- 4 Aralık 2017
- 212
- 32
- 13
- Konu Sahibi Minnakkuzu09
-
Ama yani senin için o bişeler yapmıyo tarzı anlaşılmasınkariyerinden vazgeçti benim için demişsin ya. al sana kafana kakılacak bir mevzu evlendikten sonra.
yapmaz deme yapar .
hatta sende yaparsın senin için mesleğimden vazgeçtim diye..
Biz de 8 senedir beraberiz 15 yaşımızdan beriAlttan derslerim çok fazla okulum uzar evlendikten sonra bitirip meslek sahibi olmam 3 yılımı alır ama 10 11 yıl beklemek sorun olur mu ki
Anladım teşekkürler kuzumBiz de 8 senedir beraberiz 15 yaşımızdan beriokullarımız bu sene bitiyor ama biz söz bile yapmayı düşünmüyoruz henüz master falan var önümüzde, hadi master olmasaydı bile daha bu yaşlar çok erken geliyor bana evlenmek için.. tabii ki kişisel tercih okul biterse ekonomik olarak problem yoksa evlenilebilir ama bence erken.
Evet olabilir Yani olmaz diyemem
Haa bir de ünivers,te okuyorsunuz ama sırf evlenmek için alttan da derslerin var ve uzayacak diyee okulu bırakıp evlenecekseniz öyle mi. Aman aman koca adayın okul bitene kadar bekleyemez kaçar sonra. Anne babanızın emeklerine yazık değil mi hanımefendi acaba bu yaşa kadar okutup üniversite kazanmanızı okulu bırakıp evlenin diye mi yaptılar? yok çocuk yetiştirmek de iştir yok dünyayı değiştirecekmiş pardon nasıl olacak o ?
eşinin eline bakacaksın kendi ihtiyaçlarını bile o para verirse alacaksın ekonomik özgürlüğün olmayacak çocuğuna böyle mi örmek olacaksın senin kendine hayrın olmamış ki çocuğa nasıl olsun.
o da üniversite kazanıp okuduğu halde bırakıp kocaya giderse birşey demeye nasıl yüzünüz olacak keşke okumasaydınız da aileniz bari masraf yapmasaydı yazık hala daha evliliği mesleğe tercih eden var. Sonra çook pişman olursun madem kararını verdin herkesi azarlıyorsun niye soruyorsun bildiğini yap yanii.
Biz de 8 senedir beraberiz 15 yaşımızdan beriokullarımız bu sene bitiyor ama biz söz bile yapmayı düşünmüyoruz henüz master falan var önümüzde, hadi master olmasaydı bile daha bu yaşlar çok erken geliyor bana evlenmek için.. tabii ki kişisel tercih okul biterse ekonomik olarak problem yoksa evlenilebilir ama bence erken.
Ahah:))keşke herkes sizin gibi anlatsa herkes bi adam öldürmüşsüm edasıyla yüklendi de ondan yani..hay ağzınıza sağlık.
ailesi tarafından okutulmayan/maddi zorluklar yüzünden okuyamayan/okuduğu halde iş bulamayan/sağlık sebebiyle çalışamayan/çocuğu olduğu için işe ara veren... vs. arkadaşları ayrı tutuyorum ama kadın ekstra bir mecburiyeti yoksa çalışmalı. insan hem gül gibi meslek sahibi olup hem kocasına yemek yapıcam eve süpürge tutucam diye okulunu yarım bırakıp 21 yaşında evlenir mi?
sizin ablanız olabilecek bir yaştayım, ben de okulum biter bitmez evlendim. çalışmamak gibi bir düşüncem hiç olmadı ama ilk 3 yıl iş bulamadığım için evde oturdum. o üç yılda ne kadar bezdiğimi, ne kadar suçlu hissettiğimi -ki eşim gerçekten çok kibar ve destekleyici davrandı her aşamada ama ben kendime durumu yediremedim- size anlatamam. Evlenirken hiç aklıma gelmemişti, mesleğim güzel bir meslek hemen iş bulurum zannetmiştim. Neyse şimdi mutlu son, bir süredir çalışıyorum. işyerimde de bir sürü sıkıntı olmasına ve evimde huzurlu olmama rağmen kapıyı kapatıp çıkıyorum ya ooh diyorum. bütün gün insanlarla etkileşim halindeyim, kıyafetim saçım üstüm başım ona göre -ilk üç sene bütün günümü evde eşofmanla geçirmiştim-, ay sonu tıkır tıkır maaş yatıyor, çok değil ama tek maaşa göre evde yarattığı fark çok fazla, temizlikte çok sıkışırsam yardımcı alıyorum benden de beş kat güzel temizliyorlar.
ayrıca çalışan öğretmen arkadaşlarımın en yoğunu haftada 4 yarım gün olarak çalışıyor.
bu kadar ablanızın, hadi bizi geçtim annenizin lafını dinlemezseniz dizlerinize çok vurursunuz. Adam orada duruyor bir yere gittiği yok. önce okulunuzu bitirin atamanız olsun, daha sonrası nasip. 21 yaşın zaten ne kadar erken olduğunu anlatmak bile bir zulüm. ben 21 yaşında "ay ne hoş çocuk" diye düşündüklerimin 25 yaşında "ıyy ben bunun nesini beğendim" haline dönüşünü de net hatırlıyorum.
Ahah:))keşke herkes sizin gibi anlatsa herkes bi adam öldürmüşsüm edasıyla yüklendi de ondan yani..
İstediğinize inanabilirsiniz sorun yok sağolun:)Ay sen bayagi küçüksün yanerdeyse tüm yorumlari okudum ve 21 yasinda olduğuna inanmiyorum. Liseli genç kız kafası bu yazdiklarin. Pembe panjurlu evinde pembe gozluklerinle yasayacagina inanıyorsun ciddi ciddi.
Gercek hayatla karsilasinca mutsuz olacagina kesin gözüyle bakıyorum.
Hatta ben olsam vakit kaybetmemek için gördüğüm ilk sadise de kucağına atlardımOf çok ikilemdeyim zaten
AhahHatta ben olsam vakit kaybetmemek için gördüğüm ilk sadise de kucağına atlardım
Hayır evlilik gibi değil normalde 9 10 ayda bi görüşüyorduk lisedeyken şimdi de ayrı şehirlerdeyiz7 yıl sevgililik mi olur yahu? Evlenin bence , zaten evlilik gibi olmuştur o artık
Ailem bilmediği için görüşemiyordukHayır evlilik gibi değil normalde 9 10 ayda bi görüşüyorduk lisedeyken şimdi de ayrı şehirlerdeyiz
21 yaşında şu üniversite diplomasını bir an önce alsam da sıkıntısız; seneye de kpss kursuna kayıt olur, atanırım inşallah diye düşünüyordum.26 yaşındayım şimdi.Üç yıldır hayatımda olan cok ama cok sevdiğim bir adam var.İşi, ahlakı, karakteri vb özellikleri de cok güzel.Bu yaz evlenelim diye konusuyoruz.Ben hala ayy evlilik kolay mı falan diyorum.21 yaşında bu ne cesaret arkadaşım..Arkadaşlar ben 21 yaşındayım okulum bitecek ve nişanlımda 22 yaşında geçim konusunda sorun olmaz 7 yıldır konuşuyoruz onu çok seviyorum ama evlenmek için erken mi bana karşı olan davranışları değişir diye korkuyorum
Ve daha gözlerine 3 saniye bakamam utanırım7 yıl sevgililik mi olur yahu? Evlenin bence , zaten evlilik gibi olmuştur o artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?