Evliliğimin 2. Haftasında Başıma Gelenler

Malesef bazen incir cekirdegini doldurmayacak kadar kucuk tartismalar buyuyebiliyor ve sonuc iki tarafi da cokertiyor. ama inan ki tamam bitti bir daha asla duzelmez eskisi gibi olmaz desek bile en fazla 1 haftaya hersey eskisinden daha guzel oluyor sabretmesini bilmek gerek uzme tatli canini duzelir insallah... esin annen hakkinda kufretmis cok ayip etmis ama sinirle insan neler neler soyluyor birbirine. Baristiktan sonra tatli dille uyarirsin bir daha yapmaz insallah uzulme... sadece konuyu okudum ben yapilan yorumlari okumadim ne kadar uzuldugunu tahmin edebiliyorum ama inan duzeliyor...

Hataların olmuş ve ertesi gün sen bunu anlamış ve özür dilemişsin. Bi an kendimi gördüm sende. Bırak yalvarma seni bu hale getiren o değil mi? Yemek yiyeceğiniz akşamı mı bulmuş. Bırak o da hatasını anlasın. Sürekli üstüne gidersen egosu 3500 olur ve ömrünce sana naz yapan her tartışmada yatak ayıran, ayrı oturan bi kocan olur. Tecrübeyle sabittir şekerim. Sabr et biraz o da senin kurallarını öğrensin.

tabiki haklıyken susmak çözüm değil ama eşin öfkeliyken sen sakin olucaksın o alevse o an sen su ol..zaten sakinleşince sende kırgınlığını kızgınlığını sölersin..arada ki saygıyı kaybetmemek adına yapmak lazım

bana kızıp darılmayın ama bence eşinizi haksızken haklı duruma siz sokmuşsunuz. haksız dediğim de yine bir büyük ayıp değil yalnız özürle kapanacak, düşüncesiz bir tavırmış eşinizinki. daha kavganın en başlarında bile "kim bu arkadaş, şerefsizim boşarım seni" gibi sözler yakışıyor mu? bir de tekme tokat birine saldırmak ne demek? küfür etmesini de ayrı ayıplıyorum eşinizin ama tekme tokat, bir de araba sürerken ittirerek fiziksel şiddet uygulamak nedir? yani ilişkilerde erkekler de şiddet görüyor derken insanlar işte bundan bahsediyor. siz resmen kocanıza şiddet uygulamışsınız ve sizi affetmemesi bana hiç anormal gelmiyor.

şu an siz tam tersi durumda hırpalanan taraf olsaydınız burada herkes boşa gitsin, polise söyle diye ayağa kalkacaktı. inanın ondan farkı yok. babanıza anlatmasında da ben bir gariplik görmedim, yarın bir gün babanızın eşinize gereksiz kin beslemesine sebep olacak bir görüntüymüş çünkü aşağıda evin önünde yaşananlar.

yaşananlar çok kötü ama, biri geç kaldı diye bir kavgayı buraya tırmandırmak da değermiymiş bilemedim. sizi de hiçbir konuda haklı bulamadım. resmen eşinize şiddet uygulayıp bunun unutulmasını bekliyorsunuz.

Son düzenleme:
Arkadasimm napmissin sen ya, kusura bakma ama senin yaptiklarini ben kendi esime yapsamm yuzume bakmaz kapiya kordu beni ! Adami dinlemeden etmeden rezil rusva etmissin, vurmalar kufurler fln ne demekk vallahi iyi sabirliymis yine esin.. Tamam onun yaptigida yanlis ama sen boyle davranmaya devam edersen bu evlilik cok surmez benden soylemesii kendine ceki duzen vermelisin, kavganin sinirinde bi adabi var !

eşinizin yaptığı en fazla surat asmayı hakedecek bir hareket. arkadaş lafı duyarsam boşarımlar vurmalar ne demek ya..
aynı şeyi eşin sana yapsa burada herkes aslan kesilir, polisi ara diyen bile olurdu.

ben bir kadın olarak seni kesinlikle haksız ve kontrolsüz buldum. allah eşine sabır versn.

kesinlikle olay içerisinde şiddet var. ben de aynısını düşünüyorum. şu zulmü eşi yapsa "kadına kalkan eller kırılsın" diye başlayacaktık hepimiz, ama burada resmen şiddete uğrayan eşi olmuş ve çok normal bir durum gibi tavrının geçmesi bekleniyor.

