Evliliğimin 2. Haftasında Başıma Gelenler

2330 a kadar yemek mi bekletilir adam gelecek diye ! Belli isi cikmis gelemiyor iste
Ailenize durumu anlatip yemegi beraber yiyip evinize gitseydiniz ya da esinizin gelip sizi almasini bekleseydiniz hanimca,
Bu cirkeflikleri yapmadan once.
Bu ne ya ! Gec kalmis ve gelememis bu kadar bitti yani !!
Bosanmassam bilmem neyim gereksiz lafinin arkasinda dur. Bosanmak icin evlenmissin galiba , adami tehdit edip duruyorsun bosanacam da bosanacam.
Valla bosan yazik adama!!

Sn orada bosanmassam serefsizim diye lafi soylersen oda kufur eder kusura bakmada senin yaptiklarina sabir tasi dayanmaz yani!!

iki haftalik evlisiniz ailenizin evine yemege gidioyrsunuz
arkadasinin kaynanasinin derdinde
ailenize saygisizlik etti cocuk gibi ha bir saat sonra ha yarim saat sonra gelecm diyerek
ustunede annenize kufur
sizi sakinlestirip ozur dilemesi gereken oydu
bir hata yapti altan alacakti
ama yok erkek oldugu icin kadinin gorevi hep altan almak

inanılmaz fevri davranmışsın ve işi bu noktaya taşımışsın. adam sadece geç kalmış, bunu ona sonra daha farklı bir dille sorabilirdin. ailenin yanında sokak ortasında rezil olmuşsunuz, bir de adama tekme tokat girişmişsinbu nasıl bir duygu durumu? bunun altında sadece geç kalma olduğunu sanmıyorum. eşinden şüphelendiğin bir durum mu oldu daha önce? sanki bişeylerin birikimi olmuş patlamışsın gibi.

Son düzenleme:
arkadaşım sen haklısın neden alttan alıyorsun ki onun alttan alması lazım
ne demek 23:30a kadar bekletmek yahu!
ayıp denen bişey var görgüden habersiz kocan
hem geç kaldığı halde bir de küfür etmiş terbiyesiz.
bir de sen özür diliyorsun
bırak o gelsin asıl sen unutma onun bu yaptıklarını

şakamısınız siz ya...

2 haftalık bir evlilikte yaşananlara bak...

eşin gecikmiş,geldim,gelicem,geliyorum diye oyalamış sizi kızmakta son derece haklısın ama telefonu fırlatıp hışımla baba evinden çıkmak ne demek.git evinde yap kavganı,2 gün dön arkanı uyu bak nasıl kul oluyor o koca sana,öfkelide olsa kapının önünde yapılacak işmi bu,hiç anneni düşündünmü onu nasıl ağlattığını peki,o kavgalar olurken tüm bina duymadımı zannediyorsun bunu,bide anneni mahalle dedikodusuyla bırakıyorsun,annene edilen küfüre kızmakla ne kadar haklı isende,anneni o durumda bırakmakta bi o kadar haksızsın..
boşamazsam seni şerefsizim demişsin,boşayacakmısın kocanı,

tabikide HAYIR boşamayacaksın,çünkü o laf ağzından öfke ile çıktı,tıpkı eşinin annene ettiği küfür gibi,

bence bi silkelen kendine gel,biz ne yaptık böyle diye oturun bi düşünün,en güzel zamanınızda şiddet varsa,ilerde neler olur bilemedim..

not: ben eşinin yerinde olsam gider bi darp raporu alırdım,

napmışsın sen cnm yaa.. geç kalmış evet, yapmaması gerekiodu.. bi al karşına konuş.. neden de.. adam daha eve gelmeden annenin babanın yanında telefonu duvara fırlatmışsın.. ne bu öfke.. bi de üstüne küfür etmişsin.. onun ettiği küfürü buraya yazmam ahlakım elvermez diyosun ama senin ettiğin küfür ne olacak.. o da çok ağır ve bi bayana yakışmayacak bi söz.. hiç bi erkek kendisine ş.. diyen birine tepkisiz kalamaz.. haa bi de diosun ya babam geldiğinde biz hallederiz demedi arkamda durmadı die, daha adam eve gelmeden sen sinirini,öfkeni annene babana çok kötü bi şekilde yansıtmışsın.. madem öyle, orda sakin olup, eve gelince içinde ki öfkeyi dışarı çıkarsaydın..

