evliliğin ilk bir yılı hep sıkıntılı mı geçiyor yahu

işte ben evimden başka bir yerde 3 -4 günden sonra kalamıyorum zaten köy evi alışık değilim

aman ya bence sen al eşini karşına bütün içini ona dök kayınvalidenle aranın nasıl olmasını istediğinden gir eşinin davranışlarından çık en iyi sorunu onunla çözersin. bide belki senin yaptığın bi davranış kayınvalideni bu duruma getirmiştir çünkü nişan zamanı iyiymiş sana.

Evet onun yaptığı triplerden çok çekinio nedense

İlişkilerini bilmiyorum da karşındaki kim olursa olsun
Ayıp olur, trip yapar vs. diye düşüncelerini gizlemek anlamsız
Durup bi yerde patlamaktansa, anne bizde çalışıyoruz 9 gün tatilin 5 gününde sana gelebiliriz
Hem eşimin ailesinin de bayramını yaparız hem birkaç gün evde dinlenir öyle geliriz denmeli

Her yıl 2 bayram var
Adet haline gelir, en baştan nasıl başlarsanız öyle devam edecek

İlk iki yil bosanmazsan daha da bosanmazsin ilk yil berbat alisma donemi sorumluluklar tartismalar zamanla birbirinize iyice alisiyorsunuz evlilik guzel oluyo evliligin ilk yilinda seytan cok dolasir derler

bu yaklaşım ne kadar tuhaf, ilk iki yıl boşanmazsan daha da boşanmazsın çok saçma bir genelleme...
evliliğimin ilk yılı ve hiç zorlanmadım, çokta mutluyum, sıkıntılı bir anla bile karşılaşmadım şimdiye dek, demek ki neymiş genellemeler yanlışmış... konu sahibi de bu fikre saplanmış ve kendi kendini mutsuz ediyor başka hiçbir şey değil....

ben üst kattaki kayınpederin fikirsizliklerini kafama takmıyorum değil ki 5 saat uzaktaki kaynanayı dert edinicem...

siz eşinizle sohbet edebiliyor musunuz? beraber geçirdiğiniz zaman ne kadar kaliteli... sizi sıkan biraz bu konular gibi geldi bana...

sen düzgün okumuyomusun ben ne yazdım tabiki gidilcek ailesini görmek onun da hakkı ben 9 günün 9 unu orda geçirmek zorunda değilim sadece

sorun evliliğin ilk yılının zorluğu ya da adaptasyon sorunu değil demek ki... akıl danışmıyor işinize gelmeyince saldırıyorsunuz 9 sayfadır...

birşey olmadı ki nişanlıyken daha dikkat ediodu ailemi de beni de arardı şimdi onları da aramıyor düğün bitti iş bitti gibi sanki

birşey olmadı ki nişanlıyken daha dikkat ediodu ailemi de beni de arardı şimdi onları da aramıyor düğün bitti iş bitti gibi sanki

Senin ailen kayınvalideni arıyo mu ki şimdi ?

Yani tanışma, söz, nişan durumlarında aramaya mecbur herkes
Aramadan gelinip gidilmez
Ondandır bence

sen düzgün okumuyomusun ben ne yazdım tabiki gidilcek ailesini görmek onun da hakkı ben 9 günün 9 unu orda geçirmek zorunda değilim sadece

ben gayet iyi okuyorum izin konusuna gelirsek kesinlikle haklısın izninin tamamını orda geçirmek zorunda değilsin geçirmede zaten ayak dire gitme gitmiyorum dersen eşin napar, söylenip söylenip yinede gidiyosan eşin için bu bişey ifade etmez konuşur konuşur gene gelir nasıl olsa der yeterince kararlı dur gerekirse gittiğinizde sen söyle biz 5 gün kalıcaz şu gün dönüyoruz diye, bunun başka yolu yok eşin tavır koyamıyosa

saldırmıyorum cnm başlığı açıp sırf onunla ilgili bişey yazmadım tamamen içimi döktüm die insanların saldırması yanlış

