- 21 Ocak 2015
- 67
- 13
- 13
- Konu Sahibi esmer010101
-
Ya canim kusura bakmada bu annenle baban ne kadar halden anlamaz insanlarmis?
Cocuklari istemiyorum diyor, hala bu is olsun diyorlar.
Bu nasil dar bir düsünce.
Bede yurtdisindayim, böyle düsünen anne babalara bende sahit oldum ama bu taa 10-15 yil önceydi.
Nasil birkafa yapisi anlamadim, hangi devirde yasiyoruz.
Zorla insan evladini istemedigi biriyle evlendirir mi ya.
Hic korkmuyorlar mi, ilerde anlasamazlarsa yavrumuz bize kinlenir siz zorla verdiniz der diye.
Dinleme annenle babani. Ilk kez anne ve babanin lafini birine dinleme diyorum. Ve gercekten dinleme.
Senin ablan olsam afedersin nah izin verirdim buna.
Surda yedi yabanci olarak ben üzüldüm, anne baba nasil böyle bir yanlisa düser
aileniz muhafakar sanırsam. çünkü ben evladımı tanımadığı biriyle 1 ay içinde evlendirmekten çekinirdim. Sağdan soldan "iyi adam saygılı adam" deniyor olabilir. Büyüklerine saygılı biri olabilir ama iyi bir sevgili, iyi bir eş ya da iyi bir baba olup olmayacağını onunla günlerini geçirmeden öğrenemezsin. çok büyük bi risk. başka biri de olsa bu kadar kısa bi sürede sevemezsin bana kalırsa. ailenden, tanışma süresini uzatmaları için rica etmeni öneririmHepinize iyi aksamlar, mesajimi okuyup görüslerini verecek olan herkese simdiden çok tesekkür ederim.
Ben yurt disinda yasiyorum, bu yaz türkiyeye ailem ile tatile gittigimde nisanlandim, görücü usülü oldu. Herkes bana seni isteyen kisi çok efendi, cok saygili dedi bende artik aile baskisi mi deyim bilmiyorum bir an evet dedim. nisanlandiktan 1 hafta sonra ben geri döndüm yurt disina. Günler, aylar geçti, nisanlimin efendi, saygili biri oldugunu kabul ediyorum ama bu arada hiç duygusal anlamda birsey hissetmiyorum. Aileme anlattim bu durumu, onlar da bana : " tabi simdilik birsey hissetmesin bir hafta icinde nisanlandin, sadece duygusal anlamdaysa birsey olmaz zamanla olur, ama saygisizlik yaptiysa söyle bu is bitsin".
Bana kötü bir sözü olmadi bu zamana kadar, gelecek ay nikahim var ama hic mutlu degilim.
Sizlere sorum su : Aceba gercekten duygular sonradan olusuyor mu ? Evlendikten sonra sevebilir miyim?
Baska sorunda var aslinda ben nisanlima da söyledim gel ayrilalim ortak kararimiz oldugunu söyleyelim, ben seni sevemedim ve bu durumda evlenmemiz dogru mudur bilmiyorum dedim. O da kabul etmedi, zaten biz görücü usülü nisanlandik, severek degil dedi.
Nisanlim bir kere daha nisanlanmis benden önce, o kiz da yurt disindanmis. Aceba derdi yurt disina gelmek mi aceba onu da sordum kendisine, hayir diyor istersen turkiyedede yasayabiliriz ama ben inanmiyorum. Ve kendini cok gururlu tanitan bir insan nasil kendisini sevmedigini söyleyen biriyle hala evlenmek ister.
Simdiden bütün görüslerinize saygi duyuyorum, bana akil veren insanlardan ALLAH razi olsun.
Saygilar.
Sen bu gece beni kopardın zatenBen zamk dedim, 404 dedim, cakal dedim
Ilk once oturum geldi aklima.
Oturum ihtimali degilse niyeti baska bi bit yenigi olrak: bu adam sana saygi gostermiyor!!
Senin sozune daha simdiden takmayan biri ilerde nasil birisi olabilirki?
Zorla guzellikmi olurmus be.
bence bi arakdasta belirtmis ona turkiyede kalmak istedigini soyle. Bi arkdasimda ise yaradi su an yakasini kurtardi gercek yuzunu gordu.
Eski nisanlisiyla irtibata gecme ihtimali varmi?
Bence evlenicegin kisinin karakterleri eski nisanlisindan baska kimse bilemez.
egerki kizla irtibata gecerken kim oldugunu bilmesi sorun olursa faceden felan tesadufen bulmus gibi yap bi erkek profili acip. Kiz kiza kimse konusmz ask mesk konusunu faceden. Kiz killanir.
ask mesk hakkinda konu ac.
sonra yavasca evlilige git, evliligi neyi hic dusundunmu diye.
