Evlenmek isteyen kişiye karşı tereddütlerim.

Konu sahibi esi çocuk olayından ayrıldı ise çok hakli bir gerekçe çünkü insan isteyebilir hakli olarak sonuçta evliliğin bi süreci ..ama olmuyorsa esimide sevitorsam amenna...Yok istemiyorsa sebebi ne mantıklı mi..Ayrıca belki çocuğu olmuyor bunu dürüstce söylemek yerine istemiyorum diyor buda bir kılıf olabilir dürüstlük önemli..belki eşide sonradan öğrendi ve adam cimri hic çekemezsin kendi paranı harcayamayip boğazına dizince ailesi fikirleri seni mutlu etmez

5 yıl sonra çalışmayacakmış, peki gatantisi ne? O kadar yaşayacak mı ya da sağlığı elverişli olacak mı? Birikim yapmak bu devirde tabi ki güzel ama size de böyle davranacak kadar değil. Leblebiyi halk otobüsünde yanımızda giden yaşlı teyzelerde veriyor, bence evlilik kararı almadan önce bu serzenişi beyefendiye iletmelisin. Ayrıca eski eşinden kalan vitamini vermek nedir yaa? Garip bi o kadar da saçma. Allah yardımcınız olsun ama yol yakınken kaçmakta fayda var..

İlk eşiyle ayrılma sebebi, çocuk konusu. İlk başta net konuşmuşlar çocuk yapmak sitemediklerini. 3.5 yıl sonra ise eşi çocuk istemeye karar verince ayrılmışlar..
çocuk=masraf çünkü onun için.
insan parayı sevdikleri için, kendi için harcamayacaksa ne yapacak?
kaç kurtar kendini.

BEN DE 40 yaş üzeri olmam nedeniyle zaten artık çocuk konusunda nötr duygulardayım. bu nedenle bu konuyu dert etmedim. Dışarıdan bir yetim bakmayı planlıyorduk. Koruyucu ailesi olarak.
öz çocuk istemeyen, sevgilisine hediye almayan cimri bir adam yetime mi bakacak?
hiç inandırıcı değil.

Zekat konusunda çok hassas. Gene yılki zekatını ben verdim. İki aileye aylık düzenli maddi yardım yapıyor. Yardım derneklerine bağış sadakası yapıyor.
ama sevdiği kadına hediye almayı çok görüyor. ele iyi olan sana kötüyse neye yarar onun iyiliği?

Bence ona açıkça söylemelisiniz siz ne istiyorsunuz hediye derken adam gül almış belki ona göre güzel bi hediyedir gül yada çiçek almak veya yaş itibariyle hediye almak istemez sizinde böyle bişey beklemediğinizi düşünüyordur yaşınız itibariyle yani direk bana hiç hediye almadın denmez ama ona gün içinde masus anlatın bi çanta gördüm çok güzeldi veya sevdiğiniz şeyleri ona anlatın kıyafet ayakkabı Vs. Yani sizin hoşlandığınız şeyleri bilsin hatırlatın benimki bana süpriz makyaj malzemesi alır ama inanılmaz mutlu olurum çünkü nasıl mutlu olacağımı bilir o kişide bilsin gül mü seviyorsunuz yoksa başka şeylermi ikincisi 2 kere evlenmiş olması geçimsiz olması anlamına gelmezmi en güzeli açıkça bunları konuşmak

Adamin bu cimriligi , diger butun iyi huylarini yikar gecer walla.Ayaklarinizi yikiyor olsa kiymeti yok.Cunku siz kendi sosyal hayatinizda oyle kit kanaat yasayan biri degilsiniz anladigim kadariyla.Kendisi icin guzel hediye planlariniz olmasina ragmen , adamin vaziyeti yuzunden yapamiyorsunuz bile.Eger adamin bu halini evli iken idare edebilecek ve surekli var olmasina ragmen yok gibi kisitli bir hayat yasayabilecekseniz vazgecmeyin derim.Sabir meselesi,eger dayanabilirim , diger huylari daha onemli diyorsaniz mutluluklar diyecegim.Ancak bu karari verirken kendinizi de tanimis bir bayan olarak karar vermelisiniz.Yasiniz itibariyle kendinizi gayet iyi tanimis olmalisiniz.
Cocuk konusunda da biz kadinlarin analik ozlemi cok fenadir.Bastirilmasi cok guctur.Bunu da goz onune alin.
Bu adamin 5 yil daha para biriktirip sonrasinda kendini turlara verme planlari da ayri bir vakai-vakvakiye yani.Yarina senedi mi var da 5 yil sonra tur yapacakmis.Dikkat etsin Azrail in ne zaman nereye tura cikacagi pek belli olmaz yani.Hayatin gercegi bu.Sizinkinin kafa bi degisik yani.Genelde boyleleri de harcamaya kiyamadigi paralari , kendine nasip olmadan gocer gider diye biliyorum.
Kurnaza bak sen , cocuk da yapmiyor ki , bosanirsan nafakaya baglarsin diye kendini guvenceye aliyor.Bu adamin hayati maddecilikten bitmis zaten , ama hala yasadigini saniyor.Cok acidim walla. 6 bin alsa ne 16 bin alsa ne Allah askina :)
Benim fikrimce bu adamla omur gecmez.Anca mantigi su sekilde olan biri gayet guzel idare eder bu evliligi : "ya ben evleneyim simdi , hic biseye de sesimi cikarmiyim , bisey de beklemeyim , bi umut benden once olurse ben de biraz rahat hayat yasarim" kafasinda biri bu kisi icin cok ideal.O tiplerde genelde evlilik programlarinda geziniyor. zaten ilk soru bagkur ev gigorta cart curt olan tipler.Cem Yilmaz in lafi geldi aklima.Programin adi degissin Tapu Kadastro :)
Kendisi ile bu konuyu "kibar" sekilde konusma fikrine de gelirsem , evlenecegi bayana leblebi alan 44 yasindaki bir adamla ne konusup ne duymayi umuyorsunuz ?

