladın çaresizliğine bakın
Sen söyle demişler aldıralım mı ?

Milletce dert cekmeyi de dert anlatmayi da dinlemeyi de seviyoruz
Cocuklarin da bu noktada anne babami ben secmedim senin secimin senin kaderin demeyi ogrenmesi lazim
Cocuklar ne yapsin
Misal benim annem dert yansa o yansin yani
Babamin ikinci esi , ustelik babamin bir oglu varmis evlendiginde ona da bakmis
Annemin ufak bir engeli var
Anneanneme dedeme annem bakti
Kardes acisi yasadi
Diger kardeslerinin sıkıntisina kosar
Calismis emekli olmus bi kadin
Daha bir kere duymadim agzindan bir sikayet
Deli dolu hayata bagli bir kadin
Torunlarindan daha cocuksu
Bize gore can sagligi olsun hastalik kaza bela olmasin olursa da dermani olsun
Hersey gecer gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…