Evlilikte yapılmaması gereken 2 yanlış gördüm hareketlerinizde:

1. si seni boşayacağım, senden boşanacağım cümlesi. Yeni evlilikte bile bu cümleleri bu kadar kolay kurabiliyorsanız bence hatalısınız. Ne olursa olsun bu cümleleri kurmak kolay olmamalı.

2. si ayrı yataklarda yatmak. Anneannem hep öğütlerdi beni, ne olursa olsun, küs bile olsanız karı kocanın yatağı ayrılırsa o evlilik biter derdi. Yani küs bile olsanız sırtınızı dönün ama aynı yatakta yatın derdi. Ayrı yerlerde yatmanız da bence yanlış olmuş.

Konuya gelince yakın bir arkadaşı yüzünden gecikmişse, biraz daha ılımlı yaklaşılabilir. Kendisi zaten sebebini açıklar. Bir anda deli gibi saldırmalar, küfürleşmeler sağlıklı tepkiler değil.

Son düzenleme:
hakliyken haksiz durama dusmussun o senin pesinde dolanmasi gerekirken kendini oylebi durumun icine sokmussun ki sen onun pesinde dolasiyorsun suan bu ne sinir adama vurmussun bagirip cagirmissin herkesin icinde rezil etmissin adam nasil o kadar sabretmis valla hayret ettim bu evliligin sonu nereye gider bilemedim

az önce eski konularınıza baktım. 2010 yılında birlikte olduğunuz insan şuanki eşiniz mi? eğer öyleyse şimdi seni anlayabiliyorum..

Esiniz hatali olabilir ama siz anormal fevri davranmisssiniz. Bosanmayi agziniza sakiz yapmayin. Esiniz, bu kadar kucuk bir olayda bu tepkiyi verdiginiz icin sizden korkmustur. Buyuk bir olayda kimbilir neler yapar diye dusunmustur. Onun kufur etmesi de son derece cirkin. Yerinizde olsam zamana birakir ve erkeksi hareketleri birakmaya calisirdim.

Bence haksız olan sizsiniz. Ailenizin önünde adama bağırıp çağırdınız, biraz bekleyip evde ne yapacaksanız yapabilirsiniz. İlk boşanıcam lafı sizden çıkmış, ilk vurmaya siz başlamışsınız, ilk yatağı siz ayırmışsınız...

Umarım düzelir...

Evliliğin ilk zamanları. Aslında çok fevri davranıyoruz, anı beklememiz lazım. Sana çok hak veriyorum, yerden göge haklısın. Fakat; eşini o saatte annene kabul edip, yemeğini tek başına yedikten sonra evinize gittiğinizde yatağa yattığınızda göz yaşı ile bak böyle yaptın ama çok ayıp oldu, ben çok üzüldüm deseydin vicdanı rahat etmeyecek, kendini affettirmek için sana ve ailene bir takım girişimleri olacaktı.

Kelin ilacı olsa kendi sürerdi diyorum :) bende bazen aşırı fevri davranıyorum, anını beklemek lazım, ne zaman en sakinse, o zaman konuyu uygun bir dille anlatmak gerekir.

