- Konu Sahibi esmer010101
-
Ev esya bunlar onmli degil gercekten sana ait olanlari sen al ona ait olanlari o alsn iptal et bileti kac yasndasin canim sen. ? Ailende sana en samimi kimse anlat durumunu bn guvenemedm isinamdm de insaAllah seni anlayan bri cikar
Evt abla haklisin ama benim durum biraz farkli cünkü basta zorlamadilar beni. Ben sadece karakteri iyi diye zamanla severim sandim o yüzden kabul ettim. Ama simdi cok pismanim. Evide diziyorum bu arada. Biletimi de aldim yakinda gidiyorum :-(
Tm iste sevince insan herseyi yparda ya sevmeyince non mais tu sais tres bien bu raya gelince ne kadar zorluklar var onun dil ogrenmesi is bulmasi ve daha ne kadar sende biliyosun bence bu konularda pasif olma bu senin hayatin ilerde o kadar psiman olursunki zamni geride alamssin elinde imkan varken simdi yapEvet fransada yasiyorum. Ve sorunuza cevap vermem gerekirse evet bende sevdim asik oldum birine ama arada mesafe vardi ve ona verdigim degeri hic bilmedi. Hayatima istedigi zaman girip cikan biriydi. Bende duygularima yeniliyordum her defasinda kabul ediyordum. Simdi bu duruma guluyorum ama daha iyi durumda degilim. His olmadan cok zor oluyor hersey. Ama sadece sevdigin zaman gözün birseyi görmüyor herseye katlaniyorsun ezilmeyi bile kabul ediyorsun. Sevmedigin zaman ise kücük birsey bile gicigina gidiyor insanin. Umarim herkesin sorularina cevap verebilmisimdir.
Bu cocukla hic evlenmek istemesen ozaman karsi cikardin gibime geliyor..
Ama onun yerine ilerde duygular olusurmu diye merak ediyorsun.
Evliligi birsey saniyorsun herhalde..
Hic asik olup birini sevdin mi bende bunu merak ettim simdi
Hakkinda hayirlisi olsun
haklisin, burada cevremizdede cok goruyoruz bunu. Ama unutmaman gereken birsey var, Avrupada cocuk yetistirmek cokcok zor ve tehlikeli. Aileler yarin oburgun it kopuk getirecek, yada bi alman/zenci/fransiz/arap getirecek iste damadiniz diyecek diye korkularindan cocuklarin basini bir an once baglamak istiyor. Cocuklar burda okumadiklari zaman kendini pek gelistirmiyor cunku. Anlatabildim mi? Kesinlikle yanlis bir dusunce ve tek cozumu genclerin okuyarak calisarak kendilerini gelistirip olgunlasip hazir olduktan sonra evlililigi dusunmeleri.Ya arkadas avrupada mi yasiyor bu insanlar, yoksa Türkiyenin dogu köylerinde mi anlamadim giti.
Zorla bir kiz evlendirilir mi yahu, bu nasil mantik.
Ben esek kadar kizken, anam babam beni kimseye vermek istemiyordu, millet ne merakli evladini istemedigi biri ile evlendirmeye.
Tm iste sevince insan herseyi yparda ya sevmeyince non mais tu sais tres bien bu raya gelince ne kadar zorluklar var onun dil ogrenmesi is bulmasi ve daha ne kadar sende biliyosun bence bu konularda pasif olma bu senin hayatin ilerde o kadar psiman olursunki zamni geride alamssin elinde imkan varken simdi yap
haklisin, burada cevremizdede cok goruyoruz bunu. Ama unutmaman gereken birsey var, Avrupada cocuk yetistirmek cokcok zor ve tehlikeli. Aileler yarin oburgun it kopuk getirecek, yada bi alman/zenci/fransiz/arap getirecek iste damadiniz diyecek diye korkularindan cocuklarin basini bir an once baglamak istiyor. Cocuklar burda okumadiklari zaman kendini pek gelistirmiyor cunku. Anlatabildim mi? Kesinlikle yanlis bir dusunce ve tek cozumu genclerin okuyarak calisarak kendilerini gelistirip olgunlasip hazir olduktan sonra evlililigi dusunmeleri.
Fransa'nın musluk suyuna vodka mı karıştırıyolar ne yapıyolar? Siz neyin kafasıyla verdiniz bu kararı? Ay ağzımı kapatamadım okurken.
Siz başkalarının ağzından çıkan bi iki güzel söze güvenip nasıl eş seçersiniz kendinize? Nasıl bi adrenalin tutkusudur bu, keşke bungee jumping yapsaydınız, hiç tanımadığınız bi adamla evlenmekten daha az riskli olurdu.
Ailesi ne diyecekti size acaba? "Bizim oğlan p.çin teki çok afedersin. Tek derdimiz de yurt dışına kapağı atmak. Senin gönlün varmış yokmuş çok da bi tarafımızda, etinden sütünden faydalanıcaz bi zahmet. "
Bunu demeyeceklerine göre allayıp pullayacaklar tabi ki, ailenizi de ikna etmişler bi güzel.
Evlenip yurt dışına yerleştikten sonra yaparsınız hemen bi tane de çocuğu, adam iyice bağlar elinizi kolunuzu. Sonra da gider hayatını yaşar. Size de sevdim de mi aldım der kalakalırsınız öyle.
Sen de ne felaket tellallığı yaptın diyebilirsiniz, ama bana aksini kanıtlayacak tek laf edemezsiniz çünkü adamı hiç tanımıyosunuz.
İnsanları tanımak onların ya da başkalarının ağzından çıkan lafa bakarak olmaz, deneyimle olur. Yanında olursunuz, olaylara verdiği tepkileri gözlemlersiniz. Yakacaksınız başınızı benden söylemesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?