evliliğimde büyük pişmanlıklar yaşıyorum.....

26 yaşındayım ama bu beden yaşım ama ruhum çok yaşlı bu kadar zoralnıcağımı yada zorluk yaşatacakalrını düşünmedin yolun başındayım ama ben neden kendimi uzun süredir evliymiş gibi hissediyorum...

Evliliğe alışmak çok zor
bende alışamamıştım
9 aylık evliyim
yeni yeni alışıyorum

olanla yetinmeyi bilmen gerekiyor yoksa aslaa mutlu olamazsın. herkes nasibi kimse onunla evlenir. durumunun kötü olduğunu bile bile neden evlendin o zaman. eşin yükselmiş ama erkek kalkamam diye gitmemiş. çalışmayana ekmek yok güzelim kusura bakmayın ama önünüze gelen fırsatı tepmişsiniz. ailesi ev alacaktı almadı demişsiniz. benim eşimin ailesi bir iğne almadı. evlendiğimizden beri borç ödüyoruz. ama hiç pişman olmadım eşimi çok seviyorum. bence sen eşini sevmiyorsun. biizm borçlar bir yana birde çirkef kaynana ve tayfalarıyla uğraştık senelerce. hergün bugünümüze şükür diyerek başladık hep eşimle. bence maddiyatı falanı filanı bırak. sıkıntı çekmeden refaha ulaşılmazmış bunu düşün.

Ev için mi evlendiniz?
O zaman doktorla evlenseydiniz madem biliyordunuz parasız olamayacağınızı...

İlk mesajınızda hiçte maddiyatçılık seçmedim sadece aksettirdiğin pişmanlıktı

Doktor kısmetim vardı,bu sorumsuz koca ile evleneceğime doktor ile evlenseydim demek istediğiniz sanırım!!Kıyaslama sezdim :)

Maddiyatçı olmayan insanda yoktur bence,maddiyat ihtiyaçtır sonuçta (geçimimizi sağlayacak kadar)

Ailesi ev vermemiş ben olsam ben de takardım,diğer çocuklarına veriyo,bize niye vermiyo diye düşünürdüm

Ama eşinin ailesi,kocan daha fazla sorumsuzlaşmasın diye bence ev vermiyo haklılarda opuyorumnanaktan

sorumsuzda tembelde olsa sizin kocanız şuan..ne demek doktor istedi de vlenmedim..
bunu konuşmanız hattta aklınıza getirip düşünmeniz bile çok yanlış bile bile evlenmişsiniz..
insan nişanlıyken bile adamın nasıl biri olduğunu kestiremiyor mu? bu kadar tembel olduğunu anlayamadınız mı?
belkide eşinizin ailesinde suç hazıra alıştırdılarsa çalışmak zor gelir
oturun konuşun eşinizle durumdan rahatsızlığınızı bildirin
ilerde çocuk olduğunda masraflar dahada çoğalacak bu adam o zamanda mı çalışmaya zorla gidecek
ileriye dönük konuşmalar yapın biraz gözünü korkutun

beni ne doktorlar ne zenginler istedi de ben sana vardim dersiniz artik esinizekaydirigubbakcemile3

biraz gec olmus maddi durumu düsünmekle bile bile evlenmissiniz
sizde calisin o halde yardim edin esinize

Ilk baslarda ınsanlar maddıyatı cok onemsemezler ancak evlenıp baba evınden cıkıp kocanın evındede ay sonu gelmesenız dıye takla atınca herkesın kafanına dank eder.

Aslında yazıdıgınız ılk mesajda parasızlıktan deglde esınızın tembel olusu, esınızın alılesıyle yasadıgınız problemlerle eskıden aldıgınız kararların aslında dogru olmadıgının farkına varsısı olarak yorumladım.

İnsanların genelı ıclerınde bırıktırdıklerı bazı memnunıyetsızlıklerı tek bır yerde toparlarla . sızde oylesınızı sanırım aslında bır suru memnun olmadıgınız sey var ama bunu maddıyat olarak tanımlamıssınız. bence sızı mutsuz eden seylerı kafanızda bır ayırın. daha sonra hangılerını duzeltmek elınızde bunları dusunun. onemlı olan esınızle ılgılı sorunlar. Tembelse yavas yavas sorumluluk verın mesela, tembel erkek gercekten zor. Esınızın tembellıgı yuzunden maddıyatınızdan sıkayetı olmayaın. esınız cok calısıp ama yınede kazancı az olsaydı o zaman esınıze acıyacaktınız.

