Arkadaşlar ben de sizinle aynı durumdayım yanlış bir evlilik yanlış bir seçim ama her şeye rağmen hayat güzel. Boşanma konusunda sizin tavrınız ne ise çevrenin tavrı da o oluyor. Eğer bu durumu acınılacak gibi anlatırsanız insanlar bunu fırsat biliyor. Her zaman dik durun kendinizden emin olun.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yazdıklarını okudum da, sadece şu sonuca varabildim, eski kocana fazla gelmişsin...
Tatlım dün akşam bir arkadaşımla konuştum. Eski koooooossskoca müdür eşim anneciği ve babacığıyla birlikte memleketine gitmiş ve kıro kıro resimler paylaşmış.
O arkadaşım da aynen senin yaptığın yorumu yaptı... Nerden buldun bu insanları sen bunlara 5-6 gömlek fazla gelmişsin dedi.
Anladım ki para mevki hikaye...
O kendinden emin dik duruşun yerini hiçbir makam alamaz...
Kaldı ki benden 7 yaş büyüktü, onun yaşına geldiğimde bana hayat neler getirecek kim bilir.
Her şeyi geçtim, ben kendime yetecek bir insanım, bebek bakıcılarına ihtiyacım yok.
Allah bence kadınları üstün yaratmış ruhsal olarak...
Bizim üstesinden gelemeyeceğimiz yük yok.
Hepsini aşacağız kızlar hep birlikte...😘😘😘
Kaç gündür konunu takip ediyorum ara ara da yazıyorum. Evliligim gerçekten berbat durumda sevgi saygı bişe kalmadı ama 9aylik bebeğim var o yüzden göze alamıyorum ayrılmayı ama dayanamıyorum da...şu an bebeğim çok küçük olduğu için calisamiyorum da en yakın zamanda kendime yol cizmem gerek biliyorum ama altında kalır mıyım altından kalkar mıyım bu beni korkutuyo...güçlü durusunuzdan destek almak istiyorum valla ama başta siz de çok ağlayıp aradığınızı söylüyorsunuz bu nasıl sancılı bi süreç Yarabbim yaa...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sancılı ki be sancılı... Ben kendime ya da olanlara üzülmeyi bıraktım. İnsan çocuğu için hayallerine ağlıyor bir süre sonra... Ben dua ediyorum kızımın canını kimseler yakamasın diye, onun yüreği kavrulmasın diye.
İçi bomboş oluyor insanın, güzel günler gelsin diye diliyorsun. Kimseye güvenin kalmıyor ama olsun, sırtından bıçaklanınca birdaha acı çekmemek için lazım, kimselere guvenmemek ve çok sevmemek...
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü
canım o tek kelimeyle "gerizekalı" bir erkek.Merhaba,
Eşim ailesine oldum olası çok düşkündü.
Bunu bir şekilde anlamaya çalıştım, kabullenmeye çalıştım...
Gece kayınvalidemin yatak odamıza girip kocamın üzerini örtmelerini bile hoş karşıladım.
Evliliğimizin ilk 6 ayında her haftasonunu kayınvalidemde geçirdik.
Sonrasında ısrarlarımla bu süre 2-3 haftaya çıktı.
Benim ailem uzakta... Ama benim onları özlemeye, yanlarına gitmeye hakkım yoktu.
Çünkü benim ailemin yanına gitmek çok masraflıydı hep...
Güç bela bir araba aldık... İkimizde az kazanıyorduk o zamanlar...Kayınvalidemden aldığımız bir miktar borç parayı çalıştık çabaladık ödedik.
Sonra eşim yükselmeye başladı iş yerinde.
Müdür oldu...
Ben o daha az yol çeksin, daha az yorulsun daha başarılı olsun diye evimi onun iş yerine yakın yere taşıdım, günde 70 km gittim geldim bir kadın olarak...
Eşimle aramız iyiydi, o da her sabah kahvaltımı hazırlar evimizi toplardı benden sonra...
Çok severdi beni, ben de onu... Bakmaya doyamazdım öpmeye doyamazdım kocamı... Keza o da öyle...
Sonra bir haftasonu annesindeyken 1 gün sonra annemlerin geleceğini duydular...
Çok bozuldu ailesi... Surat astı... Ne zaman ailem gelecek olsa böyle olurdu zaten...
Eve gelir gelmez huzursuzluk çıktı... Başka ufak şeyleri bahane edip...
Pazar annemler geldi, pazartesi kocam beni yatak odamıza çağırdı ve evdeki paramızın eksildiğini söyledi...
Paramız nerde kim aldı dedi? Ben de çok alındım... 1000 lira kayıp hesap ve diye üzerime gelince de sen neyi kastediyorsun deyip odadan çıktım...
2 gece aynı yatakta yattık... Tek kelime etmedi bana...
