evlilik gönüllü kölelik mi???

ben evliligimde kendimi kole gibi gormuyorum...
bu insanin bakis acisina bagli bi durum..
ben kendi uzerime dusen kismi yapiyorum oda kendi uzerine duseni yapiyor..
esiniz size "evlilik gonullu kolelik"ben para kazaniyorum koleyim dese ne dusunurdunuz?
ben cok kirilirdim...
bu yuzden koleyim dersem haksizlik yaparim esime
ben kole deilim....esimde deil...

arkadaşım ben sana katılıyorum,resmen kölelik bakıcılık...hem dışarıda çalış,eve gel yemek yap, bulaşık yıka, çamaşır yıka ,evi temizle, ütü yap,çocuk bak onun yanında kocana bak bu sırada kendine zaman ayıramama..yani bebek gibi bütün sorumluluğu üstlen...erkek bir yapar iki yapar sonra hayır onların işi sabah kallkp işe gitmek eve gelip televizyon izlemek yada bilgisayar başına geçmek yatıp uyumak görevleri bu kadar...biz ise onları rahat ettirmek bu da bir nevi kölelik...bazıları bunları zevkle yapar ama ben deil 5 yıllık evliyim yoruldum koşuşturmaktan...

evlilğe hazır olmadığınız bir dönemde mi evlendiniz acaba?

yalnızda yaşıyor olsak temizlik yapıp bulaşık yıkayacağız evin işlerine bakıcaz.

eğer çalışmıyorsak 2. bir kişininde işlerini yapabiliriz bence. ki çalışınca bile haydi haydi yapılıyor.

canlar bence dogru zamanda dogru ınsanla yapıldıgı zaman mukemmel bırseydır evlılık.....es olmak,anne olmak.evı ıcın calısıp cabalamak yuceltır bır kadını.....aslında bu bır bakıs acısı..bence guzel dusunen guzel gorura.s.a.s.:nazar:

evlenmeden once her isin (evdeki) sorumlulugu annedeydi
su an evlisin evdeki her isin sorumlulugu sende buna alismak biraz zor ama alisirsin...
kolelik degil tabiki evlilik herkese dusen belli isler var...
arkadasin dedigi gibi....

Evde sorumluluk vardır..
Alışverısı bırılerı yapar.
Agır esyaları tasır..

Tamırle ılgılenır...

Coplerı atar...

Sofranın toplanmasına yardımcı olur..

Karşılıklı paylaşımlar olursa kolelık olmaz..

alkisalkisalkis

sen bulmuşsun anacım zaten...gönüllü köleliktir....
sen o herifin çamaşırını yıkarsın,ütüsünü yaparsın,yemeğini yaparsın,arkasını toplarsın,+18...yaparsın...
o ise bi seni seviyorumu bile esirger.....
nekadar adaletli bi dünya dimi....hep sen verecen....hiç alamayacan...

bilmiyorum kızlar..inşallah bu hissim geçer..
böyle bişeyi hissetmek de kolay değil ki..sonuçta yapıyorum işleri..severek yapmak isterdim..
30 yaşında evlendim..hazır olmadığım bi dönem değildi..belkide ağaç yaşken eğilir mevzusu..kendi başıma yaşasam yine yapacaktım tabiki..ama 2.bir kişinin sorumluluğunu almak çok daha fazla geliyor..hele 30 yaşında bir adamsa..annesinin düzenini arıyor belkide..ama artık eş..kediliğinden faturaları takip etmeli..çöpü atmalı..bu kadar basit işleri bile 3 gün söyleyince sinir geliyor..
ben çalışıyorum..öğretmenim..
belkide benen daha fazla maaşalsaydı gözüme batmazdı..yada işi ağır olsaydı..11 de başlayan en fazla ölen 3e biten bir işi var..

