- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
Katılıyorum.
Benim annemde babam onu aldattığı için intihar edip öldü.
annem öldükten 4 ay sonra babam o bayanla evlendi.
ve ilahi adalet ya hiç huzurları yok.
Rabbim kimseyi yoldan çıkarmasın
tüylerim diken diken oldu her sayfayı ayrı ayrı okudum.
Şu bi gerçekki yuva yıkanın yuvası olmaz.
sizin konuyuda okudum.
rabbim yardımcınız olsun. 2.kadın yüzünden annenizi kaybetmişiniz...
bizi anlıyorum
benim annem babamda öyle..
hayatları bir yalan üzerine kurulu
bazen keşke gitse diyorum.. gitmiyordu..
6çoğuklı bir aile.. ey kadın senin hiçmi merhametin yok.. hiçmi utancın insanlığın yok..
Birçok insan ne yazık ki cinsel/fiziksel çekimle aşkı karıştırır oldu.Siz bir iş yerine girersiniz orada adamın tekinden etkilenirsiniz(fiziksel çekim) sonra baktınız evli onu görünce kafanızı çevirirsiniz,aklınıza o gelince kafanızı dağıtmak için başka şeyle meşgul olursunuz,ya de en önemlisi birazcık empati kurup vicdan azabı çekersiniz ki kendisi çok güzel bir kötülük önleyicidir 1 2 aya kadar zaten kafanızdan silinir başka birinden hoşlanmaya başlarsınız.Ama siz ilk fiziksel etkileşimden sonra onunla evli olduğunu bile bile iletişime devam eder,telefon numaranızı verip mesajlaşır,karşılıklı flörtleşip,eve gidince uyuyana kadar onun hayalin kurarsanız o zaman fiziksel çekim/etkileşim aşka dönüşür.Yani her ne kadar insanoğlu reddetse de insan biraz da kime aşık olacağına kendi karar veriyor.
Ama ben yine de kimseyi yargılamıyorum her şey insanlar için,herkes hata yapabilir,bazen hayat istediğiniz gibi gitmez kitaba uymadan yaşamanız gerekebilir kendinizi iyi hissetmek için.Hayat da ilişkiler de insanlar da düşündüğümüzden daha karışık ama insanın kendine karşı dürüst olması ve basmakalıp beylik sözlerle kendini kandırmaması gerekiyor:''Ama aşk öyle bir şey ki'' ''İnsan kime aşık olacağını seçmiyor ki'' gibisinden.Eylemlerinden,yaptıklarından,sebep olduklarından sorumluluk alması ve gerekirse vicdan azabı çekmesi gerekiyor.
ben tanık oldum böle olaylara ondan içim sızladı bizim bir tane halı yıkmacı arkadasımız vardı bu yurt dısından gürcüler falan getiriyolar yaa hani adam ona asık olmus işte adam karısını bosadı iki erkek cocugu vardı o kadınla evlendi kadın cocuklara nasıl davranıyodu biliyomusun kasılastımda kadını elimden zor aldılar cocuga bir vurdu kocam tutmasaydı elimde kalıcaktı
Birçok insan ne yazık ki cinsel/fiziksel çekimle aşkı karıştırır oldu.Siz bir iş yerine girersiniz orada adamın tekinden etkilenirsiniz(fiziksel çekim) sonra baktınız evli onu görünce kafanızı çevirirsiniz,aklınıza o gelince kafanızı dağıtmak için başka şeyle meşgul olursunuz,ya de en önemlisi birazcık empati kurup vicdan azabı çekersiniz ki kendisi çok güzel bir kötülük önleyicidir 1 2 aya kadar zaten kafanızdan silinir başka birinden hoşlanmaya başlarsınız.Ama siz ilk fiziksel etkileşimden sonra onunla evli olduğunu bile bile iletişime devam eder,telefon numaranızı verip mesajlaşır,karşılıklı flörtleşip,eve gidince uyuyana kadar onun hayalin kurarsanız o zaman fiziksel çekim/etkileşim aşka dönüşür.Yani her ne kadar insanoğlu reddetse de insan biraz da kime aşık olacağına kendi karar veriyor.
Ama ben yine de kimseyi yargılamıyorum her şey insanlar için,herkes hata yapabilir,bazen hayat istediğiniz gibi gitmez kitaba uymadan yaşamanız gerekebilir kendinizi iyi hissetmek için.Hayat da ilişkiler de insanlar da düşündüğümüzden daha karışık ama insanın kendine karşı dürüst olması ve basmakalıp beylik sözlerle kendini kandırmaması gerekiyor:''Ama aşk öyle bir şey ki'' ''İnsan kime aşık olacağını seçmiyor ki'' gibisinden.Eylemlerinden,yaptıklarından,sebep olduklarından sorumluluk alması ve gerekirse vicdan azabı çekmesi gerekiyor.
Valla bir de bu geyik var di mi?Birinin dış görünüşünü beğenip ''Of bu karı(!) da ne iyiymiş ama ha.'' deyip sonrasında tepki çekmemek ve kendini kandırmak için adına aşk demek.Merak ediyorum o Gürcü kadının ruhuna mı aşık olmuş,o kadın çirkin olsaymış yine aşık(!) olur muymuş?Erkekler gidiyorlar facebook'tan kadın fotoğraflarına bakıyorlar beğendiklerini arkadaş ekleyip flört ediyorlar sonra da aşık oldum oluyor adı.Kadın da demiyor bu adam beni gerçekten seviyor mu çirkin bir fotoğrafımı koysam yine arkadaşlık isteği yollar mıydı diye.