eşinizin davranışı saygısızlık olarak nitelendirilip,açıklaması ve özür dilemesi beklenirken; sizin davranışlarınız ve fevri hareketleriniz yüzünden şimdi özür dileyip,af bekleyen kişi siz olmuşsunuz...bu yaşanmış ve tekrarlanmaması gereken bir durum..belki ikinizde bundan ders çıkarıp sonra bu şekilde davranmazsınız..
evliliğinizi kurtarmak adına güzel bir akşam yemeği hazırlayın ve geldiğinde karşılıklı hatalar yaptığınızı o akşamı unutmayacak olsanız dahi bu kadar kırgınlığın yeterli olduğunu dile getirin...
evlilik çocuk oyuncağı değil.kavganız hangi boyutta olursa olsun gerçekten boşanmayı düşünmüyorsanız asla dile getirmeyin.İlişkinizi,evliliğinizi yıpratmayın,kelimelere harcatmayın..
İnşallah en kısa zamanda barışır,yaşadığınız o güzel,mutlu,huzurlu günlerin daha iyilerini yaşamaya devam edersiniz...

Kendi başına o saate çıkman hiç doğru olmamış. Ailen buna nasıl izin verdi o da ayrı bir konu. Allah tan kapıda eşine rastlamışsın. Ya rastlamasaydın o saatte eşinin bir tanıdğı seni yolda görseydi. YA da tek başına yolda başına bişey gelseydi.
Herşey yanlışla başlamış öyle de devam etmiş.
Keşke biraz daha sakin davransaydın. Herşeye rağmen eşini bekleseydin. 12 de olsa 1 de olsa bekleseydin.
O zaman bak nasıl haklı oluyodun. Bak o zaman nasıl burnunda getiriyodun herşeyi. iki haflaık evlilik için öyle rahat rahat boşanma muhabbeti yapmak çok yanlış olmuş. Bir de senin ailenin evinin önünde eşinle böyle bir tartışmaya girmek eşininde gururuna dokunmuştur. Şimdi sen haksız oldun.Sende onun ailesine giderken yapardın bir aksilik görürdü o zaman.
Şu an yapbileceğin fazla bir şey yok. Sabırlı, sakin ol, düzelir herşey.

karşılıklı hatalarınız var ama siz eşinizden önce kendinizi gördünüz mü _?

arkadaslarının adını söyle boşamazsam şerefsizim ?!! nasıl bir üslup. bence eşinin ettiği küfürle eşdeğer.

çok fevri davranmışsınız. daha yeni evlisiniz annenin ve babanın halini düşündün mü? sanki böyle yaparak onlardan destek alıp eşini ezmelerini istedin gibi izlenim uyandı bende.

haklı iken haksız konuma düşmüşsün.geç kalmış belki de lüzumsuz yere ama evde tartışırdınız. yaralar kapanmaz. ayrıca bitti boşanacağım dersen baştan eşini kaybedersin.
çözüme odaklanmak yerine boşanmaya odaklanmak niye?
niye en basit şeyde zorla kurulan yuvaya boşanmak sözcüğü küt diye düşüyor ?

eşinizin zamana ihtiyacı var.

İkinizde de hata var. Çok abartmışsınız iki medeni insan gibi konuşabilirdiniz. Hemen boşanalım olmaz.

boşanıcam sözü ciddidir ve ağızdan bi kere çıkar. bunu yapabilecek güçteyseniz zaten yaparsınız. eğer yapmacık söylenmişse bi süre sonra laçkalaşır. bence hatalar karşılıklı evet bekletmesi çok ayıp o geldiğinde güzelcene sorsaydınız belki hastalık filan çıktı. belki acilbişey olu.
nerdesin bu saate kadar diyeceğinize hayatım başına bişey mi geldi korktum deseydiniz şayet şu anda eşiniz pervaneydi etrafınızda. üslup çok önemli .
güzellikle sorulan sorular cevaplarını bulur. öfkeyle sorulanlar ise cezalarını bulur....
üzgünüm ama tekme tokat girişmek vurmak da ne!!!!
adamın yerinde ben olsa seni arabadan indrip seni ben boşuyorum derdim şiddet gösreren beyleri fırçalıyoruz burda ama hemcinslerimiz ne yapsak???????

eşinizin üstüne gitmeyin umarım sizi affeder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…