Çorum lu mu bedava gelmiş olmasın memleketten,:) gönlünden o kopmuş:)
çocuk=masraf çünkü onun için.İlk eşiyle ayrılma sebebi, çocuk konusu. İlk başta net konuşmuşlar çocuk yapmak sitemediklerini. 3.5 yıl sonra ise eşi çocuk istemeye karar verince ayrılmışlar..
öz çocuk istemeyen, sevgilisine hediye almayan cimri bir adam yetime mi bakacak?BEN DE 40 yaş üzeri olmam nedeniyle zaten artık çocuk konusunda nötr duygulardayım. bu nedenle bu konuyu dert etmedim. Dışarıdan bir yetim bakmayı planlıyorduk. Koruyucu ailesi olarak.
ama sevdiği kadına hediye almayı çok görüyor. ele iyi olan sana kötüyse neye yarar onun iyiliği?Zekat konusunda çok hassas. Gene yılki zekatını ben verdim. İki aileye aylık düzenli maddi yardım yapıyor. Yardım derneklerine bağış sadakası yapıyor.
Kamudan 40 yaşında emekli olmuş bir babanın kızıyım..Annem de evin içinde terzilik yaparak ve herşeyimize koşturarak büyüttü bizi.. Cimriliğin ve düşüncesizliğin ne demek olduğunu ben babamdan öğrendim..Anneme iki kuruş herşeyin hesabını sormaktan da utanmazdı..Sorsan cimri değil tutumluydu..Emekliliğinden sonra cimriliği tavan yaptı..Eve temizlikçi aldırmaz, ne gerek var?? Herhangi bir gezme tozma dışarda yemek , ne gerek var??Sizden içinde bulunduğum tereddütler hakkında destek ve yorum bekliyorum.
8 ay önce evlilik amaçlı görüşmeye başladığım erkek arkadaşımla ilgili karar veremediğim noktalar var. Siz olsanız nasıl karar verirdiniz.
1) Aylık geliri, 6000 TL, benimki ise aylık 3500 sabit + 1000 ila 1500 arası ek gelir. Erkek arkadaşım bana 8 ay içinde hiçbir paraya kıyıp da hediye almadı. Aldıkları 1 kutu leblebi, yarım kilo çikolata, 1 gül. Bir de eski eşine aldığı boşanınca onun kullanamadığı 1 kutu vitamin tablet. Yani inanılmaz cimri. Sanırsınız ki asgari ücretli birisi. Ki nice asgari ücret alsa da isevgilisine eli açık olan kişiler çoktur.
2) Emekliliğine 10 yıl var ancak en baştan beri 5 yıl sonra çalışmayı bırakacağını, şimdiden her ay bu nedenle maaşının yarısını bir kenara biriktirdiğini belirtiyor. Nasıl geçineceksin dediğimde de birikimini söylüyor. Yani bence bana da ima etmek istediği evlenince de öyle rahat harcama değil de eli sıkı bir yaşama hazır ol mesajı veriyor.
Ben de yıllardır kendi işim + 10 yıldır da ek işte çalışıyorum ve bayan olarak öyle yıprandım ki iş hayatımı uzatmadan bırakmak istiyorum. Belki sadece daha kısa süre zamanımı alan ek işe devam etmek düşüncesindeyim. Ve bunu kendisine söylediğimde bana ise gelirin çok azalır ve ek işin garantisi yok diyor.
Bunlar beni iki türlü kırıyor. Birisi benim maaşımda gözü var sanki. İkincisi erkek olara 5 yıl sonra o yan gelip yatacak bir bayan olarak ben işe gelip gidicemBunu hazmedemiyorum. Ama bunları ona belirtemiyorum.
Diğer hususlarda çok beğendiğim birisi. Diğer her açıdan tam aradığım gibi birisi...Fikirlerini, mantığını ,ailesini çok beğeniyorum.Sizce ben abartıyor muyum bu detayları? Onu kırmadan nasıl isteklerimi belirteceğimi bilemiyorum.
Bu ara yüzünü görmek istemiyorum, görüşmeyi düşünmediğimi söyledim, benden vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Acaba param için mi? Bunları ondan nasıl öğreneceğim bilemiyorum..
Valla böyle olunca hiç evlenesim gelmiyor erkeklerle filan. Otur hayatını yaşa diyorum kendi kendime. Çünkü ayrıca çocuk yapmak da istemiyor.
Yorum ve desteklerinizi bekliyorum.
Ne alakasi var cocuk istemeyen yetime mi bakacakla? 3 cocugun okumasina yardim ediyorum ben ve cocuk istemiyorum. Sacma genellemeler yapmayin. Ben kendi hayatimda cocuk istemiyor olabilirim ama dogmus cocuklardan da uzak duracak degilim.öz çocuk istemeyen, sevgilisine hediye almayan cimri bir adam yetime mi bakacak?
hiç inandırıcı değil.
Ben sevdiği için para harcamayan insanın başkaları için harcayacağına inanmıyorum. Vurguladığım cimrilik, insan sevgisi değil.Ne alakasi var cocuk istemeyen yetime mi bakacakla? 3 cocugun okumasina yardim ediyorum ben ve cocuk istemiyorum. Sacma genellemeler yapmayin. Ben kendi hayatimda cocuk istemiyor olabilirim ama dogmus cocuklardan da uzak duracak degilim.
Anne olmak insan olmak icin sart degil.
Acik bir sekilde oz cocuk istemeyen de yaziyor orada.Ben sevdiği için para harcamayan insanın başkaları için harcayacağına inanmıyorum. Vurguladığım cimrilik, insan sevgisi değil.
Yalnız şunu söylemeyi unuttum: Diğer yönlerden inanılmaz uyumlu birisi. Dünya görüşlerimiz, sadakati, konuşması, bilgi, kültür ve nezaketi. Bana olan tripsiz sevgi ve ilgisi. Sorunlarımla ilgilenip sorması vs...
Ama gle gelelim maddi konuları acaba onu kırmadan nasıl açıp da, onu değiştireceğimi bilememem....
Evet canım ben evliliğe çok geç kalanlardanım. ben 41 o 44...
Diğer hususlarda çok hassas ve mutlu olmam için çabalıyor. O nedenle kopartıp atmak istesem de onun gibisi karşıma bir daha çıkar mı diyorum bu yaştan sonra..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?