kölelik olarak düşünülürse işin içinden çıkılmaz insan sevince herşey daha kolay .sevmeden zaten bu kadar iş yapılmaz. allah öyle yaratmış biz daha güçlüyüz. biz daha çok görev düşüyor. elbette yardım olacak. ama kadının işi ağır

evlılıgın butun yukunu kadınlar çekıyor ama ben aile olmaktan çok hoşlanıyorum, yalnız yaşlanmak ıstemıyorum bu nedenle bana çok batmıyor bu saydıkların. Zamanla geçer tatlım. Başta ınsanın yuzune tokat gıbı vuruyor bu sorumluluklar ama sonra duşununce yapayalnız olmak daha zor.

ben 3 yıllık ewlıyım 19 yaşında ewlendım ewlendıgımın 10 gunu ramazan başladı bayram bıttı falan tam 6 aya yakın hep sorun yasadım sewgılıyken etmedıgım kavgaları ettım kocamla ewde kendı kardesımın esyalarını asla toplamayan ınsandım we eşiminkiler bana cok zor geldı hep sorun hep tartısma hiç bişeyı yetıstıremıyordum bırı oluyorsa bırı mutlaka eksık kalıyordu sonra da annemle babamın bosanması eşimin alilesiyle ılgılı bı takım sorunlar falan derken ben cıldırıcaktım ama zamanla hersey rayına gırdı bı sekılde alısıyor ınsan yada alısmak ısteyınce ınan kı oluyor
şimdi bile bazen zor gelıyor ama cok cok nadır ............
bu kdr stres yapma bence sınır oldukca dewamı gelıyor cunku rahat ol bı yerden sonra bı bakmıssın alışm ıssın we hiç bişiy zor gelmez hatta zewkle yaparsın .......

ben cok severek yapiyorum..ozellikle onun icin yemek yapmayi seviyorum o da ben yaparken yanimda duruyor..:asigim:yemek yapmaktan anlamaz ama sebze yikar,dograr vs..hafta sonlari ona ait sabah benden once kalktigi icin bulasik ondan sorulur:jeyyar: canim yemek yapmak istemediginde bize tost gibi seyler hazirlar 1 aydir her aksamda kahvemi yaparra.s suan bunlari yazdigimi gorse biliyorum ki yapmazz :kızgın: baskasinin yaninda da zoraki yapar nedense bilmiyorum en kizdigim huyu :kızgın:ama yemek yapmaktan hic anlamiyor makarna bilee yapamaz :1no2:bazi kocalar eve gelince 2 dakikada yemekler cikariyor ortaya ama buna sukurrr:içelim:

Son düzenleme:
yemekk yap,mutfağı topla,çamaşırları yıka katla ütüle..bunları yaparken hissettiğim tek birşey var kullanıldığım hissi..kızlar sizce bu normal mi??
evliliğin 7. ayındayız..ama hala bu duygudan kurtulamadım..

yok artık daha nelerr...evlenmesen sanki yapmıcakmıydın bunlarııı..çok yersiz gereksiz bi düşünceeee..:1closedeyes:

yardım ediyor tabi..dır dır ede ede sağladım..
ama sorumluluk tamamen bende olsun istiyor..söyleyeyim yapsın..nereye kadar..

erkeklerin özelliği bu canım. sen söyleyecen o yapacak. bence bunu bir nevi şöyle düşün evde patron sensin. evin hanımısın. tabiki sen diyeceksin. bak bu gün ben şunu yaparken sende şunu yap. özellikle evliliğin ilk yılı böyledir. sonraki senelerde artık eşinde alışır. sen de dır dır etmek zorunda kalmazsın sakın pes etme. eşinin yaptığı işi beğenmemezlik yapma. eşimle biz sabah kahvaltıyı beraber hazırlarız, akşam yemeğini de hafta sonu ev temizliğini de. ben ütü yapmam daha doğrusu herkes kendi ütüsünü yapar. arada kıyak olsun diye gömleğini ütülersem hemen farkeder mutlu olur ama o kadar. eşim bir tek çamaşır asmaz diğer bütün işleri birlikte yaparız. 4 yıl olacak evleneli ilk iki yıl çalışmıyordum o zaman da yardım ederdi.

bence sakın pes etme. mutlaka zafer senindir.