Yarın evlenip gönlünce kombiyi açamayıp battaniye altında titrediğinde, eve gelen misafirlere istediğin gibi ikram yapamadığında bir sinemaya gitmek bile tartışma konusu olunca çok yanarsın.
Bu yaşa kadar kendine iyi kötü bir düzen oturtmuşsundur.
Böyle yatma meraklısı bir adam için bozma. Yarın su faturası gelecek diye sevişmez bu söyleyeyim.

Adamın sosyal hayatı, giyimi kuşağı nasıl?

En son ne zaman sinema-tiyatro vb gitmiş?

En son ne zaman ailece veya arkadaşlarıyla yemeğe çıkmışlar?

Bir de neden bir erkek (sonuçta beden güçleri daha yüksek, kadınlar kadar çabuk çökmüyorlar) 50 yaşında emekli olur, var mı sebebi?

Kamudan 40 yaşında emekli olmuş bir babanın kızıyım..Annem de evin içinde terzilik yaparak ve herşeyimize koşturarak büyüttü bizi.. Cimriliğin ve düşüncesizliğin ne demek olduğunu ben babamdan öğrendim..Anneme iki kuruş herşeyin hesabını sormaktan da utanmazdı..Sorsan cimri değil tutumluydu..Emekliliğinden sonra cimriliği tavan yaptı..Eve temizlikçi aldırmaz, ne gerek var?? Herhangi bir gezme tozma dışarda yemek , ne gerek var??

Evlendiğinizde ve eşiniz emekli olduğunda evin içinde oluşacak düzeni şimdiden kesinlikle bilemezsiniz..Bir bakmışsınız 50 Yaşınıza gelmişsiniz paranız bir yerlere harcanıyor, eşiniz orda burda gönlünce dolaşıyor ama siz dışarı çıkıp gönlünüzce bir kazak dahi sormadan hesaplamadan alamaz duruma gelmişsiniz..Kimse sizin paranıza güvenip iş yapmasın lütfen..Evlenecekseniz de bütün hesaplarınız ayrı olsun..Bir standart belirleyin ve bunu açık açık talep edin

Birak erken emekli olup hayatini yasayacak sen is hayatina katlanacaksin, belli senin paran benim param olayi olacak bu iliskide.

öz çocuk istemeyen, sevgilisine hediye almayan cimri bir adam yetime mi bakacak?
hiç inandırıcı değil.
Ne alakasi var cocuk istemeyen yetime mi bakacakla? 3 cocugun okumasina yardim ediyorum ben ve cocuk istemiyorum. Sacma genellemeler yapmayin. Ben kendi hayatimda cocuk istemiyor olabilirim ama dogmus cocuklardan da uzak duracak degilim.
Anne olmak insan olmak icin sart degil.

Ben sevdiği için para harcamayan insanın başkaları için harcayacağına inanmıyorum. Vurguladığım cimrilik, insan sevgisi değil.

evlenince bu huyları da değişebilir. erkekler evlenince ilgiyi baya azaltabiliyor. nezaketine kavga anında bakmak lazım. cimrilik zor biraz. yakınlarımda var cimri olanlar. yediğin yemeğe bakıyorlar evlerinde doymadan kalkıyorum.

siz bilirsiniz konuşun isterseniz kafanıza takılanları. üstünü örtmeyin. çünkü evlenince üstünü açmak zorunda kalacaksınız.

Ben elimde olan parayı kendime ve sevdiklerime harcamaktan mutlu an biri olarak cimri biriyle yapamazdim sanirim. Sevdiği insandan parayı kiskanmak bana itici geliyor.
Birde çocuk mevzusu var ki, sevgilim suan cocuk istemiyorum dese çok sevdigim ve onunla birlikte olmayi tercih edecegim icin icim burukta olsa kabul ederdim. Ama yeni tanıştığım birisinde bu belirleyici bir faktör olurdu. Yorumları okumadım, siz çocuk istiyor musunuz bilmiyorum ama isteyen insanin istemeyenle biriyle ilişkisi zorlasiyor.

Cocuk meselesi icin bosanacak bir insan..
bence burayi dusunmeniz lazim.
bir yuvada cocuk sıcaklığı neden istenmez.
gecerli sebeleri vardir. Erteleyelim denir ancak bir evliligi dagitmak bitirmek icin dunyanin en acimasiz sebebi olmali..
allah kimsenin yuvasını cocuk sesinden uzak kilmasin, kucaklarimizi bos birakmasin.
Cimrilik, kurusculuk ise insanin degistiremedigi noktalardan bir tanesi diye düşünüyorum.
bence siz bu iliskinin devami icin cok cok cok düşünün.

Simdi soyle dusunuyorum. Bir adam sabah aksam deli gibi calisir ama rizki azdir, fazla kazanamaz. Onu alnindan operim ben. Seviyorsam her yola da girerim onunla.

Fakat sizin adayiniz maddi imkani oldugu halde kisanlardan.. Kanaatkar olmak, tutumlu olmak baska cimri olmak bambaska. Ben cimrilik gordum sizin adayinizda. Bence cekinmeden maddi tereddutlerinizi dile getirin. Sonucta 18 yasinda degilsiniz sevdim bir cesaret evlendim diyecek yasi gecmissiniz.

Bende 32 yasinda bekarim. Huzur ariyorum artik. Beni huzurdan uzak tutan her insana bende uzagim.. eminim sizde oylesinizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…