Esmer'ciğim bu adam hiç güven vermedi bana. Al aileni karşına ciddi ve kararlı bir şekilde konuş. Bu işi sonlandırmak istediğini söyle.Bu konu hakkindada bir detay verim, ilk konusutugumuz zamanlarda bana dedi ki ben yurt disi meraklisi olsam ayrilmazdim nisanlimdan. Nisanlandiktan sonra bana nisanlimin ablasi dedi ki kiz yuzugu atmis kendisi degil. Eski nisanlisi ona seni sevmiyorm demis baskasini seviyormus sanirim. Aslinda bu konu bile karisik gercek nedenini bende bilmiyorum. Neden ayrildiklarini Allah bilir.
Bu konu hakkindada bir detay verim, ilk konusutugumuz zamanlarda bana dedi ki ben yurt disi meraklisi olsam ayrilmazdim nisanlimdan. Nisanlandiktan sonra bana nisanlimin ablasi dedi ki kiz yuzugu atmis kendisi degil. Eski nisanlisi ona seni sevmiyorm demis baskasini seviyormus sanirim. Aslinda bu konu bile karisik gercek nedenini bende bilmiyorum. Neden ayrildiklarini Allah bilir.
Babam bana hep diyor kotu biri olsa ben istemezdim yok derdim diyor. Ama cocuk kotu degil ve sana bir terslik ettiyse bana söyle cekinme ben senin mutlu olmani isterim diyor. Ama sevmememi normal görüyor cünkü arada mesafe var ve görücü usülü oldu diye sevmen mumkun degil zaten diyor. Öyle iste hayatimdaki tek bir hatayi butun hayatimin kalaniyla ödeyecem. Cünkü hep dikkat etmisimdir aileme laf gelmesin diye. Su an yine bu yüzden atese dogru gidiyorum...
Esmer'ciğim bu adam hiç güven vermedi bana. Al aileni karşına ciddi ve kararlı bir şekilde konuş. Bu işi sonlandırmak istediğini söyle.
Nisanlim diyor ki ben mutlu olmak istiyorum sadece bu baska bisey istemiyorum. Herkes onceki nisanlini birakma oraya git kurtar kendini dedi diyor ama ben yapmadim cunku kimsenin gunahina giremem diyor. Bilemiyorum bende 10 gun sonra gidiyorum nikah icin... Kiz kurtuldu olan bana oldu.
Hmm, gururuna yedirememis kizin ayrilmasini ben ayrildim demis.
Aman ne gururlu beyfendi.
Elalem ne bilir gururlu gurursuz oldugunu genc bi erkegin?
Ancak yakin arkadaslari bilir.
Bu gururlu olmak degil bildigin yalan.
Ilk yalanin hayirli ugurlu olsun.
yanj her turlu muamma bu genc.
Neyse oturumu bi kenara koyalim.
Sen ayrilalim dediginde seni tatli dillemi ikna etmeye calisyor? seni seviyorumlarla felan yada hayir diyip konuyu kestirip atiyomu?
Sen sevemedikten sonra bunları yapması bile itici gelecek sana emin ol. Hayattan zevk alamayacaksın, sürekli üzüntü, stres, gerginlik içinde olacaksın. Kendini ateşe atma lütfennnnnnBiliyorum diyor beni sevmedigini benimle ilgili olan her konu seni hic ilgilendirmiyor diyor beni sevmiyorsun. Ama o hala herseyn cok guzel olacak gorusunde. O bana deger veriyormus, ben sayiyormus, hic aldatmayacakmis. Hep benimle zaman gecirmek istiyor. Herseyim sen olacaksin orda diyor.
Ailen bana su kafa yapisini hatirlatti:
"Bu güne kadar kizimizi yetistirdik, cok sükür laf söz gelmedi, simdi basini "saygili", "efendi" bir insanla baglayalim da rahat edelim"
Esmer, evlnme sevmedigin bir adamla. Annen ve baban ne derse desin. Bak benim annem babam 10 dakika ötemde, ama evin icinde ben esimleyim, ne yasiyorum napiyorum hic birini su an bilmiyorlar.
Anne baba bir yere kadar, evden ayagini disari attiginda sen tek basinasin unutma.
Ailene karsi cikmaktan korkuyorsun bence sen. Hep söz dinleyen, terbiyeli cici bir kiz olmussun, simdi karsi cikar ortaligi velveleye verirsem ailem üzülür diyorsun herhalde, hi?
Emin ol senin su an üzüldügünden ve belki hayatin boyunca üzüleceginden fazlasi olmaz.
Bitir bu isi. O cocuk cok büyük ihtimalle oturum izni icin seninle evlenmek icin bu kadar diretiyor.
