- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.371
- 598
- Konu Sahibi Prensescann
-
Yukarıda yazdığım mesaj bu mesajınıza da cevap niteliktedir. Sevgiler.Yanılıyorsun, burada yorum yapan ve anneyi eleştiren bütün kadınları " kaynana ya ondan öyle diyorsunuz, kendi anneniz anlatsa öyle demezsiniz" diye genelleyemezsiniz. Siz annenizin her sıkıntıyı sizd anlatmasını isteyebilirsiniz ama herkes aynı değil. Herkes aynı sıkıntıyı yüz bin defa dinlemek de istemiyordur belki. Kimse de ya " kimse annesine dert anlatmasın " demiyor, sadece bazı annelerin ciddi olarak çocuklarını kendi uzantısı gibi görüp " sorun olmayan ve bazen çarpıttıkları" şeyi dert olarak anlatmasının ve bunu sürekli yapmasının " dolduruşa getirmek " ve hatta "duygusal olarak yormak " olduğunu nitelendiriyor.
Ya mesela bir gün dolduruşa gelen evlat, yakınılan " yakına " zarar verse ne olacak? Hiç böyle şeyler olmuyor mu sanıyorsun? Annenin sürekli oğlu doldurması ile dövülen bir sürü kadın var ülkede...
Kiz sen anami bir gorsen,cidden negatif bir insandir. Ustune de sanssiz hele
Dusun manzarayi
Konu sahibinin esi evde arizaya bagliyorsa tamam haklisin zaten. Ama alan razi veren raziysa takilsinlar bas basa.
Bizdeki durumlari biliyorsun bak,kv kp kisileri ayaklarina tas degse ararlardi esimi. Beni bulastirma da ne yaparlarsa yapsinlar sen de takil beraber dedim ciktim isin icinden. Bana ne yahu ogullariyla anlatsinlar. Ucu bana dokunmadigi surece bana hava hos
Aldatma olayı hariç hepsi ama hepsi ayni yaşananlarınanlatarak kv rahatlıyorda oğlunun beyni noluyor bu arada :)
yani bu çok normal bişi değil. aynı şeyi bende yaşıyorum ve gerçekten rahatsız edici bi durum. herşeyi ama herşeyi oğullrına anlatmaları herşeyi onla yapmak istemeleri olmuyor. sırf bu durum yüzünden evliliğimin ilk bilmem kaç ayı zehir geçti. eşim banada anlatamamış bazı şeyleri. bigün o kadar çok kavga ediodukki artık ağlaya ağlaya anlattı neler olduğunu. öğrendiğimde üzülmüştm kayınvalideme. kayınbabam biriyle görüşmüş evliyken vs. ama dahada içlerine girdikçe sorunun büyük kısmıının kaynanamdan olduğunuda gördüm. şimdi düşünün yani her dk başının etini yiyen bi annesiniz ve oğlunuz evli. bu eve yansımaz mı sizce ? tabiki anlatılır bazı şeyler ama her dk her dk olmaz yazık yani bizede. bnmde bi evladım olucak kısmetse ama asla böyle bişi yapmıcam ve yapmamalıyım diye düşünüyorum. bu konudada gelin hanım haklı çünkü eşinin aklı annesinde kalmış düşünüp duruyo işte böyle sonrada evde insanda ne gülme kalıyor ne huzur..
Kesinlikleheh iste bunu ben de yasadim,
tam olarak konudaki durum degil ama,
esimin ailesi genel itibariyle mutsuz depresif insanlar, onlari ziyarete gidince, esim de zaten meyilli, hemen o da baslar yansin bu dunya modunda arabeske.
en son bir ziyaretimizde, donuste baya bir hasladim ben de,
tamam siz acidan cileden zevk aliyor olabilirsiniz ama ben oyle degilim.
bir sorun bir dert varsa cozulmesi icin elden ne geliyorsa yapilir, maddi manevi en buyuk destekcin benim boyle bir meselede her zaman,
ama kuru kuru cilekes takilmak bana gore degil, benim modumu dusurme dedim.
simdi allahtan etkisi o kadar uzun surmuyor,
ama bu durumda da esimde mesela empati yoksunlugu olusmaya basladi,
bu da tehlikeli.
Eşimle Tartışmadım
Sadece şok oluyorum bunca ayrıntıyı yıllardır oğluna anlatmasına
Yazık değil mi ya ? Hangi evlat bunu hakeder ki ?
Ben evladıma bunu reva görmem
Resmen eşiyle olan her türlü sorununu oğluna küsüyor
yıllardır hem de
Tam anlatamıyorum somut örnek vererek
Anne olanlar bi r hayal etsin bakalım nasıl bir acımazsızlık bu
O çocuğu nasıl çaresiz bırakmak nasıl bir kaosa sürüklemek bu
Kesinlikle
Ucu sana ve cocuklara dokunursa elbette mudahale etmelisin zaten. Sana ne elin cilesinden? Bizimkilerle ayni durum.
Yansin bu dunya ne ya ahahaha cok komikmis. Duygusal erkek de iyi bisey degil valla.
