evliliğin ilk bir yılı hep sıkıntılı mı geçiyor yahu

seni çok iyi anlıyorum bende çok ilgili , samimi, sürekli birbirleri ile irtibat kuran bir aileden geldiğim için eşimin soğuk ailesi garibime gitmişti. eşime diyordum niye şöyleler niye böyleler. anladımki umurlarında değiliz ne eşim ne ben nede çocuklarım. artık alışmaya başladım bu yıllarımı aldı. aramazlar sormazlar katiyen gelmezler. biz gittiğimizde de normal muhabbet. sorunda yok. kv ile, ama böyleler. zaten bizde bayramdan bayrama gidiyoruz. yarım saatlik mesafeye. yapacak bişi yok, melekte olsak asla değişmiyolar uğraşma.

Hatta yat kalk dua etki, kayınvalide sadece bayramlarda arıyo çağırıyo
Yoksa diğer günlerde de çağırsa eşin koşacak gibi

selam bacılar,evliliğin ilk yılı sadece eşlerin değil ailelerin de iç yüzüyle ilgili bence,bende de var bir tane yumuşak diken kaynana yani... ben gelmişim 31 yaşıma,bana ne dese,seni kendi hamuruma sokayım,seni yoğurayım,ben de dedim senin hamurun sana,benim hamurum bana

herşey çok iyi çok güzel yazdıkların çok doğru fakat ben senin gibi evliliğin iki kişilik olduğuna inanmıyorum evlendiğin zaman aile ilede evleniyorsun bu benim düşüncem..

ama bir araya geldiğiniz zaman aranız iyi anladığım kadarı ile güler yüzle sohbet muhabbet edebiliyorsunuz olması gereken bu konu sahibinin istediğide bu sanırım ama onlarda olmayan senin ve kayınvalidenin yaptığı şey siz kaçmamışsınız ki birbirinizden..
burda önceden iyi olan sonradan soğuk davranmaya başlayan bi kayınvalide var ben olsam konuşurdum ne oldu ne değişti diye ..

Evliligin ilk bir yilinda genelde herseyi ilk defa yasadigimiz icin zor gelir.. İlk ailesiz bayram ilk ramazan ilk tartisma ilk ilk ilk...

Ama bir seneden sonra genelde rayina oturmaya baslar..

Bu arada benim ailem yurt disinda o yuzden sen cok sanslisin canim kv de 5 saat uzaktaymis

kaynanası arayıp soranlarda gelip burada konu açıyor.kaynana arıyor diye telefonları kapatıyorlar.telefona çıkmadıklarında merak edilip kapıya geliniyor diye şikayet edenler var.

ama bak sen olayların boyutunu değiştiriyorsun..
öyle bir konudada yazılanı okursun kim haklıysa ona göre yorumunu yaparsın ama ben teli açmayıp kapatma durumlarını çok normal bulmuyorum çünkü ne olursa olsun eşinin annesi..
ben kendi anneme böyle birşey yapılsa delirirdim o yüzden onun annesinede yapmamak için elimden geleni yaparım yani o duruma gelmemek için elimden geleni yaparım..

Hatta yat kalk dua etki, kayınvalide sadece bayramlarda arıyo çağırıyo
Yoksa diğer günlerde de çağırsa eşin koşacak gibi

ona kalsa çağırır tabi ki arada gideceğiz onuun da bir ailesi var eşim yoğun çalışıo o yüzden haftasonları da dolu ama bizim birbirimize ayıracağımız zamana ihtiyacımız oluo doğal olarak

katılmıyorum evlendiğinde ailelrle de evleniyosun

ona kalsa çağırır tabi ki arada gideceğiz onuun da bir ailesi var eşim yoğun çalışıo o yüzden haftasonları da dolu ama bizim birbirimize ayıracağımız zamana ihtiyacımız oluo doğal olarak

Eşinle direk konuştun mu
Annen veya başkası, bişey sorduğunda bana da sormadan plan yapma lütfen
Biz artık eşiz, birbirimizin fikirlerini almalıyız. Ben sana yapsam hoşuna gider mi gibi ?

Eşinle direk konuştun mu
Annen veya başkası, bişey sorduğunda bana da sormadan plan yapma lütfen
Biz artık eşiz, birbirimizin fikirlerini almalıyız. Ben sana yapsam hoşuna gider mi gibi ?

Konuştum zaten onun fikri de benimle aynı yönde oluyor yani ora çok kalmsk istemiyor biraz da gezmeye ayırmak istiyor gelgelelim annesinin az kaldık die yapacağı tavırdan tafradan da tırsıyor sinirleniyorum

ama bak arada fark var benim eşim annem çağırdı hurra gidiyoruz hurra geliyoruz demez annem kızar diye pısmaz pısıyosa ben eşime bilenirim kv'ye değil, ben de eşim de ailelere karşı durmamız gereken yeri biliriz, annem kasımda bana geldi 15 gün kalırım dedi anne 10 gün yeter dedim 10 günlük rapor alırım evde birlikte takılırız dedim bunu diyebildim diyebilirim anneme aynı şekilde eşimde ailesine bu çizgiyi çeker, doğumda ankaraya gidicem annemde kalıcam 2 ay doğum sonrasıda 1.5 ay kalsak 3.5 ay orda olucam belki kv kp bunu sorun ediyodur ama eşim bunu bana söylemez kendi halleder ve konuyu kapatır bu açıdan evet evlilik iki kişiliktir söylemlerin aynı olacak ki haa bunlar karı koca desin karşı taraf, ben anamın babamın her sözüne gitsem eşim de eza öyle yapsa ne olur, 3 aylık evli arkadaşım boşanacak mesela bu yüzden 3 ayda kız anasının evinden geri gelmedi en ufak şeyde elde bavul yollara düştü sanırım evlilik iptali davası açılacak

Konuştum zaten onun fikri de benimle aynı yönde oluyor yani ora çok kalmsk istemiyor biraz da gezmeye ayırmak istiyor gelgelelim annesinin az kaldık die yapacağı tavırdan tafradan da tırsıyor sinirleniyorum

Bence eşin sana da tamam diyo annesine de tamam diyo
Net olsa sorun kalmaz aslında

ilk 1-1.5 yıl zor geçer genelde....
zamanla alışılıyo merak etme...
ailene uzak sayılmazsın o da bi avantaj...

Burada birçok konu var insanlar dipdibe oturuyor buna rağmen haftanın 3-4 günü birlikte oluyorlar.

Anneniz 40 dk lık yolda imiş, işten eve dönememin 1 saat olduğu düşünülürse oldukça yakın oturuyor, haftasonları veya haftaiçi görüşüyorsunuz.

Çalışıyorsanız ikinizinde bayramdan öte en az 2 hafta tatili var.

Peki bayramdan bayrama -ki her bayram 9 gün sürmüyor - gidip kalsanız ne olur.

Siz evliliğe alışamadığınız için bence kayınvalideye sarıyorsunuz. Vakit geçireyim, derdim olsun niyetine.

bende o çizgiden yana bir insanım ama bu çizgiyi çekincede aran illa kötü olacak diye birşey yok ki.
haa arkadaşın eşinin yaptığı zaten bam başka bir olay yapmaması gerek eşinide anlayıp dinlemesi gerek hatta 9 gün yatıyamı klaınır ben kalamazdım yani.
ev misafirliğindede 3 saatten fazla oturamam zaten yapımda yok aynı ortamda biraz fazla takılayım baş ağrılarım tutuyor ve açık açık sıkıldım artık kalkalım diyorum ama ne benim ailem nede eşimin ailesi kırılmıyor anlıyorlar. çünkü konuşabiliyoruz..
benim söylemek istediğim oda kv de ile arası iyi olsun istiyor fakat eşin tavırları hoş değil evlendiğinin kendine ait yuvası olduğunun eşinin isteklerininde farkına varmalı artık...
benim anladığım konu sahibi eşinide ilgisi bulyor anlayışsız geliyor eşi ona bu yüzdende toptan yalnız hissetmiş kendisini ve evliliğin ilk yılını atlatsak düzelirmi herşey rayına oturur mu diye merak içinde sanırım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…