evet arıyorr şimdi de

Demek ki senle annen telefonda konuşmayı çok seviyosunuz
Kayınvalide sevmiyor

Çünkü tek seni değil, anneni ve eşini de aramıyormuş
Bende öyleyim ama kasten yapmıyorum telefonda konuşmayı sevmiyorum, hep böyleydim
Yüzyüzeyken muhabbet ediyorum mesela

naçizane gözlemim şu oldu 9 senelik flört ve 1.5 senelik evliliğim ve etraftaki evliliklerden gördüğüm kadarıyla: kararlı bi şekilde bi şeyi söylediğinde biz böyle karar verdik dediğinde anne baba 2 gün surat asıyo en fazla sonunda kabul ediyolar hatta kendileri de aslında öyle istiyolarmış gibi davranıyolar, ama ödün verirsen o yetmiyo, burdaki bayram örneği gibi mesela, bayramın 9 gününü de orda geçirsen yetmez arifeden hatta bikaç gün öncesinden gelin derler seneye, ama anne baba şu şu nedenlerden biz 5 gün sizdeyiz 4 gün kendi evimizdeyiz bizede gelmek isteyenler var neticede bizde ayrı haneyiz bayramda kapımızı kapatmak olmaz şeklinde açıkladığında en fazla 2 gün surat asarlar yeter ki eş kararlı dursun koca adamın annesinden korkması ne demek dövecek mi napıcak yani, en fazla sütümü helal etmem der sende dersin ki benim annem de sütümü helal etmiyo bu kadar basit

eşimi gündüz 2-3 günde bir işyerindeyken arıyor cnm orda yanlış anlaşılma olmuş

söyledim zaten benim ailem yakında olsa 1 gün bayramlaşmak onlarla hakkım ilk yıl die böyleydi sonra bizimkilerle de bayramlaşılacak dedim

eşimi gündüz 2-3 günde bir işyerindeyken arıyor cnm orda yanlış anlaşılma olmuş

Ben orayı görmedim
Konuda yazsaydın aslında herkes bir kere de okumuş olurdu

Aslında gayet iyi herkes kendi annesiyle sıkça görüşüyo
Sen kendi annenle 3-4 kez
O kendi annesiyle 2-3 kez

Bi de selam söyle deniyosa bence kafi.
Ama sen kayınvalide beni aramıyo derken annen eşini arıyo mu ?

evet arar rahatsız desem kendisini arar hemen veya yanımdayken ver onun da sesinin duyayım der eve gittiğimizde ona çok sıcak davranır

Tüm yorumları okudum ama sizinle "dalga" geçen bir yorum görmedim.
Ve siz burda sizin için zaman ayırıp fikir vermeye çalışan arkadaşlara haksızlık yapıyorsunuz.
Keşke konu başında belirtseydiniz "sadece benimle hemfikir olanlar yazsın" diye.
Sizin gibi düşünmüyorum bu yüzden konu ile ilgili bişey yazmayacağım.

evet arar rahatsız desem kendisini arar hemen veya yanımdayken ver onun da sesinin duyayım der eve gittiğimizde ona çok sıcak davranır

Anladım
Benim annem çok sıcak onunki niye böyle değil diyosun da
Olur böyle farklar

Her anne bir olsa hiç cami önlerinde bebek bulunmazdı
Kayınvaliden kötü biri değil, belki soğuk olabilir
Bende soğuğum, yapı bu

bak bakalım bir arkadaş benim yorumun altına vah vah tüh gibi şeyler yazarak dalga geçmemiş mi

Yani olay şundan ibaret;
"Hem eşimle aynı evde mutlu mesut yasayalim,
Hem ailemden kopmayayım,
Hem kayinvalideden de ilgi göreyim,
Ama tatil günleri bize kalsın.. Istedigimiz zaman ziyarete gidip gelelim.."
Hem pastam dursun hem karnım doysun..
Toplam yazılanlardan anlaşılan bu..
Bunu saglayamamaniz için de çok büyük bir sorun yok ki ortada..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…