Takilma ben onun bi tik ustunu de duydumBen 3 aylık bebeğin anne demesine takildim yalnız
Takilma ben onun bi tik ustunu de duydum
1 yada 2 aylik anne dedigini iddia edeni
Oluyo oyle
Super uber harika annelerin bebeleri onlar
Hic sormaHHahhahabeş aya kalmazmış felsefi tartışmalar yaparlar o zaman
Aynen!Bilemiyorum yorumlar beni cok sasirtti
Evet boyle anne babalar var
Anne = cilekes algisi yerlesmis bazi zihniyetlere
Normal geliyor
Hic bana dert yanan bir annem olmadi
Benim de 13 yasinda ve 10 aylik iki yavrum var
Derdim yok olsa da nicin uzeyim nicin anlatayim
Benim derdimse, derdim kimleyse ben cozerim
Cozemezsem de cocugumu ortak etmem
Hic sorma
Bizimki de herseyi agzina goturup yeniyomu diye baksin anca :)
Ben sizi cok cok iyi anladim. Sonuna kadar da haklisiniz. Benim basimda da cok benzer bir durum var. Kv tutturdu bosancam donmem o eve diye. Kizinda kaliyor simdi. Bize sicramasi da an meselesi. Guya cocuklari icin katlanmis esine bunca yildir. Simdi bizim basimiza bela oldu ve bela etti esini bizim basimiza. Kv esime diyor ki cocuk babaya bakmakla yukumluymus verirsin oglum parasini ben katlanamiyorum diyor. Tamamini kiskancliktan yapmiyorsa bende bu hayatta hicbirsey bilmiyorum demektir.Arkadaşlar
Bazı analar var ki sanki evladı onun acısını dinleyip onun acısı kadar acı çekip anası mutlu olduğu kadar mutlu olmak zorunda zihniyetindeler
Evdeki eşi ile eşinin ailesi ile ve diğer tüm insanlar ile olan sıkıntılarını onu dinleyecek ona esir olacak bir evladı ile en ince ayrıntısına kadar paylaşıyor
Paylaşamazsa trip atıyor
İşte bunu en net gördüğüm eşim ve annesi
Annesi yıllarca eşi ile anlaşamamış bi MELEK!!
Babası be babasını ailesi de CANAVAR !!! Eşim yıllarca aynı şeyleri dinleyerek yaşayarak büyümüş, o evde eşim Seçilmiş acıların çocuğu
Bir evlat bunu Hakeder mi arkadaşlar
Eşimle ailesi halkında me zaman konuşsak hep sorun hep kavga hep stres hep huzursuzluk hep anası mağdur ( asla değil )
Eşimden tek duyduğum bunlar
Anası sürekli babasını şikayet ediyor eşime ,
En son bugün eşimle konuluyoruz
Sabah annemle konuştuk eve ekıyamet kopmuş bilmem ne ? Konu öyle basit öyle saçma , kıyamet falan da değil !! Annesi sürekli anlatıyor telde ,
En son dedim eşime aenşn moralim bozulmuyor mu sürekli Bu tarz şeyler dinlemekten dedim
Ben alışırım zaten olayların içindeyim falan dedi( anasına laf Yok !)
Sizin fikriniz nedir
Evladınız bu denli iliğine kadar sisin sorunlarınızla meşgul olmak zorunda mı ?
Aynı annem. Annem de bizi böyle yetiştirdi hep. Benim sorunum, benim problemim siz saygı duyun, konuşun, sevmek istiyorsanız sevin. Gördüğünüz yerde selam verin, selam verirse selamını alın. Bize yıllardır kv, kp, elti, görümce, amca neler çektiğini anlatır (ciddi anlamda psikolojisini mahvetmişler) ama bize lafın sonunda yine öğütler; ben yaşamışım siz değil. Üstelik kardeşlerime de kötü davranmışlar ama onlar da hep saygılı. Bir ben arada sırada alttan alttan laf geçiriyorum. Allah var bu sene halam çok sevsem de arkamdan laf soktum diye bayağı giydirmiştirEvladlarim canim kuzularimhayatta anlatio baymam. 2 yildir gorumcemle gorusmuyorum benim tatliş oglum 5 yasinda ama hic ona yansutmadim ne zaman gitmek istese yolladim. Sen gidebilirsin sen konusabilirsin diye öğütledim.
Sorunum kisiselse kimseyi kemdi sorunumlu baymam.
Size şunu söyleyeyimAynen!
Anneler çok çile çekmiş deniyor da Allahım çektirmesin inşallah hiç kimseye de benim anlamadığım benim yüzümden mi çekmiş çileyi,ben mi üzmüşüm,yıpratmışım nedir?
Elbet üzülmüşlerdir,yıpranmışlardır da evladının psikolojisini bozmaya,bozuk psikolojili insanın yuvasının huzurunu kaçırmaya ne gerek var?
Hani gerçekten annenizin anlattıklarına üzülmüyorsanız, bunları kafanıza takmıyorsanız,çevreye yansıtmıyorsanız,uykularınız kaçmıyorsa,iştahınız kesilmiyorsa,hiç bir şey yokmuş gibi hayatınıza devam edebiliyorsanız ne mutlu size!
Milletce dert cekmeyi de dert anlatmayi da dinlemeyi de seviyoruzAynen!
Anneler çok çile çekmiş deniyor da Allahım çektirmesin inşallah hiç kimseye de benim anlamadığım benim yüzümden mi öekmiş çileyi,ben mi üzmüşüm,yıpratmışım nedir?
Elbet üzülmüşlerdir,yıpranmışlardır da evladının psikolojisini bozmaya,bozuk psikolojili insanın yuvasının huzurunu kaçırmaya ne gerek var?
Hani gerçekten annenizin anlattıklarına üzülmüyorsanız, bunları kafanıza takmıyorsanız,çevreye yansıtmıyorsanız,uykularınız kaçmıyorsa,iştahınız kesilmiyorsa,hiç bir şey yokmuş gibi hayatınıza devam edebiliyorsanız ne mutlu size!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?