2 gece sonra ben ve ailem parana tenezzül etmeyiz, babamdan isteyeceğim 1000 lirayı, istiyorsan beni boşa, biz onuru şerefi için yaşayan insanlarız bununla yaşayamam dedim...
Bana ne dese beğenirsiniz... Para zaten onun cebindeymiş, beni ve ailemi yokluyormuş...
Kocam o günden sonra evi terketti...
Üstelik evdeki tüm parayı alarak... Eşyalarını toplayarak annesine yerleşti...
Beni beş parasız bırkatı ayın başında...
Müdürken pozisyonunu daha da arttırmışlar, fabrika müdürü olmuş beyefendi...
Babasını aradı babam... Anlaşsın boşansın bunlar demiş kaç yaşındaki adam...
Defalarca aradım kocamı açmadı...
Çaresiz aile dostumuz avukatımıza gittim... Ne yapayım diye...
Avukat arar aramaz, kocam dedi ki ben boşanmak istiyorum...
Yaşadığım şoku anlatamam... Bir kez yüzüme bir şey demeden gitti...
1 ay içinde avukatlar aracılığıyla mal paylaşıp boşandık.
Çok şükür işim var, kendimi idare ederim, arabayı da aldım...
Ama içimdeki boşluk? Bana yapılanlar?
Annemin psikolojisi bozuldu... Benim yüzümden oldu gelmez olaydım diye...
Kocamın ailesinden 1 kişi aklı başında değilmiş araya girmediler...
Ben kocama layık değilmişim...
Oysaki Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun, 2 yabancı dil bilen, yabancı bir firmada iyi bir pozisyonda çalışan bir kadınım...
Kocamın bütün huysuzluklarına inatçılıklarına rağmen ikimiz evdeyken sorunumuz yoktu...
Çok şaşkınım...
O koca müdür adam evdeki nevresim takımlarını, evlilik teklif ettiği yüzüğü, hatta düğünde taktığı takıları dahi istedi...
Hepsini verdim...
Sadece arabayı ve kendimi bir süre idare edecek parayı aldım...
Hayattan korkmuyorum, sonuçta ilk kez yanlız yaşamayacağım.
Senelerce yurtdışında bile tek başıma yaşadım.
Ama anlayamıyorum... Neden böyle oldu?
Davada bile eşim kendisi boşanmak istiyorum demedi, avukatı söyledi...
Zaten davaya sülale olarak gelmişlerdi, kocamın bir şey söyleme hakkı kalmamıştı...
Çıkıştı bir helallik istemedi...
Bu kadar mı basit?
Hakkımı helal etmiyorum ne ona ne ailesine...
Zaten guvenmiyorum kimseye hayat felsefesi bu bana...guvenmedigim halde böyle zedeliyim bi de guvensem ölürmusum yaaa...
Hayatımın içine tükürdu o kendi hayatına bakiyo diye kuduruyorum resmen...
Napcgmi da bilmiyorum gitmek de zor geliyo kalmak da...
Kaç gündür konunu takip ediyorum ara ara da yazıyorum. Evliligim gerçekten berbat durumda sevgi saygı bişe kalmadı ama 9aylik bebeğim var o yüzden göze alamıyorum ayrılmayı ama dayanamıyorum da...şu an bebeğim çok küçük olduğu için calisamiyorum da en yakın zamanda kendime yol cizmem gerek biliyorum ama altında kalır mıyım altından kalkar mıyım bu beni korkutuyo...güçlü durusunuzdan destek almak istiyorum valla ama başta siz de çok ağlayıp aradığınızı söylüyorsunuz bu nasıl sancılı bi süreç Yarabbim yaa...
Sancılı ki be sancılı... Ben kendime ya da olanlara üzülmeyi bıraktım. İnsan çocuğu için hayallerine ağlıyor bir süre sonra... Ben dua ediyorum kızımın canını kimseler yakamasın diye, onun yüreği kavrulmasın diye.
İçi bomboş oluyor insanın, güzel günler gelsin diye diliyorsun. Kimseye güvenin kalmıyor ama olsun, sırtından bıçaklanınca birdaha acı çekmemek için lazım, kimselere guvenmemek ve çok sevmemek...
canım o tek kelimeyle "gerizekalı" bir erkek.
iyi ki böylesine komik bi heriften çocuk sahibi olmamışsın, maazallah dnalar eşleşirken bikaza babaya benzerdi çocuk. tey allaam sinirden gülüyorumkimi insanlar böyledir sen herşeyi insan gibi çözmeye çalışırsın hatta sorun onda olsa bile uzlaşmaya medeni olmaya çalışırsın fakat karşındaki insan saçmasapan şeyler yapar. niçin böyle oldu diye sorgulama sakın çünkü sebebi yok. tek sebep, eski eşinin aptal bir insan olması
Ben güvendim bir de, düşün nasıl koyuyor insana.