çok merak ettim eşin ne iş yapıyor haftada 3 saat 1700 maaş bende o işe başlayayım

bende merak ettim şimdi

birde hayat müşterektir diyip duruyoruzda işimize gelmeyince nasıl yan çiziyoruz.

siz çalışın kazanın fazlasıyla niye eşinizden bekliyorsunuz hayat müşterek değilmi.yada elinizdekiyle yetinmesini bileceksiniz mecburen.

işin içinde sevgi olmadan ne yazık ki yaşanılan sorunlarda büyüyor...
ben eşinizin genel tavırlarından sıkıntılı olduğunuzu sezdim sadece maddiyattan öte... yaşadığınız keşkelerden dolayı sıkıntıdasınız. ama hayatınızı evlenmeden önceki şekliyle kıyaslarsınız çok üzülür ve şu anki durumunuzdan daha çok soğursunuz. eşinizle konuşun öncelikle... daha çok çalışması gerektiğni, önüne çıkan fırsatları tepmemesi gerektiğini söyleyin. ileride doğacak çocuklarınız için birikim yapmanız gerektiğinizden bahsedin... sizde iş arayışınıza devam edin. zaten çocuk düşünmüyorum diyorsunuz. bi şekilde çalışacak bi yer bulursunuz. internet üzerinden , yaşadığınız yerin yerel gazetelerinden vs... hem böylelikle boşta kaldığınız sürece gözünüze batan şeyleri görmez olursunuz hemde maddi olarak rahat edersiniz.
eşinizin ailesi çocuklarını ayırıyorsa ayıp ediyorlar. baştan ev vericez diyip sonra vermemeleri kötü.. ama söyle düşünün; aranız kötüymüş aileyle, evi verip sonra evi verdik diye her işinize karışsalar daha kötü olurdu. o evden kazanacağınız paranında anlamı kalmazdı.

maddi sıkıntı ne yazık ki hayataın her anında var. çok zengin olan biri bile daha sonra parasını kaybedebilir... böyle kıyaslamalara girmeyin. olumsuz düşündükçe hayatınızı daha büyük bir kaosa sürüklersniz.

kısmetse 2. sini zengin bulursun:roflol: bu nasıl mantık ya ??????kafamçokkarıştıherkes dört dörtlük yaşamıyorki arkadaşım...!

Feryalcan kardeş, bence bütün sorun sende, ne senin eşinde ne ailesinde

tamam eşinle problem yaşarsın, ailesiyle problem yaşarsın anladık ama konularına bir dön bak hepsinde senmi haklısın? bence değil

beklentilerini karşılamadığı için sürekli onları suçluyorsun

baydı artık, bence boşan sende kurtul gitsin

bu evlilikten ne sana ne eşine hayır gelmez

evliliğimde büyük pişmanlıklar yaşıyorum.....

Bu görümceler gerçekten kıskanç....
sinirli bir eşle evlilik ve çocuk.....
kayınvalidem bayramımı zehir etti......
eşimden ve görümcemden nefret ediyorum...çok sinirliyim çok...
Kayınvalidemin evimin her tarafını karıştırmasından nefret ediyorum....
bu kayınvalide ve eşi nerden buldum ben......
gitmeli miyim akıl verin lütfen?
ciddi bi durum mu bu lütfen yardım!
Eşiniz ve ailesiyle yaşadığınız kavgalarda komşulara çevreye rezil oldunuz mu?
Eşim beni çok boğuyor, dayanamıyorum...
Dışarıda yağmur ve içimde tarifsiz pişmanlıklar var...
eşime çok kırgınım ama o kendini haklı görüyor.............
kayınvalidem beni delirtmeye kesin kararlı..........
eşiniz aldığı kararlarda sizi ezip geçse ne yapardınız? (
Kaynanam benim için büyük bir ceza
rahatına düşkün tembel eşim beni sinir ediyor?yardım
evliliğimi bitirecek bu insanlar....
Eşimden öyle nefret ettim ki! (
Yaşanan her şeye rağmen görümceme gitmeli miyim?
Kaynanayı anlarım da Görümcelere ne oluyor? Dış kapının mandalı
evliliğinde baba sözünü dinlemeyenler durumunuz nedir?