Baban senin mutlulugunu istiyo ama seni istemedigim bi evlilige zorluyo. Seni neyin mutlu edecegini anca sen karar verirsin. sirf cocuk iyi, efendi diye evlendirilir mi ya? Herhalde adam kendini süper efendi olarak tanitacak. Yakinlari da övecek. Bu herzaman böyledir. Kimse kendini kötü biri olarak göstermez. Bunlar hep evlendikten sonra ortaya cikar. Sevdiginin sevmedigin yönlerini görmezden gelirsin ama elin adami cekilmez olur.Babam bana hep diyor kotu biri olsa ben istemezdim yok derdim diyor. Ama cocuk kotu degil ve sana bir terslik ettiyse bana söyle cekinme ben senin mutlu olmani isterim diyor. Ama sevmememi normal görüyor cünkü arada mesafe var ve görücü usülü oldu diye sevmen mumkun degil zaten diyor. Öyle iste hayatimdaki tek bir hatayi butun hayatimin kalaniyla ödeyecem. Cünkü hep dikkat etmisimdir aileme laf gelmesin diye. Su an yine bu yüzden atese dogru gidiyorum...
Biliyorum diyor beni sevmedigini benimle ilgili olan her konu seni hic ilgilendirmiyor diyor beni sevmiyorsun. Ama o hala herseyn cok guzel olacak gorusunde. O bana deger veriyormus, ben sayiyormus, hic aldatmayacakmis. Hep benimle zaman gecirmek istiyor. Herseyim sen olacaksin orda diyor.
Orda? butun hesaplarini yurtdisina ayarliyor gibi bu adam.
Seni hic aldatmiycam felan bos laflar, icra onemli laf salatasina gerek yok.
Sana sunu anlatmak istiyorum canim. Bizde yurtdisinda kaliyoruz.
Benim kuzenim birini sevdi turkiyeden. Evlenmek istediler.
Teyzamgiller karsi cikti cunku oglani cok iyi tanirlardi sonucta teyzemin kayninin ogluydu. Kuzenimin gozu hic biseyi gormuyordu seviyordu.
Neyse is olmadi cunku oglan hasta cikti.
Sonra oglan bi baskasiyla nisanlandi. Oda ayni bu sehirden.
O kizda sansa bak kuzenimin kucuk kardesinin arkadasi cikti.
Sonradan o arkadas ogrenmiski oglani ablasi hep fiseklemis. Yurtdisindan birini bul namussuna gec sonra mecburen senle evlenmwk zorunda kalir demis.
Velhasil bu oglanin niyeti belli oldu, Ogrenmis oldukki kuzenimin verilmis sadakasi varmis.
Ve tabi diger kizinda.
Sana tavsiyem cok dikkatli ol.
Sen bu gunler o dedigimiz taktigi uygula butun hayallerini turkiyeye gore ayarla.
yalandan hayal kur.
orda meslagimi yapabilirmiyim acaba de. Sonra baktim internete oluyormus de. Sonra orda evlerin fiyati ne de.
at baya
Orda? butun hesaplarini yurtdisina ayarliyor gibi bu adam.
Seni hic aldatmiycam felan bos laflar, icra onemli laf salatasina gerek yok.
Sana sunu anlatmak istiyorum canim. Bizde yurtdisinda kaliyoruz.
Benim kuzenim birini sevdi turkiyeden. Evlenmek istediler.
Teyzamgiller karsi cikti cunku oglani cok iyi tanirlardi sonucta teyzemin kayninin ogluydu. Kuzenimin gozu hic biseyi gormuyordu seviyordu.
Neyse is olmadi cunku oglan hasta cikti.
Sonra oglan bi baskasiyla nisanlandi. Oda ayni bu sehirden.
O kizda sansa bak kuzenimin kucuk kardesinin arkadasi cikti.
Sonradan o arkadas ogrenmiski oglani ablasi hep fiseklemis. Yurtdisindan birini bul namussuna gec sonra mecburen senle evlenmwk zorunda kalir demis.
Velhasil bu oglanin niyeti belli oldu, Ogrenmis oldukki kuzenimin verilmis sadakasi varmis.
Ve tabi diger kizinda.
Sana tavsiyem cok dikkatli ol.
Sen bu gunler o dedigimiz taktigi uygula butun hayallerini turkiyeye gore ayarla.
yalandan hayal kur.
orda meslagimi yapabilirmiyim acaba de. Sonra baktim internete oluyormus de. Sonra orda evlerin fiyati ne de.
at baya
Ben ona söyledim tr de yasayalim diye tamam dedi olur sen nasil istersen burdada yasariz sorun degil diyor.
Bu arada kuzeniniz adina cok sevindim kurtulmus bir pislikten. Bir abla nasil kardesine öyle akilsizca seyler nasihat eder. Allahim sen bizi kötü niyetlilerden koru.
Oda elbet bilir blof yaptigini.
Tam inandirman lazim.
Yoh olmaz hadi ayrilalim ben avrupa merahlisiyim diyecek hali yokki.
Gercekten inandir.
Ornek dedigim bi is.
Baska ornek; sen bi sorsana dugun salonlari oralarda kac fiyat.
Gecerken bi ugra de.
Simdi yalandan demis bulunuyosun ama degermi ? Deger.
Butun bi omrun soz konusu.
Etrafta uygun bi ev varmi diye sor.
Tabi abartarak uygun bi ev varsa alalim simdiden gibi bi cumle kurma.
Sonra gelinsiz bi evin kirasini kamcilarsin oglanin sirtina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?