Ben hayatımın içine eden adama ne 13 yılın hakkını helal ediyorum ne de başka birşey. Allah'ımdan bulsun, bulunca bayram edeceğim, derler ya zil takıp oynayacağım.
Ah alıyor pislikler işte...
Canım sana hep söylediğim gibi korkma ve üzme kendini.
Bebeğin senin duruşunla güçlenecek.
O bir hamur ve ona sen şekil vereceksin... Babası ile huzursuz bir ortamda büyümesindense ona cennetini sunmak senin elinde.
Artık ne olur karamsarlığı bırak.
Yurtdışında tek yaşıyorsun, ailen yanında değil biliyorum ama hep diyorum ya bunlar bizim sınavımız ve Allah kaldıramayacağımız yükleri bize vermez.
Demek ki sen hepinizden güçlüsün😊😊😊
Kızına bakarak şunu geçir ne olur içinden. Bu güzel küçük hanımdan nasıl harika ayakları üzerinde duran ve hiç bir erkeğe kendini erdirmeyecek bir genç bayan yetiştirebilirim😊
Biz hep yanındayız.
Bebeğinin olması bir dezavantaj değil asla böyle düşünme ve endişelenme...
Dediğim gibi o senin hamurun ve ona nasıl şekil vereceğin senin elinde 💋
Sağol canım, tüm desteğin için:)
Karamsarlığı atmaya çalışıyorum ben de. Kızımı bir dezavantaj görmüyorum asla, o bana Allah'ın bir lütfu. Onun için böyle düşünmemiştim ama hayırlısı, benimki biranda büyük bir darbe oldu belki de ondan bu haldeyim. Bana aman yıllar geçti ama sevgimiz katlandı, nazarlar değmesin diyen biri bu hali alınca benim devreler yandı sanırım.
Sana 3 ay öncesinde olsa mutlu evlilik tarifi yapardım belki de, sonsuz güveni anlatırdım.
Ama olsun senin dediğin gibi güzel zamnlara değil çektirdiklerine bakıp güç bulacağım. Hakkımızı helal etmek asla yok:))
Ahları geri almak yok, hakları asla helal etmek yok 😊😊😊
Hayatımıza bakacağız yeniden hayat kuracağız ama o ahlar ve haklar alınacak Allah tarafından.
Sadece sabır tatlım.
Ah tatlım, ben de 3 ay öncesinde yere basmıyordum. Deli divane aşıktım ve eski kocamda bana aşık derdim.
Ama asla unutma, sonsuz güven diye bir şey olamaz kimseye... Olmamalıymış daha doğrusu. Insan beşer şaşarmış. O sebeple üzme kendini... Bende seninle aynı durumdayım. Ve inan o kadar fazlayız ki aslında 😊
Tatlım sizin boşanma davanız sonuçlandı mı, eski eşin kızını arıyor mu???
Dün akşam bir arkadaşım mesaj atmıs, hayat ondan sonra sana daha güzel olur inşallah, demiş. Hepimiz için hayat daha da güzel olsun. Hatta öyle güzel olsun ki ahlarımızı bile unuttursun bize.
Ama hakkımızı helal etmeyeceğiz, kimsenin ettiği de kimse de kalmasın.
Çook güzel günlere olsun, hayat bize bundan sonra gülümsesin...
Sonsuz güven olmazmış, bunu da böylece öğrenmiş oldum:)
O kadar fazla olmamız da bir o kadar acı aslında ama hayat ne yapalım, gelsin bakalım :)
Boşanma davası açılmadı daha, burda evin satımı vs işler öyle çok ki,
Evden kalan borçlar da olacak. Kanlı bıçaklı olmak bana pahalıya patlayabilir anlayacağın. Ayrı katlarda yaşıyoruz son bir haftadır. Kızımla görüşüyor haliyle.
Hemen bir avukatlar görüşmüşsündür umarım. Yasal olarak maddiyatta alabileceğinin maksimumunu almaya çalış. Senin durumun benden daha önemli. Kızınla geleceğiniz için alacağın her kuruş çok kıymetli olacak.
Ve boşanana kadar iş bulmaya çalış tatlım. Gerçi avukat seni yönlendirecektir... Şu an ki mallarınızı ve paranızı kaçıramasın.
Hep dediğin gibi o artık başka biri, aşık olduğun evlendiğin adam değil asla unutma. Yapamayacağı şey yok. Hemen bir avukatlar görüş
Ben zaten çalışıyorum canım, alacak birşey yok malesef.
Bana borç kalmasın o yetecek.
Bir şekilde geçinirim o dert değil canım ya, ama kendime başka ev bul o dert işte burda. Kiralık ev bulmak hak getire, ya da çok yüksek miktara özelden kiralarsın ona da güç yetmez. Tek başıma ev alcgm sanırım, burdan borç bana kalmaması lazım o yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?