Bu kadar fevri davranmakla elinize ne geçti, soruyorum. HİÇ!
Yahu yazık, adama geç kaldı diye etmediğini bırakmamışsın, kusura bakma burda eşini savunuyorum. Tamam geç kalmak iyi bişey değil ama elinde olsa gelirdi heralde ki sonunda gelmiş.
Yani orda uzatmayıp yemeğinizi yiyip evinizde halletmeniz gerekirdi ne varsa. Anneni babanı üzdün mutlu oldun mu? Onlar senin mutluluğunu görmek ister tekmeli tokatlı kavgalarını değil
Bi de demişsin babana biz kendimiz hallederiz, biz evliyiz. Bu lafı söylemek olgunluk ister, maalesef o olgunluğu eşiniz eve geldiğinde gösterememişsiniz.
Size bundan sonraki tavsiyem fevri hareketlerden kaçının, bu küslüğü aile büyükleri çözecek büyük ihtimal eğer gidip konuşursanız. Bundan sonrası size kalmış.
Biz de ettik cahilliğimiz yüzünden kavgalar. Ama aileye taşımamak en önemli husus. Umarım sorun bi an önce çözülür de evliliğin daha güzel yanlarını görme fırsatınız olur

Eşin ailenle bir araya gelmeyi neden bu şekilde hafife aldı? Evlilik öncesi dönemde ailenle ilgili bir sıkıntı yaşamış olabilir mi? Bu ciddiyetsizlik durduk yere olmaz.

Üzgünüm ama eşinin onurunu, gururunu ayaklar altına almışsın. Eşinin sana ailesinin mekanında bu şekilde davrandığını düşünsene, ne hissederdin? Sahiden boşanma sebebi.

Eğer akıllı davransaydın var ya eşin nasıl da kendisini affettirmeye çalışacaktı sana. Yeni evlisiniz birde canına okurdun vallahi ama bu şekilde değil.

Cesur bir kızsın sen, eşinin otoriter bir kişilik olması lazım aksi halde sözünü dinletemez sana. Eşinin bu olayın üstüne seni sağlam bir korkutması(bundan kasıt şiddet değil tabi ki) lazım yoksa olur olmaz bu tip tepkiler verebilirsin buda evliliğinizi çok yıpratır.

İnan yaşadıklarını talihsizlik olarak gördüm ve çok üzüldüm yani iki haftada nasıl böyle olunur?

Şaşkınlıkla okudum.
Bu ne öfke ??
İnsanlık hali adam geç kalmış olabilir belki daha dikkat etmesi gerekirdi ama hiç sormadan dinlemeden "boşamazsam şerefsizim" le başlayıp sonra küfür etti diye neyin şikayetini ediyorsun ki ?
Adama saldırmışsın da. Arkadaşların dediği gibi bu konunun tersi olsaydı herkes sana destek olurdu ama yanlış davranan sensin eşin değil.
2. haftadan boşanma kelimesini düşüncesini bu kadar rahat sarfediyorsan çok yazık.
Ben de yeni evliyim ufak tartışmalar elbet oluyor alışma evresinde ama bu tarz bişey mümkün değil.
Herşey adam gibi konuşularak çözülebilir.

Yani kusura bakma sonuna kadar haksizsin..zaten bir coguda yazmis...bu kadarcik bir olayda böle bir öfke..sonrasini hic düsünemiyorum bile...esiniz bence gene sabirliymis....valla bir cok erkek daha siddetle cevap verirdi..

esiniz gec kalmis olabilirdi..geldiginde bir özürle ve anne babaniin anlayisiyla cözülecek bir olayi ne hale getirmissiniz...sonrada babaniza sen karisma baba diyorsun..komik valla...