aslında kölelik değil çünkü sevdiğin adamla aynı çatı altındasın
ve kadın olduğumuz için evin düzeni tertibi temizliği bizden soruluyor
benim eşim çok dağınıktır her yerde kıyafetleri eşyaları girdiği her yer darma duman olur
ve dağıttığı hiç bir şeyi toplamaz
bir yıllık evliyiz hep ben söyledim canım pantalonunu salondan alır mısın çorabını koltuğun üstünden alır mısın
diye diye de alıştırıyorum
yavaş yavaş alışıyor
temizlik yapacağım zaman giriyor salondan mutfaktan dağınıklıklarını topluyor
bende öyle işe başlıyorum
ikimizde çalışıyoruz
ben sürekli onun dadısı gibi peşinden dağınıklığını toplayamam
zaten doğru düzgün evde oturduğumuz yok nası bu kadar dağıtıyor inanamıyorum
bazen gün içinde eve uğruyor aman allahım akşam gittiğimde gözlerime inanamıyorum
ortalık savaş alanına dönmüş oluyor banyo ve mutfak özellikle
ama napiiim söylensem de kızsam da seviyorum kocamı been

"özgürlük yalnızlıktır"

kölelik olup olmadığı evliliğe göre değişir fakat evli olan kişi özgürdür değildir....

kölelik gibi olan evlilikler için diyebileceğim uzmanlar diyorlar ki ; insanların bize nasıl davracacağını kendimiz belirleriz.

bilmiyorum kızlar..inşallah bu hissim geçer..
böyle bişeyi hissetmek de kolay değil ki..sonuçta yapıyorum işleri..severek yapmak isterdim..
30 yaşında evlendim..hazır olmadığım bi dönem değildi..belkide ağaç yaşken eğilir mevzusu..kendi başıma yaşasam yine yapacaktım tabiki..ama 2.bir kişinin sorumluluğunu almak çok daha fazla geliyor..hele 30 yaşında bir adamsa..annesinin düzenini arıyor belkide..ama artık eş..kediliğinden faturaları takip etmeli..çöpü atmalı..bu kadar basit işleri bile 3 gün söyleyince sinir geliyor..
ben çalışıyorum..öğretmenim..
belkide benen daha fazla maaşalsaydı gözüme batmazdı..yada işi ağır olsaydı..11 de başlayan en fazla ölen 3e biten bir işi var..

Böyle düsünme zeynepcim...esini maasina göre veya isine göre degerlendirmen yanlis...

Senden daha fazla kazansaydi ona daha cokmu saygin olacakti? O zaman ev isinde yardimci olmamasi gözüne batmicakmiydi??

Tabikide sana yardimci olabilir...ama bunu senin icin yapmali...

kesinlikle katılmıyorum.evlilik kölelik falan değil.ben bekarkende evde yardım ederdim.eşin de yardım ediyormuş işte ne güzel.bazı erkekler yapmıyor veya yapamıyor o ayrı tabii ,ama evliliği kölelik olarak algılamamak gerekir.

Elbette hayat müşterek, herşeyin bir ucundan da eşlerin tutması gerek....Ancak bana göre mutlu huzurlu bir yuvada bunlar zevkle ve gocunulmadan yapılır

Köleliğin gönüllüsü olur mu hiç?
insan gönüllü eziyet çekmeye razı olur mu ya da kabul eder mi??
eğer, evinizin işini yapmak,eşinizle,çocuğunuzla
ilgilenmenin adı kölelikse evet bütün bayanlar köle o zaman...
ama bu köle benzetmesi bile üzücü....
bence başka bir pencereden bakmanız gerekiyor evliliğe,
size düşenleri severek yaptığınız zaman,
eşinizle ,çocuğunuzla severek ilgilendiğiniz zaman
yaptığınız fedakarlık eziyet olmaktan çıkar,
siz eziyet olarak gördüğünüz sürece,kölelik gibi gördüğünüz sürece
evlilikte sorun yaşarsınız...
sevgiler...

Back
X