evliliğin kadına getirdikleri ve kadından götürdükleri

cnm ev vermeleri benim yüzümden giya beni cezalandırıyolar ben onların istedi gelin değildim sürekli şunun gelini evlendi kapandı bunun gelnin evlendi kapandı sen böyle açık açık gez bi kere akrabalrı bizi iftara çaığrdı eşime feryal uzun kol giysin öyle gelsin dedi ben gitmedin yani beni yönlediremedikleri için vermiyorlar eşimde ne onların istedği gibi olurum nede evlerini isterim dedim ya onların yaptıklarını bi kenara attım ama eşimin sürekli para hesabı yaPması düşünün özel günlerinmde her ay almam gereken şey için bile başka marka alsaydın bu pahaılı bi kaç tl fark etiyor hesap yaması beni artık zıvanadan çıkardı
bazı arkdaşalar sevmedğimden bahsetti aksine aile m karşı çıkmasına rağmen beni stedim eşimel evlnmeyi çnük seviyordum öyle şeyler yaşadım ve duydum ki soğudum bugün işe giderken beni öpmek istedi yüzümü çevirip tekrar uyudum o dereceyim
bi insan bana kötü olduğunda bu eşimde ben çabuk soğuyorum bu benim karekterim ne yapayım...

bence ne yap biliyomusun her insan isterse kendini değiştirebilir.bu benim karakterim diyip geçme.değişmeye çalış.bak ozaman çevrende sürekli sorun yaşamamaya başlar çevrenle iyi ilişkiler geliştirirsin.önce sen değiş ki sorunların bitsin.bir insanın başına zor zamanlar zor insanlar zaman zaman dert açar.ama zaman zaman.bu herzamana döndüyse hep sorunluysan biraz kendine de iğne yada çuvaldız farketmez batırmak gerek.

kısmetse 2. sini zengin bulursun:roflol: bu nasıl mantık ya ??????kafamçokkarıştıherkes dört dörtlük yaşamıyorki arkadaşım...!

arkdaşaım ben 2.zengin bulurmuyum diye konu açmadım ama madem sen bunları bana söyleyip rahatlıyacaktın rahatladın mı tamm benim konumla ilgilenme lülfen rica ediiyorum bak gayet kibarım....

arkdaşalrımızn büyük bir bölümü olaya ne kadar da duygusal yakalşıyor lütfen gerçekçi olun sanki ben kötü bi ey söyledim merak ediyorum hanginizin eşi tembellik yapar ayağına gelen iş fırsatlarını kaçırdığında ya evlilikte olur parasızda olur eş tembelde olur der lütfen ben biraz daha içten olun sanki ben yanlış bi şey söyledim toplumumuzn genel kanısı hep daha rahat yaşamaktan yana
neden fısatım varken daha iyi hayat standartlarında yaşamim hayır bunu istemek suç mu?

kocam memur dün gece oturduk hesap kitap yaptık 50 tlcik kenara koyabildik diye mutlulukdan uçup sarılıp öpüşüp öyle yattıkk...
Evlilik aşk sevgi budur... bir kuru ekmeğe bir yastığa evet dedik... Hiççç bir zenginede değişmem kocamı.

Canım benim ya aptalsa konu diyorsun ama bu konular senin konuların benim değil,

ben sana diyorumki bu evliikten sana da eşinede hayır gelmez daha şimdiden böylesinin ilerde neler olur kimbilir? birde çocuk eklenirse düşünemiyorum bile !

eşinle , kayınvalidenle, görümcenle yaşamadığın rezillik kalmamaış bunları sen söylüyorsun ben değil

ayrıl kurtul bukadar olaydan sonra bence hiç birşey değiştiremezsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…