mrb çok üzüldüm malesef nazar değmiş evliliğinize
eşinizi çok kısmışsınız düşünsenizze aynı tartışmayı kayınvalidenizin evinin önünde eşinizin size yaptığını
çok üzücü erkekler küfür edebilir çok daraldıklarında o etti diye öyle olcak değilya ve siz eşinizi hırpalamışsınız
bu kadar oplmamalıydı eşinizin yerinde bende olsam asla unutamazdım umarım düzelirsiniz

evet kizlar siddet var ama bu sidet niye oldu bide onu dusunelim belkide kizcaz kendine zaptidemedi ailesine kufur soyleyince cok zoruna gitmis olabilir sade kizcazda kabart yok kocasindada buyuk kabart var hem gec kalmis hemde bana hesapmi soracaksin demesi buyuk yalnic ustune yapma rezil oluyoruz anne babana herkeze deyecene birde kufur etmesi kizcazi cileden cikarmis yani kocasida hem suclu hem guclu kavga iki taraftan cikiyor asla bi taraftan deyil birisi barirsa diyeri susmasini bilecek yoksa cok zor ikisininde kotu davranislari olmus onlar barisir unutur belki ama diyerleri asla unutmaz

o zaman bir erkek de ailesine küfür edilince kadını dövsün yani öyle mi?

Son düzenleme:
fevri davranmışsın ama sinirlenmen doğal , ailene küçük düştüğünü düşündün. ağızdan bir kere boşanalım çıktıysa her kavgada söylenir bu..yine de kendini çok suçlama.. yemek için saat 23. 30 çok geç

hayir canim ne demek erkekler kufur edebilir bn senin fikrinde deyilim biyerde yaziyormu erkekler kufur edebilir diye hele bi senin esin kufur etse kendi basindan gecse senin hosuna gidermi bi dusun azindan kime ne soyliyeceyini iyi dusunmeli hele bu anne babaya karsisa onlarin ne sucu var kufur duymaya bu buyuk saygisizlik

elbette ama şiddetin bahanesi olmadığını söylemeye çalışıyorum. şu an erkeğin yerinde kadın olsa sebebi ne olursa olsun izahı olmadığına emin olacaktık. ama kadın da haklı ailesine küfredilmiş gibi bir bakış açısı sunmanızdan ötürü öyle bir soru yönelttim. bunun bir özrü, bir bahanesi olmaz ki? ne demek tekme tokat girişmek. bana küfür edilmesinden ben de hoşlanmam ama gösterilecek tepki fiziksel şiddet olmaz elbette. hiçbir bahanesi yok demek istiyorum hanımefendinin yaptığının.

ekleme: erkekler küfredebilir gibi bir şey de demedim ben zaten de. rolleri değiştiğinde ikisi. kadın küfür etmiş olsa erkek ona vurma hakkı mı kazanacaktı yani demek istiyorum özetle. siz çünkü "erkek küfretmiş kadın ne yapsaydı yazık" diyorsunuz. ya da öyle bir anlama yakın gördüm ben. burada hiçbir şeyin en ağır sözün bile şiddete kılıf olamayacağını söylüyorum.

Son düzenleme:
o zaman bir erkek de ailesine küfür edilince kadını dövsün yani öyle mi?

hayir canim niye dovsunki dovelek vurarak birsey cozulmez hele bir kadin erkeyi herkez onunde tekme tokat vurmasi cok ayip ustelik yalnis ama kufur etmekte dovmek kadar kotu ikiside hatali ama Insallah bir daha tekrarlamazlar

Şu kırmızıyla işaretlediklerimin,yaşadığınız olayla bir alakası yok.
Eşin geç kalmış,sen olay çıkarmışsın.

İstanbul'da yaşıyorsunuz sanırım.Hangi semtte olursa olsun,birisini eve bırakmanın 15 dk dan çok daha fazla süreceği malumdur.
Keşke sofraya oturmak için eşini beklemeseydiniz.Böylece çok dert ettiğin yemek ısıtma (!) olayı yaşanmazdı.
Eşimin işi çıkmış,biz başlayalım deyip ailenle sofraya oturabilirdin.
Kurallara çok dikkat eden bir aileyiz diyorsan...O zaman kusura bakma ama yemeğe eşinle birlikte gitmeliydin.Ayrı ayrı değil.

Küfür etti,ben de vurdum diyorsun.O senin mahallede top oynadığın arkadaşın değil.Sen de onun değilsin tabii.
Madem küfüre tepki göstermek istedin,o zaman vakur davranıp annenin evine geri çıksaydın.
En azından bunca rezalet yaşanmaz ve sen haklı konumda olurdun.
Ders alan sen olmazdın,eşin olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…