ben tanık oldum böle olaylara ondan içim sızladı bizim bir tane halı yıkmacı arkadasımız vardı bu yurt dısından gürcüler falan getiriyolar yaa hani adam ona asık olmus işte adam karısını bosadı iki erkek cocugu vardı o kadınla evlendi kadın cocuklara nasıl davranıyodu biliyomusun kasılastımda kadını elimden zor aldılar cocuga bir vurdu kocam tutmasaydı elimde kalıcaktı
süpersiniz. bumudur budur.24 yaşindayken bi ise girmistim.birind3n çok etkilendim gerçekten .karşılıksız olmadığını da anlıyabiliyordum.evliydi tabi.hissettiklerimden çok utaniyordum hatta k3ndime çok kıziyordum ama yine duygularimdan kurtulamadim.birden çok yakın arkadaş (!) Oluverdik.daha ilk hagtdan dertleşmeye basladı benimle.eşinle 3-4 kez karsılaştım.cok güzel ve iyi bi bayandi.onunla muhabbetimi ilerletirsem icimdeki duygular kendiliginden söner diye düşundum..yine olmadı.bu arada asla o adama açılmadım.sonra muhabbetlerinde depresyon gecirdigini ailesinden hayattan zevk alamadiğini vs anlatmaya basladi.ben de gercek mutlulugu huzuru sadece ailesinde bulabileceğine anlattim.(bunlar tamamen mantigim ve ajlakimla soylediğim cumlelerdi) isten de çıkmayi bile düşundüm başka türlü kurtulamicam bu halinden dedim.ama.maaşı vs. Çok iyidi.
En sonunda bana aşık oldugunu sadece benim yanımdayken mutlu oldugunu söyledi.
Benden uzak dur dedim.isten cikmak zorunda birakirsin beni dedim ki kendisi benim patronumdu.tamam oyle olsun dedi.2-3 gun sonra ayni laflar...
Ben de bi daha ise gitmedim.parami almaya bile gitmedim.tel.larıni acmadim.parami arkadasimla yollamiş.msjlarla ozur diledi.hattımi degiştirdim.
O bi ay boyunca kalbim mantığim ahlakim hep savas halindeydi.bi daha boyle bi donem yaşamayi asla istemem.hem acı cektim çektihim aci yüzunden kendime kızarken yine aci çektim.duygularimizi göz ardı edemeyiz ama unutmayalım ki .Allah bize irade diye bişey vermiş.böyle bi durimda uzaklaşmaktan baska bi çare bilamadim ben.hala eşi ve çocugunla mutlu bi hayati olur diye dua ediyorum.şimdi 28 yaşindayim be benimde bi cocuhum var.oyl3 bi hataya dusseydim şimdi çok pişman olurdum.özellikle.anne olunca daha iyi anliyor insan.bi yuvanin n3 demek olduğunu.eşine yapılan ijanette affedilmez ama o çocuğun jayatınla oynamanın günahıni bile ödeyemez insan.adam boşanmasa bile anne baba arasindaki iliski ister istemez çocuha yansır.boşancaği varsa boşansın.çocuğunu düsunen bi baba karışınla mutlu olmaya çalışir.
Katılıyorum.
Benim annemde babam onu aldattığı için intihar edip öldü.
annem öldükten 4 ay sonra babam o bayanla evlendi.
ve ilahi adalet ya hiç huzurları yok.
Rabbim kimseyi yoldan çıkarmasın
tüylerim diken diken oldu her sayfayı ayrı ayrı okudum.
Şu bi gerçekki yuva yıkanın yuvası olmaz.
Evli adama aşık olmakta yılın modası kanımca
bekar adama aşık olup aman aldatıcakmı vs. diye düşünüyoruz...
bazılarıda evde nikahlı karısı duruyo. seviyorum aşıgım diyo
hadi ordannnnnnnnnnnn.. aşkmış sevgiymiş
karısına saygısı var ama ruhen kalben bana ait... beni seviyo... hı hı canım... george clooneyde bana ölüyo bitioda ben yüz vermiyorum
ama evlensin bi o zaman düşünücem:82:
haa kız bu arada daha dün gazetede okudum george clooney nişanlanmış,malum müzmin bekardı kendileri senelerdir,sana gün doğdu bu fırsatı kaçırma bence.
Ya çok merak ediyorum o babanız olacak adamda hiç mi vicdan yoktu da kendi yüzünden intihar edip ölmüş birinin üstüne 4 ay sonra aldattığı kişiyle evlenebildi..peki kadın..yahu boşanıp evlenmekten bahsetmiyoruz bir hiç uğruna giden candan bahsediyoruz nasıl geceleri rahat uyuyo ? İnşallah ölene kadar kabuslarında rahmetliyi görür
Benim sevgilim de evli. Dinden imandan bahsetmişsiniz fakat atladığınız bi konu var Rabbim sizin kocalarınıza 4 eşe kadar izin vermiş. Her zaman hatayı öteki kadınlarda aramayın asıl suçlu kocalarınızın ta kendisidir. Kimse kalkıpta evli bi erkek bulsam diye aranmaz. Arananlar zaten çok farklı bi konumdadır. Herkese aynı yaftayı yapıştırmayın lütfen.
Allah senden razı olsun nasılda güzel yazmıssın tebrik ederim seni canım benim
@petunya8i8
Harikasın tatlım güçlü irade ve mantığı kullanma budur. Diğer kadınlar ya zevk için ya para için takılıyor aşkmış felan kılıf sadece lafım evliler ile takılan herkese
işte görmek istediğim hemcisim.... evet irade denen birşey var ve sen çok güzel kullanmışsın iradesizlere duyrulur.......buyrun işte isteyince oluyormuş siz yeter ki insanların hayatlarına girip eşlerini hayat arkadaşsız çocuklarını babasız bırakma fikrinden vazgeçin vaalla